Fredagsintervjun: Möt Nina Erlandsson

Nína Erlandsson är golftjejen som landat på Resia i Kungsbacka efter några år utomlands. Resandet och turismen har sedan barnsben varit det som lockat mest. Som liten reste jag mycket med familjen och efter studier fortsatte det på egenhand. Jag har arbetat utomlands i tre år i Karibien, Kanarieöarna, Spanien och Turkiet. Nina är också en av våra diplomerade resespecialister och hennes områden är förstås golfresor och Kanarieöarna. 

nina-gre

Namn: Nina Erlandsson
Arbetar med: Resespecialist Kanarieöarna och Golfresor
Senaste resa: Storstadssemester i London
Nästa resa: Golfsemester till Algarve, Portugal

Vilken restyp är du?
När jag reser vill jag gärna hitta på något, sol och bad i all sin ära men jag blir lätt rastlös. Jag tar gärna med mig golfbagen när jag reser och spelar på nya banor. Om det inte är golfsemester jag reser på så åker jag gärna på egna utflykter och ser mig omkring, för mig att det viktigt att få se lite runt omkring också, mer än hotellet och närliggande område. Jag vill alltid se något nytt, gärna ett resmål där jag inte varit innan där man får uppleva kultur, mat och människor.

nina-golf

Vilken storstad gillar du mest och varför?
Rom är väldigt trevligt tycker jag, kulturen är så påtaglig och så annorlunda än vår och man upplever alltid något nytt när man är där. Sen skadar det inte att italienarna lagar otroligt god mat och gör fina viner.

Pasat Vongole Italien
Att maten är god i Rom är ju ingen nackdel….!

Har du ett hemligt hotelltips du vill dela med dig av?
Ett litet hotell på Isla Margarita som heter Coco Paraiso. Här kan du ligga i hängmattan hela dagen som finns utanför dörren och du har ca 50m till den långa stranden Playa el Agua. Du lagar lätt din egen mat i det gemensamma uteköket. Ett mysigt genuint hotell.

En strand du aldrig kan glömma?
De fantastiska stränderna på Fuerteventura. Särskilt den 3 mil långa stranden i Jandía, här kan man promenera i sanden och bara vara. Här går jag gärna och samlar mina tankar.

Stränder Jandia på Fuerteventura, Kanarieöarna
Fantastiska stränder i Jandia på södra Fuerteventura. 

En sevärdhet som gjort stort intryck?
Alhambra i Granada. Oerhört välbevarat och fantastisk arkitektur. Staden i sig är väldigt fin att spendera lite tid i efter besöket på Alhambra.

I vilket land äter du den godaste maten och finns det ett restaurangtips?
Spanien, utan tvekan. Jag älskar tapas!
Det finns en liten mysig restaurang i den lilla orten Adeje, nära Playa de las Americas, på Teneriffa som heter La Rambla som har riktigt god mat. Den ligger uppe i den lokala byn där det blir mer genuint.

Ett resmål som fler borde upptäcka?
Venezuela – både Isla Margarita och fastlandet. Det finns en lite by som heter Choroni på fastlandet dit man kommer genom att resa genom Henri Pittiers nationalpark. Resan gör man i gamla skolbussar som gjorts om med graffitti och stora högtalare. En spännande resa som jag sent kommer att glömma!

Choroni i Venezuela
Vacker kolonial bebyggelse i Choroni.

Ett resmål du drömmer om att resa till?
Till Sydafrika. Just för de fina golfbanorna och safarin. Jag håller i en gruppresa hit nu i november, jag hoppas många vill åka med mig så jag kan uppfylla min dröm och ha en otrolig resa med både golf, safari och vin.

Klicka här för att läsa mer om resan.

Dina bästa packningstips och något som alltid följer med på resor?
Bekväma skor är ett måste och på de längre resorna tar jag gärna med en påse svenskt smågodis 😉

nina_2
Bekväma skor är alltid med på mina resor!

Ett boktips för lediga dagar?
Kvinnan på Tåget av Paula Hawkins. Jag hade väldigt svårt att slita mig från denna bok!!

Vi tackar Nina för alla tips och om du vill komma i kontakt med Nina eller veta mer om golfresan i november så når du henne på nina.erlandsson@resia.se eller 0300-56 66 12.

Betygsätt inlägget:
Fredagsintervjun: Möt Nina Erlandsson
Kategori: Fredagsintervjun
Taggar:

Kommentera

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.