Londons trendigaste område – Shoreditch

Hipster i Shoreditch

London består av många intressanta områden, alla väldigt unika med sitt eget utbud av upplevelser för såväl kropp som själ. Ett av stadens hippaste kvarter är Shoreditch där coola designerbutiker mixas med mat från hela världen och riktigt bra marknader. Här är tipsen du inte får gå miste om.

Området Shoreditch har varit hippt i flera år nu, och många menar att det kanske inte är lika trendigt längre. Men när du promenerar omkring bland all mat som doftar gudomligt, talangfulla gatumusikanter som bjuder på sköna toner och coola butiker omgivna av grafittitäckta väggar är det svårt att se att det här inte skulle vara ett av Londons hetaste hangouts. Här kan du även upptäcka många duktiga designers som är i början av sin karriär.

Kvinn aframför engGrafittivägg i Shoreditch

Bästa dagen att besöka området på är söndagar, då stadsdelen verkligen lever upp och du hittar marknader runt varje gatuhörn. Du kan promenera hit på ungefär 50 min från Big Ben, eller så kan du ta tunnelbanan och kliva av vid till exempel Liverpool Street. Här stannar de allra flesta linjerna. Promenerar du härifrån dröjer det inte länge innan du passerar ett flertal marknader. Här kan du läsa om några av de största, det finns dock massor att välja mellan, där du hittar allt från vintagekläder och inredning till vinylskivor och blommor.

Brick Lane Market

Om du gillar lokala råvaror, vintagekläder och makalös ”street food” är det här definitivt platsen för dig.  Marknaden är endast öppen på söndagar och här kan du shoppa loss i allt från smycken till tv-spel och kläder. Finner du inte det du söker i marknadsstånden finns det gott om bra butiker i närheten. Se till att komma hit hungrig, här kan du smaka på mat från hela världen och hos de allra flesta får du provsmaka innan. Se till att ha med kontanter då det är få som accepterar kort. Läs mer om Brick Lane här.

Mat från Brick Lane Market

 

Sunday UpMarket

En populär marknad som lätt kan kännas lite trång, men här kan du sannerligen göra fynd. Välj och vraka bland vinylskivor, tavlor, handgjorda födelsedagskort och framför allt – frossa i maten. Här kan du strosa omkring mellan de olika matstånden och smaka på mat från bland annat Afrika, Asien och Sydafrika. Smaka gärna på de riktigt goda ananasdrinkarna som serveras i sitt skal. Alldeles utanför ena ingången finns en bankomat, kön brukar dock vara väldigt lång på söndagar så ett tips är att ha med dig kontanter. Läs mer om Sunday UpMarket här.

Mat i Shoreditch

Whitechapel Market

Ingen annanstans i London kan du köpa en låda med färska mangofrukter för 3 pund eller tre buntar koriander för 1 pund. Det här är ingen fancy marknad med organiskt odlade viner och trendiga kaffedrinkar, här köper du billig mat från trevliga locals och känner av den härliga stämningen. Vill du handla annat än frukt hittar du även färsk fisk, dvd-skivor och till och med underkläder här.  En lite annorlunda marknad som många missar. Här kan du läsa mer om Whitechapel Market.

Spitafields Market

Här kan du shoppa loss alla dagar i veckan, även om helgerna har en lite mer festlig känsla över sig. Här kan du fynda bland marknadsstånd, köpa en ryggsäck från Fjällräven i en trendig äventyrsbutik, ta en kopp kaffe på ett fik eller smaka på världen bland alla food trucks. Marknaden är under tak och känns väldigt ”ren”, och precis utanför hittar du riktigt bra kaféer med egna kafferosterier. Läs mer om Spitafields Market här.

människor på Spitafields Market

 

Columbia Road Flower Market

En kort promenad från Brick Lanes ena ände hittar du Columbia Road. För att komma hit promenerar du igenom bostadsområden med lekplatser och liknande. På söndagar känner du på doften när du närmar dig Columbia Road, det är den enda dagen i veckan de har öppet. Det doftar ljuvligt och ögonen möts av en rejäl färgexplosion. På den här prisvärda marknaden kan du fynda allt från vackra tulpaner till gigantiska träd. I området finns också flera gallerier, antikvitetsaffärer och kaféer. Att strosa omkring med solen på näsan med en kopp ”hot mulled wine” till toner av Bob Marley ger vem som helst fjärilar i magen.

Columbia Road Flower Market

Grymma restauranger i området

Det finns gott om bra restauranger i området, så många att det nästan är svårt att välja. Välj mellan indiskt, mexikanskt, italiensk, typiskt brittiskt eller något annat du gillar. Området kring Brick Lane är välkänt för sina många indiska restauranger, det finns till och med en gata som kallas Curry Street.  Här kan det vara svårt att välja rätt men några av de mest populära är Aladin, Sheba, Dishoom och Cinnamon. En annan restaurangfavorit är DF Mexico där det serveras modern mexikansk mat i form av tacos, buns och burritos. Guacamolen är himmelsk och deras soft drinks i spännande smaker är verkligen att rekommendera, självklart inkluderas fri påfyllning! Områdets bästa pizza hittar du på Pizza East, godare pizzadeg har jag aldrig smakat. På många restauranger kan det vara en god idé att boka bord innan.

Tacos i Shoreditch

 

 

Shoreditch by night

Vill du festa loss i London är Shoreditch definitivt ”the place to be”. Här hittar du välfyllda barer, pubar och klubbar oavsett vilken dag i veckan du besöker området. Självklart är det dock lite hetare under helgen. Gillar du att klubba finns det ett stort utbud med allt från imponerande takterasser på the Queen of Hoxton till små, intima rockklubbar som snöat in just på sin genre. Några populära klubbar är The Book Club, The Magic Roundabout och XOYO. Det sköna med Shoreditch är att såväl Converse som klackar fungerar alldeles utmärkt. Redo att dansa?

Boka flyg och hotell till London.

Boka flyg till London.

Boka hotell i London.

Boka weekendresa till London.

 

 

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.