18. Tävla och vinn ett presentkort på Ölvemarks

I dagens lucka hittar du ett presentkort från Ölvemarks Holiday, värde 3.000:-. Inför sommarsäsongen erbjuder man resor till hela 66 resmål i 18 länder. Alla med reseledare. I utbudet hittar du både flyg- och bussresor eller en kombination av båda.

I nya katalogen hittar du en mängd nyheter och om du bokar in din resa senast 26 januari 2017 så erbjuder man fina boka tidigt-rabatter upp till 1.000:- per peson!!

resia-ölvemarks-1400x1400

På Ölvemark Holidays resor följer det alltid med en svensk reseledare. För att vara med i dagens tävling vill vi att du motiverar varför detta är så bra. Skriv ditt svar som en kommentar senast 18 december 23.59 då tävlingen avslutas.

Vinnaren presenteras med ett mail, under detta inlägg samt i ett vinnarinlägg efter att julkalendern är slut. Vinnaren utses av en jury och beslutet kan inte överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vinsterna kan inte bytas mot kontanter. Anställda samt deras familjemedlemmar på Resia och Ölvemars Holiday får inte delta. Tävlingen är öppen för samtliga som är över 18 år och som är bosatta i Sverige.

Tävlingen är avslutad. Vinnare i lucka 18 är Marita Wass. Grattis till dig, presentkortet kommer på posten.

336 Responses to 18. Tävla och vinn ett presentkort på Ölvemarks
 1. Elicabeth Johansson Svara

  Min dotter och min nyfunna kärlek önskar mer än gärna få njuta under sommaren tillsammans i någon av de 18 länder som erbjuds!

  • Monica Jansson Svara

   Jippi va bra med svensk reseledare,då känner man sej trygg och säker då jag inte är så bra på att förstå(höra) t.e.x. annat språk.

  • Jessica Svara

   En resa med min man gör jag till våren då en avkoppling från stress och vardag. Låt oss få uppleva detta ihop.

  • Camilla Borgqvist Svara

   Fantastiskt bra med svensk guide då de kan berätta allt i klartext och ordnar med allt.

 2. Jonas Alm Svara

  Med en svensk reseledare uppstår inte några språk- eller kulturrelaterade missförstånd.

 3. Kim Alm Svara

  Jag tycker att det känns tryggt med en svensk reseledare, då de är väl insatta i vad just vi svenskar i regel efterfrågar på en semester och dessutom blir det inga problem på grund av att man har svårt att kommunicera med varandra.

 4. Evelina Svara

  Jag tycker alltid att det är ett stort plus när det är en reseledare som talar svenska just för att få mer samt korrekt information kring sevärdheter. När jag reser vill jag uppleva kulturer och få en förståelse för befolkningen och de landet jag besöker. Då min engelska inte är den bästa föredrar jag starkt en svensktalande reseledare!

 5. Agneta Pettersson Svara

  Det känns tryggt, framförallt om man inte kan språket.
  Man kan också få mer utbyte av resan, eftersom guiden lätt och snabbt kan förmedla sina kunskaper och erfarenheter.

 6. Jessica Forssen Svara

  Eftersom jag har en del allvarliga livsmedelsallergier känns det extra tryggt att ha en svensk reseledare som kan hjälpa till.

 7. Jörgen Lundmark Svara

  Om det uppstår språkförbristningar är det alltid bra om det finns en svensk reseledare med som kan språket och kan hjälpa till om det behövs. Tryggt!

 8. Anna Svara

  Det är väl fantastiskt med en svensk reseledare! Idag minskar språkkunskaperna igen – och även den som pratar en hel del språk, kan bli ställd i svårare situationer.

 9. Jessica Svara

  Tjoho, för att jag är så dålig på engelska.
  Tjoho, för att vår 10-åriga dotter kan hänga med och känns sig delaktig och som en i gänget .
  Tjoho, för att svensk guide = trygg resenär, Trygg resenär = nöjd resenär.

 10. Carina Colebring Svara

  Med en svensk reseledare/guide blir det inga språkförbistringar och ingen missar någon viktig detalj om området och dess historia, nutida som dåtida.

 11. Ida Svara

  För att få ut mesta och bästa av en resa.

 12. Maje Svara

  Här är en till som sov på engelskan…. Eller vad jag nu ska skylla på, men engelskan och jag vi har lite svårt att komma överens. Så finns en svensk reseledare blir jag jätteglad!

 13. Christina Lentini Svara

  Egen guide med på färden
  Som pratar svenska uti världen
  Berättar och svarar på varje fråga
  Perfekt så att man altid vill och våga
  Få reda på allt man vill
  Det och lite till
  Bättre kan det inte bli
  Än är inte svenskan förbi

 14. Elisabeth Andersson Svara

  Mycket bra med en Svensk reseledare som kan hjälpa till ifall det skulle behövas. Sist jag åkte med i en sådan bussresa. Då hade vi en kvinnlig reseledare som även hade bort i landet vi besökte, och kunde ge oss mycket information om ställen vi besökte.

 15. Jeanette Nemeth-Varga Svara

  Vore en dröm att få uppleva USA någon gång med familjen och resa är något vi alla älskar tillsammans så nu håller vi tummarna

 16. Jörgen Söderlind Svara

  Jag har aldrig rest med reseledare tidigare men jag kan tänka mig två anledningar till att det är bra. Ett är om det stöter på problem av olika slag, jag antar att reseledaren har kunskap och träning att ta hand om allt sådant. Det andra är att en reseledare kan ge guidning och tips om resmål etc så att man får ut mer av resan.

 17. Raili Svara

  Jättebra att få info som man förstår korrekt

 18. Maria Lemon Svara

  Att ha en guide som pratar ens eget språk är en trygghet. Man kan slappna av och njuta av deras enorma kunskapsbank.

 19. Kristin Svara

  De känner till svenskarnas behov – som regelbundna kaffepauser och ovilja att behöva pruta eller prata med främlingar…

 20. Maria Strandberg Svara

  Det är bra med guide för man kan få ut mer av resan, exempelvis lära sig mer om historian och kulturen när man har någon som berättar om dem. Beroende på land kan de även hjälpa till med språket. Helt enkelt så kan man säga att de kan hjälpa en att slappna av och få ut det mesta av själva resan så att man inte behöver ägna sin tid åt tänka på att exempelvis leta efter tips, platser osv. Det blir med andra ord smidigare.

 21. Carina bäsen Svara

  Googlade nyfiket ölvemarks holiday och fann
  En godisblandning för alla smaker där nästan alla vann
  Min lust att resa, upptäcka nytt och njuta
  Istriens livsnjutarresa låter skönt härlig utan att på bekvämligheten behöva pruta…

 22. Anders J Svara

  Det allra bästa är väl egentligen en reseledare som både behärskar svenska men också turistlandets språk flytande. Då känner i alla fall jag mig väldigt trygg och nöjd, för då vet jag att det inte blir några missförstånd, men att jag också verkligen får lära känna landet jag besöker på djupet.

 23. Eva Svara

  Mina föräldrar som är äldre älskar att resa och känner sej mycket trygga med svensk reseledare då de inte kan prata engelska

 24. SOPHIA Svara

  Att ha med en svensktalande reseledare ger trygghet, igenkännande och man kan slappna av på resan. En duktig reseledare som berättar, inspirerar och ger personlig service är det bästa man kan ha.

 25. Karin Mabäck Svara

  Att kunna få hjälp o information på svenska gör mig som ovan resenär säkrare. Dessutom får man ut mer av resan om man inte behöver koncentrera sig på språket. I mitt fall har jag inte använt min engelska så mycket så den ”sitter ” inte perfekt precis

 26. Jannike Mårtensson Svara

  Tryggt atg ha någon atg vända sig till vix problem, och vilsamt när någon redan tagit hand om förberedelser och tips på intressanta utflykter och sånt man inte vill missa på ett resmål!

 27. Sofia Svara

  Många gånger har jag efter hemkomst från en resa upptäckt massor av information jag missat eftersom jag inte läst på om resmålet ordentligt. ibland behöver man göra det för att förstärka upplevelsen. Hur skönt skulle det inte vara att ha en reseledare ist, som berättar och tar med mig till de bästa av det bästa! Att de talar svenska gör ju bara saker ännu bättre 🙂

 28. Veronica Wermelin Svara

  Det känns såklart säkrare och känslan för en mer reseupplevelse kan infinna sig då man inte råkar ut för missförstånd angående språket. Det kan upplevas som tryggt och resenären uppleveler mer att vara nöjd och belåten!

 29. Ricard Svara

  En svensk reseledare – Riktig lyx!

 30. Eva Å. Svara

  Jättebra med svensk reseledare. Behöver inte bli missförstånd man förstår vart man ska och vad man ska göra där också om det uppstår oanade problem. Gör säker resan tryggare och roligare.

 31. Tina Pedersen Svara

  Att ha med en reseledare tycker jag är en stor trygghet.
  Och är man en lita virrpanna som jag kan det va riktigt bra

 32. anne fredriksson Svara

  även om jag fixar Engelskan hyffsat går inget upp mot en svensktalande reseledare, då får man till sej all information på ett lätt sätt

 33. Sabina Svara

  Det skulle vara trevligt att ta med min man och överraska honom med någonting som han inte är med och planerar

 34. Eva Haapala Svara

  En trygghet för alla när guiden talar svenska , resan blir tillgänglig för alla ung som gammal!!

 35. Elizabeth Warding Svara

  Gillar faktiskt att resa ensam, men uppskattar då mycket att ha en reseledare att vända mig till vid behov.

 36. Marie Svara

  Rundresa till kulturrika Mexiko med svensktalande guide vore ju fantastiskt!

 37. Lennart Broddegård Svara

  Det fina att resa med reseledare är att man själv inte behöver tänka på allt, och framför allt så är dom duktiga på resmålet och pålästa, och allt på svenska, helt perfekt.

 38. Anne-Louise Andersson Svara

  Helt enkelt för att det är smidigt att slippa allt runt omkring resan. Skönt att bara hänga med, njuta och trivas och veta att allt fungerar bra. Sedan får man ju ut så mycket mer av resan tack vare en kunnig reseledare

 39. Anette hansen Svara

  Dom är duktiga på sitt jobb där dom in både guida, berätta om diverse saker och ställen på resan samt ge goda råd och tips på saker man kan hitta på med på sin resa.

 40. Ewa Svara

  Att få ha en svensk reseledare med på resor är som en levande uppslagsbok, som kommer med svaren innan man ens har hunnit tänka ut någon fråga. Så bekvämt får man det om man reser med Ölvemarks!

 41. Anna Eriksson Svara

  Inga missförstånd och alla förstår oavsett språkkunskaper man har i respektive land. Man kan känna sig trygg om man är i behov av hjälp. Lyxigt med en svensk guide!

 42. Helena Bucht Svara

  Med en svensk reseledare har alla möjlighet att ge sig ut på resa, oavsett språkkunskaper eller resvana.

 43. Marika Carlsson Svara

  Är en trygghet om problem eller språkförbistring uppstår.

 44. Charmaine moniz Svara

  Jag hade så gärna velat resa i baltikum. Då hade jag behövt reseledare dåde pga språkförbistringar men också att lära om landet och visa de riktiga pärlorna

 45. Åsa Svara

  Jag skulle så gärna vilja ta med min mamma på en resa till främmande land.
  För att hon ska få en upplevelse att minnas.
  Behöver hon ha en extra svensk hand.
  En svensk guide är då viktig så att hon förstår , känner trygghet så att inte alla hennes farhågor besinnas.

 46. elisabet svensson Svara

  En svensk reseledare är en stor trygghet om något oförutsett händer; sjukdom, olyckshändelse, borttappat kreditkort t ex. , Och kan ge resan fördjupning genom guidning på svenska, en stor fördel för alla oss som inte är så vana vid att förstå och tala andra språk.

 47. Elisabeth Videbacke Svara

  En svensk reseledare på min resa,ger trygghet o förmedlar god kännedom på stället – skapar mertid till av att fullt ut njuta!

 48. Yvonne Svara

  Verkligen säkert och extra lyxigt med svensk reseledare. Bra när man som jag inte är så resvan. Hoppas vinna så jag lättare kan resa med barnen och/eller min nye pojkvän. Har aldrig gjort en kärleksresa på tu man hand. Barnen reser ju oftast på egen hand nu.

 49. Solveig Borgholm Svara

  En svensktalande reseledare gör att jag får ut maximal utbyte av min reseupplevelse med minsta möjliga ansträning..
  På min resa känner jag mig dessutom trygg, och det är en helt underbar känsla!

 50. Marike Wikström Svara

  Mycket kan hända under en resa och det är inte alltid så lätt att själv reda ut problem som uppstår. En svensktalande guide känns tryggt. Dessutom så är det trevligt att bli guidad på sitt eget språk inte minst för den som kanske inte är så bevandrad i engelska el andra språk.

 51. Jessica Andersson Svara

  Att ha en svensk reseledare med är alltid ett pluss! Det blir lättare att boka utflykter, lättare att göra sig förstådd och lättare att kommunicera med hotellet.

 52. Helena Eklund Svara

  Detta är fantastiskt bra då det alltid finns någon att vända sig till med frågor och funderingar eller om något problem skulle uppstå. Det är en trygghet!

 53. Sussanne Backman Svara

  En svensktalande reseledare som kan allt i resemålens länder,
  är dessutom A och O om någonting oförutsett händer.

  Guidning på vårt eget språk,
  om det blir några problem, sjukdom eller bråk.

  Information om utflykter, tider, platser och reseavgångar kan inte missuppfattas av oss,
  känns skönt med en språkkunnig ”boss”

  Jag vill önska er alla en riktigt God Jul!
  Om jag vinner och får överraska maken på 70-årsdagen ja det skulle vara riktigt kul!

 54. Ida Svara

  Det bästa är att när man kombinerar både flyg och bussresor så är det något som ALLA kan åka på. Vilken målgrupp som helst, gammal som ung. Sen är guldkornet att det är svensk reseledare så alla kan känna att de får ut maximalt av resa då alla kanske inte kan engelska! Win-win för alla då vem som helst kan boka resa via detta bolaget. Bred utsträckning 🙂

 55. Margot Svara

  Det är jättebra med en svensk reseledare för då får man hjälp med språket hela tiden och man får veta all information på svenska.Att vara med på utflykter känns bra när man blir guidad av en svensk

 56. Katarina Kling Svara

  En svensk reseledare är bra för då missar man inte viktig information, lättare att göra sig förstådd och bli förstådd

 57. Ulla Eriksson Svara

  Att få information på svenska ger så mycket mer så det vore toppen.

 58. Peter Svara

  Toppen med en svensk reseledare, så även barnen förstår. Är lättare att förstå för alla som är med.

 59. Ann Signér Svara

  Underlättar mycket. Man kan lägga energi på annat o veta att man ändå får samma kvalitet

 60. Maria Eriksson Svara

  Så skönt med bussresor att bara kasta in resväskan och följa med.
  Slippa det praktiska arbetet och bara semestra.

 61. Solbritt Ilkert Svara

  Perfekt med resor med en påläst guide. Då kan man fråga om allt man ser efter vägen och de har ett svar om vilka sevärdheter man åker förbi. Dessutom slipper man alla bekymmer med tankning och annat, allt är klart.

 62. Marie Svara

  Med en svensk reseledare vågar sig även icke språkkunniga ut och resa!

 63. Gunbritt Carlsson Svara

  Har alltid längtat till Franska rivieran med researrangör som håller i trådarna med svensk guide och vetskap om sevärda platser och franska traditioner i detta ”lyxområde”..
  Som flicka hade jag Grace Kelly som idol, drömde om att se hennes palats…
  kanske inte försent trots att många år passerat..

 64. Berith Svara

  Jättebra med en svensk guide för då får man ut mer av fin resa.

 65. Lina Söderman Svara

  De e bra så man inte missar nåt viktigt o kul, o så känner man sig trygg

 66. Malin G Svara

  Känns tryggt att ha en reseledare från Sverige ifall man skulle få några problem eller frågor.

 67. Ulla-Britt Carlsson Svara

  Man kan känna sig trygg PM det händer nåt …

 68. Raili Pikkusaari Svara

  Med Svenska reseledare känner man sig alltid trygg och särkilt om man har besök i landet första gången .
  Man får så bra info och blir alltid fötsått vad man nu vill hjälp om .
  Man får jätte bra information om allt det är viktigt och allt viktigaste är att man förstår allt info .

 69. Anna Lundqvist Svara

  För det är inte alltid man kan uttrycka vad man vill på engelska, franska, osv. Jättebra med en svensk reseledare som kan hjälpa till om man behöver hjälp

 70. Marita Jonsson Svara

  Det är bra eftersom det då inte kan bli några missförstånd på grund av språket.

 71. Jonas Bjunö Svara

  Tycker det är bra, för hade reseledaren talat Portugisiska hade jag inte förstått ett dugg:-) 🙂 🙂

 72. Katja Svara

  Det är så många nya intryck att ta in. Att då kunna fokusera på det visuella istället för att tyda ett mindre bekant språk gör hela upplevelsen så mycket bättre. Det utelämnar inte heller den yngre och äldre generationen. Alla deltar och får en begriplig resa.

 73. Gunborg moberg Svara

  Med en svensk reseledare känner jag mig alltid trygg, eftersom jag inte är så duktig på andra språk så känner jag att man alltid kan vända sig till reseledaren för att få hjälp om något oförutsett inträffar

 74. Inger Svara

  Bekvämlighet, trygghet och någon som har kunskap om området!

 75. Maria Palm Svara

  Det känns tryggt och säkert att ha någon m ed sig som pratar samma språk. Särskilt om man inte har så mycket resvana.

 76. Cristina Svara

  Det ger en extra dimension till reseupplevelsen att ha med sig en svensk guide som kan berätta om allt man ser på mitt eget språk så att man inte missar några detaljer.

 77. Christina Berglind Svara

  Svensk reseledare är alltid bra att få tillgång till
  kan lite mer om landet och om språkförbistringar slår till,även om jag inte vill!!

 78. Margareta östh Svara

  Med en reseledare behöver jag inte själv sitta hemma och klura ut alla godbitarna Jag kan lugnt luta mig tillbaka och njuta av upplevelsen trygg i visheten att jag får alla fakta korrekt återgivna.

 79. Solveig Svara

  Det ger trygghet och man missar inget viktigt.

 80. Pernilla Svara

  Man får så otroligt mycket intressant information om platserna man besöker.

 81. Thomas Svara

  Reseledare är ett måste för mig, mitt lokalsinne är obefintligt…

 82. Maggan H Svara

  Gillar denna form av resor för man får såå mycket bra info om resmålen. Jag önskar vinna eftersom jag ska boka resa med dem även i år (Grado) . Så denna vinst skulle sitta som en smäck så jag tackar på förhand

 83. Ulrika Stjernström Svara

  Jätte bra med en svensk reseledare. De ger oss en extra trygghet i både språk…kunskap…sevärdhet mm.

 84. Lotta Svara

  Jag hoppas att dottern på 10 år och jag snart kommer iväg på vår drömmer, då är det perfekt med svenska reseledare!!

 85. Elisabeth Lindberg Svara

  Det är ett extra plus att det finns en svensk reseledare med hela tiden. Då får man reda på allt kring landet eller staden man ska till. Kultur, staten, maten och man kan fråga om allt man undrar. Bra för oss nördar som är intresserade av allt! Dessutom känns det tryggt om något skulle hända.

 86. Jan-Ivar Nilsson Svara

  .
  Svenska språket är härligt att förstå,
  så gärna med svensk reseledare jag gå.
  Slippa göra bort sig i andra länder,
  för att man bara kan använda händer.
  Självklart ska guiden även förstå landets språk,
  så att man slipper undan onödigt bråk.
  Resan fylls också med flera minnen,
  då man lugnt kan lyssna med alla sinnen.
  .

 87. Linda Svara

  Fördelen med svensk reseledare ur min synpunkt är att min resesällskap i form av sonen, 5,5 år, även kommer förstå!

 88. Inger Alfredsson Svara

  Eftersom det oftast är många olika åldrar på resor är det alltid bra med en svensk reseledare, då uppstår inga språk förbistringar. Som resenär måste du inte kunna ett annat språk, fungerar att resa ändå

 89. rHellman Liz Svara

  All information tar man till sig lättare med en svensk reseledare. Man kan fråga på sitt eget språk och behöver inte ”tänka ut vad jag ska säga/översätta i huvudet till t ex engelska/säga det jag tänkt ut och hoppas på att personen förstår”

 90. Anita hansen Svara

  Så tryggt och väldigt bekvämt att ha en svensktalande reseledare. Ingen risk att man missar något alla kan lätt höra och förstå

 91. Natalie Svara

  Det är lätt hänt att man missar guldkornen om man reser på egen hand. Jag tror att en guide skulle bli bra både för att veta hur kulturen är i det aktuella landet men också hur svenskar är och vad de vill ha. Generellt förstås. Och att man då får experthjälp att hitta de inte alltid självklara sevärdheterna eller de godaste små gömda restaurangerna osv…. 🙂

 92. Karin Svara

  För att en svensk reseledare alltid har koll på var man kan hitta svenskt kaffe! 🙂 Nej, skämt å sido, jag tänker att det finns många bra aspekter med det. Dels om det skulle hända något så är man i trygga händer på någon och dels att personen kan peka ut guldkornen på vägen.

 93. Janette Svara

  Då kan gammal som ung följa med o få glädje av det som berättas under resan!

 94. Liselott Klasson Svara

  Man får ut mycket mer med en reseledare. Man missar inget spännande och man känner sig trygg. Och alla reseledare brukar vara fantastiska i sitt jobb. Kunniga och trevliga.

 95. Pernilla Grahn Svara

  En resa med svensk personal
  Gör vinsten av detta ett enkelt val
  Att ge resa till mor och far
  Väskan de snabbt packat har
  Att få ge denna lycka och glädje
  Till dem av sitt barn det tredje

 96. Annika Andersson Svara

  Med svensk reseledare kan alla ”våga” ta steget ut och resa till länder där man kanske inte valt att resa annars. Mina föräldrar tillhör generationen där inte alla kan engelska tex och skulle aldrig åkt om det inte funnits någon med som de förstår fullt ut och som kan hjälpa dom ifall det behövs. 🙂

 97. Lena Bengtsson Svara

  Tänk så mycket kunskap
  man skulle få med sig hem
  från resan ut i världen
  med en svensk guide
  som följer med på hela färden.
  Som rätar ut missförstånd
  och svarar på frågorna.
  Så jag lugnt kan doppa mig i de ljumma vågorna.

 98. Gunilla Svara

  Med bristande kunskaper i engelska missar jag mycket med engelsk guide, har bestämt mig att nästa resa ska vara med svensk guide.

 99. L Svara

  Jag är tyvärr ganska dålig på engelska så det är bekvämt med en svensk guide med.

 100. Inger Fromell Svara

  Känns tryggt och bra att förstå allt när man är på resa.

 101. Elisabeth Segerstedt Svara

  En svensk guide förgyller resan, man slipper va på helspänn för att annars hinna förstå allt som sägs på annat språk.

 102. Ulrika Svara

  Det är ju enklare med sitt modersmål, man kan fråga om det som behövs utan att behöva tänka på formulering o ord

 103. Siv Viberg Svara

  Med en svensk reseledare kan man lättare diskutera de kulturella skillnader man möter på ett resmål. Man kan ställa rakare frågor utan att känna att man trampar någon på tårna. Då kan det bli lättare att få grepp om det nya som möter en.

 104. Victoria Sellgren Svara

  Det känns förstås extra tryggt med en guide som talar samma modersmål som en själv. Missförstånden blir färre och en kan fråga om detaljer under resans gång.

 105. Monika Svara

  Något för min snart 80 åriga mamma som älskar att resa men har knappa språkkunskaper. Något för mig en snart 50 åring som älskar att resa och som normalt klarar sig språkmässigt men tycker att det ibland är underbart att bara få flyta med utan att fixa allt själv och att få utnyttja reseledarnas utan tvekan stora lokalkunskap.

 106. Sofia Tholen Svara

  Det ger trygghet och underlättar naturligtvis för de som inte talar god engelska

 107. Birgitta Malmström Svara

  Vore kul att vinna en bussresa till Barcelona. Ölvemarks är bäst att åka med om man ska åka buss.

 108. Bengt Simonsson Svara

  Har bara goda erfarenheter av Ölvemarks. Reste med dem till
  Berlin strax efter murens fall. Välorganiserat och med bra personal.
  Skulle gärna testa dem igen!

 109. Lena Kinnhammar Svara

  Skulle välja Amsterdam på våren för att få möjlighet att se alla blommor, med mig skulle jag ta maken.

 110. B J Svara

  Toppen att ha en kunnig person med som hjälper till med språk, visar sevärdheter och kan ge praktiska tips.

 111. Ann-Christine Kittel-Olsson Svara

  Med Ölvemarks reser många pensionärer med många år på nacken. De har inte alla fått möjlighet att lära sig annat språk i skolan. En del har kämpat på själva och lärt sig engelska. Men tryggast är nog svenskan om man nu inte är ”nysvensk”. Då kan alla resenärer behöva hjälpa varandra i förståelsen och på det sättet vinna nya vänner.

 112. malena Svara

  För att kunna få ut mest av sin resa.

 113. Birgitta Hoff-Eriksson Svara

  För att kommunikationen fungerar bäst så. Ställa frågor, få svar, följdfrågor, allt blir så mycket enklare.

 114. Anneli Svanberg Svara

  En svensk färdledare känner till den svenska kulturen väl. Genom att göra det så kan den svenska färdledare veta vad i den nya kulturen är annorlunda och som kan vara intressant för oss svenskar att veta. Naturligtvis är vi alla olika men för mig är detta oerhört intressant. Det kan även visa hur den andra kulturen ”presenterar” sig. Det är så berikande att lära sig mer om andra kulturen och på så sätt tror jag att man utvecklas och blir en bättre människa.

 115. Irma Thomasson Svara

  Som trogna kunder till Ölvemarks så vet vi vad det betyder. Att kunna få hjälp eller råd utan problem. Känns säkert och viktigt!

 116. Pernilla Carlsson Svara

  Det känns tryggt och man kan också få mer utbyte av resan, eftersom en reseledare som pratar svenska lätt och snabbt kan förmedla sina kunskaper och man även kan få tips från dennes egna erfarenheter.

 117. Håkan Svara

  En reseledare gör reseupplevelsen bredare. Hen vet allt om historia, upplevelser och kultur. Hen är ofta den som vet när, var och hur. Hen har kännedom om turistländerna och det vitaste stränderna. Hen vet var de har godast drinkar och var kungligheter står och vinkar. Tänk om vi fick resa med en. Ett plus om det vore med buss!

 118. Jenny Skinner Svara

  Skulle bli en fantastisk semester.
  Och att ha en guide som kan berätta alla små detaljer och historier om resmålet gör det bara ännu bättre 🙂

 119. Susanne Karlsson Svara

  En svensk guide på vår första bussresa skulle vara både tryggt och härligt. En stroke har satt sina spår i familjen som annars skulle tagit ”vingarna”.

 120. Pernilla Dittmer Svara

  Det är toppen till de som inte kan språket i landet de besöker samt inte kan engelska.

 121. Anette Svensson Svara

  Jätte bra med svensk reseledare, då behöver vi inte anstränga oss för att förstå. Har åkt med Ölvemark i Provence men svensk reseledare, en helt fantastisk upplevelseresa

 122. Thyra Andersson Svara

  Att få åka på en resa med en svensk reseledare ger massor av trygghet. Ofta har de dessutom själva bott på orten och kan otroligt mycket – en levande reseskildring som man annars får läsa in på en lång tid själv. Dessutom missar man många guldkorn. Detta är semester de lux med trevligt sällskap där det inte behöver bli missuppfattningar.

 123. Pernilla Svara

  Äntligen en resa min mamma kan åka på utan att vara rädd att hon inte förstår. Men en svensktalande finns det alltid någon att fråga när man känner sig orolig över något 🙂

 124. Jenny Svara

  Det känns väldigt tryggt att ha med sig en svensk reseledare. Någon som vet vägen, viktiga telefonnummer, eller andra nödvändiga bra-att-veta när man är vilsen turist!

 125. Anne-Marie Örtenblad Petersson Svara

  Med en svensk guide kan du koppla av.
  Detta är ju vitsen med en riktig semester.

 126. EN MÖLNBOBOS LIV Svara

  Det bästa med att man har en svensk guide med är att även barnen kan ha glädje av resan. Dessutom så är det en bonus att man har en guide med hela tiden som kan berätta om resmålet man är på.

  Hoppas på tur och har tipsat här

  https://annasbloggtavlingar.wordpress.com/2016/12/18/lucka-18-hallin-1812/

 127. Steve Svara

  Med svensk reseledare har man alltid någon där som man kan vända sina frågor och funderingar till när man undrar över något. Reseledaren kommer också alltid att kunna ge tips på saker att göra och kan förklara detaljerna utan att något faller bort i översättningen.

 128. Marcella Fumei Svara

  Även om man, som jag, är van vid att prata engelska och inte har några problem med det, kan man ibland hamna i situationer där engelska inte fungerar, tex i små byar på landsbygden i södra Europa. En svensk reseledare som talar det inhemska språket och som kan reda ut eventuella missförstånd eller tom förhindra dem, är guld värt då! Alla människor har ju inte samma kontrollbehov som jag har heller, utan är väldigt glada åt att det finns någon som har koll på tider, vägar och andra viktiga detaljer, och som kan göra sig förstådd i hela gruppen.

 129. Monica Höglund Svara

  Med reseledare får man i de flesta fall mycket info om landets förhållanden och dessutom hjälp ifall något problem uppstår.

 130. R. Nordstrom Svara

  Jag tycker att det är bra med en kunnig reseledare som talar svenska, det är lättare att få information kring sevärdheter, restauranger och kulturen om den platsen man besöker. Men annars så fungerar engelska bra det är min egen erfarenhet, det viktigaste är att reseledaren är kunnig och påläst.

 131. Sonja Eliasson Svara

  En svensk reseledare hjälper till som expert på destinationen och kan lättare relatera till turistens frågor och eventuella problem. MIssförstånd på grund av språk slipper man helt och hållet.

 132. camilla eriksson Svara

  Skulle bli ett avkopplande sätt att resa på,och att man inte missar några guldkorn.

 133. Anna Svara

  För mig som gärna släpar med min gamla mor på bussresor så är en svensk guide nästan en förutsättning för att min moder ska kunna hänga med. En gång hade vi en engelsk guide, då fick jag sitta och översätta allting. Och roligare kan man ju trots allt ha på semestern!

 134. Lars Wendel Svara

  Resan blir bara bättre

 135. carina Svara

  Buss vore kul att resa med någon gång har aldrig varit på långfärd med sådan

 136. Annika Olsson Svara

  När man ger sig ut på okända platser och utflykter så misssr man ju inget spännande med en guide med sig

 137. Mikaela Appelkvist Svara

  När trygghet & kompetens uti vida världen ska få råda,
  är det ju en reseledare som jag på färden vill skåda!

 138. Matilda lindgren Svara

  Jag tycker att det är bra för då kan man våga resa mer och inte behöva va så rädd för att det ska gå fel! Man har alltid någon att fråga och man kan lättare resa själv också, tycker det är super!

 139. Ulla Janneby Svara

  Med svenska undviker man många missförstånd och resan kan bli mer avslappnande!

 140. Marita Svara

  När sonen började läsa tyska på högstadiet lovade jag honom en resa till Berlin. Den har inte blivit verklighet än eftersom pengarna inte räckt till. Eftersom vi spetsat in oss på en bussresa med Ölvmarks skulle presentkortet komma väl till pass – en sån fin julklapp till ambitiös högstadieelev!

 141. Eva Svara

  Fantastiskt bra med en svensk reseledare! Man kan själv koppla av och bara njuta av sin semester. Ölvemarks reseledare är mycket pålästa och ger extra krydda på din resa!

 142. Louise Svara

  Eftersom man inte pratar lika bra engelska överallt och det är det jag behärskar utöver svenska så är det perfekt med en svensk guide. Dels om man har otur och blir sjuk men även för att jag inte vill missa någon information av sånt som intresserar t.ex. historiska platser.

 143. Yvonne Lindh Svara

  Jag som är så dålig på språk uppskattar verkligen
  Att det finns en svensk tolk med

 144. Irina Svara

  Det alltid trygg med att åka med Ölvemarks reseledare för att man känner sig trygg.

 145. birgitta Svara

  Stäng av ljudet på din TV
  och titta på ett rese-reportage,
  det är som att åka en bussresa utan guide!

 146. Christel Lönn Svara

  För att få bra och kunnig information och framförallt att kunna ställa frågor man själv är intresserad av. Din resa blir så mycket mer intressant med kunnig information.

 147. Ulrika Skogstad Svara

  Lättare samt snabbare att få svar på frågor, hjälp m.m. Skapar trygghet framförallt när man är lite äldre!

 148. Berit Görndt Svara

  En svensk reseledare är ett extra plus, det finns alltid något som är svårt att uttrycka på ett främmande språk, dessutom får man ut mycket mer av en resa, när missförstånd kan elimineras.

 149. Esmat Svara

  För mig som uppväxt i ett land där vi inte kunde lära oss ett enda ord på engelska så är det väldigt svårt för mig nu. Tycker att det blir bra med reseledare.

 150. Lena Nilsson Svara

  Lättare att ställa frågor och att förstå svar och information. Tryggt bra och säkert med svensk guide, toppen!!

 151. Anna-Carin Svara

  Det vore toppen med en svensk reseledare så att även familjens fyra barn som är mellan 5-10 år kan hänga med i vad som berättas om landet de befinner sig i.

 152. Rebecka Nilsson Svara

  Att ha med en reseledare är alltid positivt, men om denna dessutom talar svenska blir allt så mycket lättare!

 153. Christina Andersson Svara

  En svensk resledare är det bästa. Ingen information försvinner i översättningen. Man behöver inte oroa sig över att kunna engelska för att kunna ställa frågor. Perfekt!

 154. Carina Malm Svara

  Det absolut bästa med en reseguide som behärskarsvenska är vetskapen om att jag förstår allt som sägs under guidade turer. Det förhöjer kvaliteten på resan,då jag vill lära mig så mycket som möjligt. Tryggheten i att veta att jag kan få hjälp, med att göra mig förstådd om jag behöver hjälp med något. Detta tillsammans förgyller upplevelsen ännu mer.

 155. ANN ☀️ Svara

  Med en ciceron som håller i karta och kompass
  kan man avspänt njuta av service i högsta klass!

 156. Nilla m Svara

  Känns skönt o tryggt med en svensktalande reseledare som även kan hjälpa till om det dyker upp frågor eller problem under resan

 157. Erika Svara

  Med en svensk reseguide känns resan extra trygg, det blir inte språkförbistringar eller missförtånd. Man får helt enkelt mer ut av resan, med andra ord – helt perfekt!

 158. Suzanne B-Nilsson Svara

  Vi har gjort många resor med Ölvemarks och åker gärna på bussresor. – har alltid haft fantastiskt trevliga och erfarna svenska reseledare som kunnat guida och hjälpa till. Att bli guidad på sitt eget språk gör upplevelsen mer avslappnad. Längtar till nästa Ölvemarksresa som förhoppningsvis blir i sommar

 159. Kristina Gustavsson Svara

  Skapa god stämning och gemenskap kan vara viktigare än själva resan❤ Men den största vinsten är ju kunskapen om resmålet Att få med sig mer, det är toppen

 160. Monica Nilsson Svara

  Känns tryggare och så förstår man allt.

 161. Karin Söderberg Svara

  Man kan luta sig tillbaka, känna att man är på semester. Slippa oroa sig för att inte göra sig förstådd och få svar på frågor som dyker upp under färden. Njuta!

 162. Samuel Tholén Svara

  Kanon med svensktalande guider, tror det är uppskattat av många.

 163. Diaco Svara

  Våra svenska reseledare har alltid varit både trevliga och informativa. Det uppstår inte konstigheter kring den främmande kulturen utan det förklaras på ett pedagogiskt sätt.

  Vi har rest med ölvemarks 3 gånger tidigare: Costa Brava, Budapest och två veckor i andalusien förra året. De svenska reseledare vi fick var väldigt insatta och trevliga!

 164. Catharina W Svara

  Jag älskar att bara sitta i bussen och se landskapet fara förbi medan kunniga reseledare berättar om landet, miljön, historik, traditioner, shopping m.m.
  SÅ vill jag uppleva en semester!!!

 165. Helena Johansson Svara

  Med svensk reseledare så kan både barn och vuxna i alla åldrar hänga med på vad som berättas och ses på ett enklare sätt. Reseledaren vet även vad som är typiskt svenskt och kan därmed informera om saker som in upplevas som annorlunda i svenskens ögon.

 166. Pirjo Eckhell Svara

  En resa utan reseledare är som en resa utan reseledare, tomt och innehållslöst om man inte kan språket.

 167. Marie Svara

  Man får utmärkt guidning och hjälp med allt man kan önska från resans början tlll dess slut!

 168. Siv Åkerlind Bäckman Svara

  När man som vi tillhör den äldre genieationen är trygghet något som uppskattas oerhört mycket på en resa då man är på okänd mark.Språket,kulturen ja allt det okända som är både skrämmande och spännande.DÅ är en svensktalande guide tryggheten

 169. Susanne Sundgren Svara

  Det är bra på många sätt o vis. Skönt med någon som hittar o vet vilka ställen som är värda att åka till , sen toppen med en person som kan undvika onödiga kulturkrockar. Härligt med hjälp överhuvudtaget om det behövs.

 170. Jerker Svara

  Det är bra för då kan även de äldre som inte lärde sig t ex engelska hänga med utan problem.

 171. Björn A Wallner Svara

  Att rese ledaren är Svensk spelar ingen större roll för mig. Om hen kommer ifrån Nepal eller Burundi men pratar Svenska är bra. Speciellt om man reser till ett land som man aldrig har besökt förut. Om rese ledaren är bra beror inte främst på språket utan personlighet.

 172. Jakob Svara

  Det bästa med en guide är att du kan förstå kulturen och varför saker är som de är i landet med en som är kunnig och pratar ditt språk. Reser jag så vill jag veta mer om landet jag är i.

 173. Gunilla Björkengren Svara

  Det viktiga är en guide som är kunnig,intresserad och trevlig. Sedan att språket är på Svenska är ett plus då men inte behöver koncentrera sig så!

 174. Åsa Holmkvist Svara

  Till resan kommer då ytterligare en dimension !
  Resmålet blir till en personlig relation !
  Personliga kommentarer kan man inte läsa sig till,
  att ha en guide är det jag alltid vill !

 175. Karl L. Nyman Svara

  Reseledare är A & O
  när man utomlands vill färdas i lugn och ro.
  Ölvemarks kan man solklart tryggheten anför-
  tro.
  Med kunskap, omsorg och superkvalité
  står de
  för alla tre!

 176. Yasmine Svara

  En svensk reseledare kan man nyansera sina önskemål för. Man kan också få veta vad man ska undvika, vilket man kanske inte får veta annars. Det känns som ett skyddspaket att ha en svensk reseledare med sig.

 177. Gulli Lundström Svara

  Att resa med en guide är mycket bra. Då får man information, tips och idéer på guldkorn på orten.

 178. Helen Svara

  Alltid skönt att åka på resa. Men med reseledare som är med på resan, vore kanon på resan vi har planerat vid halvtid i mitt liv.

 179. Benny Frölander Svara

  Hej
  Jag tycker det är bra att ha en påläst guide på resan ifall man själv inte har läst på om resmålet

 180. Frida Elmgren Svara

  Idag reser vi mer än någonsin och även till fler ställen än tidigare. Vi reser i alla åldrar och att ha en guide med på en resa gör att man inte bara känner sig trygg utan man förstår även mer av resmålet.

  Guiderna är pålästa och som resenär förstår man vad som sägs och får lära sig intressant historia om varje resemål.

 181. Ingela Berglund Svara

  Har bla varit i Gardasjön med Ölvemarks, helt fantastiskt att ha en svensk guide som under resans gång pekade ut och berättade om olika sevärdheter, vad man ska tänka på, berättade om mat, mm något jag gärna följer med på igen.

 182. Joanna Svara

  Det är så bra föe då får man max inforamtion på sin resa

 183. Irene Larsson Svara

  Skönt med svensk reseledare då kan man koppla av ordentligt på resan och bara insupa vad reseledaren vill förmedla.

 184. Jerry Magnusson Svara

  Med svensk reseledare med på resan så blir ju allt så mycket smidigare så allt kommer ju gå mycket bra.
  Det hade varit underbart att få resa med er i sommar.
  Ni har ju så bra service och komfort när det gäller allt så resan blir ett oförglömligt minne för livet.

 185. Caroline Suoraniemi Svara

  Dem resor jag varit på med en svensk reseledare har varit jättebra. Även om jag kan skaplig engelska så har jag fått mer information som jag förstår om det vi besökt. Det har inte heller känts lika jobbigt att ställa frågor på svenska. Det känns tryggt att ha någon som kan språket och resmålet med sig helt enkelt 🙂

 186. Sylvia Lundqvist Svara

  Man får en sann bild av resmålet när det medföljer en guide som kan sina platser. Man förstår vad dom säger ,dom vet vad som är sevärt och intressant ,samt att man känner trygghet när man är i ett främmande land.Dom är iregel väldigt pålästa .

 187. Maria Svara

  När jag turistar
  undviker svensk guide att det språkförbistrar.
  Jag förstår allt som sägs och rekommenderas
  så jag till fullo informeras.

 188. Ann-Margret Olson Svara

  Nuförtiden lägger jag oftast upp resan själv hemma framför datorn. Och försöker läsa på innan. Men det kan också vara skönt att sätta sig på en buss och låta sig föras ut i Europa under kunnig ledning av någon som både är påläst och som kan hantera trixiga situationer.

 189. Lena Morén Svara

  Engelska landsbygden med guide vore intressant, särskilt med en svensk reseledare

 190. Lisbeth Pettersson Svara

  Som astmatiker och dålig på språk känns det väldigt bra att ha med en svensk tolk om utifall att………… Även maken är dålig på språk eftersom det inte var så noga med att lära sig det på 50-talet. Skulle väldigt gärna ta med gubben till Holland och titta på alla blommorna!

 191. Pia Wendt Svara

  En storstads resa, med reseledare skulle vara helt fantastiskt

 192. Christel Svara

  När man inte förstår engelska så bra, är en guide som talar svenska det man vill ha. Glömmer aldrig hur vi uppskattade det på vår första resa på Rhodos för över 40 år sedan och hur vi saknade det på vår resa till Kairo och pyramiderna så även i Turkiet, en svensk guide för svenska resenärer är viktigt det bör resebolag erbjuda och deras kunder kunna ta för givet.

 193. Tess Svara

  Ibland är det skönt att utforska själv men man missar ofta riktgt coola grejer på resmålet så en riktigt bra guide som har kolla på alla dom är guld värd.

 194. maj-britt gäderlund Svara

  När guiden pratar kan jag koppla av
  då vet jag vi är på väg och allt har börjat bra

 195. Ann-Britt Svara

  Vi har rest mycket på egen hand i bil genom Europa, flyg och med utflykter med guide (både inhemsk och svensk). Jag har också rest med buss där guiden följer med hela tiden. Du har allt fixat om du vill ha en riktigt lat semester och det är så skööööööönt. Du får hjälp om du inte förstår språket och dom berättar allt så du inte missar något om det du susar förbi. Fixar allt när det gällar äta.

 196. Bitte Gustafsson Svara

  Jag tror att en av de största anledningarna till att dessa bussresor är så populära just är att det är svensk guide. Många pensionärer har inte de språkkunskaper som krävs för att tillgodogöra sig information på t.ex engelska (min man är en av dessa).

 197. Majvor Björnell Svara

  Vi tycker verkligen om att resa med buss ofta med er,
  Med en bra guide och bra planering på fina hotell och god mat och dryck.
  MoB

 198. Malin Svara

  Perfekt med en reseledare som är expert med på resan! Bra med tips och råd!

 199. Karin Wennerqvist Svara

  Vid språk- eller kulturkrockar är det toppen med guider.

 200. Ingela Sjögren l Svara

  Det är jätte tryggt om det händer något och man förstår allt som visas vi älskar att åka på bussresa.

 201. ingela johansson Svara

  Att komma till ett nytt land eller ort är alltid spännande och att då få all information av en duktig påläst guide på ditt eget språk är faktiskt halva resan.Då blir behållningen så mycket bättre och du ser framemot nästa resa med guida turer

 202. Anja L Svara

  Vore toppen för mina föräldrar som inte är bra på språk. Trygghet att veta att de förstår.

 203. Diana Svara

  Jag har själv jobbat som reseledare, i Spanien, på ett av få företag som erbjuder svensktalande guider. Det märktes att det uppskattades av gästerna, speciellt av den äldre generationen, som kände sig trygga på utflykterna och förstod all intressant information som de fick möjlighet att ta del av. Även fast gästerna befinner sig i ett annat land så känns det som hemma när guiden förstår och talar samma språk samt kan relatera till olika situationer som kan uppstå. Lokala engelsktalande guider är ett bra komplement då de besitter mer kunskap men det ska vara just det, ett komplement till en svensktalande guide. Jag har tidigare rest med Ölvemarks, tex till London och rundresa i Italien, båda gångerna med svenska reseledare som gjorde ett fantastiskt jobb.

 204. Lisa Dahlén Berenberg Svara

  När man till nya ställen i världen fara
  Är en bra guide svår att avvara.
  Kunskaper i Språk, seder och bruk
  Är en bra guides stuk.
  Med guide man trygg sig känna
  Och slipper vilse ränna.

 205. Eva Svara

  Om man behöver hjälp om det skulle hända något är det bra att man kan förklara på svenska

 206. Birgitta Norén Svara

  ”And here we see a …” Ja, vaddå?
  Främmande språk kan va’ svårt att förstå
  En guidning på svenska är alltid det bästa
  då kan jag tillgodogöra mig det mesta

 207. Susanne Svara

  Perfekta julklappen att till min pappa ge….
  18 fantastiska länder att med guide få uppleva och se!!

 208. Christina Holmén Svara

  Vore jätteroligt att vinna ett presentkort. Resa med guide är toppen då man får se guldkornen på platserna man kommer till.

 209. Sara Heikkinen Breitholtz Svara

  Min mormor som efter att ha tvingats amputera sitt ben på grund av diabetes har lärt sig att gå igen. Det skulle vara otroligt roligt att åka på en resa med henne och min son som på tre. De skulle båda ha stor glädje av en svensk guide. Hela familjen på fyra generationer skulle kunna ha en aktiv del.

 210. Margaretha Elfström Södergren Svara

  En bussresa ner till Italiens sköna land, det vore semester det, bara koppla av, någon som berättar om allt intressant vi passerar och bara njuta av natur, kultur och god mat. För en gångs skull – mer eller mindre slippa tänka, bara njuta.

 211. Annika Jonasson Svara

  En resa blir mer fulländad när man får veta allt från var man kan fika gott till vem som styr landet och hur. Dessutom blir det en annan stämning när man frågar på svenska och alla förstår och reseledaren skämtar ofta med många skratt som gör resan roligare.

 212. Britt Marie Vulcan Svara

  En guide på resan är bra. En svensktalande guide gör resan ännu bättre.Den bästa resan är den som jag får göra. Blir den med Ölvemarks i vår?

 213. Monica Johansson Svara

  En duktig svensk guide betyder information på egna språket, kunskap om landet och skillnader i kulturer etc. Mycket bra för dem som inte ör så bevandrade i andra språk. Ger också en viss trygghet.

 214. anne fredriksson Svara

  att ut världen åka känns bra i synnerhet som nybliven pensionär o vinner jag kan det bli en extra resa

 215. Maria Holst Svara

  Det ger en helt annan upplevelse. En bra guide är a och o!

 216. marianne karlsson Svara

  Jag har inte åkt på en bussresa sedan slutet av 80-talet, så det vore verkligen kul man ser mycket mer när man färdas på detta sätt, det var så länge sedan jag var i London så då skulle jag göra en resa dit?

 217. Malin Johansson Svara

  Det är bra att det följer med en svensk reseledare för att kunna informera och svara på frågor för de som inte förstår engelska. Jag och min 85-åriga farmor har börjat spåna på en resa till Nederländerna till våren. Hon förstår inte något annat språk än svenska och därför är en svensktalande reseledare något av det som väger tyngst nu när vi letar efter ett företag att åka med.

 218. rebecca Svara

  Känns som att det ger en bra trygghet om det skulle hända något och om personalen är utbildad om resmålet och upplevelsen så kan det ge ännu mer kan jag tro.

 219. Malin Svara

  Jag tycker det är bra för då missar man verkligen inte information på grund av att man inte förstår språket , och dessutom blir det oftast lättare för guiden att förstå resenären då man har samma kultur med sig i bagaget och guiden kan lätt förstå i förväg när kulturkrockar sker och förklara och berätta mer om skillnaderna mellan Sverige och landet man befinner sig i.

 220. Alma Svara

  Det är avgörande när man bokar resa…jag vill inte misa all info reseledarna är ofta duktiga och hjälpsamma

 221. maria johansson Svara

  Svensk reseledare borde vara en självklarhet på resor. Det kan vara svårt annars att ta åt sig all information och fakta om sevärdheter. dessutom är det en trygghet om något inträffar på resan.

 222. Britt-Marie Eklund Svara

  Med svensk reseledare så missar man ingen viktig information om resmålet. Bara varit på bussresa en gång men det var toppen så med en vinst tvekar jag inte att slå till igen.

 223. Ewa-Karin Eriksson Svara

  En bra och kunnig reseledare gör att man får ut mycket av sin resa samt att man kan koppla av och
  njuta av resan,

 224. Anna Gummesson Svara

  Nog för att man vill uppleva även landets språk och kultur så är det ändå en trygghet och helt enkelt smidigare att ha en svensk reseledare. Behöver man hjälp är det lättare att beskriva sitt problem på svenska än på engelska, helt enkelt.

 225. Gertrud Andersson Svara

  Avkopplande, bekvämt, lärorikt och maxad guidning. Bussresa är perfekt.

 226. Tina Hermansson Svara

  Du får möjlighet att se så mycket mer med en reseledare och är hen med från början blir resan både intressantare trevligare. Det skapar också en trygghet att det alltid finns någon som har kunskap och kan hjälpa till i olika situationer. Som när ”Gunnar” råkade snubbla rakt ner i en fontän”. 😛

 227. Kerstin Eriksson Svara

  Öppnar upp möjligheter för den osäkre resenären såväl som för den med begränsad språkutbildning. Kulturen kan också vara betydelsefull.

 228. Sofia Eriksson Svara

  Tydligheten blir allt bättre för de som inte kan förstå engelska!

 229. Anneli Svara

  Åh hade varit roligt att få resa, intressant med kultur å att få se

 230. Charlott johansson Svara

  Tänk att få överraska far med en resa på hans födelsedag den 23/12!
  Vet att han längtar till Italien.
  Jag slipper vara orolig när han är ute och far eftersom han kommer vara väl omhändertagen av er guid och chaufför!

 231. Carolina Heltorp Svara

  Avslappnande och skönt att bli orienterad av en expert! Jag försöker alltid att läsa på, finna ”guldkornen” och lära om platsen, men inget slår en guide! Orken att planera allt själv finns inte just nu som småbarnsmamma. Jag skulle gärna överraska min mamma med en mor/dotter-resa!

 232. Carina Rosengren Svara

  Känns tryggt då jag har lättare att förstå allt som de förmedlar om respektive ort som vi hamnar i.

 233. Peter B Svara

  En guide som följer med kan höja klassen på resan med 100% !
  Man får ut så mycket mer av resan och den blir ett minne för livet !

 234. Emelie Heij Svara

  En svensk reseledare underlättar för så många människor som har svårt för andra språk eller kanske helt enkelt aldrig lärt sig det. Jättebra tycker jag! Så alla kan/vågar resa!

 235. Aneta Svara

  Det som är bra med en egen reseledare är att den personen kan det aktuella landet då reseledaren har läst sig in på landet och har ett genuint intresse att berätta allt om landets historia, kultur och levandsvanor för resenärerna , som man kanske som besökare har svårt att få begrepp om det är första gången man besöker landet. Det känns tryggt att ha en reseledare som man kan luta sig mot, om det händer något under resan, man kan alltid anlita reseledarens tjänster. Dessutom kan man redan före resan läsa på Instagram, där reseledarna publicerar foton och filmer och få sig en uppfattning om vad som väntar en just i det landet som man ska besöka. Jag tippar att det är en extra trygghet för gästen och då speciellt för en som är äldre eller som inte tidigare har rest så mycket på egen hand.

 236. Mina Svara

  Man få ut det bästa och mesta av resan.
  Man känner sig tryggare.
  Man känner sig son hemma fast borta

 237. Ana Kokol Svara

  Jag antar att det är ofta så att företaget placerar dessa guider på platser de känner till och ibland till och med behärskar språket. Så vet jag att många bussbolag vill jobba men det är inte alltid lätt att få till det med schema. Jag har varit iväg på en bussresa till Berlin där guiden hade bott i Berlin och tack vare detta gav oss lite guldkorn som vanliga guider inte gav, sånt man inte hittar i guideböcker. Guide=kunskap

 238. Eva Haraldsson Svara

  Man får så mycket mer ut av resan med en guide som pratar svenska än om man på knagglig engelska skall klara sig på egen hand.

 239. Aneta Svara

  En reseledare har genuin kunskap om landet och kan återberätta om landets historia, kultur, levnadsvanor och allt annat intressant som man kan behöva veta och har nytta av för att få ut så mycket som möjligt av besöket i det aktuella landet. Det är som ett extra bonus, för att inte tala om tryggheten att kunna vända sig till reseledaren om det uppstår några problem under resan eller om det blir några missförstånd med landets invånare på grund av språkförbistring. En reseledare kan i regel landets språk bättre än både du och jag, så att behöver man få hjälp med att fråga om något ute på stan, till exempel om det finns svenskt kaffe på hotellet, så går det utmärkt att anlita reseledarens tjänster. På Instagram kan man kolla deras foton och filmer, som kan vara till stor nytta när man ska bestämma vilket land man önskar besöka nästa gång.

 240. Marie Svara

  I länder med andra alfabet ståt man sig slätt,
  utan en språkkunnig guide som lätt,
  kan göra resan till det den ska va´,
  en bekymmersfri avkoppling var da´.

 241. Lena Svara

  Borta bra, men hemma bäst,
  gäller förståelse allra mest.
  Tänk att ut i världen åka
  och på svenska kunna språka.
  Gynnar såväl gammal som ung.
  I svenska språket är man kung.
  Man slipper krångel och sparar tid.
  Slappna av och njut av semesterfrid.

 242. Tilda Bengtsson Svara

  En svensk reseledare gör att kommunikationen blir felfri, inga missförstånd på grund av språkbristningar kan ske. Man kan alltid känna sig bekväm med att ställa frågor, då reseledaren alltid kommer förstå vad du vill säga på svenska 🙂

 243. Jessica Eliasson Svara

  Inget måste men en klar fördel med Svensktalande reseledare. Man förstår allt, kan ställa frågor utan att man är rädd för att säga fel. Man känner sig lite mer hemma- borta. Det ger en viss trygghet.

 244. Ann Svara

  Det blir inga missförstånd när det är en svensk reseledare. Enkelt och bekvämt!

 245. Lena Björk Svara

  Så enkelt för en ensam mamma med två barn när det är en välplanerad resa med guide och allt!

 246. Annelie Mårtensson Svara

  Perfekt!
  Då får man ut mer av resan omman förstår språket och även kan fråga om olika saker
  Bra med svensk reseledare som känner till olika sevärdheter

 247. Gerd Weinstrand Svara

  Trygghet, säkerhet och en känsla av ”hemma”
  På resan kan hjälpa vid något dilemma.
  Att reseledaren talar samma språk som vi resenärer
  Gör oss gladare och underlättar särskilt för barn och pensionärer.

 248. Christina Frisberg Svara

  Jag har aldrig åkt med Ölvemarks men skulle bra gärna hänga på såklart 🙂 Ja en Svensk resledare är ju superskönt för de som inte är så resvana och dessutom kanske inte kan språket som talas på destinationen , jag pratar själv tex. inte Tyska eller Franska så där skulle det ju vara suuuperbra med en Svensk resledare såklart 🙂 <3
  Ha en härlig 3:dje Advent 🙂

 249. Sylvia Svara

  Självklart ska man ha en svenskspråkig guide, då blir det inga missförstånd. En bra och påläst guide är toppen, man får ut så mycket mer av resan när man förstår allt till 100%.

 250. Carina Granström Svara

  Suveränt bra att ha en svenskreseledare med, om man stöter på problem är det lättare att få hjälp. Många kanske inte förstår språket dit man kommer.

 251. Jenny Svara

  Att alltid kunna göra sig förstådd, och förstå gör att resan blir lättare och att man kan njuta mer utan oroliga tankar.

 252. Håkan Svara

  Från vintermörkret rymma bort
  med svensk guide är högsta lott

 253. Lisbet Samuelsson Svara

  Det säger ju sig självt, man förstår allt som presenteras och man kan fråga om precis vad som helst. Helt enkelt tryggt !
  Man får ut så mycket mer av sin resa !

 254. Bosse Svara

  En bra guide på hemlands språk är det smörjmedel som får en utlandsresa att bli perfekt.

 255. Tina Axelsson Svara

  Jag har rest mycket med bussar lite varstans i världen, jag gillar konceptet att man köper allt i ett paket, och inte behöver tänka så mycket, titta ut över det vackra landskapet genom bussfönstret och bara lita på att bussen tar dit dit du vill=) Tummen upp för bussäventyr!

 256. Frida Bergner Svara

  Det bästa med svenska guider är att man får ut det mesta och det bästa av en resa.

 257. Holly Svara

  Tycker det bästa med en svensk reseguide är att man vet att det kommer vara tryggt vart man än åker. Det är viktigt för mig att lära känna en stad, speciellt när man inte varit där innan, och det är viktigt med stadens historia. Om man inte varit där innan så vet man att med en svensk reseguide så kommer ens resa bli top notch & man kan känna sig trygg i att man kommer förstå allt & kunna kommunicera.

 258. Daniel Svara

  Det som är så bra med guider är att det ger en extra dimension till resan. Det inger dessutom en extra trygghet. Vi åker ofta på bussresor just för att man får uppleva så mycket mer än själva ”huvud-resmålet”.

 259. Emelie Hansson Svara

  Om det är en svensk reseledare är resan tillgänglig för fler. Det underlättar ex för de som kan inte kan engelska och de som hör dåligt. Det ger också en trygghet att resa med någon som är van vilket gör att man kan luta sig tillbaka och njuta till fullo.

 260. Emelie Hofman Svara

  Min mormor och morfar åker gärna på bussresor då morfar är väldigt flygrädd. Det är dock absolut nödvändigt att det finns en svensktalande guide med, ingen av dem kan engelska så utan svensktalande guide skulle de känna sig helt vilse. Svensktalande guider gör att till och med min mormor och morfar vågar sig ut och upptäcka världen!

 261. Ingrid Svara

  Eftersom jag oftast är ”reseledaren” i vår familj, så är det skönt att någon gång då och då få slippa ansvaret och bara få följa med och lyssna på en guide, speciellt en svensk guide som förstår det svenska lynnet. Det är alltid spännande att få ett land ”förklarat för sig” av någon som verkligen kan sin sak. En inhemsk guide kan visst förklara sitt lands kultur och sociala förhållanden etc, men en svensk guide tillför den extra dimensionen att hen kan vinkla det ur svenskt perspektiv och vet vilka skillnaderna är mellan Sverige och det aktuella landet/länderna. Min sambo är inte jättebra på engelska och ibland får jag översätta efterhand och missar då oundvikligen en del info själv. Med en svensk guide så slipper vi detta. Ofta har de svenska reseledarna lite kul anekdoter om t.ex. språkförbistringar och vad det kan leda till och det brukar vara väldigt underhållande, speciellt om man får informationen i förebyggande syfte och slipper vara med om en del pinsamma situationer själv… 🙂

 262. Jürgen Grosse Svara

  Det är tryggt med en svensktalande reseledare. alltid någon som får ett problem.

 263. Elga Holm Svara

  När man åker på charter blir det ganska ensamt då är det bra med gruppresor med svensktalande reseledare. Personen får ihop gruppen och man blir lättare bekant med de andra resenärerna. Alla kan förstå vad reseledaren berättar och man kan få massor av tips på att göra lite annorlunda grejer. Vill man inte hitta på något själva finns alltid något att göra i gruppen som reseledaren har ordnat.

 264. liselotte andersson Svara

  Det är ju en enorm trygghet att en svensk reseledare finns tillgänglig

 265. Ing-Marie Lantz Svara

  Med svensk reseledare känns det tryggt och säkert och resan blir mer avslappnad.

 266. Margareta Cronberg Hermansen Svara

  Är precis hemkommen från en av Ölvemarks alla julresor. Det känns skönt och tryggt med en svensk reseledare och även om man behärskar något annat språk så är det ändå en klar fördel att få all information på sitt eget språk, då missar man ingenting och det känns mycket tryggt om man skulle få några problem. Nästa år hoppas vi på en ny upplevelse med Ölvemarks kunniga reseledare!

 267. Liselott Larsson Svara

  Oh, en resa att se fram emot i vintermörkret

 268. Maria Svara

  Det är toppen för jag vill åka med min 80-åriga mamma till Rom, o det är så mycket lättare att hänga med på allt som sägs, när det är på svenska. Lätt o ställa frågor o man får ut maximalt av sin reseledare

 269. Mats Svara

  En Svensk reseledare är bra att ha
  när man rätt restaurang bevista ska
  Även när man på markant vill pruta
  så man slipper därifrån kuta
  När man i rummet något oväntat får se
  är det bara att vår reseledare störa i sitt te
  Även skall vi tänka på vår chaufför
  Som så ofta är på gott humör
  Men vår reseledare är ändå vår borg
  vid resans slut vi avsked tar med sorg

 270. Siv Svara

  Trots russinskinnet
  är jag ung i sinnet
  en nyfiken pensionär
  och van bussresenär
  litar på trygg chaufför
  och svensk reseledare som parlör

 271. Hjärtebarnsmamman ♥ Svara

  Åh jisses vilken vinst att få
  tror inget detta kan klå.
  Håller tummar och tår för ett bättre år
  då min mamma lämnade oss med öppna sår
  I hjärtat och själen stora de är
  och en resa med den jag håller ömt & kär
  skulle kanske få såren att läka en smula
  Så kroppen och hjärnan kan få börja på ny kula
  med en weekend iväg med buss
  kanske blir det en och annan puss
  När barnen de tre får passas av släkt & vänner
  så vi kan få göra vad som faller oss in och känner
  Där en svensktalande reseledare är bra
  att berätta vad man kan göra var da’
  Utomrikes på främmande land
  kan vi gå hand i hand
  Medan min lilla mamma från himlen ser
  att dottern hennes klarar sig, och ler <3

 272. Ingrid Nilsson Svara

  Det är viktigt med en svensk guide, som är kunnig i historia, geografi och samhällsfrågor som rör landet bussen passerar. Det blir intressant att ta del av guidens kunskaper under resan och resan blir viktig i sig och inte bara en transportsträcka till ett resmål.

 273. Klas Svara

  Med en svensk reseledare blir det helt enkelt ”så mycket enklare”! 🙂

  All information direkt, utan att behöva översätta – ”för dej själv” och eventuellt för andra i ditt resesällskap.
  En svensk reseledare vet våra behov bättre! Andra fördelar är att de vet skillnader och likheter med Sverige och kan på så sätt förse oss med roande information 🙂
  Eventuella frågor man behöver ställa, blir också betydligt lättare 🙂
  Missförstånd unviks, även det är en stor fördel.

  Med en svensk reseledare känner man sej väldigt trygg 🙂

 274. Susanne pettersson Svara

  Svensk guide är bra om man har svårt att förstå ett annat språk.

 275. Jenny H Svara

  Riktigt bra med svensk reseledare

 276. Synöve Svara

  Reseledare service på svenska gör att man känner sig trygg och det är smidigt om man inteär språk kundig

 277. Jerry Sandström Svara

  För att jag ska få den ultimata upplevelsen så vill jag inte missa några sevärdheter och då passar en reseledare som jag kan förstå och höra allt vad som sägs.

 278. Ida Stenström Svara

  Bra när man inte alltid kan göra sig förstådd på andra språk.

 279. Gunnel Svara

  Jag har aldrig rest med en svensk reseledare. Bättre kan det nog inte bli. Tänk att få alla upplevelser att sjunka in direkt. Bara att tacka för den servicen.

 280. Carina Eriksson Svara

  Med en svensk reseledare får jag ut maximalt av min resa. Massor av intressanta saker som jag annars missat att ta reda på eller förstå.

 281. Marita Svara

  En reseledare som på svenska guidar är ju att föredra.
  Då förstår man allt och kanske enklare kan ställa frågor
  Och det är ju bra.

 282. Beatrice Å Clarelius Svara

  Att ha med sig en guide på en resa bidrar till ökad kunskap, trivsamhet & trygghet om platsen/landet man besöker och även mycket runt omkring!

 283. Per-Åke Svara

  Det är alltid bra med en svensk reseledare då det underlättar kommunikationen och risken för missförstånd blir betydligt mindre! Håller tummarna för att jag och familjen vinner ett bidrag till en resa tillsammans så vi kan skapa fler härliga minnen.

 284. Agneta Svara

  Tänk ett resmål med massa äventyr där man kan njuta av natur och dess kultur, med en svensk reseledare tycker jag är genialt. Så nog förstår jag att Ölvemarks framgång inte är något under utan bara en följd av nöjda kunder 🙂

 285. Louise Johansson Svara

  Perfekt med en reseledare som svenska pratar,
  då man om översättning hela tiden inte tjatar.
  Reseledaren förstår svenskens beteende
  utan att håna och visa ett elakt leende.
  Vår kultur och hur vi beter oss kan vara svårt,
  så perfekt med en reseledare som förstår språket vårt.

 286. Ann Svara

  En lyxkantad presentkort på Ölvemarks Holiday vore sensationellt,
  oerhört avkopplande och sååå speciellt,
  tänk att kunna rå om varandra och bara njuta
  tagga ner och nånstans i europa Ölvemarks Holiday få avnjuta,
  Till min dotter Antonia vill jag överraska och låta denna vinst symbolisera
  Få mamma-dotter tid att tillsammans spendera
  Ett härligt avbrott i det vardagsgrå
  En härlig övernattning för bara oss två!

 287. Sara B Svara

  Det är en bra trygghet att ha en svensk reseledare med sig. Man kan lättare få information om guldställen och det där extra stödet som gör att man vågar sig ut på spännande äventyr!

 288. Erling Svara

  För oss som vare sig är res- eller världsvana är det guld värt med en duktig reseledare som pratar svenska. Vår engelska är inte heller den bästa, så det känns tryggt att kunna fråga om allt.

 289. Sara Rick Svara

  Med en svensk reseledare så kan även dem som har svårt för språk förstå vad som berättas om platser man besöker under sin resa. Så att alla i gruppen får en bra resa.

 290. Charlotte Björnström Svara

  Om nåt oförutsett skulle hända så är det bra att det finns hjälp att få på ens eget språk!

 291. Maria Svara

  Svensk reseledare kan förstå vilka frågor kan uppstå hos svenskt resesällskap och besvara dem på bästa, mest förståeliga sätt. Jag menar både språk och kulturvanor. Dessutom kan ledaren i tid uppmärksamma folk på nödvändiga eller spännande saker och seder, sådant som är bra och kul att veta.

 292. Lotta Larsdotter Svara

  Det är bra med en reseledare som talar svenska för alla i sällskapet kanske inte är superbra på engelska. Det är också en trygghet att om man behöver hjälp med något under resan så kan man kommunicera på svenska. Det är fantastiskt med en reseledare som har stor kännedom om det aktuella landets sevärdheter och kultur så att det finns stora möjligheter att få lära sig något nytt under resan.

 293. Bertil Arvidsson Svara

  En kunnig trevlig reseledare är guld värd. Man får mycket information som kanske inte varit så lätt att ta reda på själv. Man känner sig omhändertagen och slipper hålla koll på allting, dessutom har man någon att fråga om det är något. Upplevelsen blir så mycket mer med en reseledare.

 294. Susanne Olsen Holmlund Svara

  Det är toppen med svensk reseledare som kan kulturen och dessa omgivning. lättare att åka på resa när min engelska inte är så bra.

 295. Helen Törnqvist Svara

  Reseledaren kan området, ge tips, känner lokalbefolkning och kan hjälpa en hela tiden vilket är suveränt.

 296. Pirkko Andersson Svara

  Då blir det aldrig några missar i kommunikationen. Perfekt med svensk reseledare som kan landet och kan berätta landets historia och kultur.

 297. Hanna Gl Svara

  Vi hade en svensktalande guide i Rom, hon visade oss alla små guldkorn istället för de massiva turistsamlingarna. Hon hade bott där i flera år och visade oss saker man aldrig skulle hittat son en ”vanlig turist”..

 298. Catharina Svara

  Jag är inte så bra på t ex engelska. Att då få all information om turist attraktionerna på svenska gör att jag får ut mer av resan.

 299. Laila Palm Svara

  Det är alltid bra att ha en svensk reseledare, man får ut mycket mer av resan när man förstår allt. Det vore härligt med ett presentkort från Ölvemarks Holiday.

 300. Hedenström Svara

  Tycker det bästa är den stora tryggheten det medför. Om något går fel skulle jag tycka det var otroligt skönt!

 301. Anita Karlsson Svara

  Mycket bra med en reseledare, gärna som talar svenska. Det gillar jag då jag är dålig på språk.

 302. Ann-CHristin Jönsson Svara

  Det är betydligt tryggare och man förstår allt. Även om man talar hygglig engelska missar man mycket.

 303. Peggy Lundgren Svara

  För att till fullo kunna njuta och ge sig hän allt det nya och spännande som en resa ofta erbjuder, vill jag känna en trygghet i själva arrangemanget av resan. En svensktalande reseledare är absolut det viktigaste för att denna trygghet ska infinna sig. Att få vara svensk med allt vad det kan innebära med behov, önskemål och (o)vanor. Minimerar risken för missförstånd pga språk- och kulturförbistring.

 304. Nils Håkan Karlsson Svara

  Gillar bra service, gärna svensk reseguide

 305. Susanne Svara

  Med en reseledare känner man sig alltid trygg och man blir körd från dörr till dörr.
  En reseledare vet ”allt” om resmålet och de frågor han/hon inte vet tar de snabbt reda på svaret.

 306. Irene Svara

  En svensktalande guide gör att du kan vara helt avslappnad, få massor av intressant information och man förstår alla goa skämt samt en duktig guide drar ofta paralleller mellan svenska förhållanden och hur det är i landet dit man reser

 307. Rickard Larsen Svara

  Skulle vilja vinna detta presentkort då jag och min fru då skulle kunna ge oss ut på ett äventyr.

  Pricken över i blir ju givetvis att man förstår vad reseledaren säger så man inte missar något intressant och/eller roligt i området.

 308. Tarja Russo Svara

  Mot tulpaner i färggrann prakt resan går, hoppas att vi till Amsterdam med Ölvemarks far i vår! Service och svensktalande ingår, perfekt när man inte så mycket holländska förstår.

 309. Elisabeth Sandh-Lindgren Svara

  Med en svensk reseledare får jag ut så mycket mycket mer, kan ställa alla de där ”konstiga” frågorna, för att få veta eller se det där lilla extra:) En trygghet och framför allt en ökad kunskapsöverföring och mycket större upplevelse!

 310. ewa Svara

  Att resa är häligt och en del av livet med eller utan guide, men med guide får man känna sig lite lyxig att få det ordnat och fixat, får bra information och trevliga berättelser om resmålet,, så nästa resa blir det nog med guide

 311. marthina Svara

  Detta låter som ett perfekt upplägg! En svensktalande guide ger en trygghet på resan. Kommunikation och förståelse känns otroligt viktigt vid en resa. Man upplever mycket nytt och främmande och då kan det kännas tryggt med en reseledare med kunskap om landet och som man kan kommunicera med på sitt eget språk.

 312. ulla-kersti carlsson Svara

  TILL PARIS MED EN GUIDE SOM TALAR FRANSKA SÅ ATT SÄLLSKAPET SLIPPER EN MASSA PROBLEM…

 313. Jeanette R Svara

  När och om trubbel skulle uppstå vill man info på sitt hemspråk kunna få och slippa ta till tolk om man ska lösningar på prolem få

 314. Louise Svara

  Det är lite tryggare med en svensk reseledare, speciellt när man behöver hjälp med frågor och funderingar angående resan osv.
  Jag själv brukar förstå engelska väldigt bra, men när reseledare pratat ens egna språk uppstår missförstånd mer sällan.

 315. Marie S Svara

  Väldigt bra om det händer något o få hjälp av någon som pratar svenska.

 316. Lotta Svara

  Kanonbra med en svensk reseledare. Då blir det inga missuppfattningar och dom som inte kan engelska klarar sig utmärkt

 317. Monica Karlsson Svara

  Svensk reseledare, lätt för alla som inte kan resmålets språk att få hjälp av en svensk reseledare. Enklare att förstå och få hjälp om något händer.
  Kanske finns även känslan av en gemenskap om resenärerna och reseledaren är från samma land. Detta i sin tur gör resan roligare, personligare och trevligare för många. Resenären känner sig inte utanför.

 318. Ann-Louise Jonsson Svara

  Så proffsiga och bra och när språket ej räcker till
  så är en svensk reseledare det man vill
  ha med på sin resetur

 319. Sanna Svara

  Wow, vilken fantastiskt vinst! Personligen tycker jag det låter helt otroligt med en svensk reseledare som följer mig och kan guida mig, det skulle kännas tryggt och säkert för mig som inte är sådär vidare förtjust i at prata engelska även om jag förstår språket väldigt bra.

  Kram Sanna

 320. Anna L Svara

  Guide med egna språket optimera
  du får veta så mycket mera
  bästa tipsen få
  och en toppenresa åka på

 321. Sara Svara

  För att det känns tryggande en svensk guide

 322. Pierre s Svara

  Med en svensk reseledare känns resan trygg och mera utförligt beskriven. Inga problem med att rådfråga eller hitta rätt.

  Utmärkt om man har svårt för engelska språket. jags kulle gärna tagit med min mamma på en sådan resa så hon fick ut lika mycket som oss andra av den

 323. Ciri Sandell Svara

  Era kunniga reseledare ger mig större behållning av resan genom all bra information och det är viktigt för mig.

 324. Laila Svara

  En reseledare är värd sin vikt i guld. Påläst, kunnig och en trygg person vid små och stora rese problem.Ofta har de den där specialkunskapen om landet som du inte riktigt kan läsa dig till, Kunskapen om restaurangen som är bra eller var apoteket ligger om det behövs. Som ensamresenär är det ett extra plus.

 325. Gertrude Lund Svara

  Man kan hänga med lättare när det är svenska reseledare man känner sig tryggare, lättare att kommunicera, bör inte bli några missuppfattningar, lättare att förstå, man slipper anstränga sig, roligare och personligare. Mer intressant med kulturen och historian samt lättare att hitta det man vill se eller besöka. Jag vill så gärna åka på en tulpanresa till Holland.

 326. Carola Stenroos Svara

  En entusiastisk och kunnig reseledare förgyller och förstärker hela intrycket av en semesterresa! Det är toppen att få ta del av en reseledares kunskap! Kanske bli inspirerad att återkomma till resemålet eller att välja ett nytt resemål nästa resa med samma researrangör.

 327. Mia B Svara

  Dels blir det en trygghet med en svensk reseledare, som en länk mellan mig som resenär och resmålet, någon som känner landet och har kunskap om något, stort som smått, skulle uppkomma som behöver lösas.
  Men främst för att det är lättare att ta till sig exempelvis guidning och information om spännande resmål från en reseledare som talar samma språk, när båda talar samma språk kan minsta små detaljer och nyansskillnader förstås till fullo, och det ger mycket mer av resmålet i sig!

 328. Lina Svara

  En svensk reseledare är en trygghet för dem som inte kan andra språk och inte är så världsvana. Det gör garanterat att framför allt fler pensionärer tar sig ut i världen!

 329. Katarina Johansson Svara

  Jag tycker inte om att resa i grupp. Vill gå mina egna vägar o planera min resa. Kan ju vara kul som omväxling att få slappna av helt och hållet och låta någon annan komma med förslagen! 😉

 330. Maria Kosonen Svara

  Ölvemark Holidays har ett utbud att välja och vraka ifrån. Ni har allt ifrån kortare turer till närliggande länder och längre till varmare breddgrader. Vår familj skulle älska att åka i en av era bussar på väg till en outforskat äventyr tillsammans med en sakkunnig guide!

 331. Daniel Grann Svara

  frihet-semester-inga ansvarskänsla med en goe frukost.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.