Shopping i Rom

Gata i Rom

Att shoppa när du är i Rom är nästan lika självklart som att äta italiensk glass. För italienarna kan verkligen det där med mode. Men var finns de bästa shoppingområdena? Vi rätar ut alla frågetecken inför din shoppingweekend i den italienska huvudstaden. Här finns både exklusiva märken och budgetshopping.

Via del Corso – Roms största shoppinggata

Roms största shoppinggata Via del Corso är 1,5 kilometer lång och går mellan Piazza del Popolo och Piazza Venezeia. Det finns bra shopping från både stora kedjor och mindre butiker och priserna ligger på medelnivå. Gatan har även två gallerier om du känner för en stunds inomhusshopping. Ett tips är att lägga shoppingen tidigt eller sent på dagen för att undvika den största trängseln.

Italienska skor

Via Nazionale och Via Cola di Rienzo

Gillar du Roms största shoppinggata kommer du även att gilla Via Nazionale och Via Cola di Rienzo. Båda gatorna är som mindre varianter av Via del Corso. Via Nazionale går från Piazza Repubblica och har lite billigare shopping. På Via Cola di Rienzo kan du fyndshoppa märkeskläder och den här gatan börjar vid Piazza Risorgimento.

Märkestätt runt Spanska trappan

Är du ute efter de klassiska italienska märkesbutikerna? Shoppingen runt Spanska trappan består av många märkesbutiker och italienska modeikoner som Gucci, Versace, Armani och Benetton. Många av gatorna är sidogator till Via del Corso och några som du kan planera in är till exempel Via Condotti, Via della Vita och Via Borgognona.

Via del Conditti i Rom

Shoppa runt Piazza Vittorio Emanuele

Runt torget Piazza Vittorio Emanuele ligger det många butiker med enklare kläder och lågprisvaruhus. Är du framförallt ute efter skor så kan du fynda det här!

Loppisfynda på Porta Portese

Föredrar du att fynda på loppis kan du gå till Porta Portese på Via Portuense som har öppet varje söndag klockan 6-14. Detta är Roms största och mest kända loppmarknad med anor från 800-talet. Här går det att hitta precis allt du kan tänka dig! Dyk ner i klädhögarna, prova gamla gympaskor eller fynda begagnade märkesväskor.

Fontana del Nettuno i Rom

För dig som gillar second hand

På second hand-gatan Via del Vecchio Governo får du inte bara ett stort utbud av coola second hand-butiker. Du får dessutom en av Roms mysigaste gator. Shoppingen är inte den billigaste men det finns en hel del att välja mellan. Gatan ligger nära Piazza Nova.

Strosa på en matmarknad

Det är känns självklart att handla med sig en bit parmesan, parmaskinka och en god olivolja. Nuovo Mercato Esquilino på Via Principe Amedeo är stadens största matmarknad och beskrivs ofta som Roms Chinatown. Det finns mat från hela världen att köpa eller bara provsmaka. Glöm inte att pruta!

Campo de Fiori är en av Rom största frukt-, grönsaks- och blomstermarknader och de har öppet förmiddagar alla dagar utom söndagar. Varorna här är kanske inte de billigaste men av högsta kvalitét.

Italienska delikatesser

Shoppa på outletvaruhus

Strax utanför Rom ligger det flera outletvaruhus. Castel Romano Designer Outlet ligger söderut och är en av dem bästa. Här finns över hundra italienska designmärken med mellan 30-70 % rabatt. Outleten är uppbyggd som en liten stad utomhus.

Bra att veta om shopping i Italien

På de stora turiststråken har butikerna öppet från runt 10 till 20. Däremot så stänger många av de mindre butikerna mitt på dagen.

Storlekarna för herrar är ungefär som de svenska. Dock är damstorlekarna i Rom mindre.

Spara alltid kvittona för enligt italiensk lag är du skyldig att visa upp kvitton på alla dina inköp. Detta är för att man ska förhindra att butikerna kör svart.

Gästbloggare Terese Nilssson

Boka weekend till Rom
Boka flyg till Rom
Boka hotell i Rom
Boka sightseeing och upplevelser i Rom

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.