Lär känna Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City | Resfeberbloggen

Ho Chi Minh-staden, som tidigare hette Saigon, ligger i södra Vietnam och är landets hjärta. I den här myllrande storstaden lär du inte få tråkigt för intrycken börjar så fort du stiger av planet. Här blandas höga skyskrapor med färgstarka drakskulpturer, buddistiska pagoder och motorcyklar. Det är mycket folk och rörelse på gatorna och det är många som äter vid gaturestaurangerna. Minnen från Vietnamkriget syns överallt, även spår av franska och amerikanska influenser.

Tempel i Vietnam | Resfeberbloggen

Cu Chi-tunnlarna från Vietnamkriget

Det är svårt att prata om Vietnam utan att nämna Vietnamkriget och landets mest kända sevärdhet är Cu Chi-tunnlarna från det arton år långa kriget. Det här tunnelsystemet byggdes av Viet Minh 1948. Nere i salarna fanns sovsalar, sjukhus och skolor och det är en häftig upplevelse att se hur allt finns kvar. Här levde Front National de Libération i skydd mot fransmännen och amerikanerna. Totalt finns det 250 kilometer tunnlar och vissa rum består till och med av flera våningar.

Cu Chi-tunnlarna | Resfeberbloggen

Krigsminnesmuseet

Utanför Krigsminnesmuseet står stridsvagnar och helikoptrar, flygplan och bomber. En av stridsvagnarna var den som körde igenom grindarna till Återföreningspalatset 1975 och avslutade Vietnamkriget. Museet ligger i en gammal amerikansk administrationsbyggnad på 28 Vo Van Tan. Innanför dörrarna fortsätter historien om kriget och vad det gjorde med de vietnamesiska invånarna för 40 år sedan. Här finns fotoutställningar och andra föremål som ger en väldigt målande bild. Detta är en av Ho Chi Minhs mest populära sevärdheter.

Mer än bara krig

Det finns många krigsminnen men Ho Chi Minh-staden har mycket mer att erbjuda. Du kan till exempel besöka Botaniska trädgården, Operahuset vid  Lam Son-torget eller Hotel Continental där författaren Graham Greene skrev klassikern Den stillsamme amerikanen. Staden kryllar dessutom av små caféer och restauranger som serverar varm nudelsoppa och frasiga vårrullar.

Ho Chi Minh | Resfeberbloggen

Billiga skönhetssalonger

Passa även på att få fina händer och fötter! I Vietnam är det billigt att gå på skönhetssalong och här kan du till en billig peng få manikyr, pedikyr, massage och klippa håret. De flesta salongerna ligger runt Bui Vien Street.

Fynda på Ben Thanh Market

På marknaden Ben Thanh Market har du chans att göra fynd. Den över hundra år gamla marknaden säljer färsk frukt, fisk, kläder och andra prylar och har många besökare varje dag. Marknaden hittar du i korsningen mellan Le Loi och Han Nghi. Är du sugen på ännu mer shopping så är Dong Kho Street ett bra tips med många bra butiker.

Ben Thanh Market | Resfeberbloggen

Gör en utflykt till Mekongdeltat

I södra Vietnam ligger det enorma Mekongdeltat med en yta på runt 40 000 kvadratmeter. Här kan du åka båt längs de smala vattenvägarna som utgör Mekongfloden. Området är bördigt  och människorna omkring här lever mycket på ris, fisk och kokosnötter och du kan även stöta på både tropiska fruktodlingar och bifarmar. Besök även en flytande marknad, se hur det går till i en risfabrik eller kolla på mattvävning.

Mekongdeltat | Resfeberbloggen

Vietnam har så mycket att erbjuda och vi hoppas att du har fått mersmak! Här kan du även läsa mer om Hanoi.  

Gästbloggare Terese Nilssson

Boka flyg till Ho Chi Minh
Boka hotell till Ho Chi Minh
Boka paketresa till Ho Chi Minh

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.