Shopping i Barcelona

Vänner på shoppingweekend i Barcelona.

Är du sugen på att åka på en shoppingweekend till Barcelona? Här väntar över fem kilometer shoppinggator, myllrande marknader och det är aldrig långt till en Zara-butik. Men var finns den bästa shoppingen? Vi ger dig tips på områden och gator.

Turisttätt på La Rambla

Det går såklart inte att prata om Barcelona utan att nämna La Rambla, Barcelonas största och mest turisttäta boulevard. Tapasrestauranger trängs med kaféer, blomsterstånd, gatuartister, souvenirkiosker och marknader. Gatan är 1,2 kilometer lång så här kan du med fördel spendera stora dela av dagen. Dock är shoppingen sekundär här – folklivet är det som är mest intressant. Dessutom är gångavstånd till hamnen och många av stadens största sevärdheter.

La Rambla i Barcelona.

Paradgatan Passeig de Gràcia är störst

Vill du ha allt på ett ställe – trendiga butiker, trevliga restauranger och häftig arkitektur? Då är Passeig de Gràcia i området Eixample den perfekta shoppinggatan. Den hör dessutom till en av de allra vackraste och boulevarden kantas av arkitekten Gaudis gatlyktor. Plocka fram den stora plånboken för detta är även en av de dyraste gatorna i både Barcelona och Spanien. Är du intresserad av butiker som Louis Vuitton, Chanel, Prada och YSL så finns de här. Även sportbutiker som Puma, Adidas och Nike.

Området kring Barri Gòtic

Barri Gòtic ligger i Ciutat Vell-distriktet i Gamla stan och är ett gotiskt område öster om La Rambla. Ett av de populäraste turistområdena mitt i smeten och en perfekt utgångspunkt för förstagångsbesökare. Här finns butiker som lockar den lite yngre målgruppen och den som älskar skor. Lägg gärna fokus på shoppingstråk som Portal de L’Angel och Portaferrisa. I de smala gränderna runt Placa de Sant Jaume finns det många mysiga småbutiker att fynda i. När du har shoppat klart kan du fotografera den ofärdiga katedralen La Sagrada Famila som också finns i området.

Skobutik i Barcelona.

Besök varuhuset El Corte Inglés

El Corte Inglés är Spaniens största varuhuskedja och finns på flera ställen i Barcelona. En av dem ligger vid Plaça Catalunya i slutet av La Rambla. I Spaniens svar på Sveriges NK hittar du allt från kläder, skor och smycken till inredning och smink. Ett annat varuhus att lägga på minnet är Diagonal Mar.

Klassiska Zara

I Barcelona är det aldrig lång till en Zarabutik, som är lite som Sveriges H&M. Zarabutikerna finns sedan några år tillbaka även i Sverige, men utbudet i Spanien är större och priset lägre. En av de största butikerna hittar du på Passeig de Gràcia. En annan spansk jätte är Mango som också finns på flera ställen runt om i Barcelona.

Kvinna i Barcelona.

Vintagebutiker på Calle Riera Baixa

Är du intresserad av vintage så finns det många trendiga butiker på Calle Riera Baixa i det multikulturella området El Raval. Kläderna är av högsta kvalitet och ett begagnat plagg här kan kosta mer än ett nytt. Välj mellan härliga butiker som Lullaby och Holala!.

Gå på marknad

Barcelona har många marknader och den bästa matmarknaden La Boqueria har sin huvudingång från La Rambla. Många öppnar tidigt och stänger vid 15.00, men den här har öppet till 20.00. Bland stånden väntar färska grönsaker, fisk och skaldjur. Den dyraste shopping finns i början av marknaden och ju längre in du kommer desto billigare blir det. Är du intresserad av second hand så är Els Encants Vells Barcelonas största loppmarknad med saker från världens alla hörn. Marknaden öppnar runt 9 och det är lugnast att komma vid öppning än runt lunch.

Matmarknad i Barcelona.

Outletfynda på La Roca

Strax utanför Barcelona hittar du outleten La Roca Village med över 130 butiker. Här finns kända märkeskläder till fyndpris! Perfekt om du är ute efter bra, men billig shopping.

Hoppas att tipsen gav dig reslust att upptäcka Barcelona!

Gästbloggare Terese Nilssson

Boka weekend till Barcelona
Boka flyg till Barcelona
Boka hotell i Barcelona

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.