8 saker att se och göra i Liverpool

Vy över Liverpool i England.

Hamnstaden Liverpool är en av norra Englands mest populära resmål. Besök den här moderna staden som är starkt förknippad med fotboll i världsklass och musikikonerna The Beatles.  Ta del av våra hetaste tips inför din weekend här!

1. Gå i The Beatles fotspår

Det var här i Liverpool som medlemmarna i The Beatles föddes på 1940-talet och det har lämnat många avtryck. Häng på nattklubben The Cavern på Mathew Street, där Beatles började sin karriär på 1960-talet. Du kan också följa med på en guidad tur i John Lennons, Paul McCartneys, George Harrisons och Ringo Starrs fotspår. Missa dessutom inte The Beatles Story Museum, världens största permanenta utställning om bandet.

 

2. Se en Premier League-match

En av de största anledningarna till att åka på weekend till Liverpool är för just fotbollen. Och Liverpool har ett av Englands mest framgångsrika lag i Premier League; Liverpool FC. Se en match på deras hemmaarena Anfield Stadium som tar 54 000 åskådare och sjung med till “You´ll never walk alone”. Så mäktigt! Lyckas du inte få några biljetter kan du istället ta en guidad tur in till bland annat omklädningsrummet. Föredrar du Liverpools andra Premier Leaguelag Everton FC så ligger deras hemmaarena Goodison Park precis bredvid. Ladda gärna upp med en öl på en av pubarna som finns i närheten!

 

3. Besök hamnområdet Albert Dock

Hamnområdet Albert Dock i Liverpool.

Besök gärna Liverpools historiska område Albert Dock med sina gamla lagerbyggnader och varv från 1800-talet. Området användes aktivt fram till 1972 och har efter det rustats upp och hamnat på Unesco:s världsarvslista. Här finns också många butiker, caféer, restauranger och barer. Besök gärna museet Tate Liverpool, med sina fyra våningar med modern konst. Det är även här som The Beatles museum ligger.

 

4. Ta färjan över floden Mersey

Färja över floden Mersey, Liverpool.

Ta en tur på floden Mersey med den berömda färjan och lyssna på guider som berättar om Liverpools historia. Ett tips är att åka på kvällen och se stadens skyline upplyst.

 

5. Titta på katedralen

Katedralen i Liverpool.

I Liverpool kan du besöka Storbritanniens största katedral. Kyrkan ligger centralt i staden och insidan är spektakulär. Ta dig gärna högst upp i tornet och få en fantastisk utsikt över omgivningarna.

 

6. Leta efter Superlambanana

På Tithebarn Street utanför Liverpool John Moores Universitet står den 5,2 meter höga gula skulpturen superlambanana. Det är en korsning mellan ett lamm och en banan. Runt om i staden finns det dessutom 125 miniatyrer av skulpturen, som skapades i samband med att Liverpool med Europas kulturhuvudstad 2008.

 

7. Shoppa på Liverpool ONE

Utbudet av shopping i Liverpool är stort och den kanske bästa finns på det enorma köpcentrumet Liverpool ONE, som inkluderar fyra gator. Här finns över 170 butiker att gå loss i för en shopaholic. Här finns även flera restauranger, stor bio och minigolf i häftig djungelmiljö. Är du sugen på att gå på marknad? En gång i månaden hålls marknaden Pillbox Vintage Fairs i centrum, där du bland annat kan hitta bra second hand.

8. Finn lugnet på strandpromenaden

Strax utanför staden hittar du den tre kilometer långa kustremsan Crosby Beach. Förutom en vacker utsikt över vattnet kan du titta på de hundra skulpturerna som står längs strandpromenaden; avgjutningar av konstnärens egen kropp.

 

Ta tåget och upptäck mer

Norra England är vackert och Liverpool går att kombinera med andra engelska städer. Ta tåget till exempel Leeds, Manchester, Hull eller Newcastle-Gateshead. Köp ett tågpass så får du möjlighet att resa 4 valfria dagar under en 8-dagarsperiod.

Boka flyg + hotell till Liverpool
Boka flyg till Liverpool
Boka hotell i Liverpool
Boka upplevelser i Liverpool

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.