12 saker att se och göra i Zürich och Genève

Lyxchoklad i Schweiz.

Är du nyfiken på att resa till Schweiz; chokladen och klockornas lyxiga land? Här får du tips på två härliga weekendstäder att kika närmre på.  

Topp 6 i Zürich

Hippa tysktalande Zürich ligger vid Zürichsjön och är landets största stad. Här får du några godbitar att bocka av om du ska hit.

#1 Se på konst på Kunsthaus

Zürich främsta konstgalleri Kunsthaus ligger vid torget Heimplatz. Här kan beundra tavlor av höjdare som Picasso, Monet och Rembrandt. Adressen är Heimplatz 1.

Zürich i Schweiz | Resfeberbloggen

 #2 Kyrkan Grossmünster

Medeltidskyrkan Grossmünster är en stark symbol för staden och den kännetecknas av två mäktiga tvillingtorn. Ta dig upp i ett av tornen för att få bästa utsikten över Zürich och vackra Zürichsjön. Kyrkan ligger på Grossmünsterplatz.

Grossmünster i Zürich.

#3 Ät mat i mörker

Är du sugen på en annorlunda måltid så ska du besöka restaurangen Blinde Kuh där du äter i nästan total mörker. För att förstärka den unika känslan så serveras maten av blind personal. Du hittar restaurangen på Mühlebachstrasse 148.

#4 Spana in folk på Paradeplatz

Det spårvagnstäta Paradeplatz är Zürich mest populära torg. Området kryllar av lyxbutiker, banker och försäkringsbolag. Sätt dig på en bänk med en glass och spana in folk.

Kvinna i Zurich.

#5 Shopping

Zürich har shopping för alla intressen och plånböcker. Bahnhofstrasse är ett lyxkantat shoppingstråk och där du hittar några av världens mest exklusiva märken. Du hittar både klockor, kläder och accessorar.  Är du istället ute efter att loppisfynda så kan du göra det på Bürkliplatz i gamla stan. Marknaden har öppet mellan maj och oktober. Gamla stan bjuder även på området Schipfe som har stort fokus på designbutiker och hantverk.

# 6 Ät lyxchoklad på Teuscher

Älskar du choklad måste du ta en fika på Teuscher som ligger på Bahnhofstrasse. Köp läckra champagnetryfflar som består av i mörk choklad, smörkräm och Dom Perignon.

Lyxpraliner i Schweiz.

Topp 6 i Genève

Internationella fransktalande Genève hittar du vid floden Rhône. 70 % av alla som åker hit gör det i affärer, men vi berättar om fler saker att göra än att sitta i möte.

#1 Se fontänen Jet d’Eau

Fontänen Jet d’Eau är ett av Genèves mest kända landmärken, och dessutom en av världens största. Den sprutar ut femhundra liter vatten per sekund och når en höjd på 140 meter. Räkna med att bli blöt om du står nära för vinden kan lätt byta riktning!

Jet d'eau.

#2 Ta en guidad tur i Palais des Nations

I Genève ligger många huvudkontor för internationella organisationer. Ett av dessa är FN:s högkvarter Palais des Nations. Här kan du göra en guidad tur bland kamrar och konstverk. Utanför byggnaden ligger den Ariana Park vacker park med vackra monument.

FN:s högkvarter i Genève

#3 Ät på Il Lago

Restaurangen Il Lago har ett gott rykte om sig och kökschefen har två Michelinstjärnor. Här möts du av högt i tak, kristallkronor, vacker konst, italiensk mat och en otrolig vinlista. Restaurangen ligger i hotellets The Four Seasons bottenplan, på Quai des Bergues 33.

#4 Shopping

Är du ute efter en riktig lyxklocka och har möjlighet att lägga en del så hittar du den garanterat här i Genève. På Place Bel Air och Rue du Rhône har stadens allra mest exklusiva shopping och förutom klockor hittar du juveler, kläder och accessoarer.  Gillar du second hand så kan du besöka loppmarknaden i Plain de Plainpalais som har öppet varje onsdag och lördag.

Retroklocka.

#5 Köp choklad på Auer Chocolatier

Auer Chocolatier är en familjeägd chokladbutik sedan fem generationer tillbaka och har flera gånger blivit utsedd till stadens allra bästa. Varje pralin görs för hand och slås sedan exklusivt in i en lyxig förpackning. Du hittar butiken på Rue de Rive 4.

#6 Bada på Bain des Pâquis

Är du i Genève under sommarhalvåret så är den centrala badplatsen Bain des Pâquis ett hett tips. Detta är faktisk en av få platser där du kan bada i Schweiz! Det är en konstjord halvö som har strand, bastu, turkiskt bad och en vacker utsikt över sjön.

Genève.

Har du några fler tips att dela med dig av ? Låt oss höra!

Gästbloggare Terese NilsssonHär nedan hittar du resor till Schweiz:

Boka flyg och hotell till Zürich
Boka flyg till Zürich
Boka hotell i Zürich

Boka flyg och hotell till Genève
Boka flyg till Genève
Boka hotell i Genève

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.