Saker att se och göra i Boston

Vy från hamnen över Boston, Massachusetts, USA.

Boston är en klassisk destination i New England. En storstad med småstadscharm, förmodligen USA:s promenadvänligaste. Citykärnans smala gator och byggnader i tegel ger staden en europeisk känsla. Boston är en av de äldsta städerna i USA och här är det inte många meter mellan de historiska platserna. En perfekt stad att besöka för dig som vill lära dig mer om hur allt började i detta faktiskt ganska unga land.

Beacon Hill

Beackon Hill, Boston, Massachusetts, USA.

Beacon Hill är en av de äldsta stadsdelarna i staden, och också en av Bostons mest attraktiva och dyraste. Stadsdelen kännetecknas av tegelradhus i äldre stil och kullerstensgator. Det är ett mysigt område att promenera runt i. Här finns många antikaffärer, restauranger och barer.

Freedom Trail

Freedom Trail, Boston, Massachusetts, USA.

Freedom Trail är en fyra kilometer lång vandring som tar dig förbi 16 av Bostons mest historiska platser, inklusive Faneuil Hall Marketplace, Paul Revere House och Old North Church. Du kan gå på egen hand med en karta eller följa med på en guidad tur. Starta i parken Boston Common där det finns ett besökscenter.

Boston Common

Parken Boston Common, Boston, Massachusetts, USA.

Boston Common är den äldsta parken i Boston, grundad år 1634. Puritanska kolonister köpte 44 hektar mark från William Blackstone, den första bosättaren i området. Marken blev sedan ”Common Land” som kolonisterna använde för betande boskap fram till 1830. Parken ingår i det s.k. Smaragdhalsbandet, ett antal parker som bildar ett kontinuerligt grönt område genom flera bostadsområden i Boston. Under julen hittar du stadens officiella julgran här. Parken är utgångspunkten för Freedom Trail.
Adress: 139 Tremont Street.

Massachusetts State House

Massachusetts State House, Boston, Massachusetts, USA.

Stadshuset utformades av Charles Mulfinch och färdigställdes 1798. Byggnaden är känd för sin vackra arkitektur och som plats för betydande historiska händelser. Stadshuset rymmer guvernörens kontor och Massachusetts representanthus. Besökare kan ta en gratis guidad tur som ger en överblick över historia och arkitektur. Turen tar cirka 45 minuter.
Adress: 24 Beacon Street.

Old State House

Old State House, Boston, Massachusetts, USA.

Byggnaden Old State House är en av höjdpunkterna längs Freedom Trail med sin betydelse för händelser som rör den amerikanska revolutionen. Det var bland annat här som den amerikanska självständigheten proklamerades 1776.  Massachusetts delstatsregering möttes här fram till 1798 när de flyttade till sin nuvarande plats. Besökare kan delta i interaktiva turer ledda av utklädda guider.
Adress: 206 Washington Street.

Faneuil Hall Market Place

Faneuil Hall, Boston, Massachusetts, USA.

Faneuil Halls historia går tillbaka till 1742 då den lokala köpmannen Peter Faneuil lät uppföra byggnaden och gav den som en gåva till staden. Förutom att användas som en saluhall var det också en populär plats för några av tidens ledande revolutionära politiska figurer att hålla tal. Det var här som Samuel Adams sporrade folket att kämpa för oberoende från Storbritannien, och som George Washington firade den första årsdagen av det nya USA. Intill Faneuil Hall finns idag över 100 butiker och marknadsstånd.
Adress: 4 S Market Street.

Bunker Hill Monument

The Bunker Hill Monument, Boston, Massachusetts, USA.

Detta monument är ett minnesmärke för slaget vid Bunker Hill som ägde rum den 17 juni 1775. Det var den amerikanska revolutionens första storskaliga batalj som britterna vann. Via 294 trappsteg tar du dig till toppen för utsikt över området. Intill finns Bunker Hill Museum där du kan lära dig allt om slaget.
Adress: Monument Square, Charlestown.

USS Constitution

USS Constitution, Boston, Massachusetts, USA.

USS Constitution är världens äldsta krigsfartyg som fortfarande är flytande. Fartyget är dockat i Boston National Historical Park, en del av Charlestown Navy Yard. Det sjösattes 1797 och var med i kriget mot den brittiska flottan år 1812. Fartyget seglar fortfarande flera gånger om året vid speciella tillfällen och är ett uppdragskrigsfartyg vilket innebär att det fortfarande har ett besättning av marinofficerare. Intill finns ett museum som berättar historien om USS Constitution genom interaktiva utställningar.
Adress: Building 22, Charlestown Navy Yard, Charlestown.

Boston Tea Party Ships & Museum

Boston Tea Party Museum & Ships, Boston, Massachusetts, USA.

Detta är mer ett interaktivt äventyr än ett traditionellt museum. Som besökare får du delta, utforska och lära dig om den revolution som kallas Boston Tea Party. Den 16 december 1773 protesterade amerikanska kolonister mot att de var tvungna att betala den brittiska staten skatt på te när kolonin inte ens var representerad i brittiska parlamentet. Om teet lossades från de tre fartygen som väntade i hamnen skulle de vara ansvariga för beskattning. Så i stället gick de så kallade Frihetssönerna ner till hamnen förklädda som Mohawkindianer och dumpade teet i vattnet. Detta anses vara en av de viktigaste händelserna som ledde till den amerikanska revolutionen.
Adress: 306 Congress Street.

Prudential Tower

Prudential Tower, Boston, Massachusetts, USA.

Prudential Tower ligger i området Back Bay och är den näst högsta byggnaden i staden, efter 200 Claredon. The Pru, som det kallas av lokalbefolkningen, bjuder på en fin utsikt över Boston från the Skywalk Observatory på 50:e våningen. Här finns teleskopkikare och ljudguider på flera språk för att hjälpa dig att hitta sevärdheterna nedan och ge dig lite historisk och kulturell bakgrund om staden. På bottenvåningen av byggnaden finns ett köpcentrum.
Adress: 800 Boylston Street.

200 Clarendon Street (f.d. John Hancock Tower)

200 Claredon Street, f.d. John Hancock Tower, Boston, Massachusetts, USA.

Den 62 våningar höga kontorsbyggnaden 200 Clarendon Street är delstaten New Englands högsta byggnad och ett landmärke i Boston. Den ligger i området Back Bay som har många affärer, restauranger och nöjesställen. Fortfarande är byggnaden mest känd under sitt tidigare namn John Hancock Tower eller smeknamnet The Hancock.
Adress: 200 Clarendon Street.

Harvard

Harvard Business School, Cambridge, Massachusetts, USA.

Harvard är USA:s äldsta universitet, grundat år 1636. Den världskända skolan kan skryta med att åtta studenter har blivit presidenter i USA och dessutom ett dussintal nobelpristagare och Pulitzerprisvinnare. Gratis historiska turer utgår från Smith Campus Center.
Adress: Smith Campus Center, 30 Dunster Street, Cambridge.

Fenway Park

Baseball, poängtavla gammaldags.

Fenway Park är hemmaarena för basebollaget Red Sox. Här finns också ett museum, Fenway Park Museum, som har en samling med över 170 000 föremål  relaterade till Fenway Parks historia och Boston Red Sox. Stadion öppnade 1912 och har renoverats och utökats flera gånger under åren. Det finns guidade rundturer.
Adress: 4 Yawkey Way.

Cheers

Älskade du tv-serien Skål bör du inte missa ett besök på Cheers! För den oinvigda är denna puben i mysiga stadsdelen Beacon Hill ändå värd ett besök.
Adress: 84 Beacon Street.

Boka flyg + hotell till Boston
Boka flyg till Boston
Boka hotell i Boston

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.