Drömmigt i januari

Vi har precis lämnat januari men jag vill göra ett inlägg i den här populära kategorin som vi kallar ”Drömmigt”. Här berättar vi om vad som det pratas om just nu, resmål som känns heta och resmål som vi drömmer om. 

Häng med!

Drömmen om Paradiset

Härlig tropisk ö från ovan

Rätta mig om jag har fel men jag tror faktiskt att alla någon gång har drömt om att åka till Söderhavet och uppleva sinnebilden av Paradiset. Vajande palmer, små öar kantade av vita stränder, ett turkost hav och boende i en hydda på pålar i havet. Ni har väl inte missat vårt blogginlägg där Kicki på Resia i Borås delar med sig av sin resa dit? Klicka här för att drömma en stund!

Ett annat paradis som erbjuder mer eller mindre samma sak är Maldiverna. Håll utkik efter flygkampanjer för man kan komma undan relativt billigt numera!

Resa till USA

USA dream

Ja, säga vad man vill om Trump men det har nog aldrig funnits någon president som har varit så okonventionell som honom. I sociala medier kan vi läsa mängder av inlägg och uppmaningar att skriva under olika listor för att protestera. Vissa ”upprop” gäller även att man ska avstå från resa till USA för att inte stödja Trump.

Tittar vi på vår bokningsstatistik så är det inget som tyder på att det är så. Bokningarna ökar och USA är ett att våra mest bokade länder.

Många nyfikna på nygamla favoriter

Eftersom världsbilden ser ut som den gör och många planerar sin resa därefter så har man nu fått upp ögonen för en hel del nygamla favoriter. Mallorca har ju alltid varit ett populärt resmål men prisbilden dit är relativt hög. Därför letar man billigare alternativ som framförallt kan ersätta prisvärda Turkiet.

Praia da Marinha på Algarvekusten

Kroatien gjorde ju ett enormt lyft i fjol och bokningsstatistiken visar att den här sommaren blir lika intensiv. Cypern var väldigt stort i början av 90-talet men har fått en renässans med många nybyggda fina familjehotell. För en mer genuin semester rekommenderar jag Paphos. När jag började arbeta i resebranschen i slutet av 80-talet var Portugal väldigt populärt. Sedan några år tillbaka har vi sett att Lissabon ökat (läs bara här vad vår gästbloggare ”Bortugal” skriver om 7 skäl att älska Lissabon) men nu börjar även resorna till Algarvekusten med sina fantastiska stränder öka. Här finns flera orter att välja på, både större och mindre fiskebyar. I Portugal är avstånden aldrig långa så passa på att hyra bil och upptäck mer av landet! Och när jag skriver om Algarve så kommer jag att tänka på den här fantastiska restaurangen som man måste besöka!!

Klicka här för att söka på charterresor från alla stora charterleverantörer i ett enda sök och klicka här om du hellre vill sätta ihop ditt eget paket med flyg och hotell/lägenhet.

Prova en uppstickare!

För ett par veckor sedan släppte vi Resias trendrapport, Resiabarometern. Där skriver vi bland annat om resor vi drömmer om och resor vi faktiskt bokar. Där kan vi se två tydliga uppstickare, Costa Rica och Island. Det är ju ett bra tag sedan som priserna till Island kom ner på behagliga nivåer och som faktiskt gjorde det möjligt att åka dit men nu kan vi se att det faktiskt snart börjar kvala in på vår topplista. Det känns som Island är ett land (ö) som man en gång bör resa till för att se de omtalade sevärdheterna.

Hängande bro i Arenal National Park på Costa Rica
Mycket upptäcka på Costa Rica – ett rikt djur- och naturliv och härliga stränder och hav. 

Costa Rica däremot börjar fler och fler upptäcka och jag gissar att det är jakten på nya ställen som gör att man vill resa hit. Men det finns förstås så mycket mer att upptäcka här. Kanske ni såg det härliga inlägget från Christine med bloggen 29grader om Bali med Ubud som utgångspunkt? Christine och hennes man har varit där  flera gånger och för ett tag sedan köpte de mark i byn Santa Teresa för att dels bygga sig ett hus men också bungalows för uthyrning. Om några dagar reser de dit för påbörja. Så spännande!

Resa själv (ensam, solo, på egen hand…)

För ett tag sedan skrev jag om saker man bör tänka på när man reser själv. Ja, jag vet att det heter resa ensam men jag tycker det låter så… ensamt. För de som reser på egen hand känner sig lång ifrån ensamma utan det är ett beslut man tagit själv att man helt enkelt vill vara för sig själv. Personligen gillar jag att resa själv, har inga problem att fylla mina dagar. I en storstad kan jag strosa runt och behöver inte ta hänsyn till andras viljor och är det solsemester ser jag bara till att ha med mig ordentligt med böcker. Det finns egentligen bara en sak som är trist. Middagen! Jag kan hålla med om att det kan se ensamt ut att sitta på en mysig restaurang och inte ha någon att dela matupplevelsen med. Visst kan man läsa en bok men det känns lite tråkigt mitt i middagen.

Resa solo, kaffe på kafé

Om det här här har Lena på bloggen Ladies Abroad skrivit. Hon älskar verkligen att resa och jag vet nog ingen som reser mer än vad hon gör. Och alltid till nya och spännande platser. Ofta reser hon med sin dotter men även vänner. Och ibland finns det ingen som kan följa med. Läs inlägget här. En intressant diskussion i kommentarerna!

Nästa drömmigt kommer i början av mars. Har du något som du tycker det pratas om som du tycker bör vara med. Skriv gärna en kommentar! 

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

4 Responses to Drömmigt i januari
 1. City Lover Reser / Dita Svara

  Det känns som väldigt många

  (inklusive en del resebloggare) reser till Bali. Upptäckte det när jag själv började planera vår resa dit i mars. På närmare hålla är det många som börjar upptäcka Polen med Gdansk, Krakow som weekendstäder. Även Riga i Lettland börjar bli poppis. Det märker jag som ofta är där- flygpriserna börjar gå upp.
  Synd att många fantastiska platser i Europa inte marknadsförs lika mycket som t ex Kroatien. Fler borde upptäcka Baskien i Spanien eller Loiredalen i Frankrike.

  • Hallins reseblogg Svara

   City Lover Reser/Dita: Tack för dina synpunkter. Jag kan hålla med om både Krakow och Riga är riktiga höjdarstäder. Överlag så gillar jag städerna i Östeuropa och fortsätter gärna utforska!

   JAg har inte varit Baskien men vi har ett nära samarbete med Karavan reseguider och nbär en ny bok dök upp i posten så var jag tvungen att drömma mig bort och skrev det här inlägget:
   http://blogg.resia.se/2016/06/22/intresserad-av-baskien/

   Blev ju verkligen sugen på att göra en ”drömresa” till Loiredelaen. KAnske du har några tips som jag kan skriva vidare på? Tar tacksamt emot det på margareta.hallin@resia.se!

 2. Cathinka - På vift! Svara

  Aktiva semestrar och äventyr har varit på stor frammarsch de senaste åren så tycker ni ska slå ett slag för min personliga favorit Namibia. När 2 flygbolag de senaste halvåret har valt att lägga Windhoek till sitt program (en ökning på 100!) så tror jag 2017-18 blir Namibias år.

  • Hallins reseblogg Svara

   Cathinka: Jaaaa, det måste vi absolut skriva om. Har en kollega som har varit där och ska genast be att få alla hennes tips! Tusen TACK för bra tips!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.