Möt paradiset på Seychellerna

Bästa tipsen om Seychellerna | resfeberbloggen

För kärleksparet som är på bröllopsresa, till den som är ute efter avkoppling och för trötta fötter som längtar efter att sticka ner tårna i vit sand. Seychellerna är en ö-grupp utanför Afrikas östra kust i Indiska oceanen som bara väntar på att få besök! Och du, skippa högklackat– här är det okej att gå i sandaler eller flip flops överallt! Här får du våra bästa tips om Seychellerna.

Seychellernas tre största öar

Bästa tipsen om Seychellerna | resfeberbloggen

Seychellerna består av runt 115 öar med olika karaktär. Flera av de mindre öarna är obebodda och här är naturen orörd och extra vacker. De tre största öarna är Mahé, Praslin och La Digue. Mahé är huvudön och här finns både huvudstaden Victoria och flest invånare. Praslin har ett ännu lugnare tempo än sin storasyster och lockar med en sagolik natur. La Digue är bara fem kilometer lång och tre kilometer bred så här tar du dig runt på cykel. Här finns världens mest fotograferade strand Anse Source d’Argent som kännetecknas av sina räfflade granitblock. Gemensamt för alla öarna är att de lovar en riktigt skön solsemester.

Perfekt som bröllopsresa

Seychellerna är ett perfekt bröllopsresmål | resfeberbloggen

Ska du gifta dig och letar efter ett resmål till bröllopsresan? Seychellerna ligger i topp bland drömresmålen för en romantisk semester. Inte så konstigt kanske för vem vill inte ha det bästa vid ett sånt här lyckligt tillfälle? Det finns även de som väljer att byta ringar med fötterna nedstuckna i mjuk sand. Seychellerna har verkligen allt. Här får du paradisstränder att vandra längs med hand i hand, drömlika solnedgångar och sköna hängmattor att koppla av i. Dessutom kan ni ta oerhört vackra bröllopsbilder till en härlig bakgrund av turkost vatten. Ett specifikt tips för dig som går i giftastankar är Denis Island som är en liten korallö med endast 25 villor. Ett annat är att boka ett hotell med egen pool, något som verkligen sätter guldkant på semestern. Avsluta en skön dag ännu bättre och boka in en spabehandling före middagen.

Stränder i världsklass

La Digue har finaste stranden | resfeberbloggen

Seychellernas underbara öar levererar den ena fina stranden efter den andra och det är svårt att bli besviken på omgivningen. Älskar du att bada varmt har du kommit rätt, här är vattnet behagliga 26 grader. Svalka dig får du göra med en kall paraplydrink istället – om du hittar någon! För här finns inga strandsäljare och nästan inga strandbarer heller. Det sägs att livet går i långsammare tempo på Seychellerna än någon annanstans. När du har tröttnat på en strand kan du besöka en annan – eller hoppa vidare till en annan ö.

För dig som inte bara vill sola

Se sköldpaddorna utanför La Digue

Tillhör du den skaran som inte bara kan ligga still och läsa en bok eller lyssna på en podd? Här finns det mer att göra än att nöta ut solstolen. Öarna har fina vandringsleder, bra vattensportaktiviteter och du kan hyra cykel. Under juli och augusti är vattenströmmarna starkare och då passar det bra att surfa. Lockar dykning så är april och oktober bästa tiden för då gör svala vindar att vattnet håller sig klart. Du kan även åka på segelkryssning och hänga med på spännande utflykter. Utanför Praslin ligger till exempel ön Curieuse och här bor runt 500 jättesköldpaddor. Däremot kan det vara bra att känna till att nöjeslivet är rätt begränsat.

Lyxa till det eller bo billigt

Bästa tipsen om Seychellerna | resfeberbloggen

Seychellerna har många lyxiga boenden, som också kostar därefter. Men det finns även billigare alternativ som att bo på pensionat eller i bungalow och laga maten själv. De flesta hotell ligger på eller nära stranden så det är lätt att ta sig till havet. Du kan även välja en ö som bara består av ett enda hotell, så kallade one hotel islands. Då snackar vi lyx!

Tropiskt klimat året om

Seychellerna är ett resmål som går att resa till året om. De har ett tropiskt klimat och graderna ligger på runt 28-32 grader. Du ska däremot räkna med någon regnskur då och då, något alla resmål med den här typen av klimat råkar ut för. Mest regn kommer det under januari och februari. Däremot ligger öarna utanför cyklonbältet så du kommer inte utsättas för något kraftigt oväder.

Gästbloggare Terese Nilssson

Boka flyg till Seychellerna
Boka hotell på Seychellerna
Boka flyg och hotell på Seychellerna

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.