Fredagsintervjun: Möt Dan Persson

Idag får ni träffa Dan Persson som arbetar på Resia i Värnamo. Dan har alltid jobbat med företag och affärsresor, han tycker det är kul och stimulerande att försöka hjälpa företagen till prisvärda lösningar. Man får en väldigt tight relation med resenärerna som gör att de gärna kontaktar mig även för sina privata reseförfrågningar säger Dan. Dan menar att det är de viktigaste resorna när familjen ska med. Då vill man att det ska blir extra bra och gärna kunna komma med nåt extra bra tips!

2017-01-19-PHOTO-00000101

Namn: Dan Persson
Arbetar med: Bokar affärsresor och en och annan semesterresa för företagskunder
Senaste resa: Fuerteventura
Nästa resa: Skidresa till Canazei, Dolomiterna nu i februari. Till hösten blir det Formel1 resa
till Kuala Lumpur med stopp i Dubai på vägen tillsammans med min son. Han fyller 30 och
det ska fira!

Vilken restyp är du?
Definitivt både ock! Om vi är på ”roadtrip” eller i intressanta städer så har vi planerat hela rutten med hotellreservationer, sevärdheter rubbet, så man säker fyller tiden och inte lägger någon onödig tid på att leta hotell osv. Vi är gärna lite petiga just med boendet och prioriterar alltid att bo trevligt. Drar man på en kryssning så kan jag totalslappa i en vecka. Där har man allt serverat hela tiden och behöver bara släpa sig fram till baren och beställa en Pina Colada : )

Vilken storstad gillar du mest och varför?
San Francisco är en favorit för mig. Inte bara för alla fantastiska sevärdheter som Golden Gate, Cable Cars, Alcatraz, Coit Tower, Twin Peaks, Fishermans Wharf och Pier 39. Det finns gigantiska Redwood träd strax norr om Golden Gate bron och fortsätter man lite längre norrut så vips är  man i vindistriktet Napa Valley. En kort biltur söderut har man Monterey med en trevlig och mer genuin Fishermans Wharf. Här får man härligt god fisk och kanske en clam chowder till lunch. Flera Premium outlets finns utspridda runt SFO om man är intresserad av shopping. NHL hockey i San Jose strax söder om SFO är också en kul grej om man är sportintresserad.

Dan_san-francisco

Har du ett hemligt hotelltips du vill dela med dig av?
En pärla på Oregons västkust som vi har bott över på flera gånger är Irelands Rustic Lodges. Här kan man bo i lite olika typer av rum, lägenheter, stugor. Alla lika mysiga och många av stugorna har westernstyle-inredning och öppen spis. Nu har man även byggt till ett ute-spa och det förlänger säsongen rejält. I Oregon är klimatet lite stramare än i sunny California längre söderut.

Irelands-Rustic-Lodges

En strand du aldrig kan glömma?
Favoritstranden nr ett är Siesta Key utanför Sarasota i Florida. Flera gånger utsedd till topp 10 i olika undersökningar. Alla vet hur varmt det är i Florida i juli och att bränna fötterna i sanden är inget mysigt. Det slipper
man här. Sanden är vit och sval och gulfens vatten ligger ofta på 28-29 grader. Om man är på plats
4 th of July så brukar här hållas powerboat-race. På kvällen brukar de köra båtarna på trailers  i parad inne i Sarasota. De är mäktiga!

2017-01-19-PHOTO-00000102

En sevärdhet som gjort stort intryck?
Oj här skulle man vilja räkna upp ett antal! Jag är svag för vattenfall så jag väljer några. Iguazufallen i Sydamerika som nr ett. Tyvärr var jag magsjuk när vi kom fram, en inte ovanlig åkomma här. Även kallad Montezumas hämnd. Jag lyckades dock på vingliga ben släpa mig ner till fallen – amazing! Niagarafallen får bli nr två. Här tycker jag man lägga nån övernattning och inte missa den lilla fina byn Niagara on the falls. Svenska Njupeskär får bli nr tre. Har man inte varit här ska man definitiv ta sig hit. Ta vandrarkängor på och gå rundan runt fallet. Det tar ett par timmar men det är det värt!

Iguazufallen i Argentina

I vilket land äter du den godaste maten och finns det ett restaurangtips?
Det får bli Italien. En pasta och ett glas rött kan aldrig bli fel. På vår nästa resa som blir en skidresa till Dolomiterna har vi delvis valt resmål för de goda luncherna i skidbacken och kvällens 3-rätters middag på hotellet. Det är också väldigt svårt att gå på en riktig mina i Italien. Här tycker alla att maten och vinet är viktigt och det kan man som turist surfa med på.

Ett resmål som fler borde upptäcka?
Jag skulle vilja flagga för flyg + buss. Jag har gjort två resor än så länge på detta sättet, båda till Storbritannien.
Syd-England med Cornwall och Skottland med Orkneyöarna och det kommer att blir flera. Eftersom man flyger så slipper man den långa bussresan genom Europa. När man kommer fram så väntar buss och kunnig guide. Jag kan tycka att det kan var otroligt avkopplande att nån annan kör dit man ska och ha en guide som berättar allt intressant för en utefter vägen . Man missar inget och går ofta före i kön när guiden har fixat inträdet till olika sevärdheter. Bekvämt och avkopplande.

Orkneyöarna Skottland

Ett resmål du drömmer om att resa till?
Flyg + Buss till Irland och Island är två resor som jag gärna skulle göra. Jag tycker de destinationerna lämpar sig väl för det upplägget. Jag har inte varit på Gotland på väldigt länge så det ligger också högt upp på listan. Så nära och så fint!

Dina bästa packningstips och något som alltid följer med på resor?
Öronploppar är underskattade både på flyg och när man kommer fram och behöver sova efter en långresa. Jag brukar packa en vattenflaska och Digestive i resväskan. Hamnar man i en annan tidszon så kan man bli hungrig vid konstiga tidpunkter. Försöker att inte glömma att dra för gardinerna så att de täcker hela fönstret i hotellrummet. Då sover man bättre och vilar längre. Badbyxor får vara i handbagaget så att man åtminstone kan ta ett dopp om väskan är försenad! Spork (spoon/fork) och ett verktyg som innehåller kapsylöppnare, korkskruv och kniv är också användbart.

Ett boktips för lediga dagar?
Jag brukar ladda ner några dokumentärer gärna nutidshistoria om stora händelser. Det är intressant
att få reda på vad som verkligen hände, Estonia, 9/11 osv. Man var ju med men just när det skedde så
hade man inga svar.

Vi tackar Dan för alla härliga svar med många, många fina tips. Jag råkar veta att Dan även är ett stort fan av Formula1 och har varit på mängder av tävlingar. 

One Response to Fredagsintervjun: Möt Dan Persson
  1. LG Hermansson Svara

    Formel 1 i Kuala Lumpur låter intressant.
    Går det att hänga på?

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.