Topp 13 sevärdheter i San Diego, Kalifornien

usa-kalifornien-san-diego-vy-downtownt

San Diego ligger längst söderut i Kalifornien på gränsen till Mexiko. Klimatet är härligt och kustlinjen är full av populära stränder. Men här finns mycket mer än sol och surfing. Staden har fina sevärdheter, härlig shopping, bra restauranger (bästa mexikanska maten i USA enligt många) och flera sportevenemang. Här hittar du våra tips på toppsevärdheterna i San Diego.

1. Balboa Park

usa-kalifornien-san-diego-balbo-park-solnedgangVackra Balboa Park.

Den stora stadsparken Balboa Park är hjärtat i San Diego. Här finns inte mindre än 15 museer och många vackra trädgårdsanläggningar. Till området hör också San Diego Zoo (se nedan).
Adress: 1549 El Prado, San Diego.

2. San Diego Zoo

usa-kalifornien-san-diego-zoo-entreSöta pandor huserar på San Diego Zoo.

San Diego Zoo är världsberömt för sitt arbete med utrotningshotade arter. I en vackert anlagd park, som återspeglar djurens naturliga livsmiljöer, finns mer än 3 500 djur som representerar över 650 arter. Kom gärna tidigt då många av djuren är som mest aktiva på morgonen. Vill du börja med att få en överblick kan du ta en guidad rundtur med en dubbeldäckare. Det finns också en linbana som går tvärs över parken. Ta bekväma skor, det är ett stort område!
Adress: 2920 Zoo Drive, San Diego.

3. Old Town San Diego State Historic Park

usa-kalifornien-san-diego-old-town-market
Old Town Market med historiska byggnader, shopping och restauranger 

Old Town (Gamla stan) är San Diegos historiska centrum. Här fanns Kaliforniens första bosättning. Idag hittar du 20 historiska byggnader, museum, affärer och flera mexikanska restauranger.  Old Town San Diego State Historic Park ligger i mitten av området. Här kan du uppleva livet från den mexikansk-amerikanska perioden 1821-1872 genom olika hantverkare och affärer som säljer tidsenliga saker.
Adress: 4002 Wallace Street, San Diego.

4. Gaslamp Quarter

usa-kalifornien-san-diego-gaslamp-quarter
Gaslamp Quarter – ett livligt nöjesområde.

Gaslamp Quarter är ett nöjesområde med vackert restaurerade viktorianska byggnader. Här hittar du många trendiga restauranger, barer, klubbar, modebutiker och konstgallerier.
Adress: 614 5th Ave Ste. E, San Diego.

5. Seaport Village

usa-kalifornien-san-diego-seaport-village
Restaurang i Seaport Village.

Seaport Village är ett gammalt (och något slitet) shopping- och restaurangområde nere vid vattnet.  Härifrån har du en bra utsikt över hamnen. Det finns flera små affärer, kaféer och restauranger. Ta en tur på den klassiska karusellen från 1895, ät en glass och lyssna på levande musik.
Adress: 849 West Harbor Drive, San Diego.

6. USS Midway Museum

usa-kalifornien-san-diego-uss-midway-museum
Hangarfartyget USS Midway.

USS Midway Museum är ett måste för den som är intresserad av militärhistoria. Ombord på det enorma hangarfartyget finns 60 olika utställningar och på däck står 25 restaurerade militärflygplan.
Adress: 910 N. Harbor Drive, San Diego.

7. Båttur i hamnen

usa-kalifornien-san-diego-battur-hamnenSan Diegos skyline.

San Diego är byggt runt en hamn och för att få den bästa upplevelsen rekommenderas en båttur. Båtarna avgår regelbundet från centrum och tar dig förbi lyxiga hem på Coronado-halvön, under den vackra Coronado-bron och passerar militärbasen där du kan se fler stora skepp och stridsflygplan. San Diegos vackra skyline ser du förstås också. Vill du se staden upplyst tar du en kvällstur med middag. Du kan också åka på säl- eller valsafari.

8. Cabrillo nationalmonument – Point Loma

usa-kalifornien-san-diego-juan-rodriguez-cabrillo-monumentCabrillo-monumentet på Point Loma.

Juan Rodriguez Cabrillo ledde den första europeiska expeditionen 1542 till det som nu är Kalifornien. Hans skepp skall ha lagt till här på Point Loma. I närheten av monumentet finns också fyren Old Point Loma Lighthouse. Hela området erbjuder en fantastisk utsikt över San Diego-bukten.
Adress: 1800 Cabrillo Memorial Drive, San Diego.

9. Hotel Del Coronado

usa-kalifornien-san-diego-coronado-hotel-beach-solnedgang
Klassiskt lyxhotell på Coronado Island.

Halvön Coronado är en populär semesterdestination. Förutom den vackra stranden är den främsta attraktionen Hotel del Coronado byggt 1888. Detta klassiska lyxhotell har besökts av många presidenter och kändisar. Här har även filmer spelats in, t ex ”I hetaste laget” (Some Like It Hot) med bland andra Marilyn Monroe. Coronado bjuder på magiska solnedgångar.
Adress: 1500 Orange Avenue, Coronado.

10. Sea World

Sea World är en äventyrspark med marint tema. Här finns shower i världsklass tillsammans med många spektakulära djurmöten. Perfekt för barnfamiljer.
Adress: 500 Sea World Drive, San Diego.

11. Belmont Park

usa-kalifornien-san-diego-mission-bay-belmont-park

Belmont Park är en liten nöjespark som ligger precis vid stranden i Mission Bay. Parken öppnades redan 1925 och några av de ursprungliga åkattraktionerna från den tiden finns kvar. The Giant Dipper är en av dessa, en klassisk berg-och dalbana i trä. Gratis inträde.
Adress: 3146 Mission Boulevard, San Diego.

12. Pacific Beach, Mission Beach och Ocean Beach

usa-kalifornien-san-diego-mission-bay
Populära Mission Bay.

San Diego har en lång kuststräcka med många stränder. Förutom stränderna på Coronado och i La Jolla är tre av de mest kända stränderna Pacific Beach, Mission Beach och Ocean Beach.

Pacific Beach
Pacific Beach kallas för ”PB” av lokalbefolkningen. Den börjar norr om nöjesparken Belmont Park. Det här är ett livligt område där framförallt studenter och ungdomar håller till. Huvudgatan Mission Boulevard kantas av restauranger, barer och surfbutiker. PB är känt som ett bra festställe.

Mission Beach
På andra sidan nöjesparken tar Mission Beach vid. Här finns en bred strandpromenad som är populär bland joggare, rullskridskoåkare och cyklister. Eftersom många bostäder ligger längs strandpromenaden är detta ett betydligt lugnare område. På South Mission Beach hittar du flera planer för strandvolleyboll.

Ocean Beach
Ocean Beach, ”OB” är en hippieinfluerad strand i klassisk kalifornisk stil. Här hittar du folkabussarna, affärer som säljer kristaller och surfare som väntar på nästa våg. Ett område som inte ändrats så mycket sedan 1970-talet.

13. La Jolla

usa-kalifornien-san-diego-la-jolla-stranden
La Jollas vågor lockar många surfare.

La Jolla är en lyxig del av norra San Diego med välbärgade hem, eleganta butiker och några av de finaste restaurangerna. Här finns också den populära stranden La Jolla Shores. The Cove, vid den norra änden av viken, är en populär plats för dykare och snorklare eftersom sikten under vattnet kan nå 20-30 meter på sommaren.

Boka paketresa till San Diego
Boka flyg till San Diego
Boka hotell till San Diego
Boka flyg och hotell till San Diego

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.