Om oss

OM BLOGGEN OCH POLICY

Välkommen till Hallins reseblogg! Hallins reseblogg är en blogg av resia.se och i vår blogg vill vi ge dig inspiration till din nästa resa. Vi låter dig drömma och bocka av resmål från din ”Bucket List”. Resia består av över 400 reseexperter och vi vill tipsa dig om resor till alla världens hörn. Vad sägs om guldkornen ni aldrig hört talas om, maträtter du måste prova, roliga shoppingtips och andra måsten inför, under och efter en resa?

REDAKTIONELL POLICY

Bloggen ska inspirera till resor och saker som har med resande att göra. Det är inte en reklamplats och enligt vår policy ska det inte heller förekomma något kommersiellt innehåll bland kommentarerna. Som verksam i resebranschen är du välkommen att dela med sig av dina tips och erfarenheter men då som privatperson. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer av följande karaktär som:

§ 1 är rasistiska.
§ 2 är förtryckande.
§ 3 uppmanar till våld eller kriminella handlingar.
§ 4 innehåller svordomar.
§ 5 består av endast reklam.
Tack för att du respekterar detta!

Allt material som skrivs på bloggen tillhör Resia Travel Group. Vill du använda texter eller bilder så vill vi att du kontaktar oss först på louise.nilsson@resia.se

PRENUMERERA PÅ BLOGGINLÄGG

För att du inte ska missa ett härligt reseinspirerande blogginlägg så kan du prenumerera på våra blogginlägg. Vi publicerar mellan 1 – 2 inlägg i veckan. Vi sparar endast din e-post för att kunna skicka dessa mejl till dig och du kan när som helst avregistrera dig från vår lista.

DAGS ATT BOKA EN RESA?

Vi vill inspirera er eller ge er tips inför er nästa eller pågående resa. Välkommen att kontakta oss vid frågor eller bokning.

Telefon: 0771-92 92 92

Eller kontakta oss på:  onlinesupport@resia.se

36 Responses to Om oss
 1. Ylva Pettersson Svara

  Hej jag har vunnit 5000kr i presentkort på Miljonlotteriet därför undrar jag om ni har en katalog att titta i på resor och hotell Vår adress är Söderbyvägen 55
  13757 Tungelsta Med Vänliga Hälsningar en lottvinnare.

  • Hallin Svara

   Hej Ylva, Vi har massor av kataloger och det enklaste är att du tar kontakt med någon av våra resebyråer så hjälper de dig att skicka just de kataloger du önskar.

   • MiG Svara

    Hej!
    Vi planera åka till Dubai i Oktober 🙂 Kan du ger en tips till oss lite om utflykt vad nånstans du beställde ok lite mer ..
    Jag kan inte så mycket engleska och jag är lite oroligt för detta 🙁
    Tack så mycket

 2. Åse Svara

  Hej!
  Vi funderar på att åka till Dominica i januari. Har du/ni något skrivet om denna plats och arrangerar ni resor dit?
  Med vänlig hälsning, Åse

 3. Lisa Svara

  Hej Maggan/team Hallins reseblogg,
  jag har letat febrilt efter kontaktuppgifter… men nu fick jag ta till kommentarsfältet 😉

  Jag skulle vilja höra om Hallins reseblogg är intresserade av att delta i ett tema som vi ska köra under hösten på RESA MED BARN?
  Du når mig i så fall på angiven epost, så beskriver jag gärna projektet mer utförligt.

  Med varma hälsningar,
  Lisa Esberg

 4. Per Svara

  Hej,

  Jag heter Per Eklund och har en förfrågan till er.

  Jag håller på att sätta upp en hemsida inom området nyheter där inspirationen kommer från redan etablerade amerikanska ”nyhetssidor” ex Flipboard. Innehållet till läsarna erhålls via andra sidor som in sin tur får trafik tillbaka till sin sida. Jag sätter nu upp denna sida och kontaktar hemsidor inom de kategorier som jag anser är främst och mest spännande och därav mitt mail.

  Skulle jättegärna vilja använda er sida med för detta ändamål inom området Resa. Skulle detta vara möjligt? Min förhoppning är att samla de främsta och mest spännande nyheterna inom teknik, sport, design, kultur, finans etc. Har i dagsläget flera spännande sidor (många företagsbloggar) och hoppas verkligen på er. Jag har lagt upp ett exempel på http://www.pressat.se under kategorin Resa så ni kan se hur det kan se ut.

  Om jag lyckas kan jag erbjuda reklampelare på sidan när trafiken börjar röra på sig som tecken på uppskattning. Om detta är av intresse för er.

  Skulle detta vara ok?

  Mvh

  Per Eklund, Pressat.se

  • Hallin Svara

   Hej Per,

   Vilket kul projekt. Jag har titta in på sidan och vad jag kan se så har du blandat inlägg från flera bloggare. Under vårt inlägg så ser man inte vad det kommer från vilket jag tycker är viktigt för att du ska få använda dessa. Kan tänka mig att de andra bloggarna känner samma sak?!

   Hör av dig igen!

   Mvh
   Margareta Hallin
   Maila mig gärna på: margareta.hallin@resia.se

 5. Hans Jörgen Svara

  Ving?

 6. Owe Svara

  Hej. Undrar om ni har några billiga o bra resor till Kanarieöarna ?

 7. Gullan Svara

  Finns det något skrivet om Belgrad? är på väg dit över påsken.

 8. Johanna Svara

  Hej du hade en tävling om att vinna biljetter till horse show ! Men jag undrar om det var jag som vann eller någon annan johanna ? För jag kommer inte in på min mejl !

  • Hallins reseblogg Svara

   Hej Johanna, Hm, det var ju tokigt men jag vill inte använda annat än det namn som man angett när man tävlar. Men jag ser på din mailadress att det var en annan. Sorry!

 9. Anna-Lena Stake Svara

  Var skall jag skriva mitt svar till tävlingen??? Eller vill ni inte ha svar?

 10. Pernilla Svara

  Hej!
  Min dröm är att få komma till Belgien och få prova på massa gott gott, främst belgisk choklad. BESÖKA CHOKLADFABRIK=MUMS! och pommes frites!!!

 11. […] med barn. Jag fick även chans att äntligen träffa Margareta Hallin från Resia som driver Hal... resfredag.se/stockholm-travel-massive-januari-2015
 12. Mathias Svara

  Hej,
  Jag och min tjej väntar vårat andra barn i slutet av mars. Vi har bokat en resa till Alicante i slutet av Maj för hela familjen, vi kommer vara där i 4 veckor och känner att det vore kul att åka på en kryssning där nere. Vi har nu bokat(vi är spontana) en kryssning idag från Valencia och runt västra medelhavet i 7dar. men samma sekund som jag la på luren så fick jag en klump i magen. Är vi galna som åker på kryssning med en så liten + 6 åring? får man ha med sig barnvagn? det är många frågor men hittar inga med erfarenheter på nätet, har du/vet nån som har erfarenhet i detta? Pappsen säger ÅK! Mammsen säger låt bli, det är slöseri med ganska mycket pengar…

  • Mathias Svara

   Glömde skriva att kryssningen går 4/6. Bebisen kommar alltså vara ca 2 månader.

  • Hallins reseblogg Svara

   Hej Mathias:
   Jag har tagit hjälp av vår kryssningsexpert, Jenny Björklund, på Resia i Västerås.
   Hon svarar så här:
   De flesta rederier jag vet tillåter bara barn från 6 månader. MSC verkar vara ok med barn i yngre åldrar, men jag vet ju inte vilket rederi detta gäller.
   Självklart går det att resa med små barn, men både vi och de flesta rederier rekommenderar att barnen ska vara 6 månader. Här hänvisar vi helt till rederiets åldersgränser. Vill man resa med barn i yngre åldrar är det på eget ansvar.
   Det går bra att ta med sig barnvagn, men hur bra den får plats i hytten beror helt på vilket fartyg och vilken typ av hytt man har bokat.

   Ja, så det är alltså frågan vilket rederi ni bokat med. Det bästa är att ta kontakt med dem och höra hur de ställer sig.

   Hoppas ni får en härlig månad i Spanien!

 13. Åse Svara

  Hejsan! Undrar om du kan hjälpa mig med förslag inför resa julen 2015.
  Vi funderar att skippa julklappar och julmat och i stället åka bort till värme och bad, tillsammans hela stora familjen. Sex familjer, varav fyra är barnfamiljer. Inalles 12 vuxna och sju barn i åldrarna 1 år- 11 år.
  Det blir mina föräldrar, mina barn med familj och min syster med familj och så vi då.
  Vi har en gång förut gjort en liknande resa, när min mamma fyllde 75 år, vilket var väldigt uppskattat inte minst av barnen.
  Dock åkte vi då till Agadir i slutet av oktober och bodde på ett stort allinclusivehotell. Det var lite för kallt och lite för stort (så många byggnader så vi hamnade långt ifrån varandra).

  All inclusive kan ju vara bra för det kan vara svårt, tror jag, att hitta restauranger där man kan få plats allesammans. Jag vet inte. Samtidigt är det trist med just detta koncept.
  Viktigt för oss är att det är bra för barnen för då trivs även de vuxna.
  Det är ju tyvärr dyrare att åka iväg över julen, så att det är bra priser där man är, är viktigt.
  Så vart ska vi åka? Är det en lång flygresa så är nog 10-14 dagar att rekommendera.
  Mellan 23 dec-2 januari kommer vi dessutom att ha tre födelsedagar att fira 😀
  Dags i alla fall att börja bestämma redan nu, gissar jag!
  Supertacksam för svar!

  • Hallins reseblogg Svara

   Hej Åse,

   Så kul att du hör av dig och vad härligt det låter. Det känns som det är allt fler som gör som ni. Jag har mailat din förfrågan till Lina Larsson på Resia i Sundsvall och även till Anette Mohlöin på Resia i Malmö om LIna skulle vara borta på måndag. Jag jobbar ju dessvärre inte med försäljning och reser bort i två veckor.

   Jag är säker på att både Lina och Anette kommer hjälpa dig på bästa sätt!

   Hör gärna av dig och berätta hur det går och vart resan går!

 14. Anne Ekendahl Svara

  Hej
  Jag undrar när vinnaren av Höstlovsresan till legoland, avslöjas?Man är ju sugen:-)

  Toppenblogg:-)

  Anne

 15. Mikaela Svanberg Åkesson Svara

  Hej,
  Tycker mycket om din blogg. Vilket bra initiativ.
  Jag undrar om din blogg fortfarande ar aktiv. Jag vantar ett godkannande fran dig for att posta en lank till min Guide for San Diego, men har inte hort nagot sa jag tankte att jag skriver en rad till.
  Allt gott. Mikaela

  • Hallins reseblogg Svara

   Hej Mikaela, som det ser ut nu så finns det inte några länkar till andra konkurrerande sidor. Men är detta något som kommer att dyka upp i framtiden? Vi har en policy där det bland annat står:
   Bloggen är inte en reklamplats och vi har som policy att den redaktionella text som skrivs görs av oss på Resia.
   Policyn kan läsas i sin helhet här:
   http://blogg.resia.se/policy/
   Hör av dig igen och berätta vilka planer ni har för sajten.

 16. Rina Löfqvist Svara

  NYFIKEN, läser du igenom alla bidrag till julkalender?
  🙂

 17. […] instämmer också i lovorden kring övriga resebloggare som Hallin nämner som sina favoritbloggar. ... resfredag.se/resia-tipsar-om-resfredag
 18. Stefan Svara

  Hej Hallin,

  Har en helt ny produkt på marknaden som är under lansering. Intresserad av vidare samarbete vänligen kontakta mig på stefan@ovaer.com

  Mvh
  Stefan

 19. Elvira Svara

  Hej håller på med ett skolarbete och det handlar om broar har hittat bra text om broar på din blogg. Så jag undrar om jag får ta lite fakta av dig? 🙂

 20. Phelenas Svara

  Hej
  Undrar vart jag ska skriva svaren på tävlingsfrågorna till julkalendern? Hittar ingenstans att klicka…

 21. Barbro Wiklund Svara

  Hjälp mej att avsluta prenumerationen för det verkar omöjligt att göra det själv. och ja, jag använder dator och inte mobill eller surfplatta.

 22. Linda Stackerud Svara

  Hej! Jag ska till Poreč i sommar och vill passa på att ta båten till Venedig. Jag undrar vilket är billigast, att boka båtbiljetter här och nu eller när vi väl är i Poreč? Tacksam för hjälp! Mvh Linda

  • Hallins reseblogg Svara

   Hej Linda, vad härligt. Jag har pratat med en av våra Kroatienspecialister som tyckte det var bäst att köpa biljetterna på plats då man ofta kan komma lite billigare undan då också. Ha en härlig resa!

 23. Merja Svara

  Hej! Tack för en fin och läsvärd reseblogg. Haft bra hjälp av den inför min resa till Split nu. Skulle vilja fråga Dig om bra tips på charmigt boende i Split. Reser ensam och har köpt en flygstol och hoppas på att lösa boende när jag kommer fram,vilket jag tror löser sig men om Du har tips tar jag tacksamt emot:-)
  Med vänliga hälsningar
  ”På egen hand”

 24. Topplistan Svara

  Hej,

  Vi har startat en ny topplista för bloggar på http://www.bloggtopp10.se, om intresse finns så anslut gärna din reseblogg =)

 25. natalie Svara

  Hej, har ni inte adventskalender i år?

  • Hallins reseblogg Svara

   Hej Natalie! Vi har en pågående kalender, den hittar du här: https://resiaab.adventcalendar.com/
   Dessvärre är den redan igång men ni får gärna delta och svara på frågor.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.