7 brunchtips världen runt

Isabelle Wallin. Magen kurrar. Du har precis klivit upp efter att ha sovit ut på hotellet. Dags för brunch!

Bloggen gästas av Isabelle Wallin, en tjej som har rest hela sitt liv. Genom åren har hon testat otaliga bruncher världen över, vissa bättre än andra. Hon kan uppskatta en maffig brunchburgare lika mycket som en smoothiebowl med frukt och granola. Oavsett om brunchen är fräsch och fylld med frukt och grönt eller mer matig med varma rätter så gillar hon att testa nya brunchrestauranger, något som är en stor del av resandet. Här delar hon med sig av sju härliga bruncher runt om i världen!

1. Filosofera vid risfälten på NOOK, Bali

Nook på Bali.

NOOK är ett magiskt vattenhål mitt bland Seminyaks risfält på Bali. Eftersom detta inte ligger vid stranden får du sitta utomhus bland grönska och vita slitna möbler eller inomhus bland diverse grejer som är till salu. Ät en fantastiskt upplagd smoothiebowl eller drick en färgglad smoothie. För den som är hungrig på något större finns sallader, hamburgare och brunchtallrikar med diverse varma smörgåsar. Stämningen är lugn och perfekt en långsam morgon innan det är dags för surf!

2. Dela allt med dina vänner på Breakfast Society, Göteborg

Breakfast Society i Göteborg.

Breakfast Society är en relativt nyöppnad pärla som snabbt har blivit en favorit i Göteborg. Konceptet är Sydneyinspirerat och innebär allt från Eggs Benedict till avokadomackor och hembakat bananbröd. Testa även pannkakorna! Gå dit ett helt gäng och beställ in lite av allt, så ni får testa på alla delar som bygger upp denna fantastiska brunchupplevelse. Är det varmt ute är det först till kvarn på uteserveringen!

3. Fly in i en svunnen tid på Bella Vida Café, Prag

Bella Vida Café i Prag.

Detta café ligger inte mitt i Prag city, men är värt en extra promenad. När du kliver in på Bella Vida så hamnar du i en annan värld fylld av böcker, omaka möbler och gamla tavlor som hänger kvar sedan länge. Maten passar alla typer – den som vill ha engelsk frukost, fräsch yoghurt med granola eller något helt annat. Även kaffet är att rekommendera. Kommer du på sommaren måste du passa på att sitta utomhus och ha utsikt över kanalen!

4. Hipsterhäng på STIKA, Budapest

Stika i Budapest.

Detta ställe är definitionen av ett hipstercafé. STIKA ligger i en liten lokal med nästan enbart barstolar, en griffeltavla där menyn är skriven och hippa grabbar i servisen som självklart bär flugor runt halsen! På brunchmenyn trängs olika äggrätter med frukostburgare och en så kallad croissantfrukost. Strax innan jul serveras pannkakor med  pepparkakskolasås, men är du här nu så står salt kolasås på menyn som inte är illa det heller! Passa på att testa deras olika kombinationer av fruktjuice.

5. Testa något annorlunda på The Rug, Peking

The Rug i Peking.

The Rug är ett guldkorn i Pekings stressiga vardag. Restaurangen ser ut som ett hotell med en reception i entrén, men det är endast en restaurang med två våningar. Menyn är verkligen bred! Testa gärna lax serverad på råraka samt ananas- och jordgubbsjuice. Det allra bästa? Den lila sötpotatislatten. Ja, sötpotatis. Hit kan man gå varje dag och ändå finna något nytt på menyn. Befinner du dig i Peking är denna brunchpärla ett måste!

6. Njut av uppläggningen på Brunch and Cake, Barcelona

Brunch and cake i Barcelona.

Gillar du färgglad mat och uppskattar kul uppläggning? Då är detta stället för dig! Brunch & Cake finns på flera ställen i Barcelona och serverar helt makalös mat, både god och vacker. För en brunchälskare så är detta stället himmelriket. Lägg till trevlig personal och beachhouse-interiör och du kommer aldrig vilja lämna. Detta ställe är otroligt populärt (eftersom det är så Instagram-vänligt). Var där vid öppning!

7. Pannkakor på alla vis på The Pancake Bakery, Amsterdam

The Pancake Bakery i Amsterdam.

Det spelar ingen roll om du gillar salt eller sött, The Pancake Bakery ordnar så att du blir mätt! Här finns pannkakor med glass och grädde eller bacon och sirap. Vill ni testa något nytt så finns det även pannkakor med getost och honung. I denna trevliga källarlokal ryms allt för en härlig brunch och på sommaren finns det såklart möjlighet att sitta ute och överblicka en av de hundratals kanalerna. Obs! För den som mot förmodan inte gillar pannkakor finns det även frukostpaket med både croissanter eller ägg och bacon.

Gästbloggare Isabelle Wallin

Du kan hitta fler härliga tips av Isabelle Wallin på resebloggen thatswedishtraveller.com och Instagramkontot @thatswedishtraveller. 

Boka weekend
Boka flyg
Boka hotell

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.