11 saker att se och göra i Chicago

Chicagos vackra skyline | Resfeberbloggen

Chicago är en vacker storstad med många höga skyskrapor som glittrar i Michigansjön. Det var faktiskt här som skyskrapan blev till! Bland de höga byggnaderna ligger välbesökta parker, badplatser och shoppinggator. USA:s tredje största stad lockar även med mat och dryck i världsklass och kultur från hela världen. Här får du våra bästa tips till det här amerikanska favoritresmålet.

1. Shoppa på The Magnificent Mile

Michigan Avenue, eller The Magnificent Mile, är gatan du förr eller senare hamnar på. Paradgatan lockar med Chicagos absolut bästa shopping! Här ligger både de största kedjorna och lyxbutiker så det finns något för alla som är shoppingsugna. Gatan ligger i downtown, som är ett favoritområde för såväl turister som Chicagobor.

Michigan Avenue | Resfeberbloggen

2. Bada mitt i stan

Chicago är en stad som fått både storstadspulsen och sköna stränder. Under sommarhalvåret lockar en lång strandremsa till sol och bad i Michigansjön. Vilken häftig känsla att bada mitt i stan! Några av de bästa stränderna är Oak Street Beach, Evanston Beach och Loyola Leone Beach.

Chicago strand | Resfeberbloggen

3. Se på silverbönan i Millennium Park

Chicagos mest kända park är den centralt belägna Grant Park som kan jämföras med Central Park i New York. I norra delen ligger Millennium Park. På vintern kan du åka skridskor och på sommaren hålls det många utomhusspelningar och andra trevliga evenemang i parken. Det finns dessutom mycket konst här och många kommer hit för att se på Cloud Gate, som är en stor silverböna i rostfritt stål. Den finns på taket av restaurangen Park Grill och avspeglar vackert staden. Här finns även den interaktiva vattenskulpturen Crown Fountain som sprutar vatten på sina besökare. Blött men det lockar till många skratt!

Cloud Gate i Chicago | Resfeberbloggen

4. Lincoln Park Conservatory

I Lincoln Park ligger Lincoln Park Conservatory som är en botanisk trädgård fylld av orkidéer, palmer och andra exotiska växter. I växthuset kan du se på fantastiska blommor från hela världen. Dessutom är det gratis inträde.
Adress: 2001 North Clark Street, Chicago.

5. Konst på Art Institute Of Chicago

Art Institute Of Chicago är ett stort konstmuseum där du kan kika på konstverk från USA, Europa och Asien. Här finns dessutom världens största samling impressionistmålningar utanför Louvren i Paris.
Adress: 111 S Michigan Ave, Chicago.

6. Roa dig på Navy Pier

Navy Pier är ett populärt nöjesdistrikt nere vid vattnet som håller öppet året om. På den stora piren finns det museum, Chicagos största biograf och ett lekfullt nöjesfält. Höjdpunkten är det höga pariserhjulet som ger dig en riktigt härlig utsikt över Michigansjön. Du kan även ta en tur på vattnet med både större och mindre båtar.

Navy Pier i Chicago | Resfeberbloggen

7. Se Chicago från Willis Tower

Vill du få en överblick hur stort Chicago är? Då ska du ta dig högst upp i Willis Tower. Det mörka tornet dominerar stadsbilden och fram till 1998 var detta världens högsta byggnad. Känner du inte igen namnet? Chicagos mest kända symbol hette tidigare Sears Tower.
Adress: 233 S Wacker Dr, Chicago.

Willis Tower | Resfeberbloggen

8. Lyssna på blues

Bluesmusiken har ett starkt fäste i Chicago och det finns över 50 bluesklubbar att välja mellan. Varje år hålls en världens största bluesfestivaler och ska du hit i år så kan det vara kul att veta så sker den 8-10 juni 2018 och är gratis.

Chicagos bluesfestival | Resfebebloggen

9. Smaka på mat från hela världen

Chicago är en internationell stad med mat från hela världen. Här finns till exempel områden som Ukrainan Village, Greektown och Chinatown. Staden är dessutom känd för sina utomordentligt goda pizzor!

10. Gå på baseball, basket eller hockey

Är du sportintresserad så finns det en hel del för dig också. Wrigley Field är en idrottsarena som utsetts till USA:s finaste. Detta är dessutom baseball-lagets Chicago Cubs hemmaarena. Chicago Bulls är ett av världens främsta basketlag och de kan du se spela på United Center. På samma arena kan du även se NHL-hockey och Chicago Blackhawks.

11. Följ de svenska spåren

När vi svenskar invandrade till USA var det många som bosatte sig i Chicago. Idag kan du till exempel besöka Andersonville med matbutiker och restauranger med svenska rötter. Även om du kanske inte träffar någon som pratar svenska längre så är det ett kul besök.

Visst blir man sugen på Chicago! Dela gärna med dig av dina favoriter!

Gästbloggare Terese Nilssson

Boka flyg och hotell till Chicago
Boka hotell i Chicago
Boka flyg till Chicago
Boka sightseeing i Chicago

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.