9 hotell i Amsterdam

Hus i Amsterdam.

(Uppdaterad 190927) Amsterdam är ett av Europas mest populära weekendresmål.  Vi tipsar om nio hotell att bo på under din semester här!

No. 377 House – klassiskt kanalhus

No 377 House, hotell i Amsterdam.

No. 377 House är ett trestjärnigt boutiquehotell med hög standard med gångavstånd till Leidseplein. Nära pulsen men samtidigt inte mitt i för den som önskar lite mer lugn och ro. Hotellet ligger i ett klassiskt kanalhus och innehåller 15 individuellt inredda rum.  Alla har unika tapeter, mjuka sängar och lyxprodukter i badrummen. Dessutom har många rum utsikt över kanalen som kännetecknar Amsterdam allra mest.

Adress: Nassaukade 377,  Amsterdam.
Boka hotellet

The Dylan Amsterdam – tidigare konserthall

The Dylan hotel, Amsterdam.

Vill du bo i en gammal konserthall under din weekend i Amsterdam? Då ska du boka en av de 40 sviterna på det femstjärniga boutiquehotellet The Dylan Amsterdam. Bara ett stenkast från de populära shoppinggatorna De 9 Straatjes. Dessutom äter du förstklassig fransk mat i den michelinbelönade restaurangen Vinkeles som delvis flyter på vattnet som går strax utanför.  Hyr en av hotellets cyklar och upptäck Amsterdam på bästa sätt.

Adress: Keizersgracht 384, Amsterdam.
Boka hotellet

Kimpton De Witt Amsterdam – charmigt hotell

Kimpton De Witt, Amsterdam.

Kimpton De Witt Amsterdam är ett charmigt hotell med fyra stjärnor. Det ligger i hjärtat av Amsterdam, 300 meter från centralstationen. Här bor du i ett av de 274 rummen, där 15 ligger i gamla renässansbyggnader. Ät en god middag i hotellets restaurang, njut av en kaffe i kaffeshopen eller avsluta dagen i cocktailbaren. Du kan också börja dagen med yoga eller en stund i trädgården och sedan låna en av hotellets cyklar för dagens äventyr.

Adress: Nieuwezijds Voorburgwal 5
Boka hotellet

Hotel Sebastian’s – prisvärt nära kanalen

Hotel Sebastian's, Amsterdam.

Boka ett av Hotel Sebastian’s 33 rum om du är sugen på att bo prisvärt i ett gammalt kanalhus. Hotellet ligger vid en av Amsterdams tre största kanaler och är ett 3-stjärnigt boutiquehotell med gångavstånd till Anne Franks hus. Atmosfären andas mystik och rummen är varmt inredda med mycket textilier och många har fönster mot kanalen. Efter en lång dag med sevärdheter och shopping kan du varva ner i hotellets eleganta bar. Hotellet erbjuder även cykeluthyrning.

Adress: Keizersgracht 15, Amsterdam
Boka hotellet

Sir Albert Hotel Amsterdam – gammal diamantfabrik

Sir Albert Hotel, Amsterdam.

Vill du bo i en gammal diamantfabrik ska du rikta blicken mot fyrstjärniga Sir Albert Hotel Amsterdam. Ett stort hotell med 90 rum som ligger nära torget Museumplein och Rijksmuseum. Rummen har högt i tak, stora fönster, exklusiva sängar och kreativ inredning. Ät en asiatisk middag i restaurangen, ta en drink i baren, njut av solen på terrassen eller varva ner med en bok framför den öppna spisen i läsrummet.

Adress: Albert Cuypstraat 2-6, Amsterdam.
Boka hotellet

Room Mate Aitana – pampigt designhotell

Room Mate Aitana, Amsterdam.

Room Mate Aitana öppnade 2013 och är ett pampigt designhotell i en modern glasbyggnad nära Herengrachtkanalen. Detta fyrstjärniga hotell har 284 eleganta rum med panoramautsikt över kanalen. Ta en drink, träna i gymmet eller gå en promenad på den privata piren. Hotellet erbjuder även cykeluthyrning för den som vill trampa runt i stan.

Adress: IJDok 6, Amsterdam.
Boka hotellet

Andaz Amsterdam Prinsengracht – lyxhotell med spa

Andaz Amsterdam Prinsengrach Hotel. hotell i Amsterdam.

Femstjärniga Andaz Amsterdam Prinsengracht är ett modernt hotell med mycket färg. Du bor i ett av de 122 individuellt inredda rummen med lyxiga lakan och regndusch i badrummet. I hotellets restaurang serveras bara rätter med lokalt producerade och säsongsbetonade råvaror. Är du sugen på en stunds avkoppling kan du ta en skönhetsbehandling i hotellets spaavdelning. Bor du här har du när till shoppingstråket De 9 Straatjes.

Adress: Prinsengracht 587, Amsterdam.
Boka hotellet

Hotel The Exchange – inrett av studenter

Hotel The Exchange, Amsterdam.

Vill du sova i ett riktigt inspirerande och lekfullt hotellrum? Då ska du bo på Hotel The Exchange, ett hotell med 61 rum inredda av studenter AMFI, som är en motsvarighet till Textilhögskolan. Hotellet har fått pris för just sitt kreativa koncept och du kan välja allt från budgetrum till femstjärniga lyxrum. Hotellet har ett café med enklare rätter och fika. Du bor på gångavstånd till Rijksmuseum och Anne Franks hus.

Adress: Damrak 50, Amsterdam.
Boka hotellet

Conservatorium Hotel – lyxhotell med spa

Conservatorium Hotel, Amsterdam.

Välj femstjärniga Conservatorium Hotel om du vill bo på ett av Amsterdams lyxigaste hotell. Hotellet ligger i en K-märkt byggnad med moderna tillbyggnader med många glasdetaljer. Rummen är moderna och inredda med exklusiva möbler. Ta del av spaavdelningen som erbjuder både sköna behandlingar och hamam eller följ med på ett yogapass. I restaurangen äter du japanska rätter och i hotellets brasserie serveras mat hela dagen och afternoon tea. Hotellet ligger nära Van Gogh-museet och den lyxiga shoppinggatan P.C. Hooftstraat.

Adress: Van Baerlestraat 27, Amsterdam.
Boka hotellet

Det var några härliga hotell att spana in inför din weekend i Amsterdam. Dela gärna med dig om du har egna favoriter!

Boka weekend till Amsterdam
Boka flyg & hotell till Amsterdam
Boka flyg till Amsterdam
Boka hotell i Amsterdam

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.