Musikaler i London

West End i London.

(Uppdaterad 20200109) London är en av världens största musikalstäder och det är en otrolig upplevelse att åka hit för att se en musikal. Vi ger dig tipsen inför din nöjeshelg.

West End – Londons största teaterdistrikt

West End, som ligger nära Piccadilly Cirkus och Soho, är Londons hetaste teaterdistrikt. Några av de mest kända teatergatorna är Drury Lane, Shaftesbury Avenue och The Strand. På de här teatrarna har alla de största musikalerna gått och det är hit du och dina vänner ska ta er om du har planerat att se en musikal. Är du sugen på att äta middag innan är det bra att boka bord eftersom det är många som rör sig i området. Kolla om restaurangen har en ”pre theatre menu” med trerätters till fast pris och snabb service. Många av föreställningarna börjar mellan 19 och 20 på kvällen och är runt 2 ½ till 3 timmar lång. De flesta föreställningarna har även en paus i mitten där du kan gå till baren eller bara sträcka på benen. På lördagar kör vissa teatrar även en matinéföreställning.

Vad kostar en biljett?

Vad biljetten kostar beror lite på var du sitter någonstans och hos oss bokar du efter önskad priskategori. Det är dessutom bra att boka biljetten hemifrån, både för att garantera att få plats och för att det är billigare. Priset är högre under helgen och om det är skollov.

Biljettskylt, retro.

Välj mellan 50 olika teatrar

I West End och närområdet ligger det över 50 olika teatrar som visar över 200 föreställningar varje dag. Många teatrar ligger i pampiga byggnader med magnifika salonger, röda sammetsstolar och vackra detaljer. Här får du några teatrar där de mest populära musikerna spelas just nu.

Lyric Theatre
Lyric Theatre ligger på Shaftesbury Avenue och är gatans äldsta teater med anor från 1888. Teatern har 959 sittplatser och många välbevarade detaljer.  Här kan du till exempel se musikalen Thriller Live, som hyllar pophjälten Michael Jackson och Jackson Five.

Adress: 29 Shaftesbury Avenue.
Förboka biljetter här

Sondheim Theatre
Sondheim Theatre fd Queens Theatre öppnade 1907 och här kan du se Les Miserables som är den musikal som spelats längst i världen. Det finns 500 sittplatser i flera sektioner. Teatern har även fyra barer och det går att boka till VIP med champagne. Om du är sugen på att ha bröllopsfesten här så går teatern faktiskt att hyra under dagtid och på söndagar.

Adress: 51 Shaftesbury Avenue.
Förboka biljetter här

Les Miserables i London.
Boka en Londonhelg för att se Les Miserables på Queens Theatre.

Apollo Victoria Theatre
Apollo Victoria Theatre är en teatrarna i West End med störst kapacitet med cirka 2300 sittplatser.  Här kan du just nu se den magiska musikalen Wicked i London.

Adress: 17 Wilton Road.
Förboka biljetter här

Her Majesty’s Theatre
På Her Majesty’s Theatre kan 1216 personer njuta av West Ends näst längst spelade musikal The Phantom of the Opera, som började att gå 1986.  Byggnaden är från 1705 och har efter det varit hem för fyra olika teatrar. Andra stora musikaler som har gått här är West Side Story och Bye Bye Birdie.

Adress: 57 Haymarket.
Förboka biljetter här

The Panthom of the Opera Se The Phantom of the Opera på Her Majesty’s Theatre. 

Lyceum Theatre
På Lyceum Theatre kan 2082 personer hänföras av till exempel Disneyfavoriten Lejonkungen, som gått sedan 1999. Teatern öppnade 1834 men på samma plats låg en teater redan 1765. Genom åren har den både varit ett hem för cirkusshower, Madame Tussaud’s vaxkabinett och stora konserter med till exempel The Who, Rollings Stones och Pink Floyd. Teatern har flera barer där du kan koppla av innan föreställningen.

Adress: 21 Wellington Street.
Förboka biljetter här

Prince Edward Theatre
Prince Edward Theatre är en teater från 1930 med plats för 1716 besökare. En av de största musikalerna som har gått är Mamma Mia och idag kan du se Mary Poppins. Genom åren har teatern både haft kabaréer och precis som många andra under 50- och 60-talet även varit biograf. Det finns fem barer och två VIP-rum.

Adress: Theatre Old Comton Street.
Förboka biljetter

Novello Theatre
Novello Theatre är en teater med anor från 1905 och det rätta valet om du är intresserad av att se Mamma Mia! som har gått här sedan 2012. Teatern har 1105 sittplaster fördelade på fyra nivåer.

Adress: Aldwych.
Förboka biljetter här

Sjung med i alla låtarna i Mamma Mia! på Novello Theatre. 

Musikaltips!

Har du svårt att välja vilken musikal du ska gå på? Här har vi delat in dem i olika kategorier.

Klassiska musikaler
Ska du gå på musikal för första gången kan det vara kul att se en riktig klassisker. Även om musikalen gått i flera år så är det vanligt att ensemblen byts ut med jämna mellanrum vilket alltid ger en ny upplevelse. Se Phantom of the Opera och Les Miserables.

För hela familjen
Är du och hela familjen på weekend i London så rekommenderar vi Lejonkungen och Wicked the Musical.

På Apollo Victoria Theatre ser du Wicked där Elphaba och Galinda beger de sig ut på en resa i det magiska Landet Oz.

Baserat på en film
Gillar du filmen kommer du garanterat även tycka att musikalen är bra. Bland de bästa just nu hör School of Rock, 9 to 5 och Amélie.

Musik av en musiker
Eftersom musikaler består av musik kan det vara extra kul att se en musikal baserad på en artists låtar.  Vi rekommenderar Mamma Mia (Abba), Thriller Live (Michael Jackson & Jackson Five), Tina – the Tina Turner Musical och & Juliet (Max Martins låtar).

Njut av hits från vår svenske låtskrivare Max Martin i musikalen & Juliet på Shaftesbury Theatre. 

Premiär 2020!

Här är några exempel på musikaler som öppnar upp under 2020.

Michael Ball är tillbaka i sin Oliver-Award-belönade roll som Edna Turnblad i musikalen Hairspray när den nu åter sätts upp på Londons West End-scen. Denna hjärtvärmande musikal, full av välkända hits, spelas på London Coliseum under 12 veckor med start i april 2020.

Jennifer Saunders i rollen som Abbedissan intar scenen tillsammans med Whoopi Goldberg i musikalen Sister Act (En värsting till Syster). Under sommaren 2020 ges 39 föreställningar i London.

Baserad på ”DreamWorks” animerade film med samma namn och med musik av den prisbelönta kompositören Hans Zimmer kommer nu The Prince of Egypt (Prinsen av Egypten) till Dominion Theatre.

Boka musikalbiljetter
Boka weekend till London
Boka flyg till London
Boka hotell i London

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.