Tävla och vinn solprodukter från EVY och presentkort på Resia

Vi är väldigt glada över vårt samarbete med EVY solprodukter. För är det något som är viktigt när man vistas i solen så är det att skydda sig.

EVYs produkter

EVYs produkter är en svensk medicinteknisk hudvårdsuppfinning. Till skillnad från andra solkrämer som bara lägger sig på ytan så fördelas formulan i hela det översta hudlagret och gör att man känner sig helt trygg med produkten i sex timmar. Även om du badar , tränar och svettas. Dessutom ger produkterna en långvarig återfuktning som skyddar dig mot solens åldrande.

EVYs produkter har vunnit många priser och utmärkelser. Både här i Sverige men även utomlands där fler och fler länder har upptäckt de svenska solkrämerna. Dessutom har man blivit bäst i test i den oberoende ”Bäst-i-test – bästa solskydd. Det är många hudläkare som rekommenderar produkterna och de passar även dig som har allergi eller soleksem.

Ett extra plus är den härliga formulan i mousseform. Barnen som inte brukar tycka om de kladdiga och trögflytande solkrämerna brukar älska konsistensen som likt vispgrädde sprayas fram och som sjunker in i huden och gör den mjuk. Ytterligare en bra sak med EVYs produkter är hållbarheten. Andra solkrämer ska kastas efter varje säsong medan EVYs är hållbara i flera år! Alltså bra både för din hud och miljön.

Var #solschysst

De farliga UVA-strålarna går djupt i hudlagret och kan orsaka DNA-skador, pigmenteringar, förlorad elasticet och i värsta fall hudcancer. I maj månad är det Skin Cancer Awareness month i USA. Här i Sverige gör vi som övriga Europa och uppmärksammar Euromelanoma week då många hudkliniker har extra långa öppettider och du kan boka tid utan remiss. EVYs har skapat #-taggen #solschysst för att sprida kunskap om solen, hur solskydd fungerar och hur man på bästa sätt kan skydda sig från solens strålning. Hudcancer kan förebyggas med en ökad kunskap om sol och solskydd.

Vi kommer att uppmärksamma kampanjen under hela maj månad hos oss på Resia. Dels anordnar vi en tävling här i bloggen men vi kommer också att erbjuda rabatt på solprodukter till alla som köper sin resa.Och vi hjälper förstås till att berätta om hur du kan vara rädd om dig i solen.

Tävla och vinn solprodukter från EVY och ett presentkort från Resia

Var med i vår tävling där du kan vinna ett presentkort från Resia samt ett set med utvalda produkter från EVY. De produkter som finns i paketet är:
Sunscreen Mousse SPF 50 – för de minsta
Sunscreen Mousse SPF 30 – för dig som är känslig
Daily Tan Activator – vårdande och melaninstimulerande
Daily UV Face Mousse – för användning varje dag som skyddande ansiktskräm
After Sun Mousse – lugnande och återfuktande

1:a pris – Presentkort på Resia värde, 2.000:- samt ett paket med solprodukter från EVY, värde 1.095:-
2:a och 3:e pris – Ett paket med solprodukter från EVY, värde 1.095:-/styck

För att vara med i tävlingen vill vi att du berättar för oss hur du bäst skyddar dig i solen för att undvika de skadliga strålarna. Skriv ditt svar som en kommentar senast 31 maj 2018.

Vinnarna presenteras med ett mail samt under detta inlägg kort efter att tävlingen avslutats. Vinnarna utses av en jury och beslutet kan inte överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnarna. Presentkortet gäller 3 år från utfärdandet. Vinsterna kan inte bytas mot kontanter. Tävlingen är öppen för samtliga som är över 18 år.

TÄVLINGEN AVSLUTAD!

Vi tackar för alla fina bidrag om hur man bäst skyddar sig i solen. Jag kommer göra ett eget inlägg med de bästa tipsen så att alla kan ta del av detta så att ingen bränner sig i solen.

Vi säger grattis till följande vinnare:
1:a pris – Katharina Håkanson
Jag tar det alltid försiktigt första dagarna så att kroppen hinner bygga upp ett eget skydd. Sen så är det sååå viktigt med ett solskydd med kvalitet. Jag gjorde misstaget ett år att köpa solskydd ”på gatan” i Bulgarien, oj vilka brännskador jag fick! Jag fick sitta i skuggan resten av semestern. Vem vet hur många månader denna solkräm stått i solen och kokat. Numera köper jag alltid solkräm hemma innan jag åker utomlands.

I sommar ska jag på två resor till Grekland, så lyxigt!

Om 3 veckor bär det av till Rhodos med dotter och barnbarn och i september till Samos med min andra dotter. Det allra viktigaste när jag reser är att se till så att barnbarnet är ordentligt insmörjt. Varenda prick på kroppen ska vara täckt av solskydd. Att vi vuxna bränner oss är alltid vårt eget fel, men barnens framtida hälsa är vårt ansvar.

Vi är rädda om vår hy och använder gärna EVY!

2:a pris – Christina Frisberg
För mig är det livsviktigt med solskydd numera, jag måste även använda solskydd på vintern & jag önskar att jag skyddat mig bättre när jag växte upp & var ung då vi inte var så upplysta om hur farlig solens strålar var & hur det längre fram kan ge hudcancer, vi smorde in oss i olika sololjor med knappt något skydd alls, huden mer eller mindre kokade. Nu som vuxen har jag varit mycket i Spanien & varit desto mera försiktig & använder mig av hög solskyddsfaktor som jag smörjer mig både ofta & rikligt med, jag har med parasoll på stranden & även en tunn vit herrskjorta med långa ärmar som jag tar på över badkläderna efter ett tag för att skydda mig, jag älskar ju att vara på stranden & att bada i havet så det går ju åt mängder med solskydd.

Jag har nu fått operera mig 3 gånger för hudcancer & vet bättre.

Jag varnar barn & ungdomar som ju precis som jag vill vara brun & snygg & tror att de är odödliga, men när de ser mina operationsärr så tänker de kanhända om & är mera rädda om sig.

Jag har några favoriter vad gäller solskydd & ett av dem är Evy Mousse den är superlätt att smörja in sig med, den går lätt in i huden utan att bli flottig/oljig på både händer, badkläder & badlakan som många andra solskydd, den kostar lite mer än många andra märken men är värd varenda krona.

Hoppas till tusen på lite påfyllning till sommarsemestern på playan, för jag vill njuta av solen med rätt skydd.

3:e pris – Yvonne
Har inte mycket nytt att komma med!!
Använder minst solskydd 30, även på våren när solen vaknar.
Sitter gärna i skuggan eller under parasollet med en bra bok.
Har på mig svala kläder, gärna ett färgglatt snyggt ”skynke”. Som pricken över i en alldeles förtjusande hatt som är på nästan dygnet runt.
Jag och mannen är väldigt stiliga!

Vinnarna är meddelade om sina vinster.
Tack än en gång och var riktigt rädda om er i solen nu!

294 Responses to Tävla och vinn solprodukter från EVY och presentkort på Resia
 1. Cornelia Svara

  Allt det ”klassiska”… ordentligt solskyddsmedel, kläder är bra och faktiskt undvika solen under dagens ”mittersta” timmar. Och glöm inte att fylla på med solskyddsmedel under dagen också, bad och annat tar bort en del effekt.

  Använder själv alltid solhatt, för att slippa bränna öronen *ler*

  Nu hoppas jag på en härlig vinst, då det bär av till Turkiet om fjorton dagar!

  • Lorentz Edberg Svara

   Ingen sol mitt på dagen, skyddar ryggen och magen, smörjer in mig på kroppen, med solhatt på knoppen, sådan lyder ”inte bränna sig lagen”.

 2. Bertil Arvidsson Svara

  Förutom att smörja in mig tar jag numera med en parasoll till stranden. Förutom att den skyddar mig så blir jag lika solbrun som innan men ser inte alls lika ”upphettad” ut. Jag har också börjat sola i skuggan med gott resultat. Ligger i solen bara morgon och kväll.

 3. Viveca Arkehag Svara

  Jag har alltid på mig solskyddsfaktor i form av serum med sp 30 i ansiktet
  När ja ska va i solen minst sp 30 på kroppen. Man får en fin färg utan att bränna sig
  Gärna även under parasoll när de är som hetast och är på sydligare breddgrader

 4. Lena Höglund Svara

  Jag älskar solen och kan inte låta bli att frossa i solstrålar så fort jag kan. Men jag ser till att ha bra solskydd samt att ha koll på huden hela tiden, vid minsta antydan till att den blir för varm och röd så tar jag på mig något som skyddar. Sen tycker jag det bästa sättet för skydd är att bygga upp en solbränna sakta, jag frossar förvisso på sommaren men på våren och försommaren bygger jag sakta upp solbrännan och är inte i solen mer än korta stunder i början för att sedan utöka vartefter.

 5. Cissi Eriksson Svara

  Att njuta av☀️
  Att smörja sej me bra produkter när man går ut ,
  Sen att sitta i skugga på balkongen
  Då är en solkräm å keps själklart
  Å själklart solglasögon

 6. Jenny H Svara

  Underbart med sol och värme. Jag använder sp 30 och sonen sp 50 då de blir mycket spring och lek ute. Skyddar även med uv kläder när de blir bad och parasoll när man tar de lugnt i solen. Har även solkräm i väskan så man kan smörja sig flera gånger om dagen.

 7. Kaj Andersson Svara

  Jag använder Sunscreen Mousse SPF 30,därför kan jag vistas hela dagen i solen,när jag är på semester.
  Bli jämt brun
  Perfekt skydd mot uvstrålar
  EVY är en bra livförsäkring

 8. Towe Sandlund Svara

  Man bör använda krämer med hög solskyddsfaktor. Vi nordbor har mycket känsligare hud än de flesta. En t-shirt skyddar också som komplement. Glöm inte att smörja in dig efter bad. Barn ska helst vara i skuggan och allra helst inomhus när solen står som högst. Men vi får inte glömma att solens strålar ger oss D-vitamin som vi behöver 🙂

 9. Ara Svara

  Jag lägger mig i hängmattan som sitter i mormors körsbärsträd och kalasar på körsbär när de är härligt mogna, annan tid njuter jag av en god bok eller bara knoppar

 10. R. Nordstrom Svara

  Är jag på sydligare breddgrader så undviker jag solen mitt på dagen när den är som starkast, skugga är ett bra solskydd man blir brun i alla fall .
  Skyddar även kroppen med kläder och solglasögon som har solskydd på sidorna när jag är ute och går
  Smörjer mig med solskyddsmedel med medelhög solskyddsfaktor

 11. IngaLill Nyman Svara

  Bra solskyddsmedel och en tunn t-shirt i kombination, gör att jag kan sola på en riktigt varm
  destination!

 12. Jaana Bertilsson Svara

  Smörja in mig med bra solskydd en stund innan jag lägger mig i solen, så att det får gå in ordentligt. Smörjer in mig på nytt efter ett dopp. Njuter av solen, men inte för länge så att man bränner sig. Sätter mig i skuggan mitt på dagen när solen är som starkast. Solglasögon och keps är alltid bra att ha tillhands.

 13. Anna Svara

  Solar inte mellan 11-13 då.

 14. Kerstin Svara

  Ligger ALDRIG och ” PRESSAR ” i solen. Gillar inte heller att hålla på med olika krämer mellan bad och vistelse i sol. Kanske kan EVY:s produkter få mig att sköta min hy/hud lite bättre. Till soliga länder åker STRÅHATTEN på.

 15. Sandra Johansson Svara

  Hej . Med 2 småbarn som gärna vill vara ute morgon till kväll blir det ibland lite knepigt att hålla sig borta från solen under de timmar strålarna är som starkast . Det vi brukar göra som de flesta andra är att vara noga med insmörjning , klä oss o barnen i tunna men långärmade blusar och toppar för lite extra skydd och se till att ha en solhatt eller keps får att skydda extra .

 16. Monika Svara

  Alltid solskyddsfaktor och i riktigt stark sol tunna lätta kläder på känsliga kroppsdelar. Sedan trivs jag väldigt bra i skuggan , där jag läser en god bok

 17. Niklas Svara

  Enkelt. Vi stannar kvar i våra kistor tills månen gått upp. 🙂

  Men om vi måste vara ute i solen, har barnen på sig rash guards ifall vi är och badar, samt kepsar plus att de är insmorda med solskydd. Vi vuxna har på oss solskydd och undviker solen när den bränner som mest.

 18. Ann-Sofi Svara

  Solskydd, framför allt i ansiktet. Och att komma ihåg att smörja även på skidsemester är viktigt!
  Att vänja sig vid solen långsamt så man är ute mycket när solen börjar komma på våren och inte hoppar rakt in i en solsemester i Grekland när kroppen inte sett solen på över ett halvår 🙂

 19. Helene Svara

  Provat massor av märkevsomninte funkat på sonen, mycket han inte tål i solcremer parfym etc. Förra sommaren upptäckte jag Evy på mitt apotek köpte det ett med högvfaktir till kroppen ett till ansiktet o after sun. Jiippii han tålde det blev inte bränd någonstans lätt att applicera. Han rör sig mycjet i solens även i vattnet lägger på flera gånger om dagen sitta under parasoll när vi äter ute.. Jag byter aldrig nu Evy forever.

 20. Jörgen Söderlind Svara

  Mitt bästa sätt att skydda mig mot solen är att undvika den. Jag sitter alltid under parasoll eller tak och har tshirt på mig. Men för transportsträckorna mellan taken så smörjer jag in ansikte och ben 😀

 21. Ingegerd Svara

  Solar bara före 11 och efter 15, ligger inte så länge i solen varje gång och när jag är på sydligare breddgrader ligger jag alltid under parasoll, då räcker det med en promenad på stranden för att få mera sol på kroppen. Och så smörjer jag förstås alltid in mig med lämplig solskyddsfaktor.

 22. trisse Svara

  Jag har slutat ”bränna” i solen. Parasoll i varmare länder är ett måste om man ligger still. Att röra på sig i solen däremot är underbart och ger en jämnare färg på kroppen och man kan ta av och på linne/t-shirt när det blir för svettigt eller bränner för hårt. Solskyddsfaktor av olika slag som funkar – eller ej – beroende på årstid.

 23. Sandra Lindahl Svara

  Jag skulle använda hallonfröolja (28-50 SPF) eller morotsolja (28-40 SPF) som solskyddsfaktor, båda innehåller naturlig solskyddsfaktor. Dessutom så innehåller de andra ämnen som är väldigt bra. Utöver det skulle jag se till att hålla mig i skuggan när solen är som starkast.

 24. Linda Lundh Svara

  Mitt bästa tips är att börja morgonen med att smörja in sig och sedan smörja flera gånger om dagen om man ska vara ute i solen.
  Även viktigt att börja med en hög solskyddsfaktor och efter några dagar när man har fått lite färg kan börja trappa ner. Det är mitt tips 🙂

 25. Arne Sundström Svara

  Jag skyddar mig mest med en kepps eller liknande och ett läppbalsam med solskydd. Jag har ofta en t-shirt eller liknande när jag tycker solen är för stark.
  Är dålig på att använda solskyddskräm då jag ofta glömmer att köpa och kan kännas lite kladdiga när man är aktiv och svettas.
  Skulle nog använda EVY för det verkar vara en bra produkt.

 26. Ann-Charlotte Svara

  Eftersom jag är känslig för solen så smörjer, smörjer och smörjer jag mig. Jag brukar börja direkt när solen börjar titta fram.
  Andra metoder jag använder mig av är att begränsa tiden mitt i solen, jag använder solhatt och undviker för lättklätt!

 27. Irma Svara

  Noga med att ha bra solskyddsfaktor i ansiktet. För övrigt ligger jag aldrig mer och solar utan är i rörelse. Eller det säkraste solskyddsmedlet är att vistas i skuggan eller ute tidig morgon och senare på em.

 28. Ingela Nilsson Svara

  Alltid Evy solprodukter. De är fet bösta skyddet. Att gå ifrån solen de hetaste timmarna är ett måste. Då klarar man sig bra. En solhatt är inte heller dumt.

 29. Ing-Marie Back Svara

  Njut under parasollet, trädet eller hammocktaket. Ute men i skydd. Härligt utan att vara farligt.

 30. Bitte Gustafsson Svara

  Jag brukar bli riktigt brun utan att anstränga mig och bara med låg solskyddsfaktor, men i år blir det annorlunda eftersom jag ska påbörja en cellgiftsbehandling. Hur ska jag göra ?? Jättehög solskyddsfaktor, t-shirt, solhatt och ”hela paketet”?
  Får nog bli en solresa till vintern i stället.

 31. Sofie Ö Svara

  Jag har alltid varit försiktig med solen. Året runt så använder jag faktor 15 i min ansiktscreme och jag smörjer gärna händerna med solfaktor 15. På sommaren har jag faktor 50 och jag smörjer mig efter varje gång som jag har badat. På huvudet är det skönt med en hatt och jag sätter mig gärna i skuggan och njuter på stranden. Mitt på dagen när det är som varmast på sommaren så är det skönt att gå in en stund och vila. I sommar ska jag vandra i Norrland. Då vore det perfekt med nya fräscha solprodukter, för glöm inte att det finns bäst före datum! 🙂

 32. Sofie Svara

  Använder dagkräm med spf året om, solen bränner även när den inte känns. Vad gäller solresor så Less is more, det blir inte snyggare för att man stressar fram en bränna, snarare rödare!

 33. Elin Svara

  Jag skyddar huvudet /håret med keps eller en sval sjal som jag blöter ner med kallt vatten vid behov.
  Lösa, luftiga kläder skyddar huden och där den är exponerad av sol smörjer jag med minst spf 30.
  Barn klär jag i Uv-dress med lång arm och ben, uv-keps och solskydd spf 50.
  När jag är på sydligare breddgrader har jag ibland köpt ett paraply, för att alltid få skugga.
  Sprayflaska med vatten och inbyggd fläkt är också skönt.

 34. Sofia Svara

  Jag smörjer mig när jag ska vara ute mellan kl.11-14, före och efter ej lika noggrann men är fortfarande ute i solen. Bra att få D-vitamin samt att huden får ett bra skydd av att sparsamt ute

 35. Eva Svara

  Solskyddskräm/medel på kroppen (som fylls på under dagen) uv-kläder på barnen, solhatt/keps, parasoll att sitta under och ha det skönt. Mycket vatten/vätska.
  Är vi ute och promenerar och det är soligt ute så smörjer vi på solskyddskräm/medel på kroppen så klart. Älskar solen men under rätt förutsättningar och glöm inte dricka mycket vatten

 36. Elisabeth Linesson Svara

  Med tre barn i familjen gäller det att ligga steget före. Morgonrutinen på sommaren är alltid att först smörja in barnen med ett tjockt lager solskyddsfaktor så att krämen hinner absorberas innan de ska gå ut. På minstingen använder vi tunna svala täckande plagg, gärna med solskyddsfaktor. Kepsen/solhatt är alltid given -man ska vara rädd om knoppen. I den mån vi kan påverka ser vi till att de leker i skuggan och mitt på dagen kan vi faktiskt uppmuntra till en liten siesta/lekstund inomhus eller i lekstugan då solens strålar är som kraftigast. Vatten är alltid roligt, därför ser vi till att solskyddskrämen är anpassad därefter. Barn ska få leka, röras fritt, utforska och upptäcka. Utan att behöva oroa sig för solens strålar eller för varma kläder. Därför låter vi alltid solskyddet följa med, vare sig vi ska cykla och köpa glass eller åka och bada. Bättre smeta på lite extra än att de ska riskera att bränna sig. Sunt förnuft kommer man långt med!

 37. Raili Äikäs Svara

  Jag börjar alltid med hög solfaktor på hud som vilat från solen. I Thailand sf 50 och sen sf 20. Vid medelhavet sf 20 och sen 8-15. Hemma börjar jag med 15 de första soliga dagarna. Blir lätt brun och sällan röd men tycker ändå att man skall vara försiktig. Solar man sakta så går brännar ned djupare och sitter kvar hur länge som helst

 38. Lena Wellman Svara

  Börjat göra som innevånare i soliga länder: väljer den skuggiga sidan på gatan, det café eller uteservering som har bäst skugga, en vilstol under ett träd. Svala bomullsskjortor, luftig kjol, solhatt. Använder keps när jag badar – lätt att glömma att solen tar extra hårt då.

 39. Susanne Karlsson Svara

  När man är glad i solen,
  passar vita tunna kjolen.
  Det hör till livets goda att njuta av sol, mat och kultur,
  Gör jag gärna med EVY med lite tur.

 40. Hans Pörner Svara

  Bra 50 Evy-produkt på hela kroppen men under mössan där jag är solskadebehandlad smörjer jag ej utan lägger en hushållsfolie i kepsen och vips har jag ett toppenskydd mot uv-strålningen som går igenom sommarkepsens tyg annars. Simsalabim

 41. Lena Svensson Svara

  Jag ser till att ta på mig solskyddsmedel, ha solglasögon och gärna en t-shirt.

 42. Pia Svara

  Blir alltid röd innan jag blir lite brun, minst 30 i solskydd dom första dagarna och håller mig under parasollet mellan 11 och 15. Har kollat på Evy produkterna i ett par år, kanske blir det EVY iår….

 43. Jennie Pettersson Svara

  Jag älskar solen och får därför skydda mig därefter. Alltid högt solskydd med bra kvalitet (gärna EVY).
  Jag hoppas vinna så jag kan fortsätta njuta av solen (förstås ändå med eftertänksamhet) och även lite skugga så klart.

 44. Julia Svara

  Jag älskar att känna solens värmande strålar! För att skydda mig mot den skadliga strålningen använder jag alltid solglasögon som skyddar mot UVA och UVB. Solkrämen åker på i ansiktet dagligen året runt och på kroppen när jag solar. Om jag spenderar en heldag på stranden har jag alltid med mig en tunn bomullsskjorta som åker på då och då.

 45. Anneli Svara

  I skuggan av den gamla vinbärsbusken i vår trädgård breder jag ut en filt på gräset och lägger mig och läser ett skönt resemagasin! Insmord i skön solskyddsmousse från EVY och alltså dubbelt skyddad mot solen kan jag njuta hela eftermiddagen!

 46. Susanne N Svara

  I en skön hammock på en skuggig plats vill jag vara, läsandes en underbar bok efter humör eller bara slumra till ett tag när solen står som högst. Utvilad smörjer jag sedan in mig med en bra solkräm för att njuta av resten av dagen av solen, men drar mig gärna tillbaka till skuggan då och då.

 47. Yvonne Svara

  Har inte mycket nytt att komma med!!
  Använder minst solskydd 30, även på våren när solen vaknar.
  Sitter gärna i skuggan eller under parasollet med en bra bok.
  Har på mig svala kläder, gärna ett färgglatt snyggt ”skynke”. Som pricken över i en alldeles förtjusande hatt som är på nästan dygnet runt. Jag och mannen är väldigt stiliga!

 48. Christina Lydecker Svara

  Eftersom jag har haft Cancerceller på halsen men ingen vet var modertumören finns, kanske borta av sig själv enligt läkarna..
  Så använder jag solskyddsfaktor 50+, hatt, parasoll och tunna skyddande kläder.
  Jag påminner numera om en Engelsk 1800-tals dam som inte fick bli solbränd

 49. Christina Frisberg Svara

  För mig är det livsviktigt med solskydd numera, jag måste även använda solskydd på vintern & jag önskar att jag skyddat mig bättre när jag växte upp & var ung då vi inte var så upplysta om hur farlig solens strålar var & hur det längre fram kan ge hudcancer, vi smorde in oss i olika sololjor med knappt något skydd alls, huden mer eller mindre kokade. Nu som vuxen har jag varit mycket i Spanien & varit desto mera försiktig & använder mig av hög solskyddsfaktor som jag smörjer mig både ofta & rikligt med, jag har med parasoll på stranden & även en tunn vit herrskjorta med långa ärmar som jag tar på över badkläderna efter ett tag för att skydda mig, jag älskar ju att vara på stranden & att bada i havet så det går ju åt mängder med solskydd.
  Jag har nu fått operera mig 3 gånger för hudcancer & vet bättre.
  Jag varnar barn & ungdomar som ju precis som jag vill vara brun & snygg & tror att de är odödliga, men när de ser mina operationsärr så tänker de kanhända om & är mera rädda om sig.
  Jag har några favoriter vad gäller solskydd & ett av dem är Evy Mousse den är superlätt att smörja in sig med, den går lätt in i huden utan att bli flottig/oljig på både händer, badkläder & badlakan som många andra solskydd, den kostar lite mer än många andra märken men är värd varenda krona.
  Hoppas till tusen på lite påfyllning till sommarsemestern på playan, för jag vill njuta av solen med rätt skydd.

 50. Lena Johansson Svara

  En stor solhatt är perfekt och dessutom snyggt, skyddar ansikte, axlar och även ögonen, man ser bättre.
  Resten av kroppen behöver såklart smörjas in om man inte vill behålla kläderna på 🙂

 51. Linda Svara

  Vi i våran familj använder alltid vatten resistenta solprodukter. (Trots detta så smörjer vi ändå in oss en extra gång efter bad). Vi tänker på att smörja in oss alla hellre en gång för mycket än en gång för lite. Vi använder solfaktor 30 eller 50. Smidigast tycker vi dom i mousse eller sprayform är, det man skall tänka på när man använder dem i sprayform är att man verkligen får full täckning för att mkt försvinner ju i luften. Så rekommenderar att spraya på nära håll och se till så att man inte missar.
  På huvudet så har vi gärna en solhatt på. Älskar att vistas i solen men man får göra det med förstånd. Håller nu tummar och tår för att vinna, då detta verkligen kommer att behövas när vi åker till Dubai i juni.

 52. Therese Svara

  Om jag vet att jag ska vra ute i solen hela dagen smärtar jag in mig direkt på morgonen

 53. Lisa Sköldén Svara

  Här kör vi på det klassiska- skugga, keps, kläder och solkräm som förbättras under dagen. Jag bränner mig så lätt, så jag håller mig nästan jämt till skuggan och har bolero som skyddar axlarna.

 54. ingela Bäckström Svara

  Smörjer in mej ordentligt håller mej i skuggan under ett parasoll med solhatt och undviker att vara i solen mitt på dagen då blir det en shoppingtur och sitter under parasoll när jag även lunchar ute

 55. Frida Elmgren Svara

  Smörj Smörj Smörj Smörj hör man alltid och visst är det så. Ta hand om din kropp smörj in dig ordentligt. Vill du ändå ha den där solbrännan och ligga och steka tänk på att inte sola när det tar som mest och ligg inte i flera timmar och tryck utan kör en 20-30 min beroende på solskyddsfaktor, vänd dig därefter. Ligg gärna under parasoll och låt kroppen vila.

  Även om solskyddsfaktorn håller i sig när du badar så lägg på ytterligare ett lager så fort du är torr igen.

  Har du torr hy är det extra viktigt med återfuktning. Duscha gärna med badolja och skydda huvudet med en solhatt eller lägg en handduk över huvudet. Vissa kroppsdelar är mer känsliga än andra. Sola lugnt!

 56. Isabelle Wallin Svara

  Jag älskar solen! Men har insett att solskyddsfaktor är ett måste.. Börja starkt och gå nedåt i SPF, sola hellre förmiddag och eftermiddag än mitt på dagen och smörj direkt när man torkat efter bad! Jag använder alltid ansiktsprodukter med SPF, året om. Ha också gärna nära till skugga så att huden kan få vila från direkt solljus! Och smörj och smörj lite mer! Glöm inte heller att ta hand om huden efter solning, med en fet body lotion. Safety first!

 57. Ulla Ström Svara

  Leta upp en skuggig plats, använd hög solskyddsfaktor,klä dig svalt men skyddande använd sjalar över axlarna.
  Till sist: Glöm inte att dricka rikligt med vatten!

 58. Nilla m Svara

  Undvik solen mitt på dagen, smörja sig ordentligt med bra produkter och upprepa efter bad. Solhatt på huvudet o dricka mkt vatten

 59. Sophia Stenberg Svara

  Har alltid faktor 50 på mig och barnen. Vi ligger inte och pressar oss i solen utan myser under ett parasoll. Ha något på huvudet och drick vatten. Det viktiga för oss är inte att bli bruna utan att bara känna värmen

 60. Carina Eriksson Svara

  Solen gör mig glad och fräsch den laddar mina trötta batterier. Men naturligtvis laddar jag med sunt förnuft.Solskydd efter tidpunkt, plats och väder och naturligtvis även de molniga dagarna.

 61. Annica Wahlman Svara

  Jag använder solfaktor 20 i början av sommaren,sen lägre sf även ett solstick sf 30 på läppar,näsa,haka,kinder som jag brukar bränna lite mer än övriga ansiktet.
  Har några läckra solhattar och köpte nyss en ljusgrön som blir kul använda. Har en knallgul mönstrad tunn sarong som jag lägger på axlarna om det bränner.
  Sola är underbart och jätteviktigt skydda huden

 62. Sanna Svara

  Att alltid använda dagkräm med hög solskyddsfaktor är ett måste hela året.
  Jag har även blivit väldigt noga med att smörja in hela kroppen när jag vistas i solen eller ha på sig tunna sköna kläder vid promenader i stark sol. Tyvärr var jag inte noga när jag var ung i slutet på 80 talet , då förmanades och pratades det inte mycket hur farlig solen var… kanske la jag i mitt oförstånd grunden till malignt melanom där… så en extra viktig detalj är att prata med sina barn och tonåringar om vikten av att vara försiktig!

 63. Anette Mellkvist Svara

  Hej! Försöker att undvika solen de timmar när den är som starkast, har med åren blivit lite rädd för att sola för mycket med tanke på risken att få hudcancer, men det är ju så härligt med sol man blir så pigg och på gott humör man får fortsätta med en bra solkräm och sitta och njuta under ett parasoll så får man fin färg ändå

 64. Angelica Ryberg Svara

  Solprodukter med högt sp till hela familjen är ett måste. Men också tunna sköna kläder på när vi är på promenad, när barnen leker, vistas i trädgården osv.
  Jag har väldigt lätt för att bränna mig och värt tipsad för några år sedan om solbruntabletter. Har ätit dessa i 7-8 år nu och börjar redan på våren. Det funkar faktiskt för mig. Bränner mig mycket mycket mer sällan nu. Så solbruntabletter och solprodukter med högt sp är det som funkar för mig.

 65. Susanne Sigården Svara

  Jag älskar solen, ljuset, värmen!! Självklart smörjer jag mig noga med hög solskyddsfaktor och är gärna i skuggan under timmarna mitt på dagen och äter och dricker nåt gott eller läser något bra!
  Det låter fantastiskt att slippa kasta allt solskydd varje år med EVY! Tack för det!

 66. Monica Svara

  Smörj hela kroppen direkt på morgonen efter duschen gärna på en liten fuktig hud. Låt krämen torka in innan kläder sätts på. Underhåll med solkräm under dagen.
  Sitt i skuggan eller under parasoll när solen är som starkast, mitt på dagen.

 67. Lena Hedenborn Svara

  Solskydd på hela kroppen insmord redan vid frukost
  Mitt på dagen en siesta inomhus och varför inte en eftermiddag under parasoll med en bra bok och kallt vatten. Badas det ofta smörj in kroppen igen.

 68. Emelie Andersson Svara

  Jag brukar börja med solskyddsfaktor 50 de första dagarna för att sen gå ner till 30. Inte sitta förlänge i direkt sol och använda hatt och långärmat emellanåt när man är runt och kikar. Jag älskar sol! Det är också en sport att inte bli bränd och slippa flaga utan att behålla den fina färgen längre!

 69. Jens Svara

  Köper och använder barnsolskydds produkter….till mig själv 🙂

 70. Carina Vikberg Svara

  Vi är till Kreta 2ggr/år. Smörjer in oss med SP30 varje dag o bättrar på eftersom under dagen efter de många baden. Alltid keps eller hatt, solglasögon o parasoll är bra. Mitt på dagen äter vi lunch o spelar spel i skuggan den varmaste tiden. En vit T-shirt är oxå bra att ha på sej även i badet. Vi har alltid en fin solbränna!

 71. Elin Melliander Svara

  Det viktigaste du behöver för att skydda dig mot solen är solskyddsfaktor. Man kan även ha kläder på sig för att skydda dig mot solen men kläderna täcker inte hela kroppen så du kommer kanske bränna dig på de ställen som inte kläderna täcker. De bästa kläderna du kan ha på dig för att skydda dig som bäst är svarta kläder. Du blir väldigt varm av svarta kläder men det är dem som skyddar dig bäst.

 72. Paola Allegrini Svara

  • Använd solhatt och solglasögon med UV-skydd, och sitt i skuggan när solen är som starkast. UV-kläder är också en bra idé om du är extra känslig.
  • Använd kvalitetssolprodukter med brett spektrum som är anpassade efter solens styrka och din hud – och kom ihåg att smörj in så ofta som anges.
  • Använd makeup med UV-skydd.
  • Kombinera ALDRIG med solarium.

 73. Lisa Svara

  Jag använder Evy solprodukter och tycker att de är bäst. Älskar att de är i mousseform som är enkelt att smörja in och det blir inte kladdigt. Så mitt bästa tips är att använda Evy solprodukter så fort du ska vara ute i solen under längre stunder. Ett annat tips är att stanna i skuggan med en svalkande dryck.

 74. Susanne Öhlund Svara

  Vi använder alltid solskyddskräm och gärna keps eller tunn hatt. Gärna en tunn skjorta över linnet också.
  Ligger vi på stranden har vi alltid parasoll som vi kan välja att ligga under eller inte. Är vi ute på äventyr försöker vi hålla oss i skuggan, kanske stanna på ett kafé o sitta i skuggan när solen är som starkast.
  Viktigt är också aftersun på kvällen efter duschen
  Trevlig sommar!

 75. Tina Svara

  Jag är som en surikat när solen tittar fram men är noga med att skydda huden med solskyddsfaktor. Skyddar mig dessutom med tunna kläder när solen är som starkast. Det är kul att solhatt har blivit populärt igen och det är dessutom en snygg accessoar.

 76. Johanna Svara

  Solkräm är så klart ett måste och inte bara när jag solar på en strand utan om jag vistas i solen. Ett bra tips är att ha en mindre flaska solskydd i väskan för att lätt kunna lägga på lite extra på näsan, axlar eller annat.

  Sen försöker jag lära mig att inte utnyttja varje sekund i solen utan dra mig undan i skuggan, sätta mig under uteserveringens parasoll, eller bara gå in och fixa lite när solen är som hetast.

 77. Marie Svara

  Solhatt/keps och SPF30 från EVY samt att jag håller mig i skuggan mitt på dagen. Promenaden från och till badet räcker för att jag skall bli brun. Att ligga och steka sig i solen gör bara att man blir bränd och att solbrännan ramlar av snabbare!

 78. Mona Hansson Svara

  Solskyddsfaktor och solhatt. Under parasoll när det är som varmast.

 79. Jessica Nilsson Svara

  Eftersom jag alltid har haft känslig hud, rödlätt och fräknig har jag lärt mig den hårda vägen att skydda mig. Alltid hög solskyddsfaktor, smörjer in mig mellan varje dopp, solhatt eller under parasoll. Försöker att undvika att sola mitt på dagen vilket är väldigt svårt då jag älskar att bada Sen naturligtvis alltid återfuktande efter en hel dag ute. Viktigt är att man har bra produkter i alla steg.

 80. Christina Andersson Svara

  Skyddar mig med solskyddsfaktor och ligger gärna i skuggan av ett parasoll.

 81. Desirée Svara

  Njuta under parasollet och på det viset bygga upp en fin färg. Använder EVY till både vuxna och tonåringar sedan några år i kombination med tröja med uv skydd för sonen som äter starka läkemedel för kronisk inflammatorisk tarmsjukdom.

 82. Maria Conradsson Svara

  Vi använder solskyddsfaktor 50 till hela familjen. Har inte testat EVY tidigare men hoppas på vinst för jag har hört att det är bra produkter. Smörjer in noga innan vi går ut i solen. Är noga med att komplettera med mer faktor under dagen. Njuter av sol och värme men vilar i skuggan, tar långlunch under parasollet och siesta inomhus. Solglasögon, solhatt och en tunn sarong som knyts i olika kreationer för att skydda kroppen

 83. Yvonne Svara

  Solhatt på huvudet, solglasögon för känsliga ögon, EVY både i ansikte och på kropp, massor av vatten att dricka för att inte få vätskebrist, skugga eller parasoll under de känsligaste timmarna mitt på dagen. Detta är viktigt både för stunden, för att slippa röd hud och för livet, för att slippa få bestående skador.

 84. marianne karlsson Svara

  Börjar med att smörja in HELA kroppen med hög solskyddsfaktor, lite beroende på var man är, solhatt, solglasögon annars ser jag ingenting och det bränner. Ställ klockan på mobilen så den ringer varje halvtimme då skall du vända på dig, ifall man somnar. Drick stora mängder vatten.

 85. Anja Svara

  Skugga, kläder och solkräm!

 86. Annika Gran Svara

  Som 50+-tant med rynkig hy, får jag skaffa mig en vana ny. In i skuggan med kläder på, men vill ju så gärna i solen få gå. Hoppas EVY kan hjälpa en soldyrkande själ att få sola lite, men sola väl !

 87. Anette Kristoffersson Svara

  Eftersom en av döttrarna har en sjukdom som gör att hon äter medicin som gör henne extra solkänslig är bra solskydd A och O för oss. Vi ser till att smörja ordentligt med bra medel, inga lågprisvarianter. Tunn bomullsskjorta och byxa under de timmar som solen är som starkast, aldrid i direkt sol – man blir brun även under ett parasoll.

 88. Elizbeth Lindström Svara

  Sol vind och vatten då behöver man ett bra solskydd☀️Solprodukter från EVY passar mig.En skön skuggig plats mitt på dagen och en tunn kaftan över mina badkläder då känner jag mig trygg.

 89. Jessica Sjöberg Svara

  Jag är ”tråkig” och kör efter de klassiska tipsen. Hög solskyddsfaktor, tunna kläder, ta skydd i skuggan eller parasoll. Vill jag verkligen skydda mig satsar jag på andra aktiviteter än att ligga och bränna vid vattnet (även om jag skyddar mig så finns risken att jag bränner mig. Ett sjyst museum gör tricket för mig! Solskydd och vara kulturell på samma gång, kan det bli bättre?!

 90. Per-Arne Svara

  Under ett parasoll, solen stoppas på håll, och solskydd på kroppen håller mig klar i knoppen

 91. Jennifer Svara

  Har alltid älskat solen och att bli brun av den. Skyddat mig genom att alltid smörja in mig i spf 30 eller 50 trots att jag har olivfärgad hy som är lite soltåligare. På senaste åren har hun dock gått i protest redan av vårens strålar genom att knottra och klia, nån typ av solallergi. Pga detta täcker jag alltid hyn när jag är utomhus och solar bara på kvällen lite lätt. Men på något vis kommer inga symptom när jag är på sydligare breddgrader så lite extra resepengar och solskydd vore guld för mig 🙂

 92. elisabet svensson Svara

  Helst njuter jag av solen i halvskuggan under ett träd eller under ett parasoll, med solhatt och iklädd svala sidenkläder som täcker kroppen möjligen med undantag för ben och armar. Och givetvis ser jag till att vara väl insmord med utvalda produkter från EVY; inte minst i ansikte och på händer och fötter. Men också på alla delar av kroppen som exponeras för solen när jag går ner till havet och badar.

 93. Lene Trelde Svara

  Smörjer mig med faktor 50 i ansiktet Har tyvärr solskadat mig tidigare och har skadat huden. Är inomhus mellan 11 och 15 eller håller mig i skuggan.

 94. Berit Bengtsson Svara

  Förutom att använda solskyddsprodukter så gör jag gärna en ”Moster Ingeborg” .Det var hon som ”hade hatt och sjal och paraply” – och självklart handlade det om att skydda sig från att få solskador….

 95. Kristina Svara

  Alltid i rörelse och med solskydd i någon form. Med åldern kommer visdom – ”pressar” aldrig. Hänger i skuggan varma dagar.
  Keps på jobbet och i trädgården.

 96. Jeanette Wedelstam Svara

  Hög solskyddsfaktor med EVY skyddar i solen, och håller för långa bad i poolen. En paus mitt på dagen för mat, sedan ligga i skuggan och vara lat.

 97. Emelie Erlandsson Svara

  Jag skyddar både mig och barnen bäst genom att vi alltid har svala kläder över områden som är lätt att bränna som tex axlar/skuldror. Sen är hatt/keps ett måste för att skydda hårbotten och ansiktet. Vi försöker vara ute i solen så mycket som möjligt på morgon och kvällskvisten när solen inte är lika stark som mitt på dagen.

 98. Jessica Gustafsson Svara

  Det bästa sättet att skydda sig mot solen är helt klart;
  1. Smörja in sig innan frukost med Evy mousse solskydd!
  2. Ta med en stor, tunn sjal som kan användas under dagen som klänning, skydda sig mot solen, filt om det blåser/börjat bränna sig och det bästa av allt -Ta med den redan under flygturen och använd som täcke, kudde eller täck huvudet om du vill sova i lugn och ro!
  3. Drick mycket vatten under dagen för att inte bli uttorkad och avsluta dagen med en after sun!

 99. Ing-marie Svara

  Jag har autoimmun sjukdom och är väldigt känslig för solens strålar. Trots detta är jag i stort behov av D-vitamin och det finns inget bättre än sol för att komma tillrätta med det. Som mamma till 4 döttrar kan jag därför lugnt påstå att jag är en storkonsument av solskyddsprodukter. Den storbrättade, glamourösa solhatten är ett måste och de överdimensionerade solglasögonen kompletterar filmstjärnelooken 🙂 Hej sommar! Jag är redo!

 100. Linda Svara

  Grunden för ett bra solskydd för oss är att hålla sig i skugga under de skadligaste timmarna. Sedan att smörja in sig med solskyddet regelbundet eftersom det mattas av och effekten försvinner. Fikat tar vi alltid i skuggan.

 101. Lars Svara

  Förutom att man ska smörja in sig är mitt tips är att vakna tidigt och ta tillvara på de lugna morgontimmarna t.ex. genom en promenad eller annan aktivitet. Eftersom man har varit vaken och tidigt och hunnit med mycket under morgonen/förmiddagen kan man med gott samvete vila en en timme eller två i skuggan när solen är som starkast.

 102. Anette Svara

  När vi är på solsemester så smörjer jag in mig med minst solskyddsfaktor 30, ibland t.o.m 50, samt så ligger jag under parasollet större delen av dagen. Tilläggas bör att jag blir fint brun ändå.

 103. Jenny Danngärde Svara

  För att mot solen skydda min hy

  använder jag solskydd från Evy.

 104. Carola Eriksson Svara

  Då vi tillbringar minst 5 veckor i Italien varje år och ett par veckors kryssning så är vi vana smörjare.Vi smörjer in oss från topp till tå med minst spf 30 beroende på var vi är och hur mycket vi är i solen. Vi är tidigt uppe så vi hinner njuta av solen innan den blir för stark. Sen blir det en siesta under parasoll och mycket vatten. När vi är ute på långpromenader i solen är det alltid hatt, t-shirt och solglasögon som gäller.Vi har t.o.m ett litet tält som vi har med oss till stranden att skugga oss i fast vi är vuxna 🙂

 105. Therese stenman Svara

  För att skydda min känsliga hud i ansiktet använder jag solskydd 30 året runt. Och framåt sommaren eller på solsemester smörjs det in på hela kroppen. Flera gånger per dag. En keps eller solhatt på huvudet skyddar extra!

 106. Ann-Louise Larsson Svara

  På med solskyddet för att säkra din värdefulla hy; Du har bara en kropp och låt den vara så oförstörd som det bara går! På med hög faktor och även solhatt och tröja när det är som soligast! Ingen tackar dig om du förstör din hud! Be careful Out there!

 107. Susanne Wikström Svara

  Är mycket ute och rör oftast på mig då i någon aktivitet. Använder solcreme som inte är utgången, smörjer in mig med jämna mellanrum, med hög solskyddsfaktor. ( 50 ). Om jag badar eller vistas i vatten, alltid nytt lager solcreme. Alltid lite extra solcreme på axlar, ansikte, skulderblad och fötter som är delar som ofta är mer exponerade. Inga parfymer när jag ska ut i solen, eftersom det kan ge hudförändringar, bara ev roll on under armarna…På kvällarna efter dusch: hudlotion eller det som behövs tex kylbalsam, after sunlotion, ( något som är återfuktandde behövs ) . Vid extra stark sol, som förra sommaren när jag var i Miami en vecka med dottern, då behövs keps eller solhatt för att inte brnna sönder sig o ganska korta stunder i solen, ihop med solcreme ( och naturligtvis återinfuktning på kvällen ).

 108. Sonja Holmsten Svara

  Jag undviker att vara i solen när den är som starkast mitt på dagen. Försöker skydda mig med hatt, och solglasögon + smörja in mig med solskyddskräm. Om jag bränt mig skyddar jag huden med kläder och försöker vara i skuggan.

 109. Jenny söderberg Svara

  Solskyddsfaktor varje dag jag är ute.
  Har vanlig hudkräm också med solskydd i, alla andra dagar. Läppbalm med solskydd. Solglasögon. Är inte alls länge i solen då jag har lätt för att bränna mig plus att nu när man passerat 40 år så är jag mer rädd om livet.

 110. Anita Karlsson Svara

  Nu är jag vuxen, t o m pensionär, jag har slutat sola, jag tycker att jag duger ändå, man behöver inte vara solbränd. Jag smörjer in mig med en skyddande kräm och för mina ögon som är så känsliga används solglasögon.

 111. Håkan Karlsson Svara

  Jag bränner aldrig min kropp utan att ha smörjt in mig. Nu för tiden är det också sällan som jag ligger och solar. Men när jag jobbar på tomten hemma går jag gärna med bar överkropp och jag blir brun och fin, men som sagt jag är försiktig och när jag är utomlands åker jag gärna på en utflykt istället för att ligga i solen.

 112. Katharina Håkanson Svara

  Jag tar det alltid försiktigt första dagarna så att kroppen hinner bygga upp ett eget skydd. Sen så är det sååå viktigt med ett solskydd med kvalitet. Jag gjorde misstaget ett år att köpa solskydd ”på gatan” i Bulgarien, oj vilka brännskador jag fick! Jag fick sitta i skuggan resten av semestern. Vem vet hur många månader denna solkräm stått i solen och kokat. Numera köper jag alltid solkräm hemma innan jag åker utomlands.
  I sommar ska jag på två resor till Grekland, så lyxigt!
  Om 3 veckor bär det av till Rhodos med dotter och barnbarn och i september till Samos med min andra dotter. Det allra viktigaste när jag reser är att se till så att barnbarnet är ordentligt insmörjt. Varenda prick på kroppen ska vara täckt av solskydd. Att vi vuxna bränner oss är alltid vårt eget fel, men barnens framtida hälsa är vårt ansvar.
  Vi är rädda om vår hy och använder gärna EVY!

 113. Susanne Svara

  Vårda huden varje dag så den har en bra skyddsbarriär som klarar de hårda påfrestande solstrålarna. Rikligt med högt solskydd, solglasögon, solhatt och dricka mycket vatten!

 114. Tanja Lounas Svara

  Enkelt och självklart med solskyddsprodukter!

 115. Pernilla Svara

  Använder förstås solskyddskräm både på kropp och ansikte då jag vistas i solen, för att få en fräsch färg utan för mycket exponerande i solen så använder jag Brun utan sol-kräm.

 116. Marcella Hedenqvist Svara

  Vi väljer alltid att vara i skuggan de första dagarna och även då solskydd. När huden börjat vänja sig högre solskydd och mer i solen. Men vi är inte såna som ligger flera timmar i solen på stranden utan väljer oftast skugga och blir lite solbrända ändå 🙂

 117. Elisabeth Isaksson Svara

  Solskyddsfaktor såklart anpassad efter hur starka solstrålarnarna är. Kollar det med lång skugga som kroppen ger av solen mindre strålning och kort skugga högre riskfaktor.
  Ibland solhatt och solglasögon och anpassning av hur lång tid man kan vara i solen säger en mycket solkänslig natur.

 118. Magdalena Svensson Svara

  Vilken rolig tävling minsann
  En resa med mina två små solstrålar står högst på önskelistan vore himlans kul om vi vann
  Att smörja sig med solkräm är A och O det jag vet
  Även att hålla sig undan från solen när den är som mest het
  Sedan jag själv började äta betakaroten slipper jag solexem så det är också en tips jag har
  Ett annat är när man inte vistas i vattnet solhatten på sig tar
  =)

 119. Louise Svara

  Det sjäkvklara är såklart att smörja ofta och använda very water resistant solskydd!
  Men sen har jag lärt mig den hårda vägen att Även använda solskydd till håret och ha håret uppsatt då jag efter en resa till Cypern hade förstört håret helt och det var som tuggummi. Alternativt en snygg solhatt 😉

 120. Evelina Svensson Svara

  Jag smörjer in mig överallt redan innan jag klär på mig och för att skydda skalpen uppe på huvudet tar jag på mig en solhatt/keps. Om solen är väldigt stark brukar jag sitta i skuggan under ett parasoll med ett glas med iskallt vatten. Jag brukar ibland göra skuggtestet när jag står utomhus, det menas med att om din skugga är kortare än du själv, är solen stark. Är skuggan längre, är solen inte lika farlig. Men man ska endå smörja in sig oavsett om man är utomhus eller inomhus tycker jag.

 121. Therese Svara

  Först och främst använder jag om min 5 åriga som EVY, bästa solprodukrerna någonsin! Vi testade nyligen EVY på Bali där solens strålar är utmanande. Men även där höll EVY toppklass. Detta tillsammans med min uppdelning av dagarna i solen som jag kallar barn-tid och mamma-tid. Barn-tid från morgon till lunch betyder lek,bad m.m manma-tiden startar vid lunch med just lunch sen något som mamma/jag valt. Vilket kanske är en utflykt, läsa/pyssla tillsammans, gå på massage. Sen vid 15 börjar barn-tiden igen och vi drar ut i solen igen. Så härligt och våra dagar blir så balanserade i både sol, humör och upplevelser. Reser alltså ensam med min 5 åringen och ett schema som ovan har tagit oss till härliga plaster som båda har uppskattat och älskat utan solskador.

 122. Jessica Janeblad Svara

  En tunn snygg vit skjorta. Ett par schysta brillor. Solkräm på sprayflaska så det faktiskt blir av att man smörjer sig, så smidigt!
  Extra hög skyddsfaktor i ansiktet, ett stick är så smidigt och kan snabbt smörja in hela ansiktet och får plats i den minsta handväskan. Gärna någon schyst keps på huvudet för att skydda hårbotten. Vänd ofta från ryggliggandes till magliggandes om man aktivit solar. Sola helst inte aktivit dom varmaste timmarna på dagen.

 123. Stefan Svara

  Har aldrig varit så förtjust i att ligga på en strand och pressa, däremot gillar jag ju såklart att vara ute i solen och röra på mig! Då är det självklart att ha hög SPF på kroppen och en keps på huvudet! Skyddar min begynnande flint dessutom!
  Tänk också på att solen bränner året om. Gjorde det misstaget i fjällen att slarva med solskyddet och brände mig så mycket jag svullnade upp i ansiktet, så att ingen kände igen mig! Efter det så är jag alltid mycket noga med solskydd

 124. Christina Hansson Svara

  Smörjja in sig!
  Använd ett solskydd med hög faktor på de områden som inte täcks av kläder. Solskyddsmedlet ska skydda mot både UVA- och UVB-strålning, ha högre faktor än 15 och gärna vara vattenfast. Smörj igen efter några timmar eller efter att du badat.

 125. Evelina Sundqvist Svara

  Jag skyddar mig bäst mot solen genom att använda ett solskydd som har minst 30 spf och smörjer flera gånger per dag. Jag undviker solen, så gott det går, dagtid då solen står som högst.
  Mvh Evelina

 126. Sanna Alm Svara

  Jag använder solskyddsfaktor och smörjer mig så ofta det behövs. Gärna med starkare skydd de flesta dagarna. Keps, ligga under parasoll eller bära långärmat är också bra! ☺

 127. Sjuksköterskan Svara

  För mig: dagcreme med spf 50 året runt, det är inte bara på sommaren solen är farlig! På sommaren extra solskydd på kroppen.

  För barnen: Solskydd från Evy (funkar på deras känsliga hy, älskar den sen många år!) och alltid skärmkeps, hatt eller vanlig keps blir för varmt och då åker den av när vi vuxna inte ser.

 128. Sofhie Svara

  Inte sola mellan 11-15 då solen är som starkast..använda solkräm

 129. Johanna Fåglund Svara

  Sen jag en gång när jag var yngre solade utomlands utan att smörja in mig gör jag aldrig samma misstag igen. Jag brukar inte bli så röd, men blåsor fick jag och efter några dagar flagnande det, så det såg ut som jag hade världskartan i både ansiktet och på ryggen. Nu vet jag bättre och använder solskyddsfaktor 20-30 på hela kroppen, även läpparna och är inte i solen för länge under dagen.

 130. Ann-Charlotte Svara

  Vi smörjer oss hela familjen med solskydd 50 då vi haft hudcancer i släkten så 1 gång i timmen smörjer vi oss, i utlandet ligger vi mest under parasoll och aldrig i direkt sol det blir bara vid bad.
  När barnen var små hade vi uv-badkläder.

 131. Marie K Svara

  Jag gillar solen och har lätt att få färg. För att undvika att bli bränd (nästan alla har bäl gjort det misstaget någon gång?) så har jag alltid minst SPF 30 när jag är utomlands, något lägre i Sverige.

  Förutom hög solskyddsfaktor har jag solhatt/keps, ligger gärna under parasoll och har gärna löst sittande kläder i bomull på mig.

 132. Sara Svara

  Undviker att ligga och pressa i hopp om att bli solbränd. Rör istället på mig, med solkräm och skyddande kläder, keps jätteviktigt!

 133. Ingela Ekman Svara

  Hatt/mössa och parasoll,,,,,får sol bara då jag går ner och badar, blir härligt brun under parasollet.

 134. Anna Svara

  Det bästa är självklart att hålla sig i skuggannom man kan☀️ om inte blir det alltid solkräm✌

 135. Camilla Sandmark Svara

  Det bästa skyddet är att undvika den allra starkaste solstrålningen. Jag är på stranden tidig förmiddag eller sen eftermiddag. Såklart använder jag solskydd även då men det bästa sättet att skydda sig är helt enkelt att låta bli att vistas i solen. Det är skönt att vara i skuggan och man blir så mycket vackrare utan dessa ”solrynkor!

 136. Ida Skogkvist Svara

  Evy världens bästa grej!

  Jag skyddar mig själv och barnen bäst med att smörja (rikligt!) utsatta kroppsdelar som är svåra att skydda med kläder, dvs nacke, öron, armar och fötter. Sedan på med en tunn långärmad tisha tillverkad i bomull och shorts, en keps som är förlängd i nacken är perfekt på barnen som extra skydd. Även viktigt att vara i skuggan ibland och fylla på med vatten

 137. Victoria Sellgren Svara

  Mitt bästa tips är att sola med försiktighet, särskilt när solen står som högst på himlen. Parasoll är en bra investering. Självklart använder jag solskyddsfaktor 50 i ansiktet och solkräm med något lägre faktor på resten av kroppen. Det är lätt att glömma bort tiden då en ligger och njuter i solen, så att ha koll på klockan kan vara klokt.

 138. Katrin Sköldqvist Svara

  Försöker undvika att vara ute 11-15, och är jag det så hög solskyddsfaktor, keps på huvudet, och att dricka mycket.

 139. Kim Svara

  Jag gör som man gör i många länder på varmare breddgrader. Jag tar siesta! När solen är som starkast går jag in i skuggan, jag lagar mat, läser en bok eller spelar spel med barnen. Stranden är lika härlig (om inte bättre) tidig morgon och kväll.

 140. Matilda Gustavsson Svara

  Jag brukar smörja in solkräm över hela kroppen, en med högre solskyddsfaktor i ansiktet och på axlarna. Brukar vara ute max 2 timmar åt gången, tar en liten paus och går då in en stund så huden får vila.

  De gånger jag bränt mig som mest är när jag varit ute och sprungit. Det tar väldigt hårt i ansiktet när man minst anar det, tex en solig vårdag.

 141. Ida Lickhammer Svara

  Jag brukar skydda mig mot solen genom att använda keps och solskyddsfaktor 50+, vilket gör att jag minskar min stress- och orosfaktor för solen som är en riskfaktor!

 142. Nina Sundin Svara

  Börja använda solskyddsfaktor tidigt. Våren och försommaren är lömsk när det ändå kan kännas kyligt i luften!
  Svenska sommaren, som för övrigt här i Norrland i fjol varade i ca 2 dagar, kräver ändå lite smörj av solskyddsfaktor!
  Utomlands kör vi på med solhatt, keps, skugga, ”siesta” mitt på dagen och mycket vatten att dricka!! Resorb tycker vi är ett bra komplement för att inte torka ut och särskilt för barnen. Glass och frukt -melon i mängder
  Och naturligtvis en bra solskyddskräm!

 143. Birgitta. B Dahl Svara

  Solskyddsprodukter. E. Det är allt jag säger. Lika som i easy Vill alltid ha med! Bli inte röd bil inte störd av sol, smörj bästa vännen och familjen in i vtämen..Njut!

 144. Isabelle Lundberg Svara

  Vårat bästa skyddtips är att undvika direkt solljus under dagens varmaste timmar . Skuggan funkar lika bra men man ska komma ihåg att smörja sig även där och fler gånger om dagen då den tappar sin effekt efter mycket solstrålar.

  Min barn bär mer kläder än vad jag gör för att skydda deras utsatta hud det använder sig utav sp 50+ och jag för de mesta lika så men ibland kan jag använda mig utav sp30.

  Det bästa är att när kläder uv kläder eller vanliga kläder samt smörja sig för att hålla alla skadliga solstrålar borta

  Yngsta sonen har solskydd i sin vagn sp50 så han sitter ofta i den och vänd bort från solen så vagnen får ta de mesta utav solstrålarna

  Va rädd om eran hud lät att man får solskador så ta vara på den sköra husen vi har och använd solskydd faktor

 145. Gitte Palo Svara

  Faktum är att jag inte aktivt tänker på att skydda mig från solen utan förbereder och eftervårdar efter en dag i solen. Jag smörjer in mig väl på morgonen innan jag går ut i solen. I början av en semester har jag högre solskyddsfaktor men sänker den allt eftersom dagarna går.
  Varje kväll smörjer jag mig rikligt med after sun medan jag är våt av duschen och utan att handdukstorka. Låter det självtorka för maximal återfuktande av huden så jag är redo för nästa dag då jag åter smörjer mig innan jag går ut i solen igen.
  Försöker skydda huden med en tunn tröja eller sjal om jag börjar rodna men det händer sällan.

 146. Liza Runsvik Nygren Svara

  Jag tänker på att ha tillräckligt hög siffra på mitt solskyddsfaktor, har med mig ombyte så jag kan ta på mig långärmat + längre byxor för att skydda huden och bära någon form av huvudbonad. Sedan då dagen är slut smörjer jag mig med aftersun så huden får återfukta sig och ”vila”. Tänker på att dricka mycket vatten.

  ”Gillat och delat helt underbart jag vill vinna ett presentkort på Resia såklart” ✌️

 147. Carina Svara

  Mitt tips om du vill vistas ute i solen är att grunda med hög spf vid vårens ”första strålar” som tar mer än vad man tror för att sedan gå ner till lägre spf under sommaren. Eller gör som jag:
  Det står att spf 50 är för de minsta, denna använder jag även som vuxen då det skyddar som bäst.. Brun det blir man ändå!

  Sola lugnt!

 148. Cathrine Strand Svara

  Jag som ljushylt använder solskydd med hög faktor,ALLTID. Smörjer mig ofta använder parasoll eller sitter i skuggan. Inte så lång tid i solen Solhatt eller keps då jag lätt solbränner mig i hårbotten. Dricker mycket då huden blir skrumpen och extra känslig när den är uttorkad . Smörja in med fuktbevarande på kvällen är skönt och a & o för att huden ska må bra i solen.

 149. Therese Svara

  Skuggan under ett parasol är mitt bästa tips! Upptäckte evy förra sommaren och vart mycket nöjd

 150. Emma G Svara

  För mig har bästa solskyddet blivit att ha småbarn, man håller sig under parasollet, går in de varmaste timmarna, blir hela tiden påmind om att smörja in sig och att man leker och rör sig mycket mer istället för att som tidigare pressa i solen!
  Så mycket skönare och roligare dessutom 🙂

 151. Anette Hansen Svara

  Skyddar mig bäst genom att smörja både mig och barnen ordentligt med solskydd innan vi beger oss ut i solen o har dessutom uvtält att ha på stranden o keps till barnen att ha på huvudet. ☀️☀️☀️☀️

 152. Rebecca A Svara

  Jag är rödlätt, med ljus hy. Bränner mig lätt. När man vet hur ont det gör så skyddar man sig extra. När de första soltimmarna kommer så gäller det för mig att smörja mig med en bra solkräm med hög solfaktor. Sedan har jag på mig luftiga tunnare kläder som samtidigt skyddar på de mest utsatta områden. Att ha med sig en keps & en flaska med vatten är en bonus

 153. Christer Svara

  30 solfaktor hela veckan,smörjer igen även om vattenfast,linne ibland olika sorters vätskor,mycket bad

 154. Pernilla Svara

  EVY’s sunscreen mousse 30 är ett givet skydd för det bästa jag har❤️ Skulle solen överraska så smörjer vi alltid med EVY’s after sun mousse som lindring. Långärmat och solhatt ör med givet såklart! Men det allra bästa är att moussen inte gör mig så kladdig och klibbig av att smörja in mina barn som krämerna gör! Därför älskar jag Evy’s Mousser! ☺️ Nu håller jag tummarna för att vi ska vinna lite mousser då våra snart är slut ✊ skulle rekommendera evy’s Mousse till alla jag känner

 155. Jeanette Svara

  Det bästa tipsen är väl kläder, hatt och solglasögon. Annars en riktigt bra, vattenresistent solkräm, Evy’s produkter såklart

 156. Jessica Tervo Svara

  Har testat dom första produkter men för mig som lätt får soleksem är det bästa att hålla sig i skuggan eller bara vistas i solen kortare stunder. Har aldrig testat Evy’s produkter men dom låter toppen!
  Hade varit toppen att få vinna och kunna komma till värmen och få prova detta märket!

 157. Mathilda Svara

  Att smörja barn är inte det enklaste så vi brukar göra det till en tävling. Vem kan smörja snsbbast, vem blir kladdigast? Allt för att få barnen att tycka att det är kul att smörja in sig. Annars är ju mörka kläder väldigt bra!

 158. Victoria Håkansson Svara

  I vår familj älskar vi allt som har med sol och sommar att göra, vare sig vi är hemma i Sverige eller ute på vift. Dessvärre är solen inte bara skön utan också skadlig om man inte vet hur man ska hantera den rätt.

  Vi använder oss utan EVYs solprodukter för att den inte innehåller massa skadliga ämnen som många andra solskydd har. Vår son som hatar att smörja sig för att man blir kladdig hjälper gärna till att smörja in sig med den perfekta formulan av mousse. Den luktar supergott och vi använder den med gott samvete. EVY+en solhatt+vatten så kommer man väldigt långt oavsett om leken blir i trädgården eller på stranden 🙂

 159. Sofia Svara

  Använda solprodukter med solskyddsfaktor 50.
  Smörja sig flera gånger om dagen.
  Men viktigt
  Använda solhatt och ligga under ett parasoll eller annat som skyddar mot solens stark strålar.

 160. Emmeli Sjölander Svara

  Om jag vann skulle ni rädda min sommar! Jag gjorde fel som ung och dyrkade solen utan att skydda mig varje gång. För några år sen började jag få soleksem och har gråtit många tårar sen dess och testat olika saker. Aloe vera, kortison, olika märken på aolskydd, stanna i skuggan m.m Men det var förs när jag hittade EVY solskydd som jag kunde njuta av solen igen! Det funkar och jag tar 30 jämt, vill inte chansa, och ligger gärna i skuggan 70% av tiden med en bra bok 🙂

 161. Jenny wickström Svara

  Då jag har väldigt känslig hud så har ingen sol skydds faktor funkat på mig, därför är jag mest i skuggan bli solbränd nästan på engång när jag går ut i solen. Gillar och delar ❤ hoppas på tur så att jag få vara i solen igen tillsammans med min familj 🙂

 162. Caroline Svara

  För att skydda mig smörjer jag mig med solfaktor, köper även smink med solskydd i.
  keps och även solglasögon för och skydda ögonen.

  Till sonen smörjer jag med hög solfaktor och har keps eller mössa. Till sommaren på stranden kommer han få ha uv dräkt och även sitta under parasol.

 163. Linda Svara

  Jag har de senaste åren redan i april börjat ta piller från hälsokostbutiken som hjälper huden att förbereda sig för solen. Tack vare dem har jag inte bränt mig en enda gång trots utlandssemestrar, och jag har fått en fin hållbar färg. Dock är jag förstås noga med att alltid smörja in mig i solen, jag har SFP 30-50 i ansiktet året runt. Undviker även sol i ansiktet så gott det går och smörjer ofta. Sen kan man njuta av solen med gott samvete 🙂

 164. Louise Krångh Svara

  För att hålla koll på soltimmarna använder jag appen Min Soltid från strålsäkerhetsmyndigheten. Den och en kombination av solskydd, älskar Evys produkter, med hög faktor och hatt på huvudet.
  Det bästa tipset är dock att se till att dricka ordentligt med vatten så huvudet är klart, så jag inte glömmer bort att förnya solskyddet och att inte somna i solen.

 165. Felicia Lindmark Svara

  Mina tips att skydda sig är att undvika att ligga i solen mitt på dagen då den lyser som starkast. Och kom ihåg att kolla datumen på solskyddskrämerna! Många tror att de håller för evigt. Solglasögon och keps/solhatt är bra att använda sig av för att skydda ansikte och ögon.

 166. Ingela Sjögren Svara

  Det klassiska att smörja in sig innan vi går ut till stranden. Solen är starkast vid ca 12- 14 ,då går vi och äter lunch kopplar av i skuggan.

 167. Maria Lindsjö Svara

  Jag brukar använda en bra solcreme och börja sola innan jag åker så att jag lagt grunden och slipper bränna mig när jag är på plats.

 168. Freja Svara

  Jag älskar verkligen att sitta ute sommartid i parker och läsa böcker. Det är verkligen sann njutning för mig. Mitt bästa tips, utöver hög solkskyddsfaktor och att faktiskt återupplicera med jämna mellanrum, är att sitta i skuggan och alltid ha med en scarf/sjal. Jag brukar försöka att plocka med en bok i väskan, tillsammans med solglasögon och en scarf. Scarfen kan jag antingen sitta på om det inte finns något bra ställe eller sittunderlag med skugga tillgängligt – då kan jag breda ut den som en fin filt under ett träd eller liknande. Finns det redan en skuggplats med ordentligt sittunderlag kan jag använda den om huvudet så även den känsliga hårbotten blir extra skyddad. Att använda scarf på huvudet är också väldigt snyggt (jag har lärt mig att göra många olika knytningar genom åren) och hjälper mig få bort håret ur ögonen. Sedan mot den sena eftermiddagen när det börjar bli lite kyligt och jag därför mot förmodan blir lockad till att sätta mig i solen så använder jag scarfen som en slags filt runt axlarna. Täcker både från solens strålar men också ger lite värme.

 169. Inger Lundgren Borg Svara

  Sola med måtta och var rädd om barnen som ska smörjas in.

 170. Erika Grytzelius Svara

  Evys solskyddscreme varje dag i en jämn ström!
  Solen är vass och den gör min hud väldigt öm.
  Korta stunder i solen.
  Svalka av sig snabbt i poolen.
  Sen är skön skugga det bästa.
  Brännan sitter längre, detta borde alla testa!
  Hoppas vinna och få skämma bort min hud.
  Lagom solkysst blir jag en läcker brud!!

 171. Susan Lilja Svara

  Mitt bästa tips är att köpa solskykdd med kvalite och alltid hålla kolla på bäst förre datum. Sen att man även förstår sin egen hud då alla har olika hudtyper och solskyddsbehov. Och att mellan kl 11-14 gärna hålla sig lite mer inomhus eller i skuggan.

 172. Linn Svara

  Med två ljusa barn med känslig hud är Evy den enda solskyddsfaktorn som funkar! Även en favvo hos pappan som inte har något hår på huvudet- eftersom den inte rinner ner i ögonen. Så kompletterar vi med täckande kläder, uv-dräkt och så skygga såklart!

 173. Erica Frohlund Svara

  Solskyddet ska aldrig vara lägre än 30 SPF fick vi lära oss på hudterapeut utbildningen. Oavsett hur brun du än blivit eller om du inte brukar bränna dig så är solens UV strålning lika skadlig hela tiden. Att gå under SPF 30 ger inte ett tillräckligt starkt skydd mot den skadliga UV strålningen. Jag tror att detta är mitt bästa tips och råd därför att kännedomen om just den delen känns mest begränsad. Att undvika direkt solning 11-15, keps, skugga, korta stunder i solen per gång, smörja ofta och efter bad är bra råd men de känns som mer kända och bekanta bara genom att läsa råden här. Har testat många solskydds märken men inte EVY än. Åker till solen imorgon men redan laddat väskan. Tar de slut under resan så vet jag vad jag ska försöka få tag på!! Tack för tipset! ✊

 174. Lisette Svara

  Smörjer in mig ordentligt och varierar mellan att vara i solen och under en parasoll. Finns inget bättre än att höra havet i bakgrunden och läsa en bra bok.

 175. Ulrika Olsson Svara

  Eftersom jag har ljus hy som lätt blor röd så smörjer jag in mig med SPF 30 eller 50. Vid längre vistelser i sol och värme använder jag solhatt och en tunn sjal över axlarna. Och självklart solglasögon för att skydda ögonen.

 176. Gunilla Egelstad Svara

  Älskar ju värme och sol! Men utan bra solskydd är man inte cool.Om jag reser långt borta blir solskyddsfaktorn hög och insmörjning efter varje bad.
  En snygg tunn kimono kan ge ett bra skydd när vätska ska intas och med EVY får min kropp en snygg solbränna och jag känner mig så glad!

 177. Sofia Larsson Svara

  Detta är dagens sanning: jag har redan valt Evy for life, när det gäller tanning. Blir därmed alltid brun och aldrig bränd. Vill vinna presentkort, så jag kan ta med en friend. Vi ska chilla på en beach i Formentor och passa på att testa Evys nya activator.

 178. Alexandra Svara

  Jag brukar använda hög solskyddsfaktor i början av utlandsresa (30 eller 50. Sen när jag har varit utomlands ett par dagar och kroppen vänjt sig med solen kan jag ev gå ner till lägre, typ 15. På näsa och läppar kör jag alltid med faktor 50. Vill varken bränna mig eller riskera å få chanser får att man slarvar.

  Även under de hetaste timmarna (11-15) brukar jag gå upp och ta en lunch/drink/vatten i skuggan, sen ett dopp i pol/hav innan fortsatt vistelse i solen. Brukar även under den tiden då UV är som högst täcka de områden jag är känslig på och även använda keps/solhatt.

 179. Johanna Svara

  Jag skyddar mig med solskyddsfaktor plus keps och solglasögon

 180. Sandra Svara

  Efter en hel vår med sjukskrivning pga bruten fot lär jag få spendera hela sommaren på jobbet..
  Därför hade det varit så roligt att vinna så jag och sambon kan resa bort till hösten och få njuta av lite ledighet tillsammans. Då skyddar vi oss såklart med massor utav solskyddsfaktor, varsin keps och svalkar oss mer varsin kall dryck för att slippa få solsting.

 181. Mari-Louise Karlsson Svara

  Det är solskyddsfaktor 30 &50 som gäller här hos oss då vi är extremt känsliga mot solen. Sen försöker vi hålla oss i skuggan och ha tunna täckande kläder och keps/solhatt
  Å givetvis varsin vattenflaska så vi inte blir uttorkade

 182. Maria Svara

  Från början hög faktor och sedan lite lägre. Keps/hatt/mössa, solkräm. En stund i solen, en stund i skuggan. Mer solkräm och siesta i skuggan när det är dom varmast

 183. Malin stjernberg Svara

  Börjar direkt med solskyddsfaktor 30 när vårens första solstrålar kommer både på mig & dottern, och fortsätter likadant hela sommaren. Detta ger inte bara skydd utan en fantstisk solbränna mwd djup som håller hela sommaren. På dottern tänker jag mycket på att dölja armar och lår så mycket det går samt ha UV dress vid havet! För sommaren ska njutas! ☀️

 184. Annette karlsson Svara

  Mitt bästa tips är att vila i skuggan när solen är som starkast medan en njuter en god kaffe

 185. Oliver Svara

  Utöver alla tänkbara skydd i form av solkrämer, solglasögon, solhattar, täckande kläder, skugga o.s.v. är ett litet tidur (gratis reklamur) toppen. Det har följt med i packningen på alla resor och väger inte många gram.
  Lätt somna i solen, glömma tiden, slippa kolla på armbandsuret i ett bland kläderna (det har man ju inte på armen eller kanske inte med till stranden alls). Bestäm hur länge du ska sola och ställ in tiduret. Det väcker dig även om du somnat! Mitt bästa soltips, som många tagit efter. Hahaha!

 186. Sara Svara

  Under de hetaste timmarna sitt i skuggan o läs en bok ell lös ett gött korsord! Fyll på med vatten!!
  Smörj in dig så du inte bränner dig och fyll på efter bad eller solning om du svettats mycket!
  Brukar ha hög(minst 30) i ansiktet och gärna en cool hatt! 😉

 187. Anna Svara

  Hela familjen smörjer in oss med hög solskyddsfaktor, 50 till barnen och 30 till oss vuxna. Vi försöker undvika att vara i solen när den är som starkast. Barnen har alltid solhatt på sig samt uvdräkt när vi ska bada. Solen är härlig och bra med det är viktigt att vara försiktig också och försöka att inte bränna sig.

 188. Katharina Svara

  Helt ärligt så är mitt bästa tips för att inte bränna sig i solen att använda evys produkter. De är de bästa solskyddsprodukterna som finns. Och du, man behöver inte köpa after sun för med evys produkter så bränner man sig inte.

 189. Josefine Dahl Svara

  Att undvika solen då den är som starkast mitt på dagen men även smörja in mig och framförallt dottern noga och även om det är lite molnigt vilket jag tror att många glömmer att solen faktiskt tar även då. Om man följer dessa råd kan man njuta utan att vara orolig för att bränna sig☺️

 190. Malin Fredriksson Svara

  Kör med sf15 & ligger under parasoll, högre faktor = längre tid i solen Om jag inte har parasoll så kortar jag tiden avsevärt. Tillhör de lyckligt lottade som sällan bränner mig.

 191. Nina Göransson Svara

  För att skydda sig mot solen så måste man givetvis ha en tunn skjorta keps eller solhatt
  Som komplement har man också solkräm Det är viktigt att man skyddar sig med hög skyddsfaktor särskilt för barnen och för ljusa och rödhåriga Ja det finns bra solkrämerna för alla hudtyper
  Särkilt viktigt att inte bara ligga stilla i solen i timmar

 192. Erica Holm Svara

  Solen är nyttig och minskar risken för många allvarliga sjukdomar. Sola en kort stund varje dag. Bränn dig aldrig och skydda dig med kläder eller sitt i skuggan vid behov!

 193. Ullis Jonsson Svara

  Med tre små barn vi alltid ute är,
  och jag ser till att de ett bra solskydd bär!
  Att kläder skyddar vet ju alla,
  det finns snygga UVkläder som t.o.m barnen tycker är balla!
  Ett paraply blir som en rolig koja,☔
  och behöver inte som att behöva gå in kännas som en fotboja..
  Att hitta rätt solskydd är svårt i dessa dagar,
  då det var produkter i butikerna haglar!
  Om man skulle bränna sig,
  säger barnen inte till ett blad av Aloe Vera nej!
  Smörj sörjan in,
  och svedan försvinn!!!

 194. Evelina Sjödin Svara

  Oavsett om jag befinner mig i Sverige på sommaren eller utomlands så har jag alltid hög solskyddfaktor. För att skydda mig ytterligare föredrar jag en tunn och sval bomullströja och en stråhatt. Gärna i sällskap av en bra bok under ett parasoll under de varmaste timmarna.

 195. Maria Svara

  Använd rashguard om du älskar att bada. Det är fantastiskt skönt. De finns i många sköna modeller och färger. Dina axlar och din rygg kommer att tacka dig.

  I övrigt gäller de klassiska råden. Skugga vid lunchtid. Smörj in dig ordentligt. Använd hatt och solglasögon om du är känslig. Och njut lite och ofta.

 196. Madeleine Bergström Sundelin Svara

  Smörja in sig med solskyddskräm direkt på morgonen, och vara i skuggan mellan kk.11-15.

 197. Therese Wasberger Svara

  Jag smörjer alltid barnen med 50+-faktor, hatt på huvudet och vid längre vistelse i sol även uv-dräkt. Maken i familjen behandlas nästan likadant som barnen då har är väldigt ljus, han brukar dock slippa uv-dräkten Jag har alltid 50 i ansiktet och 30 på kroppen. Vid riktigt soliga dagar så kryper vi upp och kollar film och myser någon timme mitt på dagen för att undvika solen helt ett tag

 198. Lina Svara

  HÖNSMAMMA som skyddar varje liten prick på kidsens kroppar med mitt liv, skuggar dem på alla sätt jag kan
  Kepsar, solglasögon, solskyddskläder, krämer och parasoll, i brist på annat skyddar jag dem med min egen skuggestalt
  enklast är att vistas på platser där solen sällan visar sig och det är mörkt och kallt
  – eller i alla fall på ställen där solen inte är så stark, utan bara lyser litegrann!

 199. Åsa G Svara

  Bästa solskyddet? Skugga och solhatt. Men vem vill sitta under ett parasoll hela dagen- så solhatt, hög SPF och en snygg luftig strandklänning så kan man njuta hela dagen . Och du- om du ska leka med barnen vid strandkanten eller polen- glöm inte smörja in dig själv med samma frekvens och samma höga SPF☀️

 200. Jenny Nordlundh Svara

  De flesta har nog bränt sig i solen någon gång och därmed lärt känna sin hud och var på kroppen solen tar som mest. Detta är en bra utgångspunkt för att veta var man ska använda solskydd med hög faktor. Bäst är att smörja in sig redan när den första vårsolen kikar fram, då är solen skarp och huden oftast lite extra känslig. Begränsa tiden i den direkta solen och smörj gärna en gång till efter bad. Efter sol och bad, använder jag alltid en aftersun lotion, för att återfukta huden. I ansiktet, särskilt näsan brukar jag använda ett stift eller en lotion med hög faktor. Solkräm är en färskvara, som måste bytas ut varje säsong, såvida man inte väljer EVY, som har en längre hållbarhet. Har man barn, bör man smörja ofta med hög faktor och skydda ansiktet med en solhatt.

 201. Margaretha Svara

  Vi har som vana att efter varje måltid.
  Frukost mellis lunch mellis fylla på med solkräm under alla dagar vi är ute. Då vi även måste komma ihåg vätska på samma sätt så kör vi en klink varje hel timma minst. Ibland även halv timma.

  Min ena son bränner sig lätt så han måste ha solkräm med blockad och uv dräkten på sommaren för att klara sig. Medan den andra klarar solen perfekt och behöver knappt ha något skydd förutom solhatt.

 202. Sofia Svara

  Smörj med produkter från Evy efter hudtyp på morgonen. Smörj mer vid behov. Undvik solen under de starkaste strålarna mitt på dagen. Ta då en paus och en tupplur i skuggan i hängmattan och titta på resor som Resia erbjuder eller lyssna på en intressant pod om resor för inspiration.

 203. Sandra Lindgren Svara

  Skyddar mig bäst genom att smörja in med solskydd, hellre en gång för mycket än en gång för lite!

  Här hemma använder vi också sonens uv-tält under soliga dagar, så att vi kan njuta av sommardagarna utan att riskera att bränna oss! ☀️

  Nu hoppas vi på vinst, så vi kan åka och hälsa på släkten i USA!

 204. Emelie Svara

  Som rödhårig och ljushyad har solprodukter blivit närmast mitt livsuppdrag. Redan i april börjar jag äta soltabletter med mycket betakaroten för att minska risken för att bränna mig när sommaren väl kommer. Jag har alltid smink med spf 15 och om jag är utomlands är solkräm med spf 30 min musa! Jag använder bara solkräm i sprayform då denna absorberas snabbare än vanlig kräm. Det är viktigt att solkrämen återfuktar huden med. På kvällen när jag kommer hem efter en härlig dag ute i solen brukar jag duscha, peela huden och återfukta på djupet med en riktigt bra aftersun!

 205. Emma Jonsson Svara

  Jag är en stor soldyrkare, men har blivit känslig för den underbara solen under de senaste åren. Solglasögon är ett måste, liksom en bra solskyddskräm i ansikte! Kroppen skyddar jag ofta med en tunn tunika! Barnen smörjer jag in noga i ansikte+ öron och nacke och klär med tunna luftiga kläder och keps eller solhatt!

 206. Malin Svara

  Att vara ute i solen är ju så gött
  Men det gäller att passa sig så det inte blir rött!
  Använd alltid solskydd till din kropp
  Och ha en keps för att inte bränna din topp!
  Undvik solen mitt på dagen
  Du vill ju inte bli röd om magen!
  Ett sista tips från mig kommer här
  Ta en picknick i skuggan, kanske med den du håller kär?
  Denna vinst vore toppen tycker ja’
  EVY:s solskydd använder både jag och min son var da’!

 207. Åsa Karlsson Svara

  Det är alltid lätt att säga att man ska undvika att vara ute i solen under solens ”starkaste” timmar, men i verkligheten gör man inte alltid det trots faran på grund av olika anledningar. Det viktiga är att man åtminstone inte sparar på skyddet! En hög solskyddsfaktor är prio 1. Jag använder mig utav en mycket högre skyddsfaktor i ansiktet, och produkterna jag har i ansiktet är även anpassade för min känsliga hud (dock utan att göra den fet, ge vita hinnor eller täppa till porer vilket annars är tråkigt med andra solskyddskrämer!). Till kroppen använder jag ofta en med lite lägre solskyddsfaktor men fortfarande åtminstone 20+. Inte bara är det viktigt och skönt att smörja in och veta att man har ett litet skydd mot solen, utan det är också skönt att känna att man samtidigt blir återfuktad och håller huden mjuk. För att skydda ögonen gäller alltid riktiga solglasögon som skyddar. Sitter jag ute i solen med målet att sola brukar jag använda mig utav en handduk som jag alltid har över ansiktet för att skydda ännu mer för strålarna och är det den starkaste solen ute mitt på dagen brukar jag inte ligga helt öppen i den utan lite mer i skugga.

 208. Mia Korch Svara

  Ett bra solskyddsmedel, ett svalkande parasoll och en snygg solhatt när jag badar är toppen när man vill skydda sig från skadliga solstrålar!

 209. Ulrika Svara

  Tar på tunna kläder som täcker bra och har en keps! Och vistas i skuggan.

 210. Therese Åkesson Svara

  Bra solskydd, håller oss i skuggan mitt på dagen och keps eller hatt på dottern!

 211. Elin J Svara

  Smörjer in mig på morgonen med spf 30 och spf 50 på utsatta ställen så det hinner sjunka in i huden. Sen tar jag morgonkaffet ute i solen. Går under träden eller parasollen mellan 12-15 och vilar huden. Sen njuter jag av eftermiddagsolens sköna strålar! Smörjer givetvis in mig regelbudet under dagen och efter bad. Inte att glömma, skyddar även ögonen med bra solglasögon med uva- och uvbskydd.

 212. Sara Berglund Svara

  Solskydd 30, solhatt och vara i skuggan är mitt bästa tips. Inte vara ute mitt på dagen vid 12 då solen är som starkast.

 213. Johanna Modig Svara

  Min bästa tips är att använda solkydsfaktor produkter, solglasögon, och att utnitja parasolen

 214. Tarja Russo Svara

  Uteserveringar, parklek, bad i solsken är underbart, njut av uteliv bara du solar smart.
  Gör solskydd till en daglig vana, precis som du borstar tänderna varje morgon.
  Börja med solskyddsfaktor i vårsolens första underbara stunder och fortsätt med det fram till sista soliga brittsommardagen. Ta en paus när solen är som hetast, passa på att smörja in dig igen

 215. Sofia Jonsson Svara

  Efter att bott i Spanien ett längre tag har jag passat på att lära mig av deras inställning till solen:
  – Mitt på dagen, njut av en härlig siesta (bästa som finns) eller ta en god kaffe och läs en bok på ett härligt café. Undvik de farligaste strålarna mitt på dagen.
  – Se till att solskyddsfaktor blir en del av din dagliga rutin. Efter morgonduschen byt din vanliga hudkräm till en med solskydd i och låt den sjunka in under frukosten innan du går ut.
  – Ha alltid en kräm nära till hands och se till att fylla på när det behövs.

 216. Josefine Algeskär Svara

  Varva sol och skugga!!
  Kläder, hatt, solglasögon och solskyddsfaktor är ett måste.
  Om ens skugga är kortare än en själv bör man stanna i skuggan. Mellan 11-15 är solen som starkast och man bör va extra försiktig ☺️
  Smörj,smörj,smörj! Glöm inte att fylla på med solskyddsfaktor ☺️☀️! Barnen älskar EVYs mousse
  Men det går ju åt ett par flaskor varje sommar ☀️

 217. Sara Svara

  Vårrt bästa tips är det som ni redan upptäckt. produkter från EVY! Barnen älskar moussen och säger att de smörjer in sig med marsmallows. Det är aldrig mer bråk om att smörja kroppen inför utevistelse. Annara försöker vi planera in lunch/vila och glassätning under de värsta soltimmarna för att undvika solbränna. Planera dagen så undviker vi de meat skadliga timmarna

 218. Anna L Svara

  Här smörjs det in solskyddsfaktor med stark effekt
  skugga och stråhatt och stor flaska vatten på det
  Vill locka fram sommar och sol
  Höra barnskratt och plask i pool
  men mitt på dagen sommarlovs-siesta
  inte på huden under solstarka timmar fresta
  EVY technology ger sommarkänsla direkt
  och har en välgörande effekt
  håller för stark sol, svett, salta bad
  en solkräm som gör dig glad
  svenskt pålitlighet som håller dig säker
  även på skadad hud som läker
  Pigga upp efter vinterns tristess
  med reslängtan och produkter med finess
  genomtänkt kvalitet
  det bästa vi vet

 219. Emma Larsson Svara

  Har alltid varit bra på att använda solskydd men har nu börjat äta en medicin som gör huden mer känslig för sol. Är därför ännu mer noga med att använda en högre faktor.

  Startar alltid en solig eventuell stranddag med att smörja in hela kroppen med minst 30 för att sedan bättre på under dagen. I ansiktet har jag alltid minst faktor 50. Att använda keps eller hatt skyddar även ansiktet som utsätts för tillräckligt mycket sol ändå. Efter de är de bara att packa ner massa goda snacks, massor med vatten för att slippa torka ut och få huvudvärk, en bra bok/ljudbok/tidning och solskyddsfaktorn så är hela dagen räddad.

 220. Jennie Svara

  Smörja rikligt och regelbundet! Med små barn i huset så får vi köra skugghäng de soligaste timmarna kombinerat med solskydd. En ordentlig keps/hatt för att skydda huvudet. Sen får en ju inte glömma att svalka sig med en glass eller ett dopp.. Men då får man ju inte glömma att bättra på solskyddet efteråt! 🙂

 221. Linda Feldt Svara

  För att skydda mig mot solen smörjer jag mig i god tid innan jag hoppar i poolen , solhatt har blivit min vackraste accessoar den har inget val, alltid tunna tunikor på och uvdräkter på barnen som är små. När jag vill steka i solen en liten stund så smörjer jag mig noga men produkter från EVY innan jag tar en liten blund. För mig är solen viktig men även att vara försiktig!

 222. Pierre S Svara

  Sval skjorta och långa shorts på pappa
  och skönsomrig gubbahatt och slappa
  under parasoll är gott
  skyddar från strålar i stora mått
  vätskekontroll av stora mått
  och glasspaus mellan byggen av sandslott
  barnen har UV-säkra badkläder i stark hetta
  men smörjs självklart in trots detta
  Med mjuk mysig Svensk inspiration
  för varje skön solsituation
  Vårdande innehåll ger formula
  som gör gott och skyddar bra
  EVY som alla i familjen nu har som favorit
  även en strandkrabba som är vit
  Vattenresistent och toppkvalitet
  Solkysst hud med säkerhet
  Högt skydd och skön känsla med mousse så smart
  det barnen gillar är underbart

 223. Corina Svara

  Skydda huden med plagg eller bara vara ute om natten hade väl varit det mest effektiva för att skydda huden mot sol.
  Men, det är ju inget kul! Så vill man sola och ha det gott i inte allt för mycket kläder hade jag rekommenderat att mest vara aktsam de allra hetaste timmarna på dagen och sedan använda sig av solskyddsfaktor och förnya denna efter behov. Solglasögon för att skydda ögonen och mycket svalkande att dricka.
  Ta hand om huden även efter du utsatt den för sol, smörja in med aftersun eller annat gott riktigt återfuktande.

 224. Louise Svara

  Mitt bästa tips för att skydda sig mot solen -arbeta natt på sjukhus!
  Skulle du mot förmodan råka va ledig en solig dag så är du ändå såpass trött så du sover bort hela den dagen med ;P

 225. Carolin Jonsson Svara

  Jag älskar solen men är noga med att ”sola säkert”. Bra solskyddsprodukter med hög faktor som passar just min hy samt att undvika dem starkaste strålarna mitt på dagen.
  Till vintern bär det av till Thailand och då skulle såväl produkterna från EVY som presentkortet från Resia komma väldigt väl till pass.

 226. Marie Dahlén Svara

  använda rätt solskyddsfaktor är prio ett. brukar klä mig i ljusa färger som vitt och pastell för att inte solen ska bli allt för stark mot kroppen, använda en snygg solhatt är ju aldrig heller! 🙂
  vara försiktig i solen mellan 11-15 då den är som starkast och farligast

 227. Johanna VL Svara

  För mig som har rosacea är det extra viktigt att skydda mig mot solen. Jag använder självfallet solskyddsfaktor på hela kroppen. Keps eller hatt. Och om jag är utomlands där solen är ”starkare” så ligger jag inte i solen mitt på dagen när solen är som starkast. Barnen smörjs givetvis in med solskyddsfaktor och har uvkläder samt keps/solhatt.
  Solglasögon kör vi givetvis på, och då massor av vatten. Vid solsemester utomlands dricker vi även vätskeersättning förebyggande.

  Sen är det himla skönt att ligga i en solsäng under ett parasoll och njuta av en god bok om man inte måste springa efter barnen 😉

 228. Britt-Inger Lundén Svara

  Jag vill vara ute så mycket jag hinner under våra korta sommar så jag smörjer in mig med bra produkter. Har aldrig provat Evys produkter men är nyfiken på dem.

 229. Jessika Svara

  Mitt bästa tips är att lära mina barn redan ifrån tidig ålder hur viktigt det är att skydda sig ifrån solen. Så att det blir en vana sedan när det blir äldre. Min dotter som är 11 år fick först höra av sina kompisar att det var löjligt, men då berättade hon hur viktigt det är! Och nu gör många andra i hennes klass det.
  Vi smörjer alltid in oss innan frukost så hinner det gå in i huden medan vi äter 🙂

 230. Lina Svara

  Skyddar mig bäst genom att alltid använda ett bra och högt solskydd, sätter mig ibland i skuggan eller under ett parasoll efter ett tag för att låta huden vila från solen, dricker också mycket mängder vatten så man känner sig pigg hela dagen!

 231. Elin Svara

  Mitt bästa tips är att helt undvika att exponera sig för solen under de timmar solen är som starkast! Säger som min son när vi var på Mallis -då 4 år gammal- ”Nu ska jag sätta mig och njuta av skuggan under parasollet!” Sen lutade han sig bakåt, la armarna bakom huvudet och la sitt ena ben över det andra! Sitt en stund i skuggan, läs en bok, sov en stund eller lyssna på musik! Annars smörjer vi med solcreme, har tunna täckande kläder!

 232. Josefine Svara

  Har väldigt ljus hy så jag smörjer alltid in mig noga innan jag är ute i solen, överallt, även fötter och gärna solhatt på. Sen går det utmärkt och va i skugga under de varmaste timmarna mitt på dagen 🙂

 233. Henriette Gullstrand Svara

  Jag bränner mig otroligt lätt och är livrädd att barnen ska bränna sig. Därför smörjer jag oss med solfaktor 50. Mitt på dagen försöker jag hålla oss i skugga eller inomhus för att sen kunna njuta av solen, allternativ en tunn blus som skyddar. Sen det viktigaste efter ett bad är att smörja igen. Vill inte ens tänka på hur mycket pengar vi lägger på solkräm varje somnar.

 234. Camilla Wiklund Svara

  När solen står som högst, ungefär mellan kl11-15 så håller jag mig inomhus eller i skuggan. Man ska ha högre solskyddsfaktor än man tror, i ansiktet har jag spf50. Smörj in i ca 30 minuter innan man ska vistas i solen, och fyll på med mer skydd under dagen.

 235. Jannike Svara

  Jag använder alltid EVY! Har man provat den en gång så kan man inte ha något annat. Den lägger sig inte som ett kladdigt lager som man måste bättra på hela tiden utan sitter länge och tränger ner i huden. Enda nackdelen är att de är ganska dyra men de är värda varenda krona.
  Med EVY och en hatt klarar man sig långt på i solens starka men ack så härliga strålar

 236. Martin Hansson Svara

  Jag har använt EVY sen det startade.. Jag behövde något som inte kladdade. som jag kunde ta på innan jag drog hemifrån. För det bästa skyddet mot det skadliga strålarna på dagen är MOTORCYKELN! På med full mundering åå ut och åk när solen är som högst och sen när det är lite mer humant så är det bara ta av kläderna för smörjt sig har man redan gjort!

  Perfekt när man är aktiv åå röjer runt i både sand å på asfalt!

 237. Linda juhlin Svara

  Jag är super noga med att smörja in både mig och mina två söner. Vi smörjer en stund innan vi ska ut och bättrar på flera gånger under dagen speciellt efter bad. Jag ser även till att de håller sig så mycket i skuggan som möjligt genom att fixa en lekhörna där det skuggar. Alltid keps och jag är extra förtjust i de långärmade luftiga t-shirtarna som finns till barnen. Barnen får alltid spf 50 och jag använder minst spf 20 men oftast 30.

 238. Noemi Rodriguez Svara

  Lite skojigt men precis idag fick jag testa en av era produkter på jobbet. Ett barn bad mig om hjälp med hennes solkräm och hon hade Evys Mousse. Jag kan bara säga att det gick väldigt fort och inte alls kladdigt. Riktig bra och smidig för att använda i både skolan och förskolan.
  Annars brukar jag smörja på morgonen, halvtimme innan man går ut för oftast tar det lång tid med vanliga solskydds krämer att ”Torka” eller sätta sig ordentligt på huden. Viktigt att smörja igen om man badar eller om man är ute länge.

 239. Ellinor Svara

  För en person som jag som inte har pigment så gäller det att ha och följa rutinerna. Smörjer in kropp och ansikte på morgonen, alltid keps och ansvarar oftast för utelekarna i skuggan. Då jag är så solkänslig är jag alltid på jakt efter solkrämen som uppfyller mina krav och jag har genom recensioner, fakta och vänners rekommendationer så tror jag att evy kan ha de jag saknar hos andra märken.

 240. Erika Magnusson Svara

  Alla i vår familj är ljusa i hyn och några har också allergier och känslig hy. Vi blev därför utomordentligt glada när vi hittade Evy som skyddar och som alla tålde!

  Vi undviker solens starkaste timmar under dagen och vi smörjer ALLTID! Minst spf 30! Viktigt att tänka på är att man kan behöva fylla på solkrämen under dagen.

 241. Therese Svara

  Börja dagen rätt, efter vi har borstat tänderna tar vi solskyddsfaktor. För barnen blir det lika självklart som tandkräm. Och med mousse blir det mycket roligare

  Sen det självklara så klart: fyll på solskydd, ha keps/hatt och sök upp skuggan om solen är stark.

 242. Charlotte Biselius Svara

  Vi smörjer in med solskydd och skyddar med en keps eller hatt på huvudet. Vi smörjer även in killarnas nacke, öron samt hårbotten på sidorna då de har korta frisyrer.
  En glass och ljudbok i skuggan när solen står som högst uppskattas av alla!

 243. Maria Svara

  Solskydd i hög nivå är ett måste. Som rödlätt smörjer jag in mig ofta och under ☀️ ens högsta timmar ligger jag under parasollet med sarongen på och läser en bok. Det svåra är barn som vill bada. Poler och hav har sällan solskyddstak. Så solhatt och många smörjpauser under parasollet blir det. Eller locka till bokläsning i skuggan.

 244. Anna Svara

  Jag sattsar på ett riktigt bra solskydd samt bra kläder som man kan dra på sig när solen skiner som mest. Det är viktigt bra att skydda sig här i Sverige, även om det känns som att solen inte är lika stark här så är den det.

 245. Karin Svara

  ”Bästa solskyddet” är min ursäkt för att köpa hattar av olika sort (och pris) samt tunna, långa,vida, mörka sidenskjortor. Vem har sagt att inte solskydd kan vara kul
  Hatt o skjorta är ett bra ”skalskydd” och under det behövs en bra solkräm. Evy Daily UV i ansiktet byts ut mot 50 och sedan 30 på sommaren. På kroppsdelar som exponeras för sol blir det 30.
  Eftersom jag inte tillhör ”mad dog and Englishmen” undviks solen mitt på dagen (då shoppas hattar o skjortor)

 246. Marlene Guttke Svara

  Jag bränner mig väldigt lätt även hemma i Sverige så jag skyddar mig genom högsolskyddfaktor inte under 20, oftast har jag även tunna kläder på mig. Badar jag så måste jag smörja in mig så fort jag klivit upp ur badet.

 247. Mariette Svara

  Hej! Jag tänker slå ett slag för solglasögon och vikten av detta vi har bara ett par ögon , och det är a och o att skydda sig mot de farliga strålarna. Vi är duktiga på att ”smörja” in oss , men något sämre på att skydda det vi ser med Polariserat om du vill få bort blänk, från tex havet…hos optikern hittar du bra produkter lycka tiil och ta hand om dig i sommar ☀️✈️

 248. Karin Lillvik Svara

  Jag älskar solen och smörjer mig alltid noga oavsett om jag är på resa eller i Sverige trots att jag har mitt Chilenska pigment ( många tycker detta är konstigt ) Sonen smörjs alltid in varje morgon innan förskolan med solskyddsfaktor 50 , själv har jag ofta 20. Det är viktigt att fylla på solkräm under dagen trots att det ska hålla mot vatten , svett osv. Med sonen så sitter jag mer ofta i skuggan , tar fram ett tält en gosig filt och kudde och lite leksaker till sonen så han inte utsätts direkt för solljus.☀️ ( poolen åker också fram såklart )Han har då både solkräm och uv dräkt med solhatt på . Solglasögon är också jätteviktigt för att skydda ögonen mot den starka uv strålningen .
  ❤️

 249. Jennie Andersson Svara

  Solens strålar är då underbara,
  Men att smörja in sig ordentligt är det självklara.
  Hur härligt solen en skiner mellan tio och två, så tar vår familj en siesta då.
  Ett dopp i det blå lockar oss alla,
  Efter det måste man smörja sig igen med EVY mousse den kalla.
  Lillgrabben får även UV kläder bära,
  Sen har vi alla hatt och solglasögon nära.
  När kvällen sen kommer och man en härlig dusch tar, då smörjer vi in oss med aftersun och sen är vi klar!

 250. Lovisa Svara

  Jag använder mig av en tre-stegs-kombination:
  1. Undviker solen när den är som starkast, speciellt i semestertider och på resa i varmare länder.
  2. Solskärm, solhatt, solglasögon – det fysiska skyddet. Även sjal över håret skyddar hårbottnen vilket lätt kan glömmas bort!
  3. Solskydd! Är väldigt förtjust i Evys konsistens; klibbar inte, luktar inte, sjunker smidigt in i huden. Om någon fläck glöms bort vid applicering så är after sun ett hett tips!

 251. Jana Svara

  Är helt såld på EVY:s solskyddsprodukter. Har använt dessa i flera år nu och bränner mig aldrig nuförtiden. Smörjer en omgång på morgonen och fyller på under dagen. Arbetar mest ute och med barn och de tycker att skummet är väldigt roligt att få smörja sig med, nåt de annars bävar för, att bli insmorda med kladd. Så vi är bra skyddade samtidigt kan vi ta del av solen som vi också mår bra av i vårt land.

  Vänligen Jana

 252. Linda Svara

  Smörjer alltid in mig & börjar redan med dom farliga vårstrålarna! Älskar resor & värme men direkt i solen är inte min grej! Man kan inte smörja in sig för mycket, ha alltid en flaska nära tillhands under dagen & undvik att pressa.. färgglada kaftaner, hattar & Evy solskydd A & O både borta & hemma!

 253. Malin Rahlenius Svara

  Jag skyddar min hud genom att använda de bästa solskyddsprodukterna från Evy. I ansiktet alltid minst 30 och keps. På kroppen börjar jag med 20 sen på benen kan jag ibland gå ner till 10 efter någon vecka. Naturligtvis varvar jag solningen med att bada eller vara i skuggan. Annars blir det för varmt (och för trist att ligga stilla)…för med solskydd från evy är jag inte, längre, orolig för att bli för bränd…Jag blir inte jättebrun med min, numera, medvetna solning. Men. Jag får inga soleksem ej heller bränner jag mig. Så i längden vinner klokheten

 254. Lotta W Svara

  Min rutin är att alltid smörja med solskydd först och sen överlappa med kläder. En siesta inomhus under de varmaste timmarna är inte heller så dumt, varken för huden eller själen. Sedan jag började med Evy för några år sedan slipper jag att solskyddet torkas av mot kläderna så man bränner sig i skarven mellan plagg och hud! Känner mig trygg med Evy!

 255. Maria Henrikson Svara

  Njut av solen med varsamhet och respekt! Undviker solen mellan 11-15, stanna inne eller hålla sig skuggan! Solhatt, långärmat, solskyddsfaktor och solglasögon! Glöm inte händer och fötter!

 256. Heléne Froh Årjes Svara

  Jag upptäckte Evy tecnology för flera år sen och den har även bytt namn sedan jag köpte den första gången. Sedan dess har jag inte använt något annat solskyddsmedel så jag och ”Evy” är bästisar i både solsken och skugga!

 257. Anita Böen Svara

  Älskar EVYs solkräm. Så lätt att smörja in. Mitt bästa tips är en snygg solhatt, ett par klassiska ray-bans och heltäckande kläder.

 258. Ann Svara

  Har använt Evys produkter i många år, kladdar inte och kändes tryggt att kunna använda till sin bebis också. Älskar sol och värme men håller mej helst i skuggan under ett parasoll ⛱

 259. Ingela Sundkvist Svara

  Hög solskyddsfaktor son är vatten recensent SPF 30 i Sverige och SPF 50 utomlands. Jag har inte testat Evy men klart jag litar på bäst i test och har hela setet allt som behövs. Gillar mousse konsistensen. Köper alltid med mig solskyddsprodukter med mig på resan då de ofta är både dyra och opålitliga. Glöm inte bandana på huvudet eller solhatt och solglasögon.I en solsäng utomlands måste det finnas parasoll. Viktigt att smörja in sig med bästa solskyddet för solen tar under parasollet. Har även en scarf på benen en sån tunn som man kan ha som kjol å vara knyta. Ett Annat måste är tunn täckande för axlarna. Sola helst inte mellan kl 11-15 innan huden fått lite grundfärg för att undvika bränna dig. Med Evys slipper man ju tänka på att solskyddet försvinner under 6 timmar vilket är bra det känns betryggande och toppenbra

 260. Frida Svara

  Vi skyddar oss med hög solskyddsfaktor och tunna svala plagg. Extra noga kommer vi vara denna sommar då vi får tillökning av en liten kille i juni

 261. Angelica Talving Svara

  Det viktigaste är att smörja in sig innan man går ut till solen samt att man behöver bättra på skyddet under dagen. Sedan skulle jag rekommendera att ta paus i solandet och inte ligga i solen i flera timmar i sträck. Det räcker att pausa under tiden som du äter en go lunch, glöm även inte att dricka mycket vatten och äta lite salta nötter!

 262. Frida Svara

  Tillräckligt hög solskyddsfaktor, mycket vätska och lite skugga ibland. Något saltigt är också alltid bra att ha med 🙂

 263. Pia Bergler Svara

  Utom Tävlan!
  Men den här låten skrev jag när EVY hette Proderm. Har använt det sedan 2000 och tycker det är världens bästa solskydd!

  https://youtu.be/3mNUEFsJqh0

 264. Sara Norling Svara

  Vi njuter av solen genom att smörja in oss med Spf och vistas mycket i skuggan. Tunna täckande kläder är också ett måste när vi är ute på äventyr. ☀️

 265. Tova Svara

  När vi reser kör jag med solskyddsfaktor 50 & 30 (kör Evy såklart,har känslig hy så den funkar väldigt bra för mig) Sen kör jag med hatt och ligger mycket i skuggan 🙂

 266. Anna Dahlen Svara

  Jag har en sjukdom – vitiligo – jag saknar pigment över hela kroppen, vilket gör att jag måste vara extremt försiktig med solen! Jag ligger ALDRIG på stranden och solar! Jag har accepterat att jag aldrig kan ”bli brun” och accepterat min vita hud! Men jag kan ha en kort klänning på mig då jag promenerar i Las Palmas! Jag kan smörja in mig med en solskyddskräm, ha hatt och solglasögon på mig och då också njuta av solen i Las Palmas på vintern! Det är jag mycket glad för!!

 267. Maria C Svara

  Jag brukar undvika solens starka strålar mellan kl.11-14 och smörjer alltid in mig med en solskyddskräm med hög solskyddsfaktor, minst SPF 30 eller 50. En bredbrättad solhatt och solglasögon är ett måste, eller så vistas jag helt enkelt i skuggan läsande en god bok!

 268. Ellinor Lindberg Svara

  Nu när jag väntar mitt första barn är jag extra försiktig med solen. Jag älskar EVY:s solskyddsprodukter och använder de flitigt eftersom jag avskyr kladd. Jag smörjer mig tre gånger varje dag, morgon, lunch och eftermiddag. Jag ser också till att ta det lugnt med solandet, och vistas även en hel del i skuggan. I juni åker vi till Grekland för att hälsa på familj och släkt, då behövs verkligen bra solskyddsprodukter och en härlig solhatt för att skydda skalp och öron!

 269. Louise Wiederholm Svara

  För att få bästa, mest hållbara och sunda solbrända hy är att starta säsongen tidigt med hög solskyddsfaktor! Det kan kännas som det tar längre tid att bli brun, men du får en djupare och mer hållbar bränna! Sedan går du ner i spf faktor lite i taget. Men alltid vara skyddad. Även nordens strålar skadar. Skrubba huden ibland och använd rikligt med after sun på kvällen och hudlotion. Där har du receptet på bästa och farligaste brännan som håller in på hösten!

  • Louise Wiederholm Svara

   Ofarligaste* såklart

 270. Anna Svara

  Jag har haft hudcancer, så jag vet verkligen att för mycket sol inte är bra.
  Hög solskyddsfaktor, skyddande keps och kläder, och
  skugga mitt på dagen vill jag ha.

 271. Ann-Charlotte Hellman Svara

  Använder alltid Sp 30 de tre första dagarna. Sänker sedan Sp vartefter dagarna går. Smörjer flera ggr per dag speciellt på näsa och öron. Mitt på dagen kan man ligga i skuggan och ändå bli brun.

 272. Linn Applegate Svara

  I en stressig vardag är det lätt att glömma solskyddet. Det är dock minst lika viktigt att skydda sig i vardagen som under semestern. Därför har jag alltid solskyddet framme bland mina makeupprodukter så att det blir en del av min morgonrutin. Solskyddet som finns i makeupprodukter som foundantion tex räcker ofta inte till för solens skadliga strålar vilket inte många vet om. Har även en liten solskyddsflaska i handväskan så att jag kan fylla på skyddet lagom till att jag ska hem från jobbet.

 273. Lena Johansson Svara

  På semestern är jag är inte den som ligger och ”pressar”, dom få gångerna jag solar gör jag det max en timme.Gärna en bok i skuggan. Självklart med sp30.
  Jag älskar att promenera och upptäcka, så keps/solhatt, solglasögon, kortärmat och solskydd. En tunn långärmad eller en sjal är skönt om man varit ute i solen länge för att skydda armarna. Aldrig linne.

 274. Anna-Märta Stålnäve Svara

  Jag ser till att inte bara använda spf utan också att följa riktlinjer om hur mkt man ska smörja in och återapplicerar varannan timme eller efter bad/aktivitet. En hatt/keps och solglasögon för att skydda ögonen är också viktigt. Dessutom håller jag alltid koll på SMHI:s UV-index för att se hur det ligger för dagen då det även gäller att skydda sig de dagar då solen inte gassar.
  Ett enkelt sätt att komma ihåg spf även de dagar solen inte lyser så starkt och på våren innan värmen har kommit är att använda en ansiktscreme med spf.

 275. Lina Svara

  Jag använder alltid en hög SPF, SPF 30 eller SPF 50. De dagarna då solen gassar på ordentligt så försöker jag även hålla mig i skuggan så mycket jag kan.

  Jag använder faktiskt oxå alltid EVYs solskydd 30 i håret under de solrikastw dagarna för att skydda håret mot IV strålarna, funkar prima och håret mår mycket bättre.

  För att alltid skydda ansiktet året om har jag även en ansiktskräm men spf 30 i. Då kommer jag ihåg att skydda mig under dagarna. Viktigt är även solglasögon för att skydda ögonen och keps eller solhatt för att skydda hårbotten.

 276. Henrik och Olle Tällberg Svara

  Jag och min 10-årige son har rest en hel del både utomlands och i Sverige och vi kör alltid kläder på och lite kul utflykter mitt på dagen och sen får det bli sol, bad och massor med solskydd på förmiddag och sen eftermiddag! Det funkar toppen för oss och vi bränner oss aldrig samtidigt som vi får både sol och bad men också får se en massa kul saker!

 277. Sandra Svara

  Bra sollskyddskräm, tunna långa kläder, keps är perfekt mot sol

 278. Ann-Charlotte Larsson Svara

  Att vara i skuggan är skönast och ger dessutom den finaste mest bestående färgen. Men det betyder inte att man kan strunta i att använda en bra solskyddskräm.
  Det är fortfarande mycket viktigt och lätt att förbise.
  Ha en underbar sommar alla!
  Mvh
  Ann-Charlotte

 279. Majlis Karlsson Svara

  När solen står som högst slinker jag in under ett parasoll och äter och dricker gott. Givetvis använder jag hög solskyddsfaktor. Använder alltid en foundation med solskydd året om för att undvika för mycket exponering. Hudcancer är tyvärr vanligt. Jag solar aldrig solarium, hellre lite brun utan sol i början av säsongen.

 280. Felicia Svara

  Jag är en person som bränner mig efter 10 minuter i solen om jag inte sköter mig med insmorning…
  Så minst 30 i solskyddsfaktor och en som är speciellt för ansikte som också är 30. Under parasoll eller i skuggan är min bästevän annars får jag ligga i solen i små korta stunder eller använda solskyddsfaktor 50.
  Jag har kommit över den där åldern då man tycker det är jobbigt att vara för blek på sommaren, hellre må bra i min kropp än riskera att må dåligt och vara brun (alltså inget solarium eller för mycket sol).

 281. Carin Svara

  Den sammanlagda soltiden under ett liv har betydelse (all tid i solen räknas)
  Man bör undvika solen mellan klockan 11 och 15.00 för då är solen som starkast.
  Använda solskyddsmedel (faktor 30-50) och inte glömma solglasögon och vid behov täckande kläder.

 282. Marie Uddén Svara

  Solen är stark under sommarmånaderna men detta hindrar inte mig från att gå ut. På med mycket solkräm och solglasögon som täcker ögonen mot de farliga strålarna det är det jag gör. Har du lätt att bränna dig kan kläder vara bra men mer än så behövs faktiskt inte. Njut istället av den lilla sol som finns i Sverige och njut av livet så länge det varar.

 283. Bo Thornberg Svara

  En kvart om dagen när solen skiner på våren,
  jag utsätter kroppen från pannan till låren,
  för dessa strålar från himmel så klar,
  och hoppas till sommarn jag vant mig har,
  men så avbryts min tillvänjningskur,
  så ofta av gråa moln med skur,
  och nästa vecka är jag åter helt vit,
  och får börja från början med daglig flit,
  så när semestern kommer och jag ligger på strand,
  ibland i Skanör, ibland i främmande land,
  är jag fortfarande ovan för solens brand,
  och hukar under medhavd paraflax,
  men när vinden tar tag i den senare eller strax,
  tar jag fram räddaren i nöden,
  flaskan som förhindrar att glöden,
  på min känsliga hud ej kan fästa,
  så jag slipper se ut som en kokt kräfta,
  då är Evy´s mousse det bästa!

 284. margareta lillqvist Svara

  Tiden är viktigast.
  Sitt aldrig för länge, ta ditt ansvar. Sedan kan du använda olika produkter men du har själv ansvaret. bränn dig inte, du tål olika mycket sol från tillfälle till tillfälle. Ta eget ansvar och njut av den härliga solen

 285. Ulrika Svara

  Solskydd av bra kvalite, linnekläder, skugga och att pausa när solen är som starkast! Fyll på med vätska och njut med måtta.

 286. Hanna Svara

  Solkräms mousse av ett bra märke tillexempel evy som ni tipsar om ovan, sedan ett bra lager aftersun efter för att lugna huden. Sen försöker jag att inte sitta ute under dom värsta timmarna utan att sitta i skuggan lite ibland med.

 287. Karolina Elvin Svara

  Jag använder kokosfett (ekologisk) samt riktigt hög solskyddsfaktor typ 50 i början. Kokosfettet är en naturlig ”solskyddsolja” och min hus har aldrig klarat av solen så bra som den gör av denna ”kombination” man blir mjuk och len och dessutom så får jag mindre fräknar:) Så luktar man jättegott av kokosen. Barnen skyddar jag med hög solkräm, hatt och gärna en t-shirt.

 288. Marie Wigunsjö Svara

  Solkräm, keps och parasoll för stora och små. Undviker solens hetaste timmar mellan tio och två. Då smaskar vi glass i skuggan och plaskar i en svalkande pool. Alla medel tar vi till för att kunna njuta hudsäkert av den underbara svenska sommaren!

 289. Daniel Svara

  Med hjälp har ett ”mindset”-trick!
  Jag låtsas att solens strålar är farliga lasrar (tänk Star-Wars). Detta gör att när jag exempelvis går i stan så hoppar jag från gata till gata för att få maximalt solskydd. Samma princip gäller när man går på stranden fast man då istället utnyttjar andras parasoll, vilket kan vara smått integritets kränkande men de flesta förstår min goda avsikt.

 290. Mona Q Svara

  Har väldigt känslig hud som blivit värre senaste åren. Därför undviker jag så mycket som möjligt att vara i solen då den är som starkast mellan 11-14. Jag använder bra solskyddsmedel med hög faktor och ser till att ha med mig en liten extra tub om jag är iväg en solig dag. Dessutom har jag som extra reserv alltid med mig en väldigt tunn långärmad tröja och en sjal eller liknande. Hade varit fantastiskt att få vinna och skulle behöva nya produkter till sommaren + uppmuntran o att komma iväg efter en lång sjukdomsperiod.

 291. Ingrid Svara

  För att bli solschysst solkysst:
  – använder jag SPF 20-30 på kroppen och 30-50 i ansiktet.
  – smörjer jag in mig varannan timme om det är varmt och jag svettas, eller efter jag badat o torkat mig.
  – kompletterar jag med solglasögon, en hatt och skyddande kläder.
  – håller jag mig i skuggan o tar siesta när det är som varmast.
  – föredrar jag stranden i form av en tidig morgonpromenad eller strandhäng framåt sen eftermiddag/tidig kväll.
  – har jag alltid med mig ett solstick för lite extra solskydd på läppar, näsa och öron samt en sjal eller sarong som kan ge extra skydd för axlar eller ben när jag är på utflykt och kanske inte själv kan välja att vara i skuggan.
  – tänker jag på att äta färgglada grönsaks- och fruktsallader för att få i mig lite extra antioxidanter och dricker vatten under hela dagen.
  Ta väl hand om er och njut av det sköna utelivet utan rädsla!
  🙂

 292. Anette Eriksson Svara

  För mig är det viktigt med bra solskyddsprodukter som inte blir kvar i poolen/havet när jag har badat. Solglasögon och hatt är ett måste när jag promenerar i solen eller är ute på en båttur.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.