9 saker att göra i Fort Lauderdale

9 saker att göra i Fort Lauderdale | Resfeberbloggen

Fort Lauderdale är en solig favorit i The Sunshine State Florida som är känd för sina vackra stränder, härliga kultur och breda nöjesliv. Staden ligger fyra mil norr om Miami och är ett perfekt resmål att åka till om du längtar efter värme under vintermånaderna, men även vill ha storstadskänsla. Det är lite som Miami, fast i mindre format. Vi säger välkommen till Floridas Hollywood!

1. Njut av sand mellan tårna

Fort Lauderdale ligger på Floridas sydöstra kust med 14 kilometer sandstränder kantade av gröna palmer. Det finns åtta stycken att välja mellan som sträcker sig åt både norr och söder om staden. Dessutom är de flesta stränderna allmänna och gratis. Fort Lauderdale Beach och Las Olas Beach är två favoriter. En annan är Hollywood Beach som ligger halvvägs till Miami och längs denna hittar du den långa strandpromenaden Hollywood Boardwalk.  Stränderna är Blue Wave Beaches så de är rena och fina. Eftersom staden kan stoltsera med 3000 soltimmar per år finns det många möjligheter att koppla av med sand mellan tårna, bada i varmt vatten, spela volleyboll eller ta en surflektion. Stränderna här erbjuder allt du kan tänka dig! Du kan även dyka direkt från stranden och upptäcka häftiga rev. Du kan till exempel ta en sun trolley till stranden, vilket betyder en rödgul gammal buss.

9 saker att göra i Fort Lauderdale | Resfeberbloggen

2. Shopping och nöje på Las Olas Boulevard

Är du sugen på att shoppa kan du göra det på stadens huvudgata Las Olas Boulevard. Den tvåfiliga boulevarden börjar vid stranden och sträcker sig sedan inåt staden. Den är kantad av ett stort utbud av märkesbutiker, konstgallerier, caféer, fisk- och skaldjursrestauranger och barer med livemusik.

Shoppa längs Las Olas Boulevard | Resfeberbloggen

3. Ta en promenad längs Riverwalk

Vill du uppleva Fort Lauderdale till fots? Då rekommenderar vi en promenad i hamnområdet Riverwalk som ligger vid floden New River. Här hittar du bra restauranger och några av stadens mest populära attraktioner som gamla stan, Museum of Discovery and Science och Broward Center för Performing Arts. Den första söndagen varje månad är det jazzfestival på kajkanten. Området ligger centralt så det är lätt att ta sig hit, men lämna gärna bilen en bit bort. Du har även nära till Las Olas.

4. Ta en tur på kanalen

I Fort Lauderdale finns det 500 kilometer långa kanalsystemet Intracoastal Waterways som gör att staden ibland kallas Floridas Venedig. De breda kanalerna är kantade av palmer och lyxbostäder – och det finns till och med bryggor för mindre flygplan! Här flyter både stora segelbåtar och lyxjakter fram, men det går även att ta en romantisk gondoltur eller en guidad utflyktsbåt. Ett annat sätt att ta sig fram på är genom de gula vattentaxibåtarna.

Fort Lauderdale kallas för USA:s Venedig | Resfeberbloggen

5. Ät gott ute

Här finns det ett stort utbud av restauranger i alla prisklasser, omkring 3000 för att vara mer exakt. Dessutom kan du smaka på härliga rätter från hela världen!  Många restauranger ligger precis vid kanalerna och kommer du med båt är det lätt att lägga till. Några dock n´dine-favoriter är Coconuts, Shooters Waterfront och Kaluz.

Lägg till med båten utanför restaurangen | Resfeberbloggen

6. Shoppa på Sawgrass Mills

Strax utanför Fort Lauderdale hittar du den gigantiska shoppinggallerian Sawgrass Mills som har över 350 märkesbutiker att gå loss i. De kan titulera sig som USA:s sjunde största shoppingcenter och Floridas mest populära attraktion efter Disney World. Byggnaden är 220 000 kvadratmeter stor så ett bra tips är att planera shoppingen redan innan och kanske ladda med en karta. Det är så stort att det till och med går buss mellan de olika delarna! Hit kommer 26 0000 människor varje år för att fynda märkeskläder till rabatterat pris. Orkar du med morgonshopping så är det minst besökare då.

7. Loppisfynda och se film på Swap Shop

Shoppa begagnade kläder och saker och avsluta med en drive-in-bio! Det kan du göra på Swap Shop som ligger 15 minuter väster om Fort Lauderdale. Det är en 16 000 kvadratmeter stor byggnad med över 2 000 försäljare och fler än 12 miljoner besökare varje år. Dessutom finns det en videospelhall, flera åkattraktioner och ett bilmuseum att varva shoppingen med.

8. Gör en utflykt till Everglades

Är du intresserad av djur och natur ligger en av USA:s största nationalparker Everglades 30 minuter från staden. I det här stora vårmarksområdet kan du ett stort utbud av olika djurarter och åka på en träskbåttur. Det djur som får mest uppmärksamhet här är alligatorerna!

Besök nationalparken i Everglades | Resfeberbloggen

9. Se mer av Florida!

Många kryssningsfartyg utgår från Fort Lauderdale och tar dig sedan vidare till fantastiska resmål i Karibien. Port Everglades är faktiskt USA:s tredje största kryssningshamn. Du kan även hyra bil och njuta av snabba highways som tar dig till andra delar inom eller utanför Florida. Florida har till exempel över 1500 golfbanor om du är golfintresserad.

Gästbloggare Terese Nilssson

Boka paketresa till Fort Lauderdale
Boka flyg till Fort Lauderdale
Boka hotell till Fort Lauderdale
Boka evenemang i Fort Lauderdale

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.