Shopping i Prag

Vy över gamla stan i Prag.

Har du planer på att åka på weekend till Prag? En stad som lockar med vackra broar, ölstugor, god mat, mysiga torg och vackra slott. Och på senare år även riktigt bra shopping. Här får du våra bästa shoppingtips.

Vaclavaplatsen bästa shoppingstråket

Prags största shoppingstråk finns runt Vaclavaplatsen i den nya delen av staden. Här ligger butikerna på båda sidorna och trottoarerna är alltid välfyllda av turister och andra shoppingsugna. Köp allt från kläder, skor och väskor till böcker och glas. Vaclavaplatsen är en gammal hästmarknad och förutom bra shopping är den omringad av hotell, trevliga restauranger och trendiga nattklubbar. Prags andra stora shoppingstråk korsar Vaclavaplatsen och hit hör gatorna Na Příkopě, Národní třída och 28. Října. Här finns många stora modekedjor som H&M och Zara.

Vaclavaplatsen i Prag

Exklusiva gatan Parizka

För lyxig shopping ska du ta dig till den eleganta avenyn Parizka som har exklusiva modebutiker som Gucci, Louis Vuitton, Jimmy Choo och Prada. Gatan löper mellan torget i Gamla stan och Moldaufloden. På bakgatorna åt öster ligger boutiquer med tjeckiska designers. Märkeskläderna ligger på samma prisklass här som hemma i Sverige.

Välj ett shoppingcenter för allt på ett ställe

Är du en person som gärna ser att allt finns på ett ställe? För en riktigt bekväm shopping ska du välja ett av Prags shoppincenter med stort utbud och generösa öppettider.

Palladium Shopping Centre ligger vid Náměstí Republiky och är Prags mest kända shoppinggalleria. Här finns runt 200 butiker med allt från internationella modekedjor till delikatessbutiker fördelat på fem våningsplan. Högst upp väntar ett restaurangtorg med ett 20-tal restauranger för en lunch eller kanske bara en kaffe.
Adress: nám. Republiky 1, 110 00 Nové Město.

Myslbek Shopping Center ligger i en modern glasbyggnad på Na Prikope och var Prags första köpcenter. Byggnaden har blivit en symbol för vägen från det gamla till det moderna i staden. Här kan du välja mellan 30 butiker, allt från H&M till Intersport och Calvin Klein. På de två första planen finns det även flera restauranger och pizzerior för den som behöver ladda energi mellan varven.
Adress: Ovocný trh 8, 110 00 Staré Město.

Centrum Chodov är ett av Prags största och mest moderna shoppingcenter med runt 210 butiker. Här finns till exempel Sephora, H&M, Zara och Esprit. Shoppingcentret passar perfekt om du vill hålla dig en bit från de största turiststråken.
Adress: Roztylská 2321/19, 148 00 Praha 11.

Gå på marknad

Prag har många trevliga marknader som är väl värda ett besök. Ett tips är att bege sig hit på morgonen för att undvika folkmassorna.

Prags största marknad Holesovice Market, (Holesovice tržiště), ligger i ett gammalt slakthusområde nära Moldaufloden. Den går även under namnet ”Gula marknaden” och har öppet alla dagar utom söndagar. Här radas ett stort antal stånd upp varje dag med allt från väskor, skor, kläder och second hand-prylar till färsk frukt och grönt. Priserna är låga, men glöm inte att pruta!
Adress: Bubenské nábřeží 306, Praha 7.

Havel Market (Havelské tržiště) i Gamla stan är en av Prags äldsta marknader. Här säljs grönsaker, blommor, presentartiklar, stickat och annat hantverk.
Adress: Havelska 1, Praha 1.

Det finns även flera loppmarknader att välja mellan för dig som är ute efter att fynda begagnat. Letar du efter antikaffärer och andra second hands så hittar du många längs gatan Michalská.

Ska du hit under jul? Då finns det fler fantastiska julmarknader att planera in. Den största finns på torget i Gamla stan.

Marknad i Prag.

Köp hem glasföremål

Prags glas är känt över hela världen och i glasbutikerna hittar du allt från vinglas och kristallglas till skålar och andra vackra glasföremål. Vill du komma undan lite billigare kan du fynda på loppisarna. Du kan även köpa hem kläder, smycken, smink, engelska böcker, vin och handgjorda träleksaker. Är du ute efter souvenirer så säljs det mycket på Karlsbron, som är en av Prags mest välbesökta sevärdheter. Här blandas turister med gatumusikanter och konstnärer, så stämningen är alltid på topp.

Glas i Prag

Hoppas att du gillade tipsen!

Gästbloggare Terese Nilssson

Boka weekend till Prag
Boka flyg till Prag
Boka hotell i Prag
Se och göra i Prag – förboka biljetter!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.