Julmarknader i Düsseldorf

Julmarknad i Düsseldorf

Julen är en av årets största höjdpunkter och många väljer att starta firandet med en mysig julmarknad. I Tyskland kan du välja mellan 2500 julmarknader och några av de bästa hittar du i Düsseldorf. Vi ger dig tipsen inför din magiska weekend i Düsseldorf!

Klassisk julmarknad på Marktplatz

På Marktplatz vid rådhuset i hjärtat av Düsseldorfs gamla stan (Alstadt) kan du njuta av den största julmarknaden. Här möts du av levande julmusik, pepparkakor och pyntade granar. Värm kalla händer på en mugg glühwein eller varm choklad. I de upplysta marknadsstånden säljs konst, trätomtar, dekorationer, julkakor och kanderade nötter i härliga smaker. Stanna gärna upp en stund och titta när glasblåsare och svarvare arbetar eller ta en tur i den nästan hundra år gamla karusellen. Julmarknaden pågår 22 november–30 december 2018.

Adress: Marktplatz, 40213 Düsseldorf.

Tysk trätomte.

Änglalikt på Heinrich-Heine-Platz

Den mest änglalika julmarknaden hittar du på Engelchenmarkt , eller Little Angel Market på Heinrich-Heine-Platz. Ljus från tusentals glödlampor lyser upp gyllene änglar och sprider ett magiskt sken över området.

Adress: Heinrich-Heine-Platz, 40213 Düsseldorf.

Christmas Market on Flinger Straße

Den här lite mindre julmarknaden på Flinger Straße ligger mellan marknaderna på Marktplatz och Heinrich-Heine-Platz. Här doftar det ljuvligt av julgodis, pepparkakor och nygjorda crepes. Marknadsstånden är utformade att likna stadens gamla hus.

Adress: Flinger Straße, 40213 Düsseldorf.

Pepparkakor på tysk julmarknad.

Little Star Market på Stadtbrückchen

På Wilhelm – Marx-Haus innergård hittar du The Sternchenmarkt. Stjärnor i alla regnbågens färger lyser vackert men julmarknaden på Stadtbrückchen är minst lika känd för sitt breda utbud av mat. Köp korvar, läckra bakverk och värm dig såklart med glühwein. För barnen finns en stor karusell att roa sig med!

Adress: Stadtbrückchen, 40213 Düsseldorf.

Karusell i Düsseldorf.

Julmarknaden på Schadowplatz

Framför Kö-Bogen hittar du en modern julmarknad med skandinaviska inslag med vita marknadsstånd och glittrande stjärnor.

Adress: Schadowplatz, 40212 Düsseldorf.

Hitta julkänslan på skridskobanan

För att höja julstämningen ännu ett snäpp kan du snöra på dig skridskor och ta ett varv på den anlagda skridskobanan på 1700 m2 som ligger på Jan-Wellem-Platz. Den här julmarknaden är modern och har dessutom utsikt mot Düsseldorfs gröna lunga Hofgarten.

Adress: Kö-Bogen, 40212 Düsseldorf.

Läs mer om julmarknaderna i Düsseldorf

Gästbloggare Terese Nilssson

Boka weekend till Düsseldorf
Boka flyg till Düsseldorf
Boka hotell i Düsseldorf

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.