Att se och göra i Dallas, Texas

usa-texas-vagskylt_1000x670px

Texas, namnet frambringar bilder av rika oljemän, coola cowboys och omtalade presidenter. Det är den näst största delstaten i USA både sett till yta och befolkning. Smeknamnet The Lone Star påminner om att Texas en gång i tiden var en självständig republik.  Vi tipsar dig om vad du skall se och göra i Dallas med omnejd.

The Reunion Tower

usa-texas-dallas-skyline-reunion-tower_1000x670pxReunion Tower är ett 170 meter högt observationstorn i centrala Dallas. På observationsdäcket får du en 360-graders panoramautsikt över staden. Det finns teleskop, interaktiva pekskärmar och högupplösta zoomkameror. Här finns också cafeterian Cloud Nine Café för enklare måltider. Vill du äta lyxigare bokar du bord på restaurangen Five Sixty högst upp i Reunion Tower. Restaurangen har ett roterande golv samt fönster från golv till tak.
Adress: 300 Reunion Blvd East.

Klyde Warren Park

Klyde Warren-parken öppnade 2012 och är en av de populäraste platserna i Dallas. Parken är byggd över en gammal motorväg. Här finns massor av gratis aktiviteter, inklusive bordtennis, badminton, schack, skridskoåkning, konserter och yoga. Längs med den långsmala parken finns flera restauranger och food trucks.
Adress: 2012 Woodall Rodgers Fwy.

Pioneer Plaza

usa-texas-cowboys-foser-kor_1000x670px
Cowboys driver boskap – på Pioneer Plaza kan du se ett monument över detta.

Pioneer Plaza är ett stort parkområde där det finns världens största bronsmonument. Det är en samling av 40 statyer som visar cowboys som driver boskap, så kallade Texas Longhorns.
Adress: 1428 Young St

The Sixth Floor Museum

usa-texas-dallas-the-sixth-floor-museum_1000x670pxEn gång känd som Texas School Book Depository, är the Sixth Floor Museum ett unikt centrum som berättar om president John F. Kennedys liv och död. Det ligger på samma plats som där han sköts den 22 november 1963. Museet visar vad som hände vid tiden för mordet genom ögonvittnens berättelser i ljud och bild. Även de konspirationsteorier som finns kring mordet presenteras.
Adress:  411 Elm St.

George W. Bush Presidential Library and Museum

usa-talarstol-presidenten_1000x670pxPå campus till Southern Methodist University ligger George W. Bushs presidentbibliotek och museum. Här finns en stor utställning om attackerna den 11 september 2001. Museet innehåller en exakt kopia av Ovala rummet samt mängder om information om tiden då George Bush var USA:s 43:e president. En populär attraktion är ”Decision Points Theatre”, där du sitter framför en stor skärm och får fatta beslut utifrån de fakta som presidenten hade till sitt förfogande. Det finns ett litet café bredvid museets entré.
Adress: 2943 SMU Blvd.

Southfork Ranch

Världens mest populära tv-serie i början av 1980-talet hette Dallas och handlade om familjen Ewing som bodde på Southfork Ranch. Om du vill känna dig som ärkeskurken J.R. Ewing så ligger ranchen 30-minuters bilresa från centrum. Gå på en guidad rundtur för att utforska huvudbyggnaden och närliggande museum och se allt från J.R.s sovrum till pistolen som sköt honom. Det finns gott om kostymer, klipp och rekvisita från den populära tv-serien.
Adress: 3700 Hogge Dr, Parker.

The Fort Worth Stockyards National Historic District

usa-texas-rodeo-cowboy_1000x670pxOm du vill få känslan av den amerikanska vilda västern är detta ett måste. Detta levande museum ligger på platsen för en tidigare boskapsmarknad.  Här kan du se när man driver boskap och på cowboys som tävlar i rodeo. Stockyards Museum berättar historien om boskapshandeln i Fort Worth. Texas Cowboy Hall of Fame är dedikerat till både manliga och kvinnliga cowboys. Det finns gott om underhållning för hela familjen med speciella attraktioner för barn. Du kan också shoppa cowboykläder samt njuta av god mat i Texas-stil på flera restauranger. Fort Worth Stockyards National Historic District ligger i Fort Worth, Texas.
Adress; 130 E. Exchange Ave, Fort Worth.

Wild Bill’s Western Store

usa-texas-cowboystovlar_1000x670pxNär du vill klä dig som en cowboy skall du besöka Wild Bill’s Western Store. Här har kändisar som Bon Jovi och Mick Jagger handlat. I butiken hittar du allt från coola läderjackor till de rätta cowboybootsen. Hela affären är en upplevelse och värt ett besök.
Adress: 311 N Market St,  Ste 101.

Texas Horse Park

usa-texas-cowboys-pa-hastar_1000x670pxTexas Horse Park är beläget i the Great Trinity Forest. Här kan du ta ridlektioner och rida längs flera spår. På med cowboyhatten och ta dig en tur!
Adress: 811 Pemberton Hill Rd.

Round Up Saloon

usa-texas-uteliv-dans_1000x670pxGivetvis måste du också dansa som en äkta Texas-bo. På Round Up Saloon ges det danslektioner flera kvällar i veckan. Så ta på dig cowboybootsen och gör dig redo att dansa till skön country and western-musik.
Adress: 3912 Cedar Springs Rd.

The Rustic

konsert-gitarr_1000x670pxOm du föredrar att bara njuta av en öl och lyssna på countrymusik live, gå då till The Rustic, som ägs av Texas musiklegend Pat Green. Häng runt eldstaden på innergården.
Adress: 3656 Howell St.

AT&T Stadium

amerikansk-fotboll-stadion-boll_1000x670pxOm du gillar cowboys mer i form av amerikansk fotboll så kan du besöka Dallas Cowboys hemmaarena AT & T Stadium med plats för upp till 85 000 fans. Byggnaden har vunnit flera utmärkelser för sin innovativa design. Du kan gå på en guidad tur och få se allt från konstutsmyckningar till spelarnas omklädningsrum.  Du hittar stadion i Arlington, beläget halvvägs mellan Dallas och Fort Worth.
Adress: 1 AT&T Way, Arlington

Visst blir man sugen på att leka cowboy i Texas efter de här tipsen! 

Boka paketresa till i Dallas
Boka flyg i Dallas
Boka hotell i Dallas

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.