Tävling – hjälp oss att göra bloggen ännu bättre – vinn presentkort

För ett par månader sedan firade Resias blogg 7 år. Det känns fantastiskt att vi under så lång tid fått inspirera nästan 50.000 personer varje månad med våra blogginlägg. Många hittar till oss från Google men det är också många som kommer direkt och läser våra blogginlägg.

Nu skulle vi vilja göra en bloggundersökning/tävling för att lära oss mer om vad du tycker mest om att läsa. Vinsten är ett presentkort på Resia, värde 2.500:- kronor. Vi önskar att du svarar här i inlägget med en kommentar senast söndag 11 mars. Nedanstående frågor kan ses som inspiration för att utveckla ditt svar och hjälpa oss.

Vilka inlägg gillar du bäst?
Vilka inlägg intresserar dig inte alls?
Vad skulle du vilja läsa mer om?
Vad saknar du att läsa om?
Andra tips för att göra bloggen läsvärd?

Vinnaren presenteras med ett mail samt under detta inlägg kort efter att tävlingen avslutats. Vinnaren utses av en jury och beslutet kan inte överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Presentkortet gäller 3 år från utfärdandet. Vinsterna kan inte bytas mot kontanter. Tävlingen är öppen för samtliga som är över 18 år. 

Lycka till och TACK på förhand!

75 Responses to Tävling – hjälp oss att göra bloggen ännu bättre – vinn presentkort
 1. Åsa Svara

  Jag gillar när jag som resenär får konkreta tips, så jag får ut mera av min resa.
  Jag vill ha tipsen ” detta får du inte missa”. Jag har använt mig av er blogg vid flera tillfällen när jag besökt en stad som ni skrivit om.
  Vill ha mera av allt! Ni gör en jättebra blogg

 2. Christina Frisberg Svara

  Jag älskar att resa & gör det ofta både spa weekends & i stort sett så ofta som skolorna har lov ( jag arbetar som vårdlärare) Jag skulle vilja hitta lite knep hur jag hittar billigare resor just under skolloven, för tyvärr är ju resorna som dyrast just då.
  Jag reser i Europa då de flesta lov endast är 1 vecka men drömmer om en låååångresa framöver, men även där vill jag hitta något som inte gör så STORT hål i plånboken att jag måste avstå att resa under en lång tid framöver 😉 Detta verkar ju väldans girigt 😉 hahaha Ja livet är kort & jag drömmer mig hela tiden bort, för jag vill till nya platser fara i detta livet så underbara.
  Jag vill också gärna ha en massa härliga tips för vandringsresor för det står högt på att göra listan framöver.
  Jag bara älskar att läsa era restips & drömmer mig bort mot nya resmål.
  Christina som ständigt har väskan packad i fall att!!

 3. Yvonne Svara

  Jag tar gärna emot tips om själva resan och bokningen, vart man än i världen vänder!!
  När och hur bokar man bäst/billigast tåg, flyg etc?
  Shuttle/transport från olika flygplatser till boende?
  Bokning av hotell – direkt av hotellet eller via resesajt?
  Och när man är framme på resmålet – vad bör man undvika? Vart är det minst turister?!
  Tack för en bra blogg!

 4. Lisbeth Pettersson Svara

  Jag tycker den är superbra som den är. Som lite krasslig pensionär med dåliga luftrör så vill jag gärna bo lugnt och på ett ställe där det finns läkare på gångavstånd. Har nu rest massor av gånger till Arguineguin och skulle gärna vilja hitta lite andra mysiga ställen.

 5. Elisabeth Svara

  Intresserad av tips på weekendresor till bästa pris
  Intresserad av ställen som erbjuder #glutenfritt
  Bloggen mera läsvärd? länka till hemsida, prenumeration, tävlingar
  Informera om ”tryggheten”tex här behövs visum, här behövs vaccination, här föredras detta transportmedel…osv.

 6. R. Nordstrom Svara

  Jag prenumerera på bloggen och tycker den är utomordentligt bra!!
  Jag tycker om att läsa om Europas olika huvudstäder, om stadens historik och tips om sevärdheter, matställen, kostnadsläge, och kategori ”det här får ni inte missa” och ”missa gärna det här”.
  Med hjälp av dessa uppgifter så planerar vi vår nästa långa weekend resan till någon huvudstad i Europa.
  Jag använder mig mycket av er blogg, men tyvärr så saknas ibland vissa huvudstäder i bloggen, men den är toppen i alla fall.

 7. Camilla B Svara

  Din blogg har inspirerat mig att starta min egen – hög kvalité på texterna och bra innehåll rent generellt!

  Allra bäst gillar jag inläggen om resetrender, som ”hett i februari” här nyligen. De inlägg som jag skippar att läsa är exvis ”årets reseförsäljare” – det intresserar mig inte men har förstås ändå en given plats på just denna bloggen. Jag skulle vilja läsa mer om nya/ovanligare resmål och hur man tar sig dit. Om man bokar en resa till Bali genom er – är det direktflyg? Sådana saker.

  Gärna ännu fler inspirerande bilder och lite pepp om varför man ska använda just Resia för att boka sin resa!

 8. Ulla Eriksson Svara

  Jag läser gärna om lite annorlunda resmål och vill gärna hitta platser utanför charterbolagens revir. Lite mer kanske för oss som är lite äldre och inte så ”häftiga”.
  Bokning är inget problem då vi har ett Resia-kontor inom räckhåll och de kan alltid tipsa oss men det är trevligt att läsa och bli inspirerad.

 9. Jeanette R Svara

  Gör mailpåminnelserna som berättar om nya blogginlägg fräschare! Nu är de så trista så man lätt bläddrar bort dem och missar att läsa bloggen alltför ofta. Visa vad inlägget innehåller så man blir lockad att klicka in! För väl inne finns alltid något intressant att lägga ögonen på…

 10. Irma Svara

  Vill gärna läsa om annorlunda att se och göra på de mest kända platserna i Norden och Europa. Blir alltid sightseeing i centrum tillsammans med alla andra turister. Finns så mycket att se i gränderna och bakom murarna . . .

 11. Lena Höglund Svara

  Vill läsa om resor som fungerar om man ska åka ensam och inte är en så van resenär. Vad som fungerar bäst både vad gäller resan och när man väl är framme. Tex enkla resor ( direktflyg, kort transfer mm) samt resmål där man enkelt kan ta sig till både strand och stad även på egen hand och som ensam kvinna. Gillar bäst inlägg som både är realistiska och känns som bra tips och resmål som är lite mer av fantasi och dröm. Tävlingar är alltid kul att få i en blogg och även tips på allt som har med resor att göra.

 12. Ingela Sjögren Svara

  Läser gärna om alla slags resor, tips från andra resenärer och er själva. Tävlingar är alltid trevligt.

 13. Eva Svara

  Vill gärna få mer tips om resmål inom Sverige! F n för mycket focus på utlandsresor, tycker en Sverige älskare

 14. Christina Lydecker Svara

  Gillar bloggen och tipsen. Skulle vilja läsa mer om vad som finns utanför turiststråken.
  Har rest ganska mycket sen vi blev pensionärer, både weekend och 1 månaders resor.
  Jo. gör mailet roligare nu är det sååå trist!!
  Ha gärna med en bild som lockar mig att läsa mer.

 15. Ingela Bäckström Svara

  Vill läsa om om olika utflykter och spännande äventyr runt om i världen även bra hotell men inge lyx om man är själv och reser även få tips att hitta bra billiga flyg

 16. Tarja Russo Svara

  Gillar bloggen och känner lite av känslan när jag läser om vissa resmål, den där känslan eller doften När reselusten väcks och man börjar planera. Det är precis det jag vill, läsa om för mig nya platser men även om platser jag besökt och gärna besöker igen. Att resa är ju så mycket mer än målet, det är val av destination , upplevelserna och sen alla minnen man får med sig hem.

 17. Anna Svara

  Jag läser gärna om resmål som ligger nära, men som ändå skiljer sig ganska mycket från Sverige, och som fortfarande är billiga och ovanliga. Jag lider av flygresan och vill göra den ångestfyllda pinan kort. Mer Albanien och Kroatien, till exempel! Jag vill till vackra, varma och näraliggande ställen!

 18. Åsa H Larsson Svara

  Hej! Behåll det enkla konceptet med kortare texter, lägg med rn tävling för att locka. Gör månadstema på världsdelar: Asien-januari, Usa -april/maj. etc, gör likadant med andra tema som -semester m tåg/bil/cykel/vandring. Gör mer förslag beroende på plånbok, månadens bästa runt 2000 kr, 10000kr eller 30000kr. Tips på andras resebloggar om det aktuella temalandet.

 19. Rebecca Almgren Svara

  Bloggen tycker jag skall skicka ut bra tips på mailen. Att ni använder er ambassadörer som tar kort & tipsar när de är ute på en resa. På så sätt också få suget för en weekend resa med väninnan eller kärleken. Vad får man inte missa, lite mer lokala tips. Jag har tänkt på det över Göteborg tex, jag skulle aldrig rekommendera avenyn för en turist utan snarare smultronställen, smågator, gedigna reaturanger & att ta älvsnabben och avnjuta skärgården.
  Tydliga paketpris för en weekend, ett sista datum för att boka den fantastiska prisvärda resan, som sedan ersätts med ett nytt tips dagen efter det erbjudandet gått ut.
  Tips om vad att tänka på, valuta, stadens mat och specialiteter. Barnvänligt eller parmys eller party.
  Inlägg från bloggen som är grymma kan sedan läggas upp på sociala medier.

 20. Elisabeth Svara

  Jag tycker om att läsa om olika resmålen och vad de har att erbjuda.
  Jag vill gärna ha tips på platser som är lite mer dolda gärna utanför turistområdena och nya uppstickare.
  Gärna vad man behöver ha för budget för de olika resmålen.
  Bloggen är jättebra och rolig att läsa.

 21. Annika Andersson Svara

  Jag älskar att resa, och läsa om olika resmål, för att göra nya upptäckter i vår värld.

 22. Bente Svara

  Jag gillar att läsa om vad som är dem nya, trendiga resemålen lite innan alla andra börjar skriva om dem. Sen gillar jag även när man kan få bra restaurangtips på destinationer eftersom jag är väldigt matintresserad.

 23. Tina Svara

  Det jag alltid letar efter när jag ska ut o resa som jag tycker är lite svårt att hitta är
  Det bästa för barnen..
  Bra hotell sandstrand lekparker mm
  S9nt uppskattas
  Annars tycker jag att ni är en riktigt bra o hjälpsam blogg med intressant läsning och tips

 24. Annelie Svara

  Jag gilla bäst inlägg om olika resmål och vad man kan göra där för att uppleva landet på bästa sätt, utflykter mm.
  Det mesta intresserar mig, men inte så mycket långresor till ovanliga resmål för långt bort..
  Jag vill läsa mer om kombinationsresor, för att få ut Max av en resa/se flera länder. Gärna hur man kan se mycket av USA på en och samma gång och då prisvärt.
  Gärna hur man kan uppleva länder/städer med barn på bästa sätt, som kanske inte är just typiska ”småbarnsresor”…

 25. Gun Freij Svara

  Jag skulle vilja läsa om Gran Canaria och vad man inte får missa där när man reser utan barn och vad det är för skillnad på de olika delarna av ön.

 26. Berit Görndt Svara

  Jag skulle vilja veta mer om weekendresor i Europa till förmånliga priser och sevärdheter samt aktiviteter. Resor som inte kostar skjortan för en senior!

 27. Ulrika Önnhammar Svara

  Jag gillar när det skrivs om resemål som är annorlunda…Man kan ju om de vanliga som Thailand, Kanarieöarna, de Grekiska öarna osv…Men jag gillar utmaningar och länder som inte alla andra åker till. Därför tycker jag att det är viktigt med såna förslag på länder som tex vad det innebär att semestra där, kulturen, stränder, bad ja you namn it. Annars är det kanske nåt man verkligen inte tänkt på som skulle vara ett fint resemål.

 28. Maria Björkman Svara

  Jag tycker om allt!! Men gillar bäst när det dyker upp reportage och tips på de resmål som jag för tillfälligt funderar på! Har ibland hoppat över att läsa om era medarbetare.
  …Och så älskar jag när det dyker upp tävlingar!!

 29. Maria Svara

  Tack för en inspirerande blogg!

  Jag gillar mest de inlägg där det förutom ”Det här får ni inte missa” även finns tips om något annorlunda att upptäcka. Exempelvis någon restaurang/bär dit lokalbefolkningen föredrar att gå. Eller någon liten gömd badvik som kräver en äventyrlig vandring att nå.

  Inlägg som handlar om turistiga resmål och som inte har en liten annorlunda del.

  Mer om Östeuropa, samt gömda pärlor att nå från de etablerade resmålen. Gärna mer friluftsaktiviter i kombination med god mat och dryck. Vegetariska restauranger och projekt med hjärtat på rätt ställe…

  Att prenumerera på bloggen ger en fantastisk inspiration och jag har redan åkt på resor som jag läst om här

 30. Sanna Hyvärinen Svara

  Jag gillar bäst – När du gör inlägg där du tipsar om vart man ska åka på de olika resmålen tex som inlägget om ”Vart ska jag åka i Kroatien?” sådant är svårt att hitta på andra sidor 🙂 Uppskattas jätte mycket!

  Inlägg som intresserar mig mindre – Inlägg som blir för långa med mycket bilder och text, även om de är intressant läsning så kan de kännas jobbigt att scrolla ner då man inte får någon uppfattning var man är lixom 🙂

  Vad vill jag läsa mer om – Hm kanske mer om resmål här i Europa, typ Köpenhamn (som jag så gärna vill besöka!) och Norge.

  Andra tips – Byta bloggdesign och textil till en nyare, och kanske göra mer kollage så läsningen blir ”roligare” då jag kan ha svårt för mkt text och bild 🙂 Göra inläggen lite bredare så man får mer text på varje rad.

  Tack för en grym blogg!!

 31. Susanne Svara

  Jag reser oftast ensam och vill veta vart det är extra bra för en ensam kvinna att resa till. Jag vill ha konkreta tips, tex: ”gratis-saker att göra”, ”detta får du ej missa”, ”hur tar jag mig bäst från flygplatsen till själva resmålet”, ”billiga, men bra centrala hotell och restauranger”
  Jag gillar det nya inlägget om New York, men även den gamla om Parga.
  Bra sökfunktioner är också viktigt.

 32. Åsa Nilsson Svara

  Jag läser helst inlägg om att resa med barn. Som förälder tycker jag man har extra stora krav på semestrar och resor och därför vill man veta så mycket som möjligt innan.
  Ett inlägg jag av en slump dök på häromdagen och som genast fångade mitt intresse var ”Res till Fort Boyard”. Inte visste jag att man kunde resa dit, men det lät väldigt intressant att få se det med egna ögon. Vi vidare eftersökningar var det svårt att hitta information om det, så där var verkligen denna blogg en guldgruva.
  Ser gärna tips om barnvänliga restauranger på olika resmål, tex på Mallorca, Cypern etc.
  Det som inte intresserar mig är kategorin Affärsresor eftersom det bara berör en viss kategori av människor (däribland inte mig). Men tycker ändå den kategorin ska finnas kvar för dem som har nytta av den.
  Det är just det jag gillar så bra med denna blogg, att den har något för alla.

 33. Ulla Ström Svara

  Jag tycker att bloggen är så bra, kollar alltid i den när jag ska på någon resa för tips på resmålet, jättebra!
  Vad jag önskar är tips på resmål från lokala flygplatser, ni kan skriva om resmålen som har avgångar från de mindre lokala flygplatserna. Kanske gör det att utbudet ökar. Det är både min önskan och tips till en riktigt bra reseblogg!

 34. Samantha claesson Svara

  Skulle gärna läsa mer om billiga men prisvärda boenden i varmare länder, samt även olika aktiviteter i Europa utan att budgeten spricker! Är dock mindre intresserad av de ordinära resemålen och intresserar mig mer av små guldklimpar man ofta kanske inte hittar tips på genom andra sidor! 🙂

 35. Lena Svara

  Jag vill läsa om ställen som är värda att resa till under resemålet lågsäsong. Jag vill resa när det är som billigast och slippa trängas med andra reseälskare.

 36. Anneli H S Svara

  Jag skulle vilja läsa lite mer om familjesemestrar till lite udda platser. Det ska då inte handla om yngre barn utan lite äldre. Många gånger baserar sig priser på barn under 11 år och jag blir lika irriterad varje gång jag läser om dessa familjeresor. Det är många gånger all-inklusive hotell och riktar sig inte till de familjer som inte gillar att vara igång och göra lite mer udda saker. Varför inte något om att åka till Seoul med tonåringar? Eller Marocko? Badsemester för hela familjen till Seychellerna? Med förslag på kul aktiviteter. Något annat land i Afrika som inte är Kenya eller Sydafrika. Varför inte Mocambique? När barnen blivit äldre och likaså föräldrarna så blir ofta ekonomin bättre och man kan resa till lite mer udda destinationer. Det är dock fortfarande intressant med bra priser. Det som lockar oss är inte enbart sol och bad utan även att det finns utflykter att göra. Gärna till något som är speciellt för landet exempelvis kakao odlingar på Trinidad Tobago. Varför inte beskriva utflykter i regnskogen eller sportfiske på någon avlägsen destination. Utflykterna får gärna vara lite krävande då vi har två aktiva söner som både gillar bad men ibland kan bli lite uttråkade av allt för mycket av den varan.
  Jag gillade inlägget om Oman och hade gärna läst mer om detta land. Alla verkar åka till Dubai men Oman lockar mig mer om jag ska vara ärlig. De inlägg jag tycker är minst intressanta är Spanien, Kenya och Thailand. För vår familj har de länderna aldrig varit särskilt intressanta. Det verkar som om precis alla reser dit så jag förstår om dessa inlägg är viktiga för bloggen men för att hitta en helt ny kategori läsare tror jag att det behöver vara lite mer äventyr. Måste dock säga att jag tycker att det är en bra och intressant blogg och jag ser alltid fram emot nya inlägg.

 37. Lillemor Utas Svara

  Jag tycker att Bloggar ska innehålla mera detaljerade beskrivningar av resemålet. Som tex var man kan hitta bra restauranger och hur man lätt kan ta sig mellan olika sevärdheter. Jag tycker inte det ska vara generella beskrivningar som man hittar var som helst. Gärna också att man preciserar vilken målgrupp resemålet passar. Även lite, tänk på tips. Tex om man ska passa någon tid eller ta med sig något särskilt. Jag skulle vilja att ni bloggar om aktiva semestrar med vandringar, cykel och ridning.

 38. Martina Svara

  Över lag tycker jag att bloggen är kanonbra. Gillar framför allt tipsen utanför guideböckerna. De personliga reflektionerna. Kul om det kunde vara lite mer reportage och tips om resor på närmare håll då man bara har en dag eller två till förfogande.

 39. Katarina Blom Svara

  Praktiska tips inför och under resan, vad man ska tänka på. Tips på resemål för avkoppling, riktig avkoppling från omvärlden, utan internet mm. Så man bara kan va och verkligen komma bort från allt i dagens stressiga vardag!

 40. Matilda Gustavsson Svara

  Hej!
  Eftersom jag och sambon inte riktigt har tid för en längre semester så önskar vi tips på vart man kan åka över en helg. Exempelvis spaweekend eller något annat mysigt, både i Sverige och Europa. Info, bilder och priser är önskvärt direkt i texten på bloggen 🙂

  Kul att ni har en blogg så man kan inspireras!

 41. Cissela Svara

  ÄLSKAR när du tipsar om olika saker att göra, se eller på annat vis uppleva på olika ställe. Tycker absolut bäst om inlägg som bygger på punkter, typ ”20 romantiska resmål”, ”7 saker du inte får missa” och ”10 restauranger”.
  I bland kan jag uppleva mig sakna tips från fler och, framför allt, lite mer annorlunda ställen. Och fler weekendtips! Å anda sidan blir utbudet märkbart större ju längre tiden går, so just keep up the good work <3

 42. Angelica Svara

  Gillar bloggen som den är. Men gärna mer om Sverige, tips på hur och när man bokar resor billigast, mer familjevänliga storstads resor, tävlingar är alltid en hit.

 43. Emma Svara

  Jag gillar att läsa om höjdpunkter som finns att finna vid ett resmål, saker man absolut inte får missa, på så vis är det enkelt att få ut så mycket som möjligt utav resan! Inlägg i stilen ”Paris i ett nötskal”.

 44. Anette Svara

  *Vilka inlägg gillar du bäst?Svårt att välja, jag tycker om de flesta men läser nog mest om resor jag själv ej har råd med så jag kan få drömma mig bort. 😀
  * Vilka inlägg intresserar dig inte alls? Finns inga inlägg som inte intresserar mig.
  * Vad skulle du vilja läsa mer om? Lågbudgetalternativ som jag faktiskt har råd med.
  * Vad saknar du att läsa om? Resor med barnbarn.
  * Andra tips för att göra bloggen läsvärd. Ni är så himla bra som ni är.

 45. Ingegerd Jaeger Svara

  Jag hittar levande personliga upplevelser av resor från alla världens hörn.
  Resenärernas känslor smittar av sig på mig som läsare. Man får det där lite extra. Resans mål är inte bara en plats utan något mycket mer.
  Jag finner många spännande besök på t.ex. Bali både av ”vanliga” familjer och gästbloggare. Matkultur, backpacka , yoga, andliga centrum, sådant man bara måste uppleva samt Sveriges coolaste kvinna, som älskar Bali inte att förglömma.

 46. Mia Korch Svara

  Eftersom jag är småbarnsmamma så efterfrågar jag med resetips och reseinspiration som passar när man har små barn. Inte bara tips på resmål utan även tips på praktiska reseprylar och annat som gör underlättar när man är ute och reser.

  Jag älskar vackra resebilder men alltför lyxiga resetips känns tråkigt att läsa om eftersom det är så långt utanför min budget, så bra budget tips hade vart uppskattat.

  Men jag tycker att er blogg är inspirerande och färgrann, tummen upp!

 47. Cecilia Ekhem Svara

  Jag uppskattar bloggen och särskilt inläggen med konkreta tips om olika resmål och jag gillar era tävlingar. Jag skulle uppskatta att läsa om resor med oss för funktionsnedsättning, var funkar det att ha med rullstol, vad är bra att tänka på när man bokar osv.
  Bilderna är härliga och texterna inspirerande! Tack!

 48. Anna Svara

  Hej,

  Jag tycker om att få snabba reseguider och tips från olika destinationer. Jag gillar inte när det är för långa texter utan jag vill snabbt kunna se tips, helst med tillhörande bild. Tycker även det är kul när läsare får göra gästinlägg och tipsa om sina favoritdestinationer. 🙂

  Hälsningar,
  Anna

 49. Jessica sjögren Svara

  Er reseblogg är kanon bra. Jag föredrar att läsa om personliga upplevelser med både positiva och negativa saker. Jag själv reser för att få uppleva just kulturen i landet. I ett land med mycket turism förstörs detta lite då de anpassar sig efter turismen. Jag hade mer än gärna velat läsa lite mer om just de ställen man kan besöka för att få uppleva just det landets eller stadens kultur. Små restauranger eller kanske små byar där turismen inte riktigt kommit in ordentligt. För hur fantastiskt är det inte att få komma hem med mer kunskap, intryck och kanske en annan syn på livet tom. Jag vill finna pärlorna, och vilka är inte mer passande än ni att visa det för oss 🙂

 50. Magnus Andersson Svara

  Hejsan!

  Stort tack för en trevlig & inspirerande reseblogg! 🙂

  Läser i princip alla inlägg med stort intresse, och kan inte komma på något som jag vill läsa mindre utav.

  Det jag däremot GÄRNA skulle vilja läsa om är diverse reportage/tips/inspiration gällande HBTQ-vänliga resmål, hotell, restauranger, stränder etc.
  Charterresor, weekend-destinationer eller kryssningar; – Ja ALLT är av intresse! 🙂

  Ha det gott!

  Vänliga hälsningar // Magnus

 51. Jerker Nilsson Svara

  De inlägg där du tipsar om guldkorn, som inte är så självklara för de flesta resenärer. De vanliga sakerna, upplevelserna, ställena etc hittar alla till ändå.

  Det är egentligen svaret på alla frågor 🙂 Jo, jag hade tyckt det varit kul att läsa om ställen där man kan löpträna i naturen, gärna på vanliga resmål, där det är fint och inte förenat med livsfara eller att bryta mot någon lag att springa 🙂

 52. Annica Svara

  Tips om resmål och vad det finns att göra är ju sånt jag älskar.

  Kanske skriva mer om resor i Europa för det finns folk som är flygrädda.

 53. Maja Nordell Svara

  Hej! Gillar verkligen upplägget på bloggen då tips om olika resmål och vad man kan göra där inte är så utdragna och långa utan det är snabbt och enkelt och väldigt hjälpsamt!

  Det allra bästa att läsa om är guldkorn man annars kanske inte skulle besöka, har vid tidigare resor med min familj tagit tios från er om saker man inte för missa och det har varje gång varit höjdpunkten på resan.

  Det enda jag kanske skulle vilja se mer av är tips om väldigt budgetvänliga resemålet för en fattig student, det skulle vara guld värt!
  Med vänlig hälsning, Maja Nordell

 54. Elisabeth Svara

  Jag tyckerdet är jättebra med tips att göra, saker som man inte hittar i guideböckerna utan är lite udda eller okända. personliga tips på restauranger, utflykter osv. Det som står i de vanligaste guideböckerna, dvs ”måste-göra” är inte lika intressant för det hittar man ändå. Så en personlig rekommendation och touch gillar jag. Jag tycker att inläggen kommer lite sällan, jag skulle gärna se tätare uppdatering. Bra också med bevakning av generella resenyheter, ex ändrade regler, bra tips på nya rutter osv.

 55. Annika Nilsson Svara

  Jag älskar att följa andras resor tex en testfamiljs resa, och inspireras och få tips av ”vanliga människors” resor! Det kan vara reportage där vi får vara med från det att de väljer ut och bokar resa, till att de ger tips på vad de har med i packningen och sedan genom hela resan och kanske även vad de minns bäst och rekommenderar från resan, när de kommit hem och har lite distans! Det vore underbart att få läsa!

 56. Bo Thornberg Svara

  Tips om smultronställen lite vid sidan av det som alla(?) känner till. Hur man tar sig till dessa ställen utan att det blir förfärligt dyrt.

 57. Olivia Qvarnström Svara

  Hej 🙂
  Jag tycker det är bra med exempelvis top 10 (DETTA FÅR DU INTE MISSA), samt smultronställen som man annars kanske inte hade besökt. Dessutom hur man kan upptäcka/hitta på saker till en relativt låg budget. Resa smart, det gillar jag! 🙂
  Jag inspirerat mycket av fina bilder på omgivning, lokalbefolkning etc 😀

 58. Sara Duvéng Svara

  Jag tycker att bloggen är bra och läsvärd.
  Jag, som är allergiker, måste planera resmålen efter vilken mat som finns tillgänglig. Det är även en avvägning som många barnfamiljer måste göra. Det skulle vara toppen med lite tips om vilken mat som är vanlig/lätt tillgänglig. Kanske skulle det få fler av oss att våga prova något nytt.
  Och så tävlingar, förstås. Tävling får mig, och de flesta av oss, att titta på bloggar en extra gång.

 59. Anita Karlsson Svara

  Jag tycker er blogg är guld värd, men ska jag erkänna har jag varit dåligt på att titta in så ofta, men nu ska det bli ordning och reda på det. Såg att ni nu har skrivit så mycket om Warszawa, den skulle jag ha läst innan jag reste dit för fem år sedan,jag och min väninna blev lite besvikna, vi fick inte ut så mycket av vår resa. Nu ska jag söka om ni skrivit något om Gdansk, Riga, Helsingfors och Körsbärsträden i Kungsträdgården då det är mina nästa resor. Men som sagt fortsätt som ni är, ni är toppen på Resia, gillar er.

 60. Håkan Karlsson Svara

  Ja i vårt hem är det kvinnan i huset som sköter de mesta när det gäller att ta reda på om nästa resmål. Men den här tävlingen har lockat mig att läsa lite på er blogg. Jag tycker ni gör ett mycket bra jobb och ni kan helt klart fortsätta som det är och vara mycket nöjda.

 61. Jessica Åkesson Svara

  När jag och sambon har rest tidigare så älskar vi att läsa om tips på sevärdheter, vi gillar att utforska och uppleva saker när vi är utomlands – vi är inte dem som bara ligger och glassar. Tips på populära restauranger med landets goda mat uppskattas.
  Alltid kul med bra tips från Er på bra resmål och gärna lite annorlunda.
  Jag kanske inte lika mycket sitter och läser om t.ex Era medarbetare.
  Läser gärna mer om roliga resmål/aktiviteter för barn då vi nu är en familj på fyra! <3

 62. Elin Svara

  Vilka inlägg gillar du bäst?

  Jag gillar inlägg som fokuserar på unika och lite speciella resmål. Jag vet att ni har har skrivit om till exempel NordKorea, dock så var det ett par år sedan. Det är väldigt kul att läsa om platser som kanske är lite svårbesökta. Man kanske inte får besöka platserna, men ändå läsa om dem och drömma om dem. Jag skulle vilja läsa om till exempel tjernobyl, men även små öar med annorlunda traditioner och så vidare. Att ni helt enkelt sprider fakta och utbildar folk samtidigt.

  Vilka inlägg intresserar dig inte alls?

  Det finns ju alltid saker som inte passar den enskilda personen ifråga. Jag har inte barn till exempel och därför är ju inte det så intressant. Men jag tycker inte att det är något att ta hänsyn till, då det finns bra många där ute som har det och det är verkligen bra att även sådana blogginlägg finns. Men i allmänhet, mindre om ”vanliga” resmål som alla skriver om, och försöka vara lite mer unika. Om man skall skriva om de vanliga resmålen så kan man försöka hitta något om resmålen som är lite mer intressant än till exempel ”topp tio av de bästa restaurangerna på Gran Canaria”

  Vad skulle du vilja läsa mer om?

  Frågan är ju på sätt och vis besvarad i och med svaret på första frågan. Men ja, utöver det skulle jag vilja läsa mer inlägg som inspirerar till en livsstil där resor ingår till högre grad. Hur får man ihop det ekonomiskt, tidsmässigt och så vidare. Inspirera och motivera!

  Vad saknar du att läsa om?

  Lite mer unika inlägg. Någonting som gör att man minns er reseblogg och väljer just den framför andra. Den tenderar att vara en i mängden just nu.

  Andra tips för att göra bloggen läsvärd?

  För att motverka det som jag skrev ovan så tror jag att man kan lägga ihop det jag skrev och fokusera på en unik röd tråd. Något som gör så att just ni sticker ut mer. Att tänka lite mer på design och upplägg i texten tror jag kan vara bra också.

  Tack för mig.

 63. Annika Pettersson Svara

  Jag vill inte bara få tips om resemålet i sig, utan också bli inspirerad till att göra nästa resa! Det blir jag genom att till exempelvis få 10 tips på vad man ”måste” se under en weekend (eller vecka) på det specifika resmålet. Det är härligt att få läsa om smultronställen baserat på personliga upplevelser- och inte via Trip Advisor och liknande sidor. Detta gäller förstås både boenden, restauranger, caféer, utflykter och saker att se och göra. Tips på hur man enkelt tar sig runt i staden/ landet uppskattas också!
  Sedan är det ju ändå så att en bild säger mer än 1000 ord, så att förgylla bloggen med bilder är helt rätt!
  I bland blir bloggarna lite långa- jag vill ha en sammanfattande beskrivande text som med bara några ord förklarar varför jag ska åka just dit! Och varför inte introducera med en kort video för att uppleva känslan på plats!
  Ser fram emot att få inspiration till min nästa resa, alternativt konkreta tips om vad man kan göra på Svalbard i juni!

 64. Staffan Svara

  Hej Margareta,
  Tack för en trevlig blogg och möjligheten att ge återkoppling som ni bjuder på genom tävlingen! Kul och smart idé!

  Jag tycker bloggen som sagt att bloggen är trevlig, eftersom den har en lättsam ton, positiv ingång och enkel att ta till sig. Det är en av de saker jag gillar med bloggen. Jag gillar också att den oftast har kortare inlägg, vilket passar det flyktiga surfandet som kännetecknar min tid online.

  Jag gillar också listor av olika slag, men jag tycker det är lite väl många listor i bloggen. Jag kan förstå om det är klickvänligt, men för oss regelbundna läsare kan det bli lite enformigt. Själv är jag också skeptisk till uttryck som ”bästa julmarknaderna” eller ”bästa stränderna”. Självklart vill man ha det bästa, men vad som är bäst är ju relativt och om man korar de bästa julmarknaderna, har man verkligen varit på alla i hela Europa för att kunna utnämna de bästa? Kanske kan man välja uttryck som ”10 riktigt bra stränder” eller ”8 genuina julmarknader”?

  Inslag av bilder i bloggen tycker jag är tilltalande och det tycker jag att ni ska fortsätta med. Jag föredrar också att bloggen samlas på en sida som man kan scrolla ner på istället för att behöva klicka sig fram. Bra!

  Innehållsmässigt, och som huvudsakliga svar på dina frågor, gillar jag så stor variation som möjligt;

  -Tänk på detta innan du åker transsibiriska järnvägen
  -Min favoritpub i Bryssel
  -Hur man köper hus i Spanien
  -10 bra resmål i mars
  -Det här betyder hotellens stjärnor
  -Hur man bäst spenderar tiden ombord på långflyg
  -Att resa med riktigt små barn – för och nackdelar

  Jag tror variationen lockar bredd och nya läsare, samtidigt som vi trogna läsare gärna stannar kvar.

  Lycka till, så hoppas vi på ytterligare sju år!

  Vänligen
  Staffan

 65. Emely Svara

  Vilken härlig tävling ni anordnar! Perfekt att ge tips & samtidigt vara med och tävla.
  Jetlag- superbra att du tar upp det. Jag ser fram emot ett härligt inlägg. Det drabbar ju nästan varenda resenär så tips mottages!
  Sedan tycker jag om när ni tipsar om gratis sevärdheter/upplevelser på destinationen. Att resa hur som helst & när som helst är kanske inte en självklarhet för alla så när det dyker upp gratis tips tror jag att många får upp ögonen för det. Jag vill gärna se fler inlägg med fokus på miljö. Jag älskar att resa, men hur kan jag ändå vara en bra resenär miljömässigt? hur funkar klimatkompensera för flygresan, vart går pengarna? hur är det att resa med tåg runt om i Europa?
  Djuren får vi ju inte glömma! Var en snäll turist och hjälp inte till att bidra till ännu mer djurplågeri. Strunta i Seaworld eller ta foto med apor eller rida på elefant osv. Det finns ju tex djurhem som man kan besöka i landet, eller olika animal sanctuary där vilda djur får återhämta sig efter ett liv i plågeri. Skriv gärna om det!! Djur förtjänar bättre värde runt om i världen och det är vi som bestämmer om vi vill bidra till mer plågeri eller inte. Om man besöker Grekland som har massor av hemlösa katter & hundar, vart kan man vända sig om man vill hjälpa till? Lyft de fantastiska varelserna!!
  Jag tycker också det är fantastiskt när ni anordnar tävlingar och ber läsarna att motivera/ge tips på vad dem vill göra eller vart dem vill resa. Det engagerar läsarna och jag har fått många tips genom att läsa svaren. Hoppas att ni har fått lite mer inspiration! Ha det så gott.

 66. IngaLill Nyman Svara

  Jag gillar tips och upplevelser från bloggen. Min solklara favorit är från 2016, då Åsa skrev om sin hemtillvaro i Lissabon, Det har varit mitt dröm-resmål i många år, men jag har ännu inte lyckats ta mig dit. Men Åsas inlägg var så personligt att min längtan och ”tränktan” fick massor av ny energi.

 67. IngaLill Nyman Svara

  Vilken annorlunda och rolig tävling

 68. Hans Kullin Svara

  Tack för all fantastisk reseinspiration på den här bloggen. Jag gillar specifikt tips av typen 20 saker du kan göra på det här resmålet. Det allra mesta är redan väldigt bra, men det är en särskild sak jag saknar. Det skulle vara värdefullt om ni kunde börja lägga till videos i blogginläggen. Det finns få saker som är bättre än video för att förmedla känslan på ett resmål. En vacker bild är bra men är oftast bara ett utsnitt av en miljö. Rörlig bild ger en rikligare förståelse för en plats. Och det behöver inte vara så avancerat utan räcker oftast med att filma korta scener med mobiltelefon. Det skulle göra bloggen ännu mer värdefull.

 69. Ulrika Andersson Kahlman Svara

  Jag vill läsa om resmål som är på gång, nyheter där det inte är så exploaterat!
  Jag hoppar gärna över sånt som redan står på varje resesajt eller stora bolagssidor. Jag vill ha de exklusiva tipsen, de där små genuina sakerna för just denna plats.
  Ta gärna läsarna till er hjälp att förmedla det där lilla extra, dit man inte hittar så lätt.
  Tänker att tillsammans upptäcker vi och utforskar bättre och lär av och med varandra!

 70. Paola Svara

  Jag blir alltid inspirerad och hittar en massa bra tips och intressant ny information. Men jag har några förslag:

  Lite ovanligare mat- & restaurangtips; var lokalbefolkningen äter, handlar och vilka marknader de besöker.

  En liten språkguide med användbara uttryck.

  Uppdatering av drickstipsen från 2011.

  Tips på kulturella saker som kan vara bra att veta, land för land.

  Tack för en inspirerande, glad, härlig och verkligen användbar blogg!

 71. Niclas Svara

  Jag gillar inlägg som är genomtänkta och utförliga, samt estetiskt tilltalande och inspirerande. När man läser ett inlägg och känner att man blir inspirerad till att ge sig ut och resa.

  Inlägg som är allt för långa utan att bjuda på konkret fakta, med för få bilder och så vidare gillar jag minst.

  Jag skulle vilja läsa mer om budget, unika resmål, inspirerande texter som väcker reslusten och så vidare.

  Jag saknar att läsa inlägg med ”annorlumda” aktiviteter att göra på resmålen.

  Jag tror att tävlingar är väldigt bra att ha. Det motiverar människor att läsa. Små utmaningar och en möjlighet att ”samla” in poäng är ett exempel. Hitta helt enkelt strategier till att folk vill återkomma till bloggen kontinuerligt.

 72. Johanna Lundberg Svara

  Vilka inlägg gillar du bäst?
  Jag gillar list inlägg. Både tips på saker att göra på en plats men också inlägg på temat ”bästa stränderna”, ”billigaste städerna” etc. Lite som när ni tipsade om romantiska resor.

  Vilka inlägg intresserar dig inte alls?
  Jag vill ha tydliga rubriker, scrollar förbi det som inte lockar mig i rubriken. Tex sånt jag uppfattar som intervjuer lockar mig sällan, jag gillar när det är fokus på själva resan/platsen.

  Vad skulle du vilja läsa mer om?
  Ännu mer tips. Kanske om hur man kombinerar en resa, tex olika städer i samma land, en storstad och en solsemester i samma resa tex.

  Vad saknar du att läsa om?
  Jag skulle vilja ha mer tips på boende. Hotell är så svårt. Gärna budgetfynd.

  Andra tips för att göra bloggen läsvärd?
  Jag läser bloggen i iPhone så kanske är problemet därför men jag önskar att ikonerna som visar liknande inlägg inte tog så mycket plats. Och allra helst önskar jag att man inte behövde trycka på läs mer för att få hela inlägget. Blir jag inte väldigt intresserad av rubriken trycker jag inte på läs mer och det gör säkert att jag missar en del jag egentligen skulle vara intresserad av.

 73. Ingrid Svara

  Jag är blogg-prenumerant och följer med stort intresse det mesta som skrivs.
  Av speciellt intresse är inlägg om mina återkommande favorit-destinationer, samt framtida önske-resmål, särskilt om de är skrivna av en bloggare jag känner till som passar mitt sätt att resa. T.ex. läser jag gärna om dina (Margareta) egna resor, eftersom jag vet att jag tycker om ditt sätt att resa, då jag redan har följt i dina fotspår vid några tillfällen efter att ha läst dina blogginlägg.
  Just nu är jag på jakt efter en ”resa med Rabat” och med det menar jag en resa till Marocko 😉

 74. Christer Svara

  Jag läser gärna er blogg för att ta del av er stora ”resfarenhet”! Tack för alla tips genom åren!
  Min ”bort-längtan” är ganska konstant och jag har ofta ett par resor inbokade, så därför letar jag alltid efter såväl inspiration till nya resmål som praktiska tips till mina redan inbokade resor.
  Jag gillar speciellt inlägg med en personlig touch, och tycker om både en överblick av resmålet och små personliga detaljer. Den stora favoriten är tips om bra restauranger med lokal mat!
  Jag läser med extra stort intresse alla inlägg om kryssningar, yoga och ”Tips inför resan” men
  hoppar ibland över inlägg i kategorin Affärsresor.
  Jag skulle gärna vilja se lite fler inlägg om flodkryssningar framöver.

 75. Malin J Svara

  Bäst gillar jag tävlingsinlägg som detta! Jag ÄLSKAR att tävla! Även om jag inte har haft turen att vinna ännu så hoppas jag fortfarande – ni har ju fått mig att drömma om en Karibien-kryssning 😉 !
  Jag kommer inte på några inlägg som inte intresserar mig. Jag tycker nämligen att alla resmål är spännande resmål!
  Jag skulle vilja läsa mer om att resa med barn eftersom att jag själv har två som jag gärna vill resa med. jag skulle också vilja läsa mer om saker som inte är värt att lägga pengarna på under semestern. Det finns ju alltid ”kasta pengarna i sjön”-grejer man kan göra när man reser och det vill jag gärna undvika.
  Enda kritiken jag har är att det är lite jobbigt att behöva trycka på ”läs mer” för att kunna se hela inlägget. Det blir lite bökigt och för många ”klick”.
  Hoppas nu på världens tur så att jag kommer lite närmare den där kryssningen i Karibien!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.