Skulle du våga färdas här?

Ibland kan jag försvinna bort i härliga resebilder. Man tittar och förundras och drömmer om nya resmål att upptäcka. Sen finns det bilder som väcker en helt annan känsla hos mig. Hisnande utsikter, våghalsiga vandringsleder och vägar som stupar rätt ner på sidorna är allt det som gör något med mig. Med min höjdrädsla förfasas jag samtidigt som jag lockas att utmana mig själv. Jag har märkt att ju äldre jag blir så har rädslorna försvunnit mer och mer och tanken på att faktiskt vandra eller köra på de där ”farliga ställena” faktiskt skulle kunna bli verklighet.

Nu är frågan, om du är en person som alltid utmanar dig själv eller hellre avstår från nedan äventyr?

[poll id=”24″]

Glasbron i nationalparken Zhangjiajie, Kina

glasbro i Zhangjiajie, Kina

Den här vet jag inte om jag hade vågat mig på men det är helt en klart kittlande tanke. Den nya glasleden öppnade förra sommaren 2016 med världens längsta glasbro. 300 meter över marken sträcker sig den 430 meter långa bron som du hittar i nationalparken Zhangjiajie i Hunan i södra Kina. Det sägs vara en av de mest våghalsiga sakerna att göra och jag är nog benägen att hålla med.

El Caminito del Rey

Caminito del Rey i Andalusien i Spanien

Förra året läste jag med skräckblandad förtjusning i bloggen 4000 mil om deras resa till Spanien och vandringen på El Caminito del Rey. Fram till för några år sedan var detta världens farligaste väg som naturligtvis äventyrslystna personer skulle bemästra. Numera så är det 100% säkert (nåväl…) att vandra på den här hisnande leden som är byggd intill bergen i ravinen El Chorro i Andalusien.

Eshima Ohashi bridge i Japan

Eshima_oohashi_wikipedia
Här gäller det att ha bromsar som fungerar… Bild lånad här. 

Den här bron förbinder Matsue med Sakaiminato över Nakaumisjön. Det sägs vara en av världens mest skräckinjagade bro då den stupar väldigt brant. Iallafall ser det ut så på bilderna men i själva verket så är stigningen inte mer än 6.1%. Nåväl, den skulle man nog våga sig på!

Sidenvägen till och från Kina

Sidenvägen

Den första vägen för att transportera siden från Kina till Medelhavet öppnade redan 100 år f.Kr. På den tiden kunde resan ta ett par år att genomföra.Sidenvägen går mellan Xian och Istanbul och är 800 mil lång. Det är flera partier som känns mer eller mindre behagliga att åka på. Jag skulle nog välja en annan väg…

Trollstigen, Norge

Trollstigen

Man behöver inte resa så långt för att köra bil på slingriga vägar. I stora delar av Norge så kan vägarna vara riktigt kurviga. Bilden är från Trollstigen som är en del av Fylkesvei 63 mellan Langevatnet och Åndalsnes i Norge.

Capilano Suspension Bridge Park, Vancouver

Capilano Suspension Bridge Park, Vancouver

Är du ute efter äventyr så har du kommit helt rätt när du besöker Capilano Suspension Bridge Park i Vancouver. Det är en fantastisk vandring över Capilanofloden och barrskogar på hängbroar som löper mellan trädtopparna. Det är en magisk vandring som verkligen tar andan ur en så förmodligen skulle man helt glömma bort att det faktiskt är hängbroar man går över… Den som är riktigt modig går ut på ”The Cliffwalk” som är ett nätverk av broar och plattformar utmed bergen.

Aiguille du Midi, Frankrike

Aiguille du Midi, Frankrike

Om du ska åka skidor i Chamonix så tar du kabinbanan upp till Aiguille du Midi ända upp till 3.842 m ö.h. Det är en av de högst gående kabinbanorna i världen. Mellan två alptoppar kan du promenera på en världens högst belägna broar. Om du vågar vill säga…

Kan du tipsa om några fler ställen som du med skräckblandad förtjusning både vill och inte vill åka till?

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

6 Responses to Skulle du våga färdas här?
 1. Niklas Svara

  Hade jag tillräckligt med pengar, skulle jag dra ut i världen på en äventyrstripp! Skulle vara så häftigt att testa olika adrenalinpumpande åkturer! Om ni behöver någon som, dumdristigt kanske, testar olika äventyr, är det bara att höra av sig!

  • Hallins reseblogg Svara

   Haha, ja det kanske skulle kunna vara ett upplägg. Det är ändå härligt att vi är olika. Medan en del ger sig på äventyr med förtjusning vill andra bara ta det lugnt och kan inte alls förstå hur sådana (livsfarliga) saker kan locka.

 2. Berit Andersson Svara

  Vackra bilder, vill dock påpeka att Trollstigen absolut inte ligger i Lofoten!!! Hoppas detta endast var en felskrivning.

  • Hallins reseblogg Svara

   Men vilken tur att du uppmärksammade mig. Hade nog Trollfjorden i mitt huvud. Nu är det rättat! Tusen TACK!

   • Berit Andersson Svara

    Va bra att du ändrade, det är lätt att ta fel, Trollstig – Trollfjord, både like fantastiske. jag har varit på både ställena, den ena åkte vi upp med bil och den andra med Hurtigruten. Tusen tack också för din fina reseblogg, jag läser med stort intresse!

    • Hallins reseblogg Svara

     Hej igen,

     Jag har ju varit i Trollfjorden under min resa med Hurtigruten men Trollstigen och hela vägen mellan Langevatnet och Åndalsnes. Måste vara helt fantastiskt. Tack för din hälsning, så kul att du läser bloggen och gillar den. Det värmer!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.