Tips på fish and chips-restauranger i London

ThinkstockPhotos-477205225

Fish and chips är en populär favorit runt om i världen. Rätten är ursprungligen från Storbritannien och i London finns det såklart flera riktigt bra fish and chip shops som serverar denna engelska klassiker. Du får friterad fisk (det finns flera att välja mellan), stora friterade pommes frites och tillbehör som mushy peas (ärtröra) och tartarsås (majonnäsbaserad sås). Gå på restaurang eller välj en take away-shop, en så kallad chippy.

Varsågod – här serverar vi Londons bästa  fish and chips-ställen!

Poppies 30 Hawley Crescent, Camden Town, 6-8 Hanbury Street, Spitalfields och 55 Old Compton Street, Soho
Detta är ett äkta fish and chips-ställe som finns i både Camden, Spitalfields och Soho. När du kliver in genom dörren slungas du tillbaka till 50-talet. Pommes fritesen serveras i tidningspapper och i ett hörn står en gammal jukebox. Ät på plats eller ta med.
Läs mer om restaurangen.

The Golden Hind – 71-73 Marylebone Lane, Marylebone
Här får du garanterat en traditionell fish and chips. Det här stället vet vad de håller på med, de har nämligen serverat fish and chips  i över 100 år, nästan lika längre som rätten har funnits! Därmed hör restaurangen till en av Londons äldsta chippies.

Kerbisher & Malt – 164 Shepherds Bush Road, Hammersmith, 170 Upper Richmond Road West och 50 Abbeville Road
Detta är en modern fish and chips-restaurang som finns på flera ställen i London. Det är alltid nylagat med fokus på hållbara råvaror utan tillsatser. Potatisen är dubbelfriterad och tartarsåsen hemmagjord. Ät här eller ta med dig maten.
Läs mer om restaurangen.

Suttons & Sons – 90 Stoke Newington High Street, 240 Graham Road och 356 Essex Road
I nästan 20 år har den här familjeägda restaurangen serverat den klassiska engelska rätten, tillsammans med ett varmt leende. Potatisen är fluffig och fisken riktigt fräsch och krispig. Testa även den hemmagjorda tartarsåsen och pickelsen. Idag hittar du den här restaurangen på tre olika platser i London.
Läs mer om restaurangen.

Toff’s – 38 Muswell Hill Broadway
På den här prisbelönade och familjevänliga restaurangen äter du saftig fisk och krispig potatis. Restaurangen har serverat fish and chips sedan 1968.
Läs mer om restaurangen.

Hook Camden Town – 63-65 Parkway, Camden Town
Här äter du fish and chips i en miljö som andas en maritim känsla. Menyn ändras dagligen men du äter alltid hållbar fisk med goda tillbehör. Restaurangen erbjuder även take away.
Läs mer om restaurangen.

Fish House – 128 Lauriston Road, Victoria Park Village och 36-39 Victory Parade, East Village
Njut av superfräsch fisk som är fångad för dagen och mjuka pommes. Ät här eller ta med dig och ät i den vackra Victoriaparken!
Läs mer om restaurangen.

Fryer’s Delight – 19 Theobalds Road, Holborn
Hit går du kanske framförallt för den härliga atmosfären, så ät här istället för att ta med dig. Många andra har försökt återskapa retrolooken, men här får du något äkta för möbler och inredning har varit ungefär likadan i femtio år. Maten är dessutom mycket prisvärd.

Golden Union Fish Bar – 38 Poland Street, Soho
Den här restaurangen i Soho lockar med riktigt fräsch och god fish and chips. Detta sägs vara en av de allra bästa restaurangerna i London och hungriga londonbor och turister har kommit hit i 150 år!
Läs mer om restaurangen.

Rock and Sole Plaice 47 Endell Street, Covent Garden 
Här kan du håva in en god lunch eftersom man som turist ofta hamnar runt Covent Carden vid något tillfälle. Detta är inte bara en av Londons äldsta chippy, utan också främsta. Recepten är desamma som användes 1871!
Läs mer om restaurangen.

Seafresh Fish Restaurant80-81 Wilton Road, Victoria 
Restaurangen ligger i hjärtat av London och har serverat mat i med kärlek i femtio år. Fisken är fräsch och krispig och de är generösa med pommes fritesen.
Läs mer om restaurangen.

Oliver’s Fish & Chips – 95 Haverstock Hill, Hampstead
Här får du en enkel och mysig restaurang med endast ett fåtal platser, så vill du sitta ner rekommenderar vi dig att boka i förväg. Annars går det även utmärkt att ta med sig maten.
Läs mer om restaurangen.

Micky’s Fish Bar29 Norfolk Place, Paddington
Här får du äkta tidningspapper, handskurna chips och oregelbunden och delikat fisk. Testa gärna haddock som betyder kolja.

Vi hoppas att du blev riktigt sugen på att resa till London?

Boka weekend till London.
Boka flyg till London.
Boka hotell i London.
Boka flyg och hotell i London.

 

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.