Shopping i Istanbul

Vänner på marknad i Istanbul.

Ska du på en långweekend till Istanbul och är sugen på att ta del av den heta storstadens shoppingutbud? I staden med fötterna i två världsdelar finns det både moderna shoppingcenter, stora shoppingstråk, myllrande basarer och gatuförsäljare. Här tipsar vi om shoppingen i Istanbul!

Grand Baazar – den stora marknaden

Grand Baazar i Istanbul

En av Istanbuls mest besökta sevärdhet är Grand Baazar, den stora basaren som ligger innanför stadsmuren i gamla stan i Fatihdistriktet på den europeiska sidan. Du kan välja att kliva in genom en av de 21 portarna och sedan väntar en exotisk och kaotisk labyrint till handelsplats. Här finns över 60 gator med fyratusen butiker fyllda av kryddor, väskor, kläder, äkta mattor, färska fikon, vattenpipor, smycken och guld. Istanbul är framförallt ett shoppingparadis för dig som kan pruta, så glöm inte att pruta innan du plockar fram plånboken! Under tiden ni bestämmer pris bjuder försäljaren på en kopp turkiskt te.
Adress: Beyazıt Mh., 34126 Fatih/Istanbul.

Kryddbasaren – en kryddig upplevelse

Kryddor på kryddbasaren i Istanbul.

Istanbuls näst största basar är kryddbasaren, som ligger vid Galabron bakom Blå moskén. Ett annat namn för den är den egyptiska basaren. Färgstark med alla kryddor du kan tänka dig i de 90 butikerna. Kryddorna ligger upplagda så att du enkelt kan lukta på dem och se utbudet. Du kan även köpa Turkish Delight, nötter, delikatesser, rysk kaviar och souvenirer.
Adress: Ragip Gumuspala Cad. Eminonu/Cagaloglu, Fatih, Istanbul

Shoppinggatan Istiklal Caddesi

Är du ute efter mer traditionell shopping ska du ta sikte mot den stora shoppinggatan Istiklal Caddesi som ligger i den trendiga stadsdelen Beyoglu. Gatan är 1,4 kilometer lång och sträcker sig mellan Taksimtorget och Galatatornet. Längs gatan hittar du ett myller av internationella klädbutiker, turkiska kedjor, gallerier, caféer och restauranger. Istiklal Caddesi är dessutom lika het på kvällen! Och på sidogatorna hittar du många mindre butiker med lokala designers som säljer både kläder, smycken och möbler. Vill du ta en paus från shoppingen kan du hoppa på den gamla spårvagnen som går här.

Shoppinggatan Bagdat Caddesi

Bagdat Caddesi är en lång shoppinggata på den asiatiska sidan av Istanbul som går mellan Bostanci och Kadiköy. Utbudet av butiker och gallerier är stort och du hittar butiker som Prada, Gucci och Dior men också H&M och Zara.

Exklusivt på Nisantasi

Vänner på shopping i Istanbul.

Rikta blicken mot den exklusiva stadsdelen Nisantasi så får du också den lyxigaste shoppingen. Abdi Ipekçi Caddesi är huvudgatan och här finns butiker som Gucci och Louis Vuitton. Varför inte avsluta med en kopp te på Armani-caféet?

Välj i ett shoppingcenter

Istanbul har även flera moderna shoppingcenter för dig som vill ha allt under ett tak, luftkonditionering och generösa öppettider.

Shoppa loss i Europas största shoppingcenter Cevahir som du hittar i stadsdelen Sisli. Här finns över 300 butiker fördelade på tio våningar, matställen, bio och till och med en stor nöjespark!

Det prisbelönade shoppingcentret Akmerkez ligger i stadsdelen Etiler och har nästan 250 butiker. Detta var en av Istanbuls första stora köpcentrum.

Fler populära shoppingcentrum är Kanyon, Mall of Istanbul och barnvänliga Istinye Park.

Hoppas att du fick inspiration till att åka till Istanbul!

Gästbloggare Terese Nilssson

Boka weekend till Istanbul
Boka flyg och hotell till Istanbul
Boka flyg till Istanbul
Boka hotell till Istanbul

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.