7 höjdpunkter i Los Angeles

3 surfare på stranden i kalifornien

Åsikterna om Los Angeles går ofta isär – några älskar staden, andra hatar den. Med en storlek som Småland och med en befolkning på nära 4 miljoner gäller det att ha koll på vad du vill se och uppleva. Här ger jag dig tips på Los Angeles hetaste hangouts så att även du kan bli en av de som faller pladask för L.A. 

 

1. Shoppa loss

Skylt Rodeo Drive, Los Angeles
I Los Angeles hittar du shopping i alla prisklasser. Frossa i lyx på Rodeo Drive där du i vissa fall behöver ringa på en dörrklocka för att ens bli insläppt – á la Pretty Woman. Föredrar du lite mer humana priser ska du bege dig till Third Street Promenade i Santa Monica, LA Fashion District, Little Tokyo District, Venice Beach Boardwalk och köpcentret Santa Monica Place. Här hittar du många av de vanligaste kedjorna som till exempel Abercrombie & Fitch, Banana Republic, Urban Outfitters och Sephora. Vill du göra riktiga fynd ska du bege dig till de så kallade factory outletsen som finns i staden – Citadel Outlets eller Nordstrom Rack. Vintagebutiker och lite annorlunda shopping finner du på Melrose Avenue.

 

2.Beachlife

Lifeguard torn på stranden
I Los Angeles råder det ingen brist på fina sandstränder. ”Problemet” är snarare att välja den som passar dig bäst. De mest kända stränderna är Malibu, Santa Monica och Venice Beach och de alla är toppen. Mina favoriter ligger dock lite längre söderut och här råder ett lugnare tempo – Manhattan Beach, Redondo Beach och Hermosa Beach. Ännu längre söderut hittar du Huntington Beach som är känd för sina surftävlingar. Det är en härlig stadsdel som är lite mer laid back. I Venice och Santa Monica kan du hyra rullskridskor och på så sätt upptäcka flera stränder under samma dag.

 

3.Outside the Box

Gatukorsning Melrose Avenue
Vill du göra annat än att hänga på stranden finns det en massa saker att hitta på som är lite annorlunda och kul. Bege dig till Melrose Avenue och strosa omkring bland coola vintagebutiker, kanske får du tag på en gammal galaklänning? Bli inte förvånad om du blir erbjuden att vara med i någon av alla tv-serier som spelas in i Los Angeles när du promenerar omkring här. Kanske har du turen att strutta rakt in i en filminspelning och se dig själv på filmduken när du kommer hem?
En upplevelse du definitivt inte ska gå miste om är att handla färsk frukt, nybakat bröd och färska skaldjur på en av alla hippa matmarknader. Den mest kända är Original Farmers Market som ligger mellan Hollywood och West L.A.

 

4.Gratis är gott!

Skateboardåkare i Venice Beach

Tro det eller ej, men det finns faktiskt gott om saker att göra i Los Angeles som är helt gratis. Var med på gratis yogapass, bli smartare på ett av stadens museer (som har gratis inträde) eller njut av skön musik på en gratiskonsert. Dessutom kan du bege dig till Santa Monica Pier, Third Street Promenade och Venice Beach där du kan viga hela dagen åt fönstershopping, människospaning och strandhäng – samtliga helt utan kostnad! Besök Venice Beach, helst på en lördag, och slå dig ner på en läktare och spana på alla som dansar på roller blades, spelar basket eller tränar på utomhusgymmet “Muscle Beach”. Slå tre flugor i en smäll – kändisspana, träna och se Hollywoodskylten på nära håll i välkända Griffith Park. Avsluta gärna promenaden med en mysig picknick.

 

5.To Do’s i och nära L.A

Bergochdalbanan Six Flags Magic Mountain

Gillar du kändisar? Då kan du åka på en arrangerad tur eller köpa en så kallad “star map” där du får en karta och själv åker runt och spanar vart kändisarna bor. Ett annat kul stopp är Universal Studios där du bland annat får se hur och vart de mest kända Hollywoodrullarna spelats in. För adrenalin junkien finns  Magic Mountain med galna bergochdalbanor och för djurälskaren finns Los Angeles Zoo. Styr du kosan söderut till Orange County (ungefär en timme bort) hittar du parker som Disneyland och Knott’s Berry Farm. Självklart får du heller inte missa att fota “The walk of fame”, Hollywoodskylten eller handavtrycken utanför “Mann’s Chinese Theatre”.

 

6.Slå klackarna i taket

Dj i Los Angeles

För att veta vilka de trendigaste uteställena är för stunden gäller det att hålla sig uppdaterad. Jag tog hjälp av min vän Nick som bor i staden för att kunna tipsa om de ställena som är hetast just nu (mars 2017) och trots att han är ute i svängen har han svårt att hänga med i svängarna. Ett av Nicks hetaste tips är coola Warwick på Sunset Bvld där du kan äta och dricka gott. Vill du ha en mer renodlad nattklubb så finns det många att välja på, framför allt i Hollywood. Kanske är du lite old school och vill hänga på The Viper Room som tidigare ägdes av Johnny Depp och där River Phoenix dog 1993. En klubb du ska hålla koll på är Exchange LA som kör riktigt schyssta events och bjuder på grym musik!

 

7.Smaka på L.A

Restaurang Catch i Los Angeles

När jag frågade min vän Nick vart man ska gå för en bit god mat och skön stämning så hade han en massa bra tips. Catch (som syns på bilden) är ett hippt ställe i West Hollywood som serverar bland annat skaldjur och riktigt goda drinkar. Här kan du även stanna sent och lyssna till sköna beats. Catch finns även i New York, Dubai och Mexiko. Andra bra ställen är Soho House (krävs dock medlemskap) och The Bungalow. Den sistnämnda bjuder på lite mer avslappnad stil i beachmiljö i Santa Monica såväl som Huntington Beach. Här kan du sitta i en bekväm soffa framför en brasa under en mexikansk filt och sippa på goda drinkar. Du även ta en biljardmatch med polarna.

Boka flyg och hotell till Los Angeles

Boka flyg till Los Angeles

Boka hotell i Los Angeles

 

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.