Var ska jag bo i Miami?

Palmer i Miami Beach

Har du inte varit i Miami tidigare kan det vara svårt att veta exakt var du ska bo. Stränderna som passar barnfamiljen kanske inte är lika passande för partygänget och tvärtom. Förutom hotell och områden tipsar vi dessutom om de trendigaste haken i varje stadsdel. Häng med och upptäck din favoritdel i en av världens mest omtalade städer – Miami.

Badvaktstorn i soluppgång South Beach, Miami

Miami Beach och South Beach

Om du befinner dig i Downtown Miami och korsar Biscayne Bay kommer du till en av stadens mest omtalade platser, Miami Beach. This is the place to be! Ju längre söderut du kommer desto trendigare blir det. I den här delen hittar du de mest hippa restaurangerna och barerna, där den mest populära gatan att hänga på heter Lincoln Road.  Du kommer även märka att människorna här är betydligt mer trendmedvetna än i resten av staden och delstaten. I South Beach finner du även den välkända gatan Ocean Drive med sina Art Deco-byggnader och neonskyltar. Tar du dig längre norrut mot Mid-Beach och North Beach hittar du mer barnvänliga stränder med familjehotell och lekplatser. Här är tempot betydligt lugnare. Ett prisvärt hotell som brukar vara populärt bland barnfamiljer är The Mimosa Hotel. Det är enkelt men omtyckt! Reser du till Miami i mars är det bra att ha koll på att collegestudenter firar Spring Break rätt ordentligt, framför allt i de södra delarna med stora musikkonserter och fullt ös till gryningen.

Trendiga hangouts att inte gå miste om: The Clevelander, Bodega Taqueria y Tequila och Mango’s Tropical Cafe.

Venetiansk pool i Coral Gables

Coral Gables

Strax söder om Downtown Miami hittar du den mysiga stadsdelen Coral Gables. Trots att det här är en av Miamis äldsta stadsdelar hittar du gott om moderna butiker och hippa restauranger här. Gillar du äldre och vackra hus finns det många sådana från när staden grundades 1925 av George Merrick. Området är även känt för sin vackra pool från 1920-talet med svajande palmer samt alla grönskande parker och flotta hotell. På kvällarna hittar du gott om barer och restauranger där du kan roa dig. Tempot är dock lite lugnare här än i Miami Beach. Gillar du golf kommer du också att gilla det här området då det finns flera golfbanor i världsklass.

Hippa restauranger att besöka: Eating House, Ms Cheezious och Zucca.

 Coconut Grove

Coconut Grove

Nordost om Coral Gables och strax söder om Downtown Miami hittar du stadsdelen Coconut Grove. Även den här stadsdelen är en av Miamis äldsta, med byggnader så långt tillbaka som 1834. En gång i tiden var Coconut Grove känt som det absolut bästa området för hippies och bohemer, medan det idag kanske främst är omtalat för sina fina köpcentrum och butiker med lyxig shopping. Du kan också se häpnadsväckande Broadway-shower på Coconut Grove Playhouse som är från 1950-talet. Tack vare att många artister och konstnärer väljer att bosätta sig i området har den charmiga bohemiska stilen bevarats.

Bästa restaurangerna i området är LoKal, La Gamba Restaurant, Panorama och Lulu In The Grove.

Bal Harbour Florida
Bal Harbour – strand, lyx och shopping!

Bal Harbour

Bal Harbour ligger längst upp på norra spetsen av Miami Beach. Området kallas för Miamis mest fashionabla stranddestination. Det här området skriker lyx. Här kostar det att bo och leva. Trots ett lite begränsat urval av prisvärda hotell är området absolut värt ett besök, inte minst för den fantastiskt vackra stranden. Ett stenkast från stranden hittar du Bal Harbour Shops som är ett exklusivt köpcenter med butiker som Hermes, Versace och Prada. Köpcentret är en upplevelse i sig, oavsett om du tänkt shoppa eller inte, då det till hälften består av regnskog. Minst sagt annorlunda! Här är det inte ovanligt att springa på kändisar i shoppingtagen.

Drick lyxiga drinkar på The St.Regis Bal Harbour Resort och känn dig som en prins eller prinsessa.

Port of Miami

 

Port of Miami

Stadens hamn och kryssningarnas huvudstad hittar du på Dodge Island som ligger mellan Miami Beach och Downtown Miami. I närheten av den här ön kan det vara bra att bo om du ska ut på kryssning i Karibien eller Bahamas och inte vill behöva transportera dig för långt. Här är det dessutom enklare att hitta ett billigt hotellrum än på många andra platser. Härifrån är det enkelt att ta sig till stadens olika områden. Ska du bo flera nätter skulle jag dock rekommendera att du bor på ett lite roligare ställe som till exempel South Beach.

Tänk på att ha minst en övernattning på fastlandet innan din kryssning, så att du inte går miste om ditt äventyr till havs.

Downtown Miami

Downtown, Little Havana och the Design District

Downtown Miami ligger väster om South Beach och Miami Beach, inte särskilt långt bort men en helt annan del av staden. Här känns det lite mer äkta, lite mer ”rough” och här träffar du betydligt fler ”äkta” amerikanare än i de lite mer turistiga områdena. Strosa omkring i Brickell Avenue finansdistrikt, se en basketmatch eller konsert på the American Airlines Arena eller shoppa loss på Bayside Marketplace.  Alldeles intill Downtown hittar du Lilla Havanna med färgglada byggnader, härliga toner och ett flertal bra cigarrbutiker. Ta en promenad längs Calle Ocho och du kommer tro att du befinner dig på Kuba. Strax norr om Downtown ligger området the Design District som är ett paradis för den kulturella själen. Här kryllar det av gallerier, konst och design men även riktigt bra restauranger, barer och trendiga klädbutiker. Besök gärna området en onsdag då du kan besöka den mycket populära marknaden med massor av färska råvaror och blommor.

Ta en svalkande drink på The Corner i Downtown Miami, Hoy Como Ayer i Little Havana (boka bord) och Churchill´s Pub i Design District.

Vilken är din favoritdel av Miami? Dela gärna med dig av dina smultronställen och bästa tips i kommentarsfältet nedan.

Boka ditt flyg till Miami.

Boka ditt hotell i Miami. 

Boka din paketresa till Miami. 

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.