6 restaurangtips i Amsterdam

Vi tipsar om restauranger i Amsterdam | Resfeberbloggen

Ska du till den vackra kanalstaden Amsterdam? Då har vi flera restaurangtips att bjuda på. Vår kollega Karl har varit här och njutit av både staden och restaurangutbudet och här får du några av våra favoriter.

Restaurant De Kas

Restaurant De Kas är en spännande restaurang som ligger i ett gammalt växthus med anor från 1926. Mer ekologiskt kan det inte bli och restaurangen har färska varor och egenodlade grönsaker och örter. Här kan du få sitta vid chefs table och kan äta 13-rätters! Menyn byts flera gånger i veckan. Du måste boka bord långt i förväg, men får svar först samma dag som du får bordet. Restaurangen hittar du centralt i Amsterdam.
Adress: Kamerlingh Onneslaan 3, 1097 DE Amsterdam
Läs mer om restaurangen.

Restaurant De Kas i Amsterdam | Resfeberbloggen
Restaurant De Kas har bara ekologiskt på tallriken. Foto: Karl Andersson. 

Ron Gastrobar Oriental

Ron Gastrobar Oriental är en asiatisk och prisvärd restaurang med mat i världsklass. Låt gärna bartendern välja åt dig så får du en riktigt härlig middag. Du får flera mellanrätter och en typisk måltid består av tre dim sum-rätter och två varmrätter. Restaurangen ligger ganska så centralt i Amsterdam.
Adress: Kerkstraat 23, 1017 GA Amsterdam, Nederländerna
Läs mer om restaurangen.

Ron Gastrobar Oriental i Amsterdam | Resfeberbloggen
Ät dim sum på Ron Gastrobar Oriental. Foto: Karl Andersson. 

Rijks Restaurant

Rijks Restaurant ligger precis bredvid Rijksmuseum och passar perfekt för en lunch. Samma känsla du får när du är på museet vill restaurangen överföra till tallriken. Maten är god och restaurangen kan sedan 2016 stoltsera med en Michelinstjärna. Är du nyfiken på att se hur maten lagas i det öppna köket ska du välja ett bord i det mindre rummet.
Adress: Museumstraat 2, 1071 XX Amsterdam, Nederländerna
Läs mer om restaurangen.

Izakaya Asian Kitchen & Bar

Izakaya beskrivs som en kulinarisk hotpot i Amsterdam med asiatisk mat. Här har man tagit den kinesiska maten till en helt annan nivå. Restaurangen ligger i bottenplan på Sir Albert boutique hotel.
Adress: Albert Cuypstraat 2-6, 1072 CT Amsterdam
Läs mer om restaurangen.

Bar Moustache

Bar Moustache är en italiensk restaurang med en rustik men samtidigt elegant inredning. Här kan du äta både frukost, lunch och middag beroende på vilken tid du stiger innanför dörren. Testa gärna deras pizza!
Adress: Utrechtsestraat 141, 1017 VM Amsterdam
Läs mer om restaurangen.

Coffee & Coconuts

Vill du äta burgare, avokadomackor och dricka coconut coffee i en gammal biograf ska du ta sikte mot den här coola restaurangen. Coffe & Coconuts välkomnar både kreativa och hungriga gäster.
Adress: Ceintuurbaan 282-284, 1072 GK Amsterdam
Läs mer om restaurangen.

Vi hoppas att de här restaurangerna ska ge guldkant till din Amsterdamweekend. Har du någon favoritrestaurang? Skriv gärna en kommentar!

Boka weekendresa till Amsterdam
Boka flyg till Amsterdam
Boka hotell till Amsterdam

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.