Historiska platser att besöka i Sevilla

Vy över Sevilla.

Den vackra gamla staden Sevilla med sina 1,3 miljoner invånare är Spaniens fjärde största stad. Andalusiens huvudstad är en riktig pärla i södra delarna av landet. Här lyser solen som oftast och staden bjuder på en härlig livsglädje. Den avslappnade stämningen och glädjen till livet tar verkligen plats på stadens gator och torg. Vi ger dig tipsen inför din weekend hit!

Ta cykeln runt

Plaza de Sevilla, Spanien

Sevilla är en platt stad och lättast att utforska till fots eller på cykel. Här finns över 2500 hyrcyklar och det går enkelt att köpa veckokort. Det finns ett stort nätverk av cykelbanor som leder ut till alla stadens stadsdelar.

Till fots eller på cykel kan du uppleva stadens många historiska och kulturella platser, ibland kanske du får känslan över att du varit här förut. Kanske har du upplevt dessa platser genom tv-rutan då många olika scener i kända serier och filmer har spelats in här?

 

Barrio Santa Cruz

Gamla stan i Sevilla

Barrio Santa Cruz (Heliga korsets distrikt) är Sevillas äldsta stadsdel. Detta är stadens mest pittoreska del och det är mysigt att strosa fram på de många små kullerstensgatorna som binds samman med små torg och smala gränder. De färgglada blommorna, doften av apelsinträden och de porlande fontänerna väcker många sinnen till liv. Många turister söker sig till skuggan som de täta husen ger och i stadsdelen finns flera charmiga turistboenden.

 

Katedralen i Sevilla

Catedral de Santa Maria de la Sede.

När du är i Sevilla bör du absolut inte missa ett besök till den stora katedralen Catedral de Santa Maria de la Sede, som är från 1500-talet. Sevillas katedral är den tredje största kyrkan i världen efter St Peterskyrkan i Rom och Aparecidakatedralen i Brasilien. Den vackra byggnaden med sina detaljer i guld och silver reser sig imponerande ur de kringliggande små trånga gatorna. Det berömda klocktornet La Giralda, som numera har en plats på Unesco:s världsarvslista, reser sig 104 meter upp i luften. Tornet är en kvarleva från 1100-talet och det användes som utgångspunkt när katedralen började att byggas.

När du kliver in genom porten för att nå insidan av katedralen blir du bländad av allt det vackra. Den enorma takhöjden i mittskeppet är 42 meter från golv till tak och ger ett storslaget intryck. Trots rymden är det ändå lätt att känna sig liten och bortkommen här. Se världens största altare, Christofer Columbus grav och missa inte heller att promenera de 35 varven upp i det höga klocktornet för att få en fin utsikt över Sevilla.

 

Palatset Alcázars

Sevilla i Spanien

Upptäck det tusen år gamla arkitektoniska mästerverket, det kungliga slottet, som ligger mitt i hjärtat av Sevilla. Detta enorma palats grundades år 913 och har efter hand byggts om och utvidgas. Idag består palatset av en grupp byggnader och flera olika trädgårdar. Det som är oerhört fascinerande är att byggnaderna och trädgårdarna har en variation i stil, allt från morisk 1000-tals arkitektur till dagens moderna stil. Låt dig bli hänförd av den vackra byggnadskonsten, den fantastiska stuckaturen och kakelkonsten. Trädgårdarnas vackra växter, fontäner och dammar är som ett skådespel för ögat. Atmosfären här har lockat flera filmskapare och bland annat scener ur bland annat Game of Thrones har spelats in här. Så är du ett fan av serien ska du inte missa inte ett besök hit!

Än idag är palatset Alcazar en kunglig resident. I Mudejarpalatset ligger de kungliga rummen där vissa av rummen huserar som en temporärt bostad för den spanska kungafamiljen. För att besöka de kungliga rummen finns det guidade turer att boka.

 

Plaza de España

Plaza de España Sevilla

Den kulturella mötesplatsen Plaza de España är ett halvcirkelformat torg där en flod ringlar sig genom. Arkitekten Aníbal González började utforma torget inför den Ibero-amerikanska utställningen som hölls i staden 1929.Idag hör torget till en av världens vackraste.

Välj att ta en båttur på floden, promenera fram i området eller sätt dig ner och vila benen på en av de vackra parkbänkarna gjorda i färgglad keramik. Det vackra torget ramas in av två torn som ligger på vardera sida och i mitten står en stor fontän.

Vill du åka till Sevilla? Boka din resa nedan!
Boka flyg och hotell till Sevilla
Boka flyg till Sevilla
Boka hotell i Sevilla
Boka upplevelser i Sevilla

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.