Musikaler i New York

Times Square i New York.(Uppdaterad 20200117) Att gå på musikal på Broadway när du är i New York är nästan ett måste. Musikalerna är av högsta kvalitet och många är prisbelönta och har gått år efter år. Här får du tips på några av alla du kan se!

Frozen

Alla som har barn har nog sett Frost-filmen. Förutom att finnas på kläder, leksaker, böcker och spel finns Frost sedan ungefär ett år tillbaka även som musikal! Detta är den tidlösa berättelsen om de två systrarna Elsa och Anna som lever i en familj med en kall hemlighet. Älskar du musiken så kommer du att bli mer än nöjd för musikalen har dubbelt så många låtar som filmen.
Frozen är 2 och en halv timme och går på St. James Theatre.
Boka biljetter

Frozen i New York.

 

The Lion King

The Lion King är en fantastisk historia om kärlek, hopp, äventyr och lejonungen Simba som skiljs från sin flock. Här kan hela familjen sjunga med till Hakuna Matata och skratta åt Pumba och Timon. Det är ett färgstarkt drama med många afrikanska rytmer. Föreställningen spelas på Minskoff Theatre och är 2 timmar och 30 minuter.
Boka biljetter

Lejonkungen på Broadway i New York.

 

Tina: The Tina Turner Musical

Musikalen utforskar rockstjärnans liv och arv, från den ödmjuka början i Tennesse till att bli ett globalt fenomen. Född Anna Mae Bullock 1939, steg Turner till berömmelse på 1960-talet tillsammans med sin make Ike. Musikalen berättar om stjärnans liv från småstaden Nutbush till att bli en av världens bästsäljande artister, med fler konsertbiljetter sålda än någon annan soloartist i musikhistoria. Musikalen spelas på Lunt-Fontanne Theatre.
Boka biljetter

 

Hamilton

Hamilton är berättelsen om den unga man som gick från att som fattig invandrare komma till Amerika till att bli George Washingtons högra hand och därmed spelade en stor roll i det USA vi alla känner till idag: Alexander Hamilton. Berättelsen om dåtidens Amerika framförs till en härlig blandning av Hip-hop, jazz, blues, rap, R&B och Broadway – framförd i ett dagens Amerika. Hamilton spelas på Richard Rodgers Theatre
Boka biljetter

 

Moulin Rouge! The Musical

Baz Luhrmanns revolutionära film kommer till liv på scenen, i en ny musikalisk extravaganza. En teaterfestival av sanning, skönhet, frihet och – framför allt – kärlek. Moulin Rouge! spelas på Al Hirschfeld Theatre.
Boka biljetter

 

Ain’t Too Proud – The Life and Times of The Temptations

Ain’t Too Proud en sprakande musikal som tar dig med på The Temptations extraordinära resa från gatorna i Detroit till Rock & Roll Hall of Fame.
Fem killar – en dröm – ett sound … ett sound som skulle gå till musikhistorien. Med deras typiska danssteg och välkända harmonier tog sig killarna i The Temptations till toppen av listorna med hela 42 hits varav 14 stycken blev nummer 1! Musikalen spelas på Imperial Theatre.
Boka biljetter

 

Premiär 2020!

Här är två exempel på musikaler som öppnar upp under 2020.

DIANA är den nya musikalen om Prinsessan Diana som gick sin egen väg och inspirerade och vägledde människor med sitt stora hjärta. Hon trotsade förväntningar, skakade om kungligheterna och skapade ett arv som kommer bestå för evigt. Musikalen har premiär den 2 mars 2020 på Longacre Theatre.
Boka biljetter

MJ The Musical är en ny Broadway-musikal som tar dig med på en resa genom den kreativa processen och skapande av musiken till en av världens största entertainers någonsin – Michael Jackson! Med mer än 25 oförglömliga hits är musikalen en explosion av musik, dans och skådespel lika oförglömlig som artisten själv. Musikalen har premiär den 6 juli 2020 på Neil Simon Theatre.
Boka biljetter

Har du varit på musikal och hur upplevde du det? Dela gärna med dig!

Boka weekend till New York
Boka flyg och hotell till New York
Boka flyg till New York
Boka hotell i New York
Boka upplevelser i New York

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.