Topplistan över vinterns flygresor

Det här med topplistor är alltid intressant att läsa. Är det resmål jag själv skulle välja? Är mitt favoritresmål med på listan? Va?? Hur kan det resmålet ligga i topp? Många frågor väcks och det är kul att se hur vi väljer att resa under de olika säsongerna.

Så här ser topplistan ut just nu hos oss på Resia för vinterns resor.

1.Las Palmas

Las Palmas är destinationen med det är naturligtvis hela Gran Canaria som lockar oss frusna svenskar år efter år. Trots att vi letar nya resmål så känns Gran Canaria tryggt. Vi vet lite vad vi får. Det finns en mängd resmål att välja på beroende på hur du vill att din semester ska se ut. Personligen är jag väldigt förtjust i Las Palmas som både erbjuder en fantastisk strand och strandpromenad och mysigare äldre delar.

puerto Mogan Gran Canaria
Gran Canaria erbjuder både större och mindre orter. Det här är pittoreska Puerto Mogán.

LÄS MER: Favoriter på Gran Canaria

2. Miami

Men så kul att Miami har klättrat så högt upp på årets lista. Även här erbjuds du en varierad semester med mycket utflyktsmöjligheter, storstad och fantastiska stränder.

3. Phuket

Kata beach och Karon beach på Phuket, Thailand

Phuket och Thailand ligger fortfarande oss svenskar väldigt varmt om hjärtat. Min första resa gick hit sommaren 1990. Det var precis innan det första charterplanet skulle landa för vinterns resenärer och på Kata Beach fanns endast ett hotell. Ni som har varit här vet att det har hänt väldigt mycket sedan dess.

LÄS MER: Vart ska man åka i Thailand

4. Bangkok

Naturligtvis lockar även Bangkok Thailandsresenärerna. En bra utgångspunkt om du vill resa runt och besöka fler platser.

LÄS MER: Sevärdheter i Bangkok

5. Krabi

Ännu en sol- och baddestination som är med på listan i Thailand. Vem sa att Thailand tappade ; )

6. Orlando

Miami på andra plats och Orlando på sjätte! Jo, visst är det Florida som gäller den här vintern. I Orlando är det i första hand alla parker som drar men de allra flesta som reser till Thailand bokar hyrbil och besöker flera olika orter på sin semester.

Universal Studios Orlando
Orlando lockar många fler än barnfamiljerna. Universal och Epcot Center är två parker som är rolig för alla åldrar. 

LÄS MER: En guide till Orlandos nöjen

7. Colombo – Sri Lanka

Sri Lanka är ett land som lockar allt fler. Både för den som tycker om att lata sig på stränderna men även för dig som vill ha en aktiv semester med surf och yoga. Dessutom så mycket att se och göra för den som tycker om att åka på utflykter.

Hill country tåg Sri Lanka
Åka tåg i Hill Country är ett av tipsen som du kan läsa mer om här i bloggen. 

LÄS MER: 6 äventyr på Sri Lanka

8. Santa Cruz – Teneriffa

Teneriffa har sjunkit på listan och fått ge plats åt en del nykomlingar. Men precis som Gran Canaria är det många som tycker mycket om Teneriffa och återvänder år efter år. Solsäkert och cirka 5-6 timmars resa är det som lockar.

9. Phu Quoc – Vietnam

Vietnam har varit på gång i många år som en ersättare till Thailand. Det kanske inte riktigt kommer upp i Thailands popularitet men den här vintern är det fler än någonsin som väljer att resa till Vietnam. Det är mycket att se i Vietnam men de allra flesta brukar besöka Phu Quoc på sin resa.

Phu quoc vietnam
Vackra stränder på Phu Quoc. 

10. Sydney

Så roligt att Sydney ligger på vår topplista över mest bokade flygbiljetter till vintern. Det är ju ett resmål som kräver en hel del planering. Med tanke på den långa flygresan så vill man ju väldigt gärna passa på att se sig om i hela Australien och till det bör man minst tre veckor på sig. Många kombinerar även Australien med Nya Zeeland som bara ligger cirka tre mimmars flygresa bort.

Bubblare

Vi har naturligtvis några bubblare som det just nu pratas mycket om men som inte har så många bokningar att det nått upp till topplistan.

Japan är ett resmål som vuxit lavinartat de senaste åren. Det är framförallt Tokyo och Kyoto som är populärt och extra mycket under sakuran, körsbärsblomningen som brukar ske i början-mitten av april. Något annat som också börjar bli populärt är skidresor. Hokkaido är den mest populära orten men det finns flera att välja på.

Körsbärsblomning Tokyo
Sakuran är en viktig högtid i Tokyo. 

LÄS MER: Körsbärsblomning i Tokyo

Generellt märker vi att upplevelser lockar mer än stränder just nu. Att äta gott är viktigt.  Många kollar upp restauranger innan avresan och bokar bord för att säkra sin plats. Vi ser också att hotellet har blivit viktigare än det varit tidigare. Kanske det beror på att vi delar mer i sociala kanaler och att få till de där rätta bilderna är populärt. Vad tror du?

Finns ditt favoritresmål med på listan?

Betygsätt inlägget:
Topplistan över vinterns flygresor
Kategori: Övrigt
Taggar:

Kommentera

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.