6 saker att göra på Zanzibar

6 saker att göra på Zanzibar | Resfeberbloggen

Zanzibar är en fantastisk paradisö utanför Tanzanias kust i Indiska oceanen. Det här är ett romantiskt resmål för dig som längtar efter underbara stränder och mycket avkoppling. Det är även många som väljer att avsluta sin safariresa här, för att samla ihop alla fantastiska intryck innan de åker vidare hem till Sverige. Här kommer våra bästa tips om den underbara kryddön som är ungefär hälften så stor som Gotland!

1. Koppla av på stränderna

Njut av stranden på Zanzibar | Resfeberbloggen

Zanzibar har ett varmt klimat året om med mellan 28 och 31 grader. Stränderna är otroligt vackra och palmkantade och många är dessutom orörda. De finaste ligger på norra sidan av ön och här kan du borra ner tårna i vit finkornig sand och njuta av det turkosa vattnet. Många hotell ligger precis vid strandkanten så det är aldrig långt till solstolen. Något som kan vara bra att känna till är att tidvattnet på vissa ställen gör att det inte alltid går att bada, men då kan du kanske njuta av en bok, eller göra en utflykt runt ön.

2. Dyka och snorkla

Upptäck de vackra korallreven | Resfeberbloggen

Älskar du att dyka och snorkla eller vill prova för första gången så är korallreven riktigt fina och vattnet ligger på runt 27 grader. Under ytan bor över 350 fiskarter i alla regnbågens färger så det är en häftig upplevelse som väntar. Du kan även komma nära sköldpaddor, delfiner, bläckfisk och valar. Håller dem sig på avstånd? Misströsta inte, sikten ligger på runt 35 meter så chansen är ändå stor att du ser djuren på håll. Den bästa dykningen hittar du på den nordvästra sidan av ön. Många hotell har egna dykcenter så det är inte svårt att få tag på utrustning och information om de bästa dykvattnen.

3. Ät bland korallreven

När vi ändå är inne på de vackra korallreven så är ett häftigt restaurangtips att äta på världskända The Rock. Det är en restaurang på en klippa mitt ute i korallreven på den östra delen av ön. På Zanzibar äter du mycket fisk och skaldjur och det hittar du även på den här menyn. Men boka bord för det är väldigt populärt! När det är lågvatten tar du dig hit ut till fots, annars är det båt som gäller.

4. Besök Zanzibar Stone

Zanzibar Stone Town | Resfeberbloggen

Vill du uppleva det genuina Zanzibar rekommenderar vi ett besök i Zanzibars huvudstad Zanzibar Stone. I den gamla välbevarade stadsdelen Stone Town kan du njuta av en härlig atmosfär, mysiga gränder och basarer fyllda med mat och souvenirer, smycken och kryddor. Den här arabiska stadsdelen från mitten på 1800-talet finns med på Unesco:s världsarvslista. Historian är dock mörk och det var centrum för slavhandel.

5. Följ med på kryddsafari

Följ med på kryddsafari | Resfeberbloggen

Älskar du matlagning är du kanske  även intresserad av olika kryddor och varifrån de kommer! Zanzibar var en gång i tiden ett centrum för världens kryddhandel och idag finns det många kryddplantage kvar som du kan se under en kryddsafari. Många utflykter utgår från huvudstaden. På ön produceras först och främst saffran, muskot, peppar och kanel och var du än befinner dig kan du känna den härliga kryddoften.

6. Upptäck nationalparken

Jozani Chwaka Bay National Park | Resfeberbloggen

Det är stort fokus på avkoppling men vill du göra något mer kan du ta en utflykt till öns nationalpark Jozani Chwaka Bay National Park, som du hittar på sydöstra sidan. I parken finns det härliga apor, mangroveträsk och gröna träd.

Gästbloggare Terese Nilssson

Boka paketresa till Zanzibar
Boka flyg till Zanzibar
Boka hotell på Zanzibar

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.