5 måsten i Alicante

Alicantes populära hamn. Alicante ligger som en liten pärla söder om Valencia på kustremsan Costa Blanca i Spanien. Solen skiner som mest under sommarhalvåret, men även vintrarna är relativt milda.  Det sägs att pulsen här är lägre än i Madrid och du möts mer av en by än en stad. Men det är en växande storstad på väg uppåt. Hit åker den som vill kombinera flip flops och häng på stranden med shopping och härliga smaksensationer.

1. Beachlife på Playa de San Juan

Vill du hänga där alla andra hänger ska du styra kosan mot Alicantes mest kända strand Playa de San Juan. Det är en tre kilometer lång och hundra meter bred sandstrand med fint vatten och många vattenaktiviteter. Längs strandlinjen ligger restauranger och butiker på rad där du kan söka skugga en stund.

2. El Corte Inglés och andra bra shoppingtips

Packa lätt, för här finns bra shopping – och garanterat något för alla. Vill du vara säker på att hitta något så är butikerna vid Avenida Maisonnave ett säkert kort. Här finns till exempel El Corte Inglés, som är Spaniens största varuhuskedja. Flera bra skobutiker hittar du i området kring Calle Castaños och andra bra shoppingställen finns i centrala Alicante och den gamla delen.

3. Uteserveringstätt längs Explanada de España

Explanada de Espana, AlicanteBästa uteserveringarna ligger längs Explanada de España, som har utsikt över hamnen och Medelhavet. Exklusiva båtar kantar hamnen och promenaden har ett vackert mönster i rött, svart och vitt.  Namn att lägga på minnet! Las Manolitas, Noray Café och Concerto. När du är i Spanien måste du minst en gång smaka på ”paella” som är en av Spaniens nationalrätter.

Klassisk Paella, Alicante

4. Hogueras de San Juan

Runt midsommar inträffar Hogueras de San Juan, en folkfest som är som störst i Alicante. Gatorna fylls av brasor, fyrverkerier, dans och parader.  Vill du vara med och fira detta ska du se till att vara i Alicante mellan 21 och 24 juni 2017, där brasorna tänds 23 juni.

5. Missa inte det klassiska

Medeltida borgen Castillo de Santa BárbaraGillar du att bocka av sevärdheter ska du absolut ta dig till den medeltida borgen Castillo de Santa Bárbara. Förutom den vackra vyn du får härifrån så kan du ta en guidad tur och komma riktigt nära de gamla fängelsehålorna. Eftersom staden inte är särskilt stor är det lätt att ta sig till fots mellan sevärdheterna. På museum-fronten kan du besöka det arkeologiska museet MARQ och det moderna museet MACA. Gillar du golf har du också kommit rätt för här finns flera golfbanor att slå några hål på. Reta även smaklökarna på matmarknaden Mercado Central.

Gästbloggare Terese Nilssson

Boka weekend till Alicante
Boka flyg till Alicante
Boka hotell till Alicante

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.