Fredagsintervjun: Möt Åsa Carlsson

Vår intervjuserie fortsätter och den här veckan möter ni Åsa Carlsson (f.d. anställd) som arbetar på Resia i Varberg. Åsa tycker det är extra spännande att sätta ihop sina egna resor och följer då med som personlig reseledare. Det kan vara allt från mat-och vinresor till träningsresor och nu har jag lust att göra en whiskey-resa eller en yoga-resa, som vem som helst kan boka in och följa med på. Ofta får jag inspiration när jag är ute och reser privat till nya resor. 

asa-carlsson

Namn: Åsa Carlsson
Arbetar med: Grupp-konferens och affärsresor
Senaste resa: Amsterdam
Nästa resa: Konstigt nog inget inbokat, ännu, men håller på att planera en generationsresa till Mallorca eller Kanarieöarna till sommaren eller hösten för att fira min mammas 70 års dag.

Vilken restyp är du?
Beror lite på humör, när jag ska boka, men jag gillar att röra på mig, mötet mellan människor, miljöombyte och lite nytt gällande mat och dryck…..Så som svar på frågan….blir det ”vandrings-restypen”!

vandringsresa

Vilken storstad gillar du mest och varför?
Måste nog säga New York. Det känns som man är med i en film och det är sååååå häftigt. Sedan är jag väldigt positivt överraskad av både Amsterdam och Edinburgh. Åker gärna dit igen.

Amazing view of the Statue of Liberty, Skyline, One World Trade Center.

Har Du ett hemligt hotelltips?
Jag tänker genast på Lydmar i Stockholm, eller Tree hotell i Norrland. Inte så hemligt kanske men jag har ett annat tips. Ett underbart litet hotell, som ligger i Vernazza, Cinque Terre, Hotel Gianni Franzi. Måste upplevas! Gillar annars personliga boutique-hotel eller design-hotel, men på Gianni Franzis frukostterrass, ut mot havet, där skulle jag kunna gifta mig!

vernazza

En strand du aldrig kan glömma:
En kritvit strand på ön Formentera, i Spanien. Naturligtvis med en underbar liten taverna längst bort i kanten.

8

En sevärdhet som har gjort stort intryck:
Pyramiderna i Egypten. Det var ca 25 år sedan jag var där, men det är ändå ett otroligt starkt minne.

pyramiderna egypten

I vilket land äter Du den godaste maten?
Italien, även om pastan får min mage att bli jättearg! Jag och min man råkade ut för en tågstrejk i La Spezia och var jättehungriga.. Vi gick till närmsta restaurangen från tågstationen och åt det mest fantastiska jag någonsin ätit. En liten gumma som lagade sina egna färska pastaknyten som bara smälte i munnen. Vita lysrör i taket, på äkta Italienskt vis : ) Även ”Da Emilia” i Sorrento är en häftig upplevelse.

Ett resmål som fler borde upptäcka?
Edinburgh och ut på det Skottska höglandet. Så mycket underbar fisk och skaldjur man äter där, som inte jag kände till. Åh, vilken musik, säckpipan är definitivt mitt favoritinstrument har jag upptäckt : ) Har man sedan riktig tur, så blåser det och regnar på tvären och då värmer whiskeyn gott i halsen, när man kommer in och sätter sig vid brasan. Nästan så man känner håret växa på bröstet!

skottland

Ett resmål Du drömmer om?
Nya Zeeland. Verkar så häftigt och så otroligt fin natur.

Dina bästa packningstips och något som alltid följer med på resor?
Joggingskor och resorb. Då kan man njuta av ett glas vin på kvällen och sedan upp och jogga på morgonen. Njutning och må-bra-känsla både på kvällen och på morgonen efter. Det är bästa kombon!

packning

Ett boktips du vill dela med dig av?
Marie Fredrikssons självbiografi. Hon är verkligen beundransvärd och man blir inte ledsen av boken, utan hon bjuder på så mycket från sin barn- och ungdomstid och man förstår att hon är en otroligt stark och intelligent kvinna, som har gjort en av de största resor som finns.

marie-fredriksson

Vi tackar Åsa för alla härliga tips vi har fått. Nästa fredag träffar du en ny medarbetare hos oss på Resia!

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

2 Responses to Fredagsintervjun: Möt Åsa Carlsson
  1. Lena i Wales Svara

    Skottland är verkligen sevärt.
    Har åkt runt där som reseledare ett 40-tal gånger.

    • Hallins reseblogg Svara

      Lena i Wales: Ja, Skottland är verkligen ett vackert land. Reste runt på många ställen i mitten av 80-talet så det känns verkligen som det är på tiden att uppleva Skottland igen! /Hallin

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.