7 saker att göra i Cancún

7 saker att göra i Cancúns vackra strand | Resfeberbloggen

Cancún är en av de största semesterorterna på Yucatánhalvöns i sydöstra Mexiko och lockar med några av världens vackraste stränder. Här finns det både tid för nedvarvning på stranden, söta drinkar, shopping i staden och utflykter till gamla mayastäder.

1. Koppla av på paradisstränder

Längtar du efter en bildskön solsemester så får du det här i Cancún. De två mil långa och vita stränderna är precis så perfekta som du kan föreställa dig och utsikten mot det turkosa och varma havet är underbar. Ju längre söderut du kommer desto bredare blir stränderna och alla är öppna för allmänheten. Placera dig i en skön solstol och svalka dig med en god drink. Om du gillar vattensporter så rekommenderar vi stränder som Playa Marlin, Playa Ballenas och Playa Chac-Mool.

Njut av Cancúns stränder | Resfeberbloggen

2. Ta en tur till Isla Mujeres

Vill du testa en annan sandstrand så får du inte missa Playa Norte på den lilla gröna ön Isla Mujeres, som ligger en kort båttur från Cancún. Här kan du gärna unna dig en natt för att njuta av ön riktigt ordentligt. Förutom fantastiska stränder lockar små gator med turistbutiker och trevliga fisk- och köttrestauranger.

Isla Mujeres | Resfeberbloggen

3. Dyk vid ett av världens längsta rev

Cancún är en magisk plats för dig som är nyfiken på vad som händer under ytan på Karibiska havet och ett äventyr för dig som vill prova dykning. Bara några hundra meter från kusten finns ett av världens längsta korallrev. Mellan Cancún och Isla de Mujeres finns ett undervattensmuseum med både statyer och coola utställningar. Även nybörjare kan ta på sig cyklop och upptäcka häftiga undervattensgrottor, fiskar och havssköldpaddor.

Dyk och snorkla utanför Cancún | Resfeberbloggen

4. Shoppa resväskan full

Vill du hoppa ur flip flopsen för en stund och shoppa så är det absolut inga problem. Att åka hit med lite lättare resväska är faktiskt något vi rekommenderar för i Cancún finns det grym shopping. Många utomhusmarknader ligger i stadens centrum och några favoriter är Coral Negro Flea Market, Market 28 och Ki Huic Market. De flesta köpcentrumen hittar du runt hotellområdet som ligger på en långsmal ö som binds ihop med fastlandet av broar. På La Isla finns det internationella butiker med många kända märken, lokal konst och souvenirer att ta hem för att minnas en fantastisk semester. Plaza Las Americas är ett annat stort köpcentrum där du kan spendera en hel del av semesterbudgeten.

5. Festa i mayarivierans största partystad

Är du även ute efter en semester med sena kvällar så kan du få det här. Detta är en riktig partystad och mängder av barer och nattklubbar håller öppet tills solen går upp. Coco Bongo är en legendarisk klubb med häftiga shower, goda drinkar och garanterat upplevelser utöver det vanliga. Vad sägs om att dansa bland ballonger, konfetti och bubblor? Vill du festa tillsammans med amerikanska collegestudenter kan du göra det i mars under deras ”spring break”, för då fyller de gärna gatorna i Mexiko.

Cancún är partystaden nummer ett | Resfeberbloggen

6. Ät mexikansk eller internationell mat

I Cancún finns det både mexikanska klassiker som tacos och burritos och andra rätter från världens alla hörn. Du behöver alltså inte vara rädd för att vara hungrig. Många av de lyxigaste restaurangerna ligger längs Boulevard Kukulkan.

Mexikansk tacos | Resfeberbloggen

7. Besök mayastaden Chichén Itzá

På Yucatánhalvön finns det otroligt spännande saker att se! Cirka 2,5 timme från Cancúin ligger Chichén Itzá som är den bäst bevarade arkeologiska mayastaden. Den finns med på Unesco:s världsarvslista. Här kan du se bland annat det berömda El Castillo-templet, som är en vacker solpyramid med branta trappor. Staden började byggas på 600-talet, men slutade sin storhetstid under 1400-talet då spanjorerna invaderade området. Under 1800-talet hittade man de mäktiga byggnaderna och grävde fram dem på nytt.

Chichen Itza | Resfeberbloggen

Gästbloggare Terese Nilssson

Boka paketresa till Cancún
Boka flyg + hotell till Cancún
Boka flyg till Cancún
Boka hotell i Cancún

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.