Tulpaner i Amsterdam

Njut av tulpaner i Holland | Resfeberbloggen

(Uppdaterat 20010114) Älskar du tulpaner? Då är verkligen Holland ett paradis för dig, eftersom tulpanen är en stark symbol för landet. Här kan du läsa allt om tulpaner i och omkring Amsterdam.

Mars–maj bästa tulpansäsongen

Planerar du en weekend i Amsterdam och vill pricka in tulpanblomningen så är perioden mellan mars och maj bästa tiden. Toppen brukar ske i mitten på april, lite beroende på hur varmt det är. Holland har en lång vårsäsong med kalla nätter och fuktig jord som gör att lökarna trivs riktigt bra.

Köp blommor på flytande Bloemenmarkt

Besök den enda flytande blommarknaden Bloemenmarkt! Marknaden har funnits på kanalen Singel sedan 1862 och ligger mellan broarna Koningsplein och Muntplein i Amsterdam. Du kan köpa blommor alla dagar året om och under våren säljs det framförallt tulpaner. Köp färska blommor och tulpanlökar av hög kvalitet att sätta hemma i trädgården eller ge bort till någon du tycker om. Men dubbelkolla gärna med säljaren för vissa lökar är förbjudna att ta med sig hem.

Bloemenmarkt | Resfeberbloggn

Besök blomsterparken Keukenhof

Keukenhof är världens näst största blomsterpark och här njuter du av ett hav av blommor. Varje vår planteras sju miljoner lökar som sedan bjuder dig på ett färgsprakande skådespel. Under 60 år har du kunnat promenera på slingrande stigar och beundra planteringarna. Det finns många olika sorters tulpaner men det växer även påskliljor, hyacinter, blomstrande buskar, gamla träd och otaliga andra naturöverraskningar.  Parken ligger i Lisse utanför Amsterdam och är öppen 21 mars till 10 maj 2020.  Boka busstur till Keukenhof.

Keukenhof | Resfeberbloggen

Cykla mellan tulpanfyllda fält

Vill du hellre se tulpaner växa fritt så finns det vidsträcka fält med långa rader av färgsprakande blommor utanför Amsterdam i provinsens norra delar. Extra fint är det i Blomsterlöksnejden som är området mellan städerna Haarlem och Leiden. Möt våren på en hyrd cykel och krokiga vägar mellan jordbrukarnas väldoftande och färgsprakande fält. Som terapi för själen!

Tulpanfält i Holland | Resfeberbloggen

FloraHolland

En halvtimme från Amsterdam, i Aalsmeer, hittar du FloraHolland som är världens största auktionshus för blommor. Varje dag köps och sälj flera miljoner blommor från över femtio olika länder. Här hittar du mer information om FloraHolland.

Tulpanfestivaler

De flesta tulpanerna hittar du utanför Amsterdam, därför har man skapat en festival för att återinföra tulpanerna till stan. Målet är att plantera en tulpan per invånare och det blir runt 800 000 blommor som planeras i rabatter eller krukor. Den här blomstrande festivalen pågår  21 mars till 10 maj 2020. 

Tulpaner i Amsterdam | Resfeberbloggen

Amsterdams tulpanmuseum

Är du nyfiken på tulpanens historia? Då kan du besöka Amsterdams tulpanmuseum på Prinsengracht 116.

Vi hoppas att du blev inspirerad av vårt blogginlägg!

Gästbloggare Terese Nilssson

Boka weekend till Amsterdam
Boka flyg till Amsterdam
Boka hotell i Amsterdam

Boka evenemang i Amsterdam

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.