Populära sparesmål i Europa

Kvinna med ansiktsmask

Är du i behov av något riktigt avkopplande för kropp och själ? Då är du kanske ute efter en spaweekend utomlands! Det finns många prisvärda sparesmål att njuta av. Kombinera lugna stunder i spaavdelningen med sevärdheter, shopping och trevliga restaurangbesök. Vi tipsar om resmål att kika lite extra på!

Gå på utomhusbad i Budapest

Termalbad i Budapest

I Budapest väntar ett stort utbud av eleganta spahotell och spakulturen sträcker sig långt tillbaka i tiden. Men kanske är det de anrika termalbaden som lockar allra mest, bad med svavel och mineraler som har en medicinsk och läkande effekt. Många säger att termalbaden är bra för allergier, reumatism och högt blodtryck. Att bada i termalbad är också socialt, man samlas och pratar och spelar ett parti schack i det 30-gradiga vattnet. På Pestsidan vid Hjältetorget ligger Europas största badhus, Széchenyi termalbad. Byt om till badkläder och hoppa i någon av de 15 poolerna som finns både inomhus och utomhus. På Budasidan hittar du Gellerthotellet med sitt vackra termalbad. Här finns termalbad, ångbastu, utomhuspool med vågmaskin, barnpool och sköna behandlingar.

Kombinera din spaweekend med en sightseeing på stan. Bocka av populära sevärdheter som parlamentsbyggnaden, Sankt Stefansbasilikan och minnesmonumentet Skorna som ligger vid floden. Passa dessutom på att shoppa lite nytt och fräsch till garderoben i butikerna längs Váci utca. Det är dessutom alltid mysigt att ta en kryssning på floden.

Boka spahotell

Prisvärda spabehandlingar i Tallinn

Vy över Tallinn.

Tallinn är ett av Europas mest populära sparesmål och här kan du välja mellan ett stort utbud av spahotell eller dagspa för sköna stunder med vännerna eller någon annan du håller extra kär. Det finns också många frisör- och skönhetssalonger att gå till. En massage i de baltiska länderna kostar ofta mindre än i Sverige vilket gör att du både får en avslappnad och prisvärd upplevelse! Är du sugen på en helkroppsmassage eller föredrar du kanske en skön ansiktsbehandling? I Tallinn vet de vad de gör för spakulturen här är över 200 år gammal!

Förutom att vara ett trevligt sparesmål så bjuder Estlands huvudstad på mycket historia. Här känner du historiens vingslag i den medeltida stadskärnan bland kullerstensgränder, kyrkor och museum. Varva sevärdheter som Alexander Nevskij-katedralen och Rådhustorget med restaurangbesök.

Boka spahotell

Bo på ett stort spahotell i Riga

Vy över Riga, Lettland

Man har länge åkt till Riga för att njuta av sköna spabehandlingar och redan på 1500-talet vallfärdade människor hit för att bada i hälsosamma brunnar. Åk på sparesa hit och ta del av ångbastu, heta bad och en mängd olika behandlingar. Vad sägs om massage med heta stenar, kroppsinpackning med choklad och mandelpeeling? Här går det att välja och vraka för en prisvärd peng! I Riga finns några av Europas största spaanläggningar och det funkar lika bra att bara gå över dagen som att boka ett spapaket med övernattning. I närheten ligger dessutom Jurmala som hör till en av Europas äldsta kurorter.

I Lettlands huvudstad kombinerar du din spavistelse med vackra byggnader som Domkyrkan, Sankt Peterskyrkan och Svarthuvudenas hus. Besök gärna den färggranna Centralmarknaden eller sätt dig på en uteservering på det populära Livutorget.

Boka spahotell

Finn lugnet på spa i Prag

Vy över gamla stan i Prag.

I Tjeckiens huvudstad Prag är spatraditionen gammal och det är absolut värt att skämma bort sig med en weekendresa hit. Boka ett spahotell och njut av allt från lerinpackningar till bastubad och bubblande bad.  Prag är känt för sina många ölsorter – varför inte testa att gå på ölspa och bada i öl?

Prag är en promenadvänlig stad med sevärdheter som den klassiska Karlsbron, vackra Pragborgen och det astronomiska uret på gamla rådhuset. Många åker också hit för ölens skull och det finns otroligt många ölstugor att ta en kall öl på. Är du shoppingsugen så finns de bästa butikerna runt Vaclavplatsen. Du kan också passa på att njut av en kryssning på floden eller ta en guidad spökpromenad!

Boka spahotell

Bada i varma källor på Island

bla-lagunen-island3

På Island väntar en sagolik semester med häftig natur och naturliga källor som håller höga badtemperaturer året om. Ta ett dopp i Blå Lagunen som har en temperatur på mellan 36 och 39 grader för att få riktigt len hud och avslappnad kropp. Är du sugen på en massage går det att boka i förväg.

Reykjavik är en liten storstad med ett stort utbud av spahotell, shopping, bra restauranger och ett hett nattliv kring huvudgatan Laugavegur. Det vanligaste är att utgå från huvudstaden och sedan hyra en bil för att upptäcka resten av Island. Kombinera din weekend med en utflykt till Gyllene cirkeln och se vattenfallet Gullfoss, geysern Strokkur och nationalparken Thingvellir. Du kan även testa forsränning eller rida på islandshästar. Här får du alltså den bästa kombinationen av både avkoppling och fart!

Boka spahotell

Vi hoppas att du och dina vänner får en skön spaweekend!

Gästbloggare Terese Nilssson

Boka weekend
Boka flyg och hotell
Boka flyg
Boka hotell 

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.