Romantisk weekend i Paris

Romantik i Paris

(Uppdaterad 191003) Finns det någon mer romantisk stad än Paris? Ett perfekt resmål för dig som vill ta hand om kärleken lite extra. Här finns det mycket tid för mysiga promenader i vackra miljöer och romantiska middagar på lyxrestauranger. Vi tipsar om de mest romantiska sakerna att göra i Paris!

Fria i Eiffeltornet

Par i Paris | Resfeberbloggen

Åk högst upp i Paris mest kända sevärdhet och titta på den magiska utsikten tillsammans! Dessutom är det ett perfekt tillfälle att plocka fram ringen om du planerat att fria till din partner. Det kanske inte är särskilt unikt men definitivt ett minnesvärt frieri!  Följ sedan upp med en riktigt lyxmiddag på restaurangen 58 Tour Eiffel på första våningen. En modern och mysig atmosfär med panoramafönster ut mot den franska huvudstaden. Ett tips är att boka en biljett där skip the line och middag ingår! Le Jules Verne är en annan populär restaurang på Eiffeltornets andra nivå med lyx i överflöd och minnen för livet.

Ta en promenad

Par på promenad i Paris.

I Paris finns det mycket att välja mellan och många sevärdheter som favoriterna Eiffeltornet, Louvren, Notre Dame, Champs Elysées och Triumfbågen. Ta en guidad busstur eller följ med på en guidad promenad – det finns många turer att välja mellan! Vad sägs om en tur bland Paris bästa loppisar, en guidad tur i stadsdelen Saint-Germain-des-Prés med provsmakning av bakverk eller en guidad kvällspromenad.

Besök kärleksmuren i Montmartre

Sacre Coeur i Paris.

Förr gick det att sätta fast ett kärlekslås på Paris vackra broar. Men broarna blev för tunga och hänglåsen klipptes av. Istället kan du besöka kärleksmuren Le Mur des Je t’aime som finns på en innergård i Montmartre. Här står det skrivet ”jag älskar dig” 311 gånger på 250 olika språk! Den här förtrollande stadsdelen är full av mysiga bakgator, kullersten och porträttmålare. Bästa utsikten får du från Sacré-Coeur – heliga hjärtats basilika. Ni kan även leta upp väderkvarnarna eller besöka den sista vingården i Paris. Vill du veta mer om stadsdelen så finns det guidade turer att följa med på.

Hångla vid ”Kyssen”

På Seines vänstra strand hittar du Musée Rodin – och 1800-talsskulpturen ”Kyssen”. Här kan ni ge varandra en riktigt lång puss.

Besök Paris mest romantiska torg

Strosa gärna runt i de charmiga Maraiskvarteren och gå förbi Paris mest romantiska torg Place de Vosges. En grön oas omringad av röda tegelhus från 1600-talet. Köp en glass och sätt dig på en av bänkarna och njut av en stunds lugn och ro. Här har bland annat författaren till Ringaren i Notre Dame, Victor Hugo, har bott.

Packa en picknickorg

Picknickkorg med läckerheter.

Nybakade baguetter, en god brie, färsk frukt och bubbel. I Paris kan du välja och vraka! Stoppa ner dina favoriter i picknickorgen och ta en mysig fika – bland boklådorna längs Seines flodbank, i gräset framför Eiffeltornet eller i någon av de lummiga parkerna. Jardin du Luxembourg är Paris mest populära park med plats för alla! Här ligger också Luxembourgpalatset omringad av sin vackra trädgård.

Gå på utomhusbio

Par i parken.

Det är något särskilt med utomhusbio! I Parc de la Villette kan du breda ut en filt framför en stor filmduk och titta på gamla filmklassiker. Filmerna visas under sommarhalvåret.

Ät på lyxrestaurang

Skål i Paris

Romantik och mat går hand i hand och i Paris kan du välja mellan över 70 restauranger belönade med Michelinstjärnor. Här väntar kristallkronor, silverbestick och service i världsklass. Många lyxhotell har gjort om sina vinterträdgårdar till fina restauranger. Vill du lyxa till det för en lite billigare peng? Då ska du gå hit på lunchen istället. Bon appetit!

Kryssa på Seine

Notre Dame, Paris.

Och vill du ta steget lite längre kan du åka på en middagskryssning och se solen gå ner över Seine. Turistbåtarna har stora fönster så att du lätt ska kunna beundra de upplysta broarna och byggnaderna till en bit fransk mat. Extra vackert är Eiffeltornets fantastiska ljusshow.

Romantiken flödar i Paris och vi hoppas att du gillade tipsen. Vem skulle du vilja ta med dig till världens kanske mest romantiska stad? 

Gästbloggare Terese Nilssson

Boka weekend till Paris
Boka flyg till Paris
Boka hotell i Paris
Boka upplevelser i Paris

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.