8 saker att göra i Manchester

Manchester i Storbritannien

Manchester är en gammal industristad där fotboll och popmusik går hand i hand. Även om fotbollen hamnar högst på vår lista så finns det mer att göra här under en weekend. Här får du våra bästa tips!

1. Gå på fotboll

Manchester United eller Manchester City – vad bultar ditt hjärta för? Det går såklart inte att prata om Manchester utan att nämna fotboll och det råder ständigt fotbollsfeber här. Detta är en av de största anledningarna till varför så många väljer att åka på weekend hit. Manchester Uniteds smeknamn är ”The Red Devils” och deras hemmaarena är Old Trafford. Pratar vi om ”The Blues” och ”Citizens” så är det Manchester City vi menar och de kan du se på City of Manchester Stadium. Har du inte fått nog när matchen är över så finns det guidade turer runt båda arenorna där du kan ta del av spännande hemligheter bakom kulisserna.

2. Besök Museum of Science and Industry

Manchester är en av Englands främsta industristäder och i början på 1900-talet var detta den industriella världens mittpunkt. Staden dominerade av lagerlokaler som idag är omgjorda till trendiga hotell, kontor och bostadshus. Är du mer nyfiken på stadens historia, ångmaskiner, järnvägslok, bilar och hur man byggde stora hus och broar ska du besöka Museum of Science and Industry. Museet ligger på samma plats som världens första järnvägsstation låg, på Liverpool Road. De har öppet alla dagar och det är gratis inträde.

Manchesterskylt.

3. Se en pjäs på Royal Exchange Theatre

För den kulturintresserade tipsar vi om den prisbelönade teatern Royal Exchange Theatre som ligger centralt i Manchester. Här har det gått över 125 premiärer med föreställningar av både William Shakespeare och Oscar Wilde. Det unika med en här teatern är att scenen är rund så du har verkligen chansen att se allt som sker!

4. Besök biblioteket John Rylands Library

John Rylands Library är ett bibliotek som ligger i en slottsliknande byggnad och är lika vacker på insidan som utsidan. Det byggdes i slutet av 1800-talet till minne av John Rylands och innehöll då 40 000 böcker. Idag innehåller det både böcker och andra historiska föremål. Vad sägs om att kika på världens äldsta exemplar av Nya testamentet?

John Rylands Library

5. Shoppa på Trafford Centre –  Englands största shoppingcenter

Är du ute efter en shoppingweekend så ska du ladda inför en heldag på Trafford Centre. Med sina 280 butiker är detta Englands största shoppingcenter. Det finns även bio för den som är sugen på en paus med en film och 60 restauranger där du kan få ordentlig påfyllning av energi. Köpcentrummet ligger nära Manchester Uniteds hemmaarena, på Regent Cres, Stretford.

6. Fika på Richmond Tea Rooms

När du är fikasugen rekommenderar vi en smaskig afternoon tea på Richmond Tea Rooms, som serverar både goda smörgåsar, scones och bakverk. Kaféet är inrett i viktoriansk stil med unika detaljer som ger en känslan av att befinna sig i en scen ur Alice i Underlandet. Men se till att boka bord för det är ett populärt kafé! Adressen är Richmond Street, The Village.

Afternoon tea!

7. Följ med i popens fotspår

Människor kommer hit från hela världen för att vandra i kända popikoners fotspår. Det var i Manchester som band som Oasis, The Smiths och New Order bildades. Följ med på någon av de guidade turerna och se till exempel Oasissångaren Liam Gallaghers butik Pretty Green på King Street.

8. Hippa stadsdelen Northern Quarter

I centrala Manchester ligger den hippa stadsdelen Northern Quarter. Här ligger det många topprestauranger för dig som är ute efter en gastronomisk upplevelse. Dessutom öppnar det något nytt nästan varje vecka så det finns mycket att välja mellan. Förutom restauranger och barer så finns det många butiker med ett ungt och alternativt mode och vacker gatukonst att titta på.

Hoppas att tipsen gav dig mersmak och att du blev sugen på att åka till Manchester!

Gästbloggare Terese Nilssson

Boka weekend till Manchester
Boka flyg till Manchester
Boka hotell i Manchester

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.