Kvällsnöjen i Paris

Eiffeltornet - Paris på natten | Resfeberbloggen

(Uppdaterad 191003) Paris visar en helt annan sida på kvällen och många tycker att staden faktiskt är ännu vackrare då. Upplev gärna staden från Eiffeltornet, med en middag på Seine eller åk på en guidad busstur. Ta ett nattbad i en art deco-pool i de latinska kvarteren. Dessutom finns det ett stort nöjesutbud av både shower, nattklubbar och hemliga barer. Här får du våra bästa tips på vad du kan uppleva i den franska huvudstaden när solen har gått ner!

Upplev Paris från Eiffeltornet

Sju miljoner besökare kan inte ha fel. Därför får du Paris allra högsta höjd och mest magiska vyn från Eiffeltornet. Om det är vackert på dagen så är det ännu vackrare på kvällen när alla ljus lyser över den parisiska staden!  Även Eiffeltornet lyses upp av flera tusen lampor. Ät middag till utsikten eller bara njut av att vara på en fin plats med någon du tycker om. Restaurangen har öppet till runt midnatt. Du kan även ta med en filt och sätta dig på gräset framför byggnaden och beundra ljusshowen som är en gång i timmen på kvällen. Boka middag i Eiffeltornet

Upptäck staden till fots eller med buss

När mörkret faller så blir många av Paris mest populära byggnader, monument och broar upplysta av lampor. Ett av de bästa sätten att uppleva detta är genom att ta en guidad tur till fots eller med en dubbeldäckare. Se till exempel Operahuset, Louvren, Notre Dame, Chatelet, Grand Palais, Champs Elysées, Triumfbågen och Eiffeltornet. Dessutom finns det många vackra promenadstråk du kan lära känna på egen hand. Ett hett tips! Gå fel och upptäck något nytt! Varför inte sätta ett kärlekslås på en av broarna? Eller besöka kärleksmuren Le Mur des Je t’aime som finns på en innergård i Montmarte och där ”jag älskar dig” står skrivet 311 gånger på 250 olika språk! Paris är ju faktiskt lite extra romantiskt på natten.
Se Paris på natten – boka biljetter

Triumfbågen - ett upplyst Paris | Resfeberbloggen

Kryssa på Seine

I Paris är Seine ett återkommande inslag i den sköna stadsbilden. Ta en guidad tur med en av de inglasade båtarna och beundra de upplysta byggnaderna som du glider förbi. Varför inte boka in en middag samtidigt?
Upplev det upplysta Paris med buss och båt – boka biljetter

Notre Dame i ett upplyst Paris | Resfeberbloggen

Gå på kabaré i Paris

När du är i Paris så är det ett måste att gå på kabaré. Här finns riktigt häftiga franska förställningar att se på framförallt Moulin Rouge och Lido de Paris. Ofta börjar det så sent som runt 23. Boka kabarébiljetter i Paris

Se en film på natten

En av de mest avkopplande sakerna du kan göra på natten är att gå på bio. På biografen Le Grand Rex från 1932 njuter du av filmer i en magisk miljö. Se bara till att boka biljetter till en film som visas på “the grande salle“ som är den stora salen. Boka biljetter till bion.

Njut av franska läckerheter

Paris är en social plats och en riktig metropol när det kommer till mat. Det finns oändligt många restauranger som serverar franska läckerheter. Men du kan även äta mat från hela världen. Detta är verkligen en stad för finsmakare och det är svårt att avsluta en kväll bättre än med en måltid på en fransk restaurang. Välj gärna ett ställe dit fler parisare än turister går. De mest populära restaurangerna bör du dock boka redan innan du sätter dig på flyget hit.

Fransk mat i Paris | Resfebernbloggen

Och om du är hungrig på natten

Är du hungrig efter en sen kväll på stan så kan du gå till Les Halles, som är ett område i centrala Paris. Här finns det restauranger som håller öppet dygnet runt. En av de mest kända är Au pied de cochon.

Besök museum som stänger sent

Det funkar utmärkt att gå på museum även på kvällen. Varje onsdag och fredag är Louvren öppet till klockan 22 och här hittar du några av världens främsta konstsamlingar och konstverk. Vill du se hur Mona Lisas leende ser ut på riktigt är det här du gör det.
Inträde till Louvren

Nattbada i en pool

Är du sugen på att nattbada? Det kan du göra i Piscine Pontoise, som är en allmän pool i de latinska kvarteren. Poolen ligger i en vacker art deco-byggnad och har öppet alla vardagar till klockan 23.45.

Prova nattlivet

I Paris finns det ett stort nöjesutbud och något för alla. Dansa natten lång på de stora nattklubbarna, mys på en pub eller leta upp gömda barer. En av dem finns på The 1K Hotel; följ den maskprydda personalen in bakom köket och in till baren La Mezcaleria du 1K så möts du sedan av salsa och mexikansk housemusik. En annan hemlig bar är La Main Folle, där du dricker goda cocktails i en charmig miljö. Vill du festa som parisborna själva så kan du göra det vid flodbanken. Ta med dig eget vin, en gitarr och ett gott humör så passar du garanterat in!

För dig som älskar böcker

Älskar du att läsa böcker och att besöka gamla bokaffärer så ska du besöka Shakespeare and Company som ligger mittemot Notre Dame. Här kan du gå runt och bläddra i böcker ända fram till klockan 23. De har även event med kända författare och workshops för dig med författardrömmar.

Gästbloggare Terese Nilssson

Boka flyg och hotell till Paris

Boka flyg till Paris

Boka hotell i Paris

Boka weekendresa till Paris

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.