Våra mest populära blogginlägg

Det märks att hösten är i antågande när man läser statistiken över våra mest populära inlägg. Många planerar sin höstweekend medan andra planerar sin vintersemester.

Här kan du se vilka blogginlägg som är mest populära just nu. Klicka på rubriken så kommer du till blogginlägget.

10 saker att göra i Krakow

krakow-rynek-glowny

Krakow är en underbar stad som jag besökte för första gången för flera år sedan. Det gav verkligen mersmak och ännu en resa bokades in. Krakow har en underbar atmosfär och är lagom stor att gå runt och flanera i. Lägg till mängder av intressanta och viktiga sevärdheter. Dessutom en storstad som även passar den lilla plånboken.

Vart ska man åka i Thailand

Thailand, strand, longtail-båt

För några veckor sedan berättade vi om hur vår bokningsstatistik ser ut för vinterns resor och tre av Thailands flygplatser hamnade på 5-topp-listan. Det här blogginlägget är en guide för dig som vill åka till Thailand men som ännu inte bestämt riktigt vilken ort du ska välja. Det är David Skott på Resia i Trollhättan som har hjälpt till att sätta samman denna utmärkta guide.

Kap Verde – en semester att längta till

Santa Maria Beach i Sal på Kap Verde
Santa Maria Beach på ön Sal. 

Det här inlägget är ett gästinlägg av Daniela som driver bloggen Discovering the Planet. Kap Verde är ett fint alternativ för dig som vill resa bort nov-mars och önskar ett alternativ till Kanarieöarna, Egypten och Dubai då flygresan tar 8-9 timmar. Framme på Kap Verde finns flera olika öar att välja på med olika karaktär. En sak har de dock gemensamt, underbara stränder och mycket lugn och ro. Perfekt för dig som vill koppla av och njuta av tillvaron för en vecka eller två.

12 saker att göra i Berlin

brandenburger-tor_Berlin

Berlin blir allt mer populärt. Relativt kort flygresa och enormt mycket att göra och upptäcka. Både för dig som söker nöjesliv och historia. Dessutom en underbar shopping med härliga butiker, vintage och marknader.

25 saker att göra i Amsterdam

Tyosik vy över Amsterdam med cyklar och bro.

Amsterdam har länge varit populärt men kanske inte legat allra högst på våra topplistor. Det är synd tycker jag. Amsterdam är en härlig stad med skön atmosfär och mycket att erbjuda för en weekend. Bra mix att annorlunda butiker, museer, bra restauranger och vackra byggnader. Våren är kanske allra mest populär då många passar på att se alla fantastiska tulpaner i blom.

Harry Pottermuseet utanför London

Great Hall Harry Potter

Det här inlägget skrevs av en gästbloggare som jag visste skulle åka till Harry Potter-museet precis när det hade öppnat. Många var nyfikna på att se hur det såg ut i Harry Potters värld och Elisabeth som skrev inlägget gjorde ingen besviken då hon reste med sina fyra barn som alla var tokiga i Harry Potter.

→ EXTRA! För första gången sedan museet öppnade så kommer man under perioden 18/11-28/1 kunna uppleva Hogwarts under jultiden. De mest ikoniska scenerna kommer bli utsmyckade precis som under filmen ”Harry Potter och den flammande bägaren” med smyckade julgranar och is och snö som aldrig smälter. Den stora matsalen kommer vara beprydd som det var under julbalen. Tänk dock på att vara ute i god tid då flera datum redan är slutsålda. Klicka här för biljetter till Harry Potter-museet. 

Vilken ort ska jag välja på Gran Canaria

Las Canteras i Las Palmas på Gran Canaria
Huvudstaden Las Palmas med sin välskötta strand precis intill staden. 

I vår topplista för vinterns mest bokade resor så hamnade Gran Canaria i topp. Trots att många letar ”nya” resmål så står Gran Canaria orört på förstaplatsen. Det är inte så konstigt då Gran Canaria har en hel del att erbjuda. Läs bara det här fina inlägget om platser som du kanske inte kände till på Gran Canaria. Inlägget har skrivits av författarna till boken ”Mitt Gran Canaria”. Inlägget som ligger på topplistan och som du kan klicka på i rubriken är en guide för dig som inte riktigt vet vilken av alla orter du ska välja.

Att resa med Hurtigruten

foto_hurtigruten
Se till att ha kameran laddad om du ska resa med Hurtigruten : )

Förra året reste jag på en fantastisk resa med Hurtigruten. Alla vackra vyer finns fortfarande kvar på näthinnan. Jag skrev en mängd blogginlägg som kan guida dig som är sugen på en kryssning på ”världens vackraste sjöresa. Förutom det som ligger i topp som handlar allmänt om hur det är att resa så skrev jag även ett inlägg om Vilken årstid är bäst att resa samt om man ska välja norrgående eller sydgående. Just nu har vi kampanj med Hurtigruten där man får flygresan på köpet.

20 gratissaker att göra i Paris

Eiffeltornet i Paris
Det är gratis att ta en picknick vid ”Mars-fälten som ligger intill. Bättre vy kan man ju knappast få!

Paris har i många år legat på topplistan och kommer nog aldrig att halka ner, trots att ”nya” städer poppar upp på listorna. Vem gillar inte saker som är gratis?!

Sevärdheter i Havanna

havanna_1

Kuba blir allt mer populärt och det är verkligen ett annorlunda men komplett resmål med sevärdheter, härlig natur och fantastiska bad. Du kan inte resa till Kuba utan att besöka Havanna. Vår guide till staden är ett våra mest lästa inlägg!

Afternoon tea i London

Afternoon tea London

Finns det något mer brittiskt än att ta en Afternoon tea i London? Nej jag trodde väl inte det! Det finns en mängd plaster att göra det på. När jag var i London sist var vi på en lyxig Afternoon tea på Hilton i Covent Garden. Både den och många andra kan du förboka biljetter hos vårt systerföretag Box Office.

Mina bästa packningstips för handbagaget

packningstips_maggan-kopiera

Visst är det praktiskt att snabbt komma på och komma av flygplanet med bara ett handbagage. Men det kräver en viss planering för att klara sig på en liten packning. I det här inlägget delar jag med mig av mina bästa tips.

Bloggen innehåller så otroligt mycket mer. Om du hittar hit och vill leta upp ett resmål så har vi ordnat kategorierna efter världsdelar, länder och städer för att du enkelt ska kunna hitta rätt om just den staden eller resmålet du söker. Tack för att du läser bloggen!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.