Julmarknader i Hamburg

Julmarknader i Hamburg | Resfeberbloggen

Julen är kanske den mysigaste tiden på året och något många ser fram emot. Mycket tack vare att lite extra ljus och glädje sprids när det är som mörkast ute. I Tyskland kan du dricka glühwein (glögg) och den klassiska tyska drycken Feuerzangenbowle och äta rostade mandlar och pepparkakor på massor av julmarknader. Många öppnar redan i november och håller öppet till strax efter jul. Hamnstaden Hamburg har några av norra Tysklands bästa julmarknader och det finns ett dussintal spridda över hela staden. De är vackra, inbjudande och påkostade! Under julen förvandlas staden till en härlig småstadsidyll från förr med välfyllda bodar, karuseller, glittrande ljus (och ögon!). Håll i hatten för här får du en äkta julsaga!

Rathusmarkt julmarknad på Rådhusplatsen

Hamburgs allra största julmarknad hittar du varje år på torget Rathausmarkt framför Hamburgs rådhus. Den är i grunden designad av en cirkusdirektör och alla hörn är upplysta av tusentals lampor. Den kallas för ”den historiska julmarknaden” och är ett paradis för dig som drömmer om en äkta gammaldags julmarknad. De över 80 marknadsbodarna ligger tätt och bildar som en egen liten stad och du kan strosa runt bland ”Leksaksgränd” eller ”Specialitetsgränd”.  Här kan du köpa leksaker, träfigurer från Erzgebirge i sydöstra Tyskland, godis och allt annat som hör julen till. Inget som säljs får vara massproducerat så därför är utbudet av handgjorda saker stor. Dessutom ta en runda i den gammaldagsta karusellen. Håll utkik efter tomten och hans renar som flera gånger varje kväll åker över området med sin magiska släde.

Pågår: 22 november – 29 december 2018.

Julmarknader i Hamburg | Resfeberbloggen

White Magic vid paradgatan Jungfernstieg

Ett stenkast från Rådhusplatsen ligger julmarknaden White Magic, en marknad med vitt och isigt tema. Vita likadana tält ligger på rad och mellan tälten finns eldar att värma frusna händer vid. Här dricker du glühwein i frostat vitt glas. Julmarknaden ligger vid den lyxiga boulevarden Jungfernstieg i stadsdelen Neustadt.

Pågår: december 2018.

Julmarknad vid Gänsemarkt

En av Hamburgs mest populära marknader är den som ligger vid torget Gänsemarkt i Neustadt. Bodarna är smyckade med granris och lampor och välfyllda med alla läckerheter du kan tänka dig. Här sägs den bästa tyska glöggen finnas! På alla marknader används samma system – du betalar en pant när du köper glögg och sedan väljer du själv om du vill ta med dig muggen hem eller få tillbaka panten. Du kan även välja med eller utan rom.

Pågår: december 2018.

Drick glögg på julmarknader i Hamburg | Resfeberbloggen

Julmarknad Altona/Ottensen

Den här färgglada julmarknaden ligger i Altona-distriktet i Ottensen och är framförallt känd för sina 1001 presentidéer. Förutom tyska hantverk hittar du spännande saker från hela världen att både äta och ta med hem. Promenera runt bland 40 olika träbodar och insup atmosfären på Hamburgs mest genuina marknad. Vill du värma dig ligger Mercado shopping centre i närheten med massor av julmusik och julklappshopping.

Pågår: 26 november – 23 december 2018.

Juläpplen i Hamburg | Resfeberbloggen

Julmarknad runt Mönckebergstrasse

I området runt tunnelbanestationen Mönckebergstrasse i stadsdelen Hamburg-Altstadt ligger den här sagolika julmarknaden med 150 bodar byggda som små hus med torn. Här kan du hitta massor av trevliga saker att köpa hem inför ditt eget julfirande där hemma. En riktig turistmagnet för alla som längtar efter julen!

Pågår: december 2018.

Ät pepparkakor på julmarknader i Hamburg | ResfeberbloggenKlönschnack julmarknad i Blankenese

Hamburgs kanske bästa julmarknad för dig som vill uppleva kulinariska läckerheter hittar du vid Elbe i stadsdelen Blankenese. Smaka på mat från både det italienska, franska och kroatiska köket! Njut av dofterna av kanel, gran och brända mandlar.

Pågår: december 2018.

Julmarknader i Hamburg | Resfeberbloggen

Skridskor och jul på Hafen City julmarknad

På den här julmarknaden i den trendiga stadsdelen Hafen City får du mycket julkänsla och många godsaker att smaka på. I Überseequartier kan du åka skridskor och hitta julgranar, bagerier och hantverk.

Pågår: 26 november – 31 december 2018.

Gästbloggare Terese Nilssson

Boka hotell till Hamburg.
Boka flyg till Hamburg.
Boka flyg och hotell till Hamburg.
Boka weekend till Hamburg.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.