Nöje och nattliv i London

Londons finansiella distrikt.

Den pulserande metropolen Londons nöjesliv är hett och här finns allt från trendiga nattklubbar i industrilokaler och coola barer till traditionella engelska pubar och teatrar.  Ta del av våra tips inför din nöjesweekend här!

London har något för alla

London är stort och det finns något för alla smaker – välj mellan över 5000 olika uteställen att roa dig på! Oavsett om du vill dansa natten lång, ta en öl i lugn miljö eller dricka trendiga cocktails så finns det något för dig. Vill du komma undan lite billigare? Passa då på att gå på happy hour, något som många barer har!
Tips på barer: Strongroom Bar & Kitchen, Mother Kelly’s, Swift och Blind Pig.

Cocktail, London.

 

Njut av London från en takbar

Sommartid är en takbar bästa platsen att starta kvällen på. Här kan du njuta av ett glas bubbel tillsammans med vänner och se solen gå ner över Themsen och Londons skyline. Det finns takbarer i alla möjliga olika former och varianter.
Tips på takbarer: Rumpus Room, Netil360, Radio Rooftop Bar och Boundary Rooftop.

 

Gå på engelsk pub

Det finns runt 48 000 pubar i Storbritannien och det är något särskilt att gå på en engelsk pub när du är i London. Inredning i mörkt trä och en klassisk pubmeny. Här finns lager, ale, veteöl och stout. På söndagar serveras nästan alltid den traditionella Sunday roast. Oavsett var du befinner dig finns det alltid en pub nära ditt hotell. Besök gärna de som ligger i Convent Garden, ett trevligt område med många gatuartister. Många stänger runt klockan 23 och är du sugen på att mingla vidare så finns det ett stort utbud av nattklubbar att välja mellan. Följ gärna med på en pubpromenad!
Tips på pubar: Ye Olde Cheshire Cheese, The Archers, Brewdog, Coach & Horses, Cross Keys och Chesham Arms.

Engelsk pub i London,

Dansa natten lång

Nattklubbarna hittar du både centralt och lite utanför London.  Den gemensamma nämnaren är bra musik och möjligheten att dansa hela natten lång. London täcker in det mesta vad gäller musik, allt från techno och hip hop till svängig jazz och rock. Tänk dock på; ju exklusivare ställe desto dyrare drinkar och hårdare regler på klädkod. Det finns ställen öppna alla dagar, men störst fokus ligger på fredagar och lördagar.

 

Centrala Soho

I det bohemiska och centrala området Soho väntar något kul runt varje gathörn. Välj mellan exklusiva restauranger, mysiga pubar, hemliga barer, levande musikscener och klubbar i källare. Älskar du att sjunga kan du alltid slinka in på en karaokebar! Dessutom är Soho centrum för Londons pridefestival och erbjuder ett stort utbud av populära gayklubbar.

Soho

 

Knutpunkten Piccadilly Circus

Piccadilly Circus är en av Londons mest centrala knutpunkter;  lika het på kvällen som på dagen. Här strålar gatorna Piccadilly, Shaftesbury Avenue, Regent Street och Haymarket samman och det är även nära till Soho. Området jämförs med New Yorks Times Square med blinkande neonskyltar. Sätt dig på en av barerna, beställ in en öl och titta på folk.

Piccadilly Cirkus, London.

Gå på teater i West End

Är du sugen på lite mer drama så rekommenderar vi teaterdistriktet West End som är Londons motsvarighet till Broadway. Till området hör bland annat Piccadilly Circus, Soho, Convent Garden och Trafalgar Square och shoppinggatorna Oxford Street och Regent Street. Det finns över 50 teatrar och shower som The Phantom of the Opera, Thriller, Aladdin och Les Miserables. Förboka gärna dina biljetter! Här finns inte bara högklassiska musikaler utan även ett stort utbud av barer och exklusiva klubbar, som vi redan har nämnt här ovan.

 

Camden lockar med rock och jazz

Camden är inte bara känt för sin populära marknad. Här finns ett brett utbud av levande musikscener och hipsterställen. Är du ute efter att se rock- och indieband spela live så är det hit du ska ta dig. Älskar du jazz kommer du också garanterat bli nöjd över din kväll här!

 

Pastellfärgade Notting Hill

Notting Hill har inte bara pastellfärgade hus och scener från romantiska filmer. De har även nattklubbar för mycket dans och goda drinkar som har öppet till inpå småtimmarna.

Notting Hill, London.

Shoreditch i östra London

Ett av Londons hippaste kvarter är alternativa Shoreditch i östra London. Nattlivet är trendigt alla dagar i veckan med välfyllda barer, populära pubar och heta klubbar. Utbudet av öl och steakhouse är stort!

Vänner i Shoreditch, London

London är stort och det finns såklart ännu fler områden att spendera kvällen på. Tipsa gärna om ditt favoritställe här i kommentarerna!

Boka weekend till London
Boka flyg + hotell till London
Boka flyg till London
Boka hotell i London
Boka upplevelser i London

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.