Se och göra på Koh Samui

Strand på Koh Samui

Thailand har många fantastiska resmål att längta efter och Koh Samui är en av de mest populära semesteröarna. Den här lilla paradisön ligger utanför Thailands östkust, nära Koh Phangan och Koh Tao. Här finns fantastiska stränder, tropisk regnskog och massor av kulturella sevärdheter.

Sol och bad

Huvudfokuset på Thailands näst största ö är att hänga på sandstränder och bada i kristallklart vatten. Längtar du efter långa dagar i en solstol med en bok så kommer du att bli nöjd. Många hotell och bungalows ligger dessutom med stranden precis utanför dörren, så varför inte ta ett dopp innan frukost? Eller packa träningsskor och ta en löptur längs stranden!

Ang Thong - Koh Samui

Chaweng Beach

Den finaste och mest populära stranden är den fem kilometer långa och finkorniga sandstranden Chaweng. Den hittar du på östkusten inramad av klippblock och små vikar. Många av de andra stränderna har lite grövre sand så föredrar du mjuk sand mellan tårna ska du sikta in dig på den här stranden. Här kan du både sola, bada och testa flera olika vattensporter. Förutom ett härligt strandliv så erbjuder Chawengområdet både shoppinggator, restauranger och barer.

Lamai Beach

Lamai är en annan populär strand och den hittar du söder om Chawengstranden. Ska du bada allra bäst ska du sikta in dig på de södra och mellersta delarna för de är mest badvänliga.  Njut av stranden, de aktiviteter som finns här och ät gott på restaurangerna. Solnedgången här är dessutom något utöver det vanliga!

Bra dyk- och snorkelmöjligheter

Den kanske bästa snorklingen och dykningen får du i Ang Thongs Marina Nationalpark. Här är korallreven väldigt vackra och du får en underbar undervattensupplevelse. Du kan även ta färjan över till grannön Koh Tao som är ett riktigt dykparadis.

Bra snorkel- och dykmöjligheter på Koh Samui

Se den 15 meter höga Buddhan

Om du vill hitta på något mer än att lapa sol kan du ta en tur runt ön och ta del av den vackra naturen med vattenfall, klippor och vandringsleder. Att ta sig runt hela ön tar bara en timme, så du hinner med mycket. Koh Samuis största landmärke är den sittande Buddhan som sträcker sig 15 meter upp mot himlen. Den hittar du på en kulle i tempelområdet Wat Phra Yai på nordöstra ön. Hinner du inte se den kan du hålla utkik på planet hem eftersom den syns på flera kilometers håll.

Buddhastatyn på Koh Samui | Resfeberbloggen

Shopping

Det är många som väljer att shoppa i Bangkok på vägen hem. Men det finns shoppingmöjligheter på Koh Samui också. Hantverk i trä, bambu och kokosnötter är särskilt billigt. Dock är kläder, skor och accessoarer lite dyrare än på fastlandet. Butikerna kring stränderna Chaweng och Lamai är två favoriter med ett lite större utbud. Även Nathon på västra sidan av ön är ett hett tips med flera lokala marknader.

Att äta och dricka på Koh Samui

Det finns omkring femtio olika restauranger att välja mellan när det är dags för lunch eller middag. Du kan äta på bra thaikrogar med klassiska thailändska rätter som Pad Thai eller välja enklare ställen. Maten i Thailand är ofta stark men har en härlig balans mellan surt, sött och salt. Eftersom Koh Samui ligger i södra Thailand är maten inspirerad av det sydthailändska köket och mayakulturen med mycket curry. Många rätter innehåller, fisk, skaldjur och kokosprodukter. Vill du dricka något lokalt är det Singha eller Chang som gäller som är klassiska thailändska ölsorter.

Pad thai | Resfeberbloggen

Vi hoppas att du blev inspirerad att åka till den här fantastiska kokosnötsön! Dela gärna med dig av dina erfarenheter härifrån!

Gästbloggare Terese Nilssson

Boka paketresa till Koh Samui.
Boka flyg till Koh Samui.
Boka hotell i Koh Samui.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.