Här ska du äta och dricka i Budapest

Kaffe i Budapest Ska du på en weekend till Budapest? Vad kul! Vi har flera härliga tips på restauranger, barer och kaféer med det lilla extra. Här äter och dricker du i trevliga miljöer.

Good Spirit Bar – för dig som älskar whiskey

Good Spirit Bar är en fantastisk whiskey- och rombar med riktig bra service. Dessutom har de ett spektakulärt sortiment för dig som är finsmakare och du kan välja mellan 500 olika sorter. Baren ligger i hjärtat av Budapest på Veres Pálné utca  7.

Stika – mysigt hipsterkafé för brunch

Stika är ett litet hipsterkafé i industriell stil, perfekt för en mysig frukost eller lång brunch. En höjdpunkt är ägg och bacon och färskpressad juice. De två ägarna är dessutom specialiserade på kaffe och vin. Stika ligger på Dob utca 46.

Färskpressad juice.

Cupákos – utsökt köttrestaurang

Är du ute efter en riktigt god köttbit så rekommenderar vi den utsökta köttrestaurangen Cupákos. Detta är himmelriket för köttälskare! Maten är lagad på noggrant valda råvaror och kött från utvalda producenter. Följ gärna deras egna tips; ”skippa gaffeln och ät med händerna!”. Restaurangen ligger på Dob utca 31.

Csendes – vårt hemliga tips

Vill du gå till ett ställe dit inte alla turister hittar så är Csendes ett perfekt alternativ. Det ligger i hörnet på korsningen mellan Magyar Street och Ferenczy Istvan Street. Det är ett litet hak med plats för 50 sittande gäster som serverar sallader, toasts, club-sandwich och hempressat juice. I närheten ligger den vackra Játszótér-parken.

Uteservering i Budapest

The 360 Bar – het takbar året runt

En av Budapests hetaste takbarer är The 360 Bar. Precis som namnet avslöjar så får du kanske stadens bästa panoramautsikt här. Planerar du en weekend i Budapest på vintern? Då görs terrassen om till en trädgård av igloon i glas! Då får du samma magiska utsikt utan att frysa. Baren ligger på Andrássy utca 39.

Dela gärna med dig av dina hemliga favoriter!

Gästbloggare Terese Nilssson

Boka weekend till Budapest
Boka flyg till Budapest
Boka hotell i Budapest
Boka flyg + hotell till Budapest

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.