14. Tävla och vinn exklusiv resväska från Rimowa i samarbete med Lufthansa

Idag har vi kommit fram till den 14 december och vi har 11 tävlingar kvar i vår julkalender. Det är fortfarande väldigt många fina priser kvar och i dagens lucka kan du vinna ett riktigt lyxigt pris. En härligt exklusiv resväska från Rimowa i samarbete med Lufthansa.

resia-lufthansa-1400x1400

Resväskorna har storleken 40 x 55 x 20 cm och rymmer 33 liter och kommer från Rimowa som har vunnit flera tester som den bästa resväskan. Väskorna fungerar som handbagage på de allra flesta flygbolag. Färgen är i en härlig ton som heter Prosecco och är värd 4.000:-.

För att tävla vill vi att du ger oss ditt bästa packningstips för handbagaget. Skriv ditt svar som en kommentar senast 14 december 23.59 då tävlingen avslutas.

Vinnaren presenteras med ett mail, under detta inlägg samt i ett vinnarinlägg efter att julkalendern är slut. Vinnaren utses av en jury och beslutet kan inte överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vinsterna kan inte bytas mot kontanter. Anställda samt deras familjemedlemmar på Resia och Lufthansa får inte delta. Tävlingen är öppen för samtliga som är över 18 år och som är bosatta i Sverige. 

Tävlingen är avslutad. Vinnare i lucka 14 är Ann-Sophie Fässberg. Grattis till dig, väskan kommer på posten.

437 Responses to 14. Tävla och vinn exklusiv resväska från Rimowa i samarbete med Lufthansa
 1. Jörgen Söderlind Svara

  Mitt tips är enkelt, ta med mat och dryck på planet om du ska på en längre resa. Det är helt ok att ta med lite ätbart i handbagaget men vätska tar sig inte genom säkerhetskontrollen. Det man ska göra är att ta med sig små, tomma plastflaskor och fylla dem efteråt.

  • åsa Svara

   Ner med det viktigaste -ifall det andra kommer bort.Det har jag råkat ut för..

   • Camilla Borgqvist Svara

    Ta de mest vikta saker som tex mediciner med sig där då man har koll på väskan

 2. Katarina Johansson Svara

  11-årige sonen och jag har hitills endast rest med handbagage. Det brukar vara våra ryggsäckar. Vi tar med så lite som möjligt. Det man behöver kan man faktiskt handla på plats var man än är! Lätta, skrynkelfria kläder och saker som passar ihop underlättar! Jag brukar även ha med ett par extra nylonpåsar som jag lägger sakerna i också ifall väskan skulle gå sönder. De är också bra att ha på plats när man skall handla mat osv. 🙂

 3. Lennart Broddegård Svara

  I handbagaget är det alltid bra att ha ett ombyte med kläder, kan ju vara bra om olycka skulle vara framme, och även om man behöver något svalare eller varmare när man landar. En bok och lite hygienartiklar, sådana som man får ta ombord.

 4. Marianne Svensson Svara

  Tips: Ha alltid en tandborste o extra underkläder i handbagaget. Vem vet? kanske övrigt bagage inte kommer fram till slutdestinationen samtidigt som du själv. Helgardering!

 5. Veronica Svara

  Packa dina värdesaker i handbagaget, så som pengar, kamera, laddare, smycken osv. Utifall din resväska hamnar på villovägar. Och packa även ner något lätt ombyte plus badkläder om just resväskan skulle komma bort, så slipper du stå i resekläderna i ex 30graders värme 🙂 Även något gott att tugga på kan vara bra.

 6. Anna Svara

  Mitt bagage kom bort då vi skulle på safari i Tanzania och det var inte helt lätt att köpa nya kläder i en afrikansk liten by/stad. Efter det har jag alltid tandborste, deo och hårborste tillsammans med 2 ombyten i handbagaget. Det gör att jag klarar ca 2 dygn innan väskan förhoppningsvis har hittat rätt 🙂 Dessutom har jag alltid en bok och en flaska vaten med mig i handbagaget, tar med mig en tom flaska som jag fyller på efter säkerhetskontrollen.

 7. Birgit Svara

  Korsordstidning, hörlurar, lite snacks.
  Öronproppar och ögonmask så sover du strax.
  En varm go tröja att krypa inunder,
  mobil med musik för slappa stunder.
  Jag ska faktiskt flyga med Lufthansa,
  med väska från Rimowa behöver jag inte chansa.
  Allt får plats och lite till, exakt det vad jag vill!!

 8. Elizabeth Warding Svara

  Har så lite som möjligt i handbagaget men vill gärna vara lite garderad ifall rätta bagaget inte kommer fram som det ska. Alltså extra underkläder,baddräkt, nåt att sova i. Tandborste, minitandkräm,deo. Värdesaker. Läsning.Resehandlingar.

 9. Linda Svara

  I handbagaget åker det ner varsitt ombyte för mig och barnen, telefonladdare, ngn liten leksak (till barnen förstås ), papper penna, man vet aldrig när man måste notera något eller kanske rita något tjusigt. Tandborstar, liten tandkräm, liten handkräm ifall narigheten slår till. Om vi alla varit snälla ligger det ngt gott däri också och bland det bästa när man känner sig trött och börjar tappa fokus är burken med skivade äpplen, bästa för att få lite energi. Våtservetter, näsdukar och en liten handduk ifall olyckan är framme, är det inte fullt snart? Har jag glömt något? Just det, hårborste och en liten spegel måste ner också, så nu bär det av.

 10. Soheilla Svara

  Mitt tips är att rullar kläderna istället för att vika dem. Detta gör att kläderna tar mindre plats samt att det håller sig skrynkelfria i resväskan bättre.

 11. CJ Svara

  Jag brukar ha 2 ombyten, utifall att…
  Rullar alltid kläderna, det gör verkligen jättestor skillnad.
  Vissa hygienprodukter såsom tandborste.
  Nasin nässpray.
  Tuggummi för den allmänna fräschören
  Flyger i princip aldrig längre då jag är hiskeligt rädd men sist jag gjorde det så var nasin nässpray och tuggummi. perfekt för öron som sprängde.

 12. Mikael Anderberg Svara

  Extra ombyte med lätta kläder, liten necessär, värdesaker, bok, musikspelare, lite snacks och sen kopia på biljetten och passet. Ifall olyckanskulle vara framme.

 13. Lena Moren Svara

  Trosor, tandborste och tandkräm finns alltid i mitt handbagage. Numera även laddare till telefonen

 14. Cecilia Eriksson Svara

  Handbagaget
  Pass ,biljetten ,mobilen å laddar
  Å glöm inte visa kortet
  Å nogot extra klädesplagg
  Kan ju va bra å ha
  Å glöm inte ett glatt humör
  Sen e det bara å ✈️Flyga å dra!

 15. Christel Svara

  Med ett antal plastpåsar med vacum förslutning kan jag få med mig allt jag är rädd om som är värdefullt att ha med på min resa, sätter mig på påsen så blir den superplatt. Kläder för tre dagar och underkläder för hela resan då det är det värsta jag vet att behöva förlora om väskan kommer bort. Viktigt ta med badkläder och eltandborsten. Min stora resväska har farit iväg till ett helt annat land det har hänt mig två ggr. så jag vet att det tar 2-3 dagar innan man får sin väska men om den helt kommer bort är det ännu jobbigare.. Därför är en bra väska för handbagaget guld värd, så fantastiskt det skulle vara att få vinna en så ”super” fin väska.

 16. Britt Marie Lundberg Svara

  En tidning med bra korsord,, hörlurar och mobil med bra böcker o musik nedladdat dåå går resan snabbt o lärt. En ttröja att ha på planeteftersom jag alltid blir kall och wtt ombyte + liten necessär om packningen kommer på villovägar

 17. Marita Svara

  I mitt handbagage finns alltid ombyte med kläder för nån dag , eventuella mediciner, laddkabel, iPad, tips om resemålet & en grymt spännande bok Låt semestern börja

 18. Lisbeth Svara

  Jag ser till att allt jag behöver för min resa får plats i handbagaget. Ingen onödig tid på flygplatsen. Inga stora väskor att släpa runt på. Gäller bara att tänka till vad som behövs för resan. Lämna bra att ha grejor hemma.

 19. Katarina Svara

  Värdesaker, ett ombyte kläder, bikini, tandborste, tandkräm, hårborste och mobilladdaren samt något att äta och en tomflaska som jag fyller efter säkerhetskontrollen hänger med i handbagaget

 20. Carina Malm Svara

  Att packa i handbagaget: necessär, med reseförpackningar (vätska i säkerhetspåse), ombyte av kläder (minst ett ombyte, om ej alla kläder), en god bok och handarbete

 21. Ann Svara

  Tänk, det jag inte kan klara mig utan och packa ner det i handbagaget.

 22. Eleonore Nowosad Svara

  I handbagaget har jag värdesaker, ett ombyte kläder, tandborste+reseförpackning med tandkräm, tidning med korsord, pilett, pass och pengar

 23. Helena Eklund Svara

  Mitt tips för hsndbagaget är att packa allt du använder under en vanlig dag + dina värdesaker. Då har du så du klarar dig ifall något skulle hända med ditt incheckade bagage. Packa även med ett par extra underkläder och en extra t-shirt, ifall att din resepartner inte är like smart – du kommer bli resans räddare :p

 24. Helena Södeliden Svara

  Trosor o tanborste i handbagaget, tack!!
  Sen är det perfekt o rulla kläderna i väskan blir massa mer plats än när du viker dom. Vet inte varför men det är sant

 25. Ulrika Svara

  Har ett ombyte med i handbagaget, rullar kläderna, plastpåsar om.

 26. Lena E Svara

  Packa lätt och slätt med siden och polyester som gärna är krinklade. Rulla för plats för mera. Ömtåliga saker läggs i skorna.
  Och glöm inte de 4 P:
  Pass
  Pesetas
  P-piller
  Piljetter

 27. Pia Hellberg Svara

  Det beror ju lite på vart man åker. Alla rese/hotell handling. Ett ombyte och min tandborste är ju sådant man kan behöva om stora väskan blir försenad.

 28. Emma Vuckovic Svara

  Bästa tipset är att packa allt i handbagaget! Så slipper du mycket väntetid på reaväskan/incheckat bagage. Man behöver sällan så mycket mer kläder/saker än vad som ryms i en rejöl kabinväska

 29. Malin Fredriksson Svara

  Ifall det vanliga bagaget kommer på omvägar brukar jag packa ner ett ombyte plus bikini och mediciner i handbagaget. Resten finns ju i regel att inhandla när man väl är framme.

 30. Sofia Svara

  Det viktigaste är att tänka på att packa handbagaget som att du klarar dig om din resväska kommer bort på flyget. Alltid de 3 P:na, pengar, pass, piljett. Tandborste, ett ombyte, en liten solkräm och badkläder! Det värsta som finns är ju när väskan kommer senare och du kan inte bada eftersom badkläderna är kvar i resväskan. 🙂

 31. Ida Svara

  Pyssel eftersom jag reser med barn.

 32. Ulla-Britt Carlsson Svara

  I hand bagaget packar jag gärna en bok .
  Annars ska det väga så lätt spm möjligt….

 33. Åsa H Larsson Svara

  I handbagaget har jag ”mininecessären” i en-litersplastpåsen: prov på dagkrämer, vikbar,resetandborstedeo, minischampo o balsam, parfymprov, provtub av sensodyne. ”Bra o ha”-påsen: mörk chokladbit, tepåsar, ipren, alvedon, plåster, imodium, sy-kit, plastsked,salt o peppar, våtservett o kleenex. Min medicindosett. Handbagagemässig helgpackning: ombyte till tre dagar, ett par finskor, stryk/skrynkelfria finkläder, bikini, funktionshandduk, reselakan vid behov.

 34. Annika Linderoth Svara

  I mitt handbagage packar jag rullar jag ihop ett ombyte, en necessär med deo, tvål, tandkräm och tandborste. Jag har med mig någon form av sysselsättning, korsordstidning, pocketbok som inte väger så mycket. Värdesaker packar jag alltid i handbagaget. Och så något att tugga på, frukt och godis Längre resa behöver lite mer energi, dock. Telefon, laddare och hörlurar.

 35. Helena Eriksson Svara

  Enkelt handbagage att ta med en sallad, frukt och en liten kudde uppblåsbar, vintertid enkelt att ha med ytterkläder i handbagaget

 36. Tova Svara

  En rejält bra fuktcreme, huden ogillar flygluft.
  Swn mins en bok mer än vad jag tror att jag begöver, de tar så lätt slut

 37. Kajsa Rasmusson Svara

  Tuggummin för att slippa lock för öronen. Medicin som inte får riskera att komma bort med incheckat bagage. Korsordstidning, bok och hörlurar för underhållning ombord. Några powerbars om hungern tränger sig på innan man kommit fram till slutmålet.

 38. Christer Lindén Svara

  Vakuumpåsar och se till att det mesta av kläderna matchar, så slipper man fundera så mycket på plats utan kan njuta istället

 39. Elisabeth segerstedt Svara

  Med denna väska kan jag ut i världen fara
  Med p-piller, pengar och passen klara
  Skämt åsido, väskan är jag i stort behov av sedan min gamla gått sönder.

 40. Marlene Svara

  Om man endast ska resa med handbagage så är mitt tips att rulla kläderna och nyttja utrymmet i skorna.
  Köp en genomskinlig neccesär så det blir enkelt se både för dig själv och personal…
  Å less is more – hur mkt behövs, egentligen…

 41. Anna Larsson Svara

  Kom lhåg att packa mediciner i handväskan, man vet aldrig..

 42. Ann-Louise Svara

  Har alltid med mig ett uppblåsbart fotbad och ett värmeljus. Vips blir det lite vardagslyx på hotellrummet istället för ensam väntan på morgondagen.

 43. Lena Wallrud Svara

  Om man ska resa på en solsemester så är det bra att ha tandborste,och badkläder i handbagaget!då kan man lugnt slappa på stranden om det stora bagaget kommit bort!

 44. Christina Lentini Svara

  Att resa lätt
  Är mitt bästa sätt
  Direkt till gaten kan man gå
  Behöver inte i inchecknings kön stå
  Mini flaskor med tvål, schampo och balsam
  Kläder du använder, hårborste eller kam
  Biljett, Pengar och pass du behöver
  Allt du missat kan köpas för klöver

 45. Sophia Svara

  En packad necessär fylld med miniatyrförpackningar. Där ryms allt från hårspray och mousse till minitandkrämstub, krämprover och öronproppar.
  Liten tandborsten. Hårborsten är självklart hopfällbar.

  Färgmatchade lättviktsplagg: några tunna blusar eller skjortor, ett par byxor, kanske shorts, max tre par småsockar och underplagg. Badplagg, tunika och solglasögon. Tunna funktionsplagg för eventuell träning. Sandaler och snygga skor till kvällen. Varje sko i egen, tunn plastpåse.

  En bra bok och några tidningar. Sedan stäng väskan för allt kan köpas på plats. TREVLIG RESA!

 46. Anita Svara

  Packa så lite som möjligt, när du kommer hem har du bara använt hälften ändå!

 47. Helena Svara

  Ett ombyte + badkläder om man är på väg till varmare breddgrader. Liten necessär med engångsartiklar nan också vara bra att ha.

 48. Sofie Svara

  Att mina barn 4 och 5 år själva får en väska och lägga Sins saker i så de får känns sig stolta att de packat själva

 49. Annika Nyberg Svara

  Jag rullar alltid ihop mina kläder. Då tar de mindre plats i resväskan och sedan försöker jag att ta med mig ”skrynkelfria” material i kläderna.
  Alltid en extra bikini i handbagaget. Kommer resväskan bort (av någon anledning), har jag en extra bikini i alla fall till stranden, även första dagen och slipper springa runt och leta en sådan, det första man gör i värmen. Har erfarenhet av det. INTE KUL!!!
  Packar alltid med en extra tandborste och minitub med tandkräm i handbagaget. ETT MÅSTE! Även en påse med snacks (nyttiga nötter, russin m.m), som tilltugg på flyget.
  Laddar ALLTID ner en massa elektroniska böcker/dokumentärer på min mobil, för att lyssna på under flygresan. Sedan en go och varm tjocktröja, då det nästan alltid är kallt i planet. Jag tar även med mig min ”goa” resekudde, som jag lätt spänner fast i handbagaget.
  Det var mina tips!

 50. Anna Lundqvist Svara

  Hygienartiklar, underklöder och kläder så man klarar sig ett par dagar om man har oturen att det stora bagaget försvinner

 51. Solbritt Ilkert Svara

  I handbagaget tar jag bara med en tandborste och tandkräm. Ett byte kläder i en påse i väskan. Resten klarar jag mig utan tills jag fått min resväska.

 52. Gunilla Svara

  Liten blir rymlig om man packar rätt.

 53. Kristiina Kollin Svara

  Bra storlekar att kombinera!

 54. Therese Olsen Hedendahl Svara

  Jag brukar ha med mig det absolut viktigaste sakerna såsom plånbok, pass, mobil och lite pengar. I övrigt så lite som möjligt för att minimera stöldrisken.

 55. Maria Svara

  Bilnycklar är mycket bra att lägga i handbagaget ifall det incheckade bagaget kommer bort. Kan bli väldigt knöligt att åka hem ifall man bor 60mil från flygplatsen….

 56. Pia Nordgren Svara

  Rulla kläderna så ryms att för en weekend i handbagaget. För övriga resor, ombyte, badkläder, hygienartiklar i små format, bok och kryss, hörlurar och laddare, annat som du inte kan klara dig utan om väskan kommer bort.

 57. Anders Svara

  Om man åker på en lite längre resa är det guld värt att ha 1-2 ombyten samt toalettartiklar med i handbagaget, om man tappar sitt incheckade bagage.
  Och reser man med barn så är våtservetter och lite frukt ovärderligt.

 58. BW Boman Svara

  pass och plånbok, resten går att köpa om du glömmer något….hoppas jag slipper fjäska för att vinna den fina väska:)

 59. Suzanne B-Nilsson Svara

  I handbagaget på utresan har jag alltid ett ombyte kläder (och badkläder om jag reser till varmare ställen)ifall något skulle strula så mitt bagage blir försenat

 60. Ulla Eriksson Svara

  Ett ombyte kläder, om väskan är sen. Tandborste och mobilladdare. Bok och vattenflaska att fylla efter säkerhetskontrollen. Ibland även baddräkt och sandaler. Med en så bra kabinväska kan jag få med allt jag behöver för att må gott på min semester.

 61. Roy Eriksson Svara

  Minst ett ombyte kläder om den stora resväskan kommer bort.

 62. Helena Brynte Svara

  Ett enkelt ombyte är bra,
  mediciner – icke att förglömma.
  Necessären vill man ju också ha,
  kanske ett par öronproppar, så man kan fortsätta drömma….

 63. Anneli Ambring Svara

  Handbagage:
  Resehandlingar och pass
  Mobilladdare
  Korsordstidning/veckotidning
  Tunn varm sjal
  Nötter eller något annat gott att tugga på

 64. inger Svara

  Kom ihåg att ta lite av varje och sedan rulla ihop kläderna, mindre skrynklor.

 65. Carina Granström Svara

  Ta med det viktigaste, ifall väskan skulle komma på villovägar. Ombyte av kläder, tandborste, mm

 66. Marie Svara

  En bra bok, något slags ombyte (ifall stora väskan kommer bort). Om jag åker på weekend så tar jag med ”allt jag behöver” i handbagaget för att slippa checka in väskan. Då är en bra kabinväska A och O.

 67. Åsa Svara

  1 ombyte kläder, trosor, necessär med resekit, telefon , batteriladdare till telefon, pass, plånbok och lite fika( frukt, macka, godis)

 68. Åsa Svara

  Jag har alltid en schal i handbagaget fungerar utmärkt som, halsduk, lättare filt eller att vila nacke och huvud emot.

 69. Anette Svensson Svara

  Vi delar upp våra kläder i 2 resväskor i fall nån kommer bort. Sen har vi lite badsaker och några ombyten i handbagaget i fall båda väskorna kommer bort.

 70. Margareta östh Svara

  Jag packar alltid en extra uppsättning kläder i handbagaget, då klarar jag mig en dag eller två om oturen skulle vara framme och mitt bagage har försvunnit på vägen. Sedan packar jag alla resehandlingar, en bok att läsa, nått att tugga på och saker för min diabetes.

 71. Victoria Olsson Svara

  Jag rullar mina kläder, 2 ombyte, bikini o hygienartiklar. Om jag har värdesaker med är det bra att ha i handbagaget. Lite att äta o dricka o min nackkudde med huva är ett måste på längre resor ! Har du skor med så fyll dom med kläder eller småflaskor. Då håller dom formen.

 72. Sandra Lindahl Svara

  Var noga när du viker dina plagg och packa så att de blir jämnt fördelat. Tänk på att inte ta med tunga saker i onödan.
  Jag reser oftast med handbagage. Men när jag sist checkade in mitt bagage fick jag tillbaka en trasig resväska.

 73. Raili Pikkusaari Svara

  Bäst tips att ta med handbagage alltid med sandalen och bikini ,En sommar klänning och allt nödvänliga medicin och kamera .Tänk om dina andra bagase kan hamna i villovägar att du kan klars några dagar utan att behöva direk choppa nya kläder .Att du klarra kan vad du har packat din handpagase
  Sen annas kortare resor ta inte får mycket kläder tänk att du kan kompinera olika sjorta byxsor o.s.v med varandra. Glöm inte parambly .Rula kläderna att detta blir inte rynklig

 74. Karin Mabäck Svara

  En uppblåsbar kudde, en bra bok, vatten i frukt

 75. Katarina Erixon Svara

  Lite viktiga extra kläder o badkläder necessär en bok o lite gott så klarar man sig på flyg o flygplats o de första dagarna på resmålet.

 76. Therese Svara

  Mitt bästa handbagagetips är rena underkläder, badkläder(väskor kommer på villovägar…) strumpor och tröja eller jacka för det är kallt på planet! Sen lite äta och dricka och saker för barnet att pyssla med

 77. Mina Svara

  Rulla kläderna för att rymma mer.
  Ta med saker med högre värde i handbagaget om man har fler väska än handbagaget

 78. Kim Alm Svara

  Flyger man med barn, som vi i regel gör, så har vi en rutin för att flygresan ska gå snabbt och vara rolig för alla. Vi har alltid med oss lite godis, snacks och kex, samt något att dricka i någon av butikerna vid gaten. Det mesta går att köpa på planet och vi brukar köpa lite där också, men det är viktigt att ha lite redan vid start. Sedan är resten av handbagaget i princip fullt med paket. I dessa är det alltid böcker eller pyssel samt före resan skaffar vi några nya spel på hans surfplatta.
  Vid start så får han möjlighet att dricka och äta vad han vill av det vi har med oss. Detta för att han genom att tugga och svälja, I regel slipper få problem med öronen.
  Sedan ger vi honom presenter. Oftast med ca 0,5 timmes mellanrum. Då vet han hela tiden att så länge vi flyger så kommer det regelbundet ett ny överraskning och han är hela tiden sysselsatt.

 79. Malin Svara

  På kort weekendresa packar jag sparsamt så allt går ner i handbagaget. Kör små prover på hygienartiklar så det är ok att få med. På långresor så har jag något ombyte och framförallt bikini i men annars som för weekendresa.

 80. Samuel Tholén Svara

  Necessär och ett ombyte i handbagaget. Förr tog jag ofta med för mycket kläder men det gör jag inte längre. Värdesaker vill jag helst också ha i handbagaget.

 81. Maud Granström Svara

  Beror på var resan går, jobbresa över dan eller långflygning för semester. Men en schal/ stor halsduk att bre om sig om det är kallt i kabinen, en tom flaska som fyllts på med vatten efter kontrollen och en nöd laddare så jag kan lyssna på musik/podd hela resan, om jag vill, är aldrig fel!

  • Maud Granström Svara

   Hoppsan sjal ska det naturligtvis vara!

 82. Rosi s Svara

  Stoppar alltid i ett ombyte , enklare skor , bikini , tandborste och nödvändig medicin , då klarar jag mig

 83. Mirjam Jansson Svara

  Bikini , sovmask och ett ombytte. En varmare tröja som jag rullar för mindre plats.
  Det viktigaste tar jag i handbagaget i fall resväskan kommer på villovägar !

 84. Mikael Svara

  Packa endast det som du är säker på att du behöver.

 85. Gill Svara

  mina bästa tips är att ha en extra zippåse att förvara passet i så riskerar inte det bli blött om något skulle läcka, en tygkasse att lägga jackan i då det brukar vara ganska varmt på flygplatser och till sist oavsett ha alltid mobilladdare och ev. mediciner i handbagaget.

 86. Anneli Svara

  Med småbarn i sällskapet packar jag alltid extrakläder (tröja, strumpor, trosor/kalsong) lite russin och några kex, en bok att prata om/läsa.
  Med vuxna i sällskapet blir det en extra tröja/sjal, något kex.
  Givetvis finns mina värdesaker som pass, pengar/kort, nycklar till bil/hus, telefon (avstängd) och viktiga dokument jag kan behöva med ex hotellbokningar.

 87. Susanne Olsen Holmlund Svara

  Två ombyten och rulla kläderna ta mindre plats. Värdesaker och medeciner läggs i handbagaget. Bra bok och varm tröja .mobil laddare.
  Om man är på sol semester läggs även baddräkt i handbagaget.
  Nu klarar man sig ett par dar om resväskan kommer bort

 88. Carolin Gustafsson Svara

  I mitt handbagage när jag reser brukar det finnas en tidning, kamera, telefon, pass och pengar. Vill ha det så lätt som möjligt då jag oftast har en resväska som checkas in.

 89. Lilian Mårtensson Svara

  När det gäller handbagage har jag alltid med en ryggsäck . Den tar inte så mycket plats i kabinen så andra också får plats. Jag brukar endast ha lite enkla grejor på ditresan såsom korsordstidning , penna ,bok och ev lite godis. På resemålet använder jag den till strandväska eller shopping väska beroende på vart jag reser och på hemresan stoppar jag ner det jag har beställt på tax free shopen på planet så ligger det mer säkert och lättare att bära när man går av planet ✈

 90. Susanne Karlsson Svara

  I stället för att packa för mycket, ska man i bland inse att ett handbagage är tillräckligt för en weekendtripp. Oftast packar man på tok för mycket även till kortare resor. Man får tänka lite smart med kombinationer, packa lätta plagg OCH inte 5 par skor för en weekend…

 91. Rina Löfqvist Svara

  Jag lägger fram mina kläder för att kolla igenom dom om och om igen, gallrar bort… alltid onödiga saker med. Sen rullar jag dom. Rimowa väskan är min drömväska. Så himla läcker och lyxig. Hoppas jag vinner nu

 92. Åsa Svara

  När min dotter var liten så packade vi en ’hemlig väska’ till henne.
  Vi åkte ofta på långresor, ca 10-13 timmars flygresa och för att hon inte skulle få tråkigt så kunde vi plocka upp en ny sak från hemliga väskan.
  Då kunde hon hålla sig sysselsatt ett tag till. Kunde vara en ny bok som vi läste från eller ett spel, osv
  Nu när hon snart är 19 så kan hon fortfarande säga att hon gärna vill ha en hemlig sak i sitt handbagage.

 93. Ann Svara

  I mitt handbagage finns bara det nödvändigaste, resten ligger i resväskan. Pass, plånbok, mobil, nycklar, kalender, en bok och även necessären är bra att ha till hands i handbagaget.

 94. Ulrika Svara

  Packar passet, pengarna, något att läsa och något varmt att ta på mig.
  Plus en uppsättning extra kläder.

 95. Emma Olsson Svara

  Planera vilka kläder du ska ha med dig noga så du inte behöver så många ombyte. Sprit är också viktigt och då menar jag handsprit.

 96. Christine Svara

  Rulla ihop kläderna, så tar de både mindre plats och man slipper stryka dem när man kommer fram. Ta med endast små reseförpackningar med shampoo, tvål m.m. Packa också ner lite handtvättmedel så att du kan tvätta eftersom.

 97. Birgitta Malmström Svara

  Jag packar det viktiga jag måste ha med mig. I handbagaget har jag medeciner, pass, biljett, och pengar. Och viktigt min hudkräm till flyget.

 98. Emma Eriksson Svara

  Jag har lärt mig att alltid ha med mig extra ombyte till både mig och barnen i handbagaget. Sedan har jag alltid med mig plattan, kortlek och godis

 99. Katarina Elfner Spjuth Svara

  Mitt bästa handbagage tips är att alltid ha ett ombyte kläder, underkläder och badkläder i handbagaget i fall att väskan försvinner

 100. Leena Aggestig Svara

  Jag reser helst med bara handbagage, det räcker för en kortare resa. Jag har på mig större kläder och skor, de små och lätta ryms i handbagaget. Sånt som kan bli skrynkligt rullar jag ihop med de andra kläderna inuti så blir det inga veck. Pengar, mobil, resehandlingar och en bok i handväskan, kamera, laddare, mediciner och små hygienartiklar i handbagaget. Då får jag med mig allt jag behöver.

 101. Monica Höglund Svara

  Medicin, hygienartiklar,färdhandlingar, korsord,underkläder och något litet att äta på ifall blodsockret sjunker packar jag i handbagaget.

 102. Catha Svara

  Absolut skulle jag behöva en väska har ingen…hur ska jag då.kunna resa?

 103. Mia Smedman Svara

  Lätt & Luftigt

 104. Lisa Svara

  När det är dags för solsemester så packar jag alltid ner bikinin i handbagaget och när det är dags för skidsemester så packar jag alltid ner skidbyxorna i handbagaget. Så jag har det viktigaste nära till hands.

 105. Pernilla Svara

  Tar alltid med ombyte av kläder, en sjal att värma sig med och ett par sockor! En bok, lite godis och lite ansiktsspray och sen glatt humör packas med

 106. Irma Thomasson Svara

  Efter att stora resväskan inte var med till resmålet så gäller det att ha det allra nödvändigaste med i handbagaget. Sen är det bara till att koppla av – resten ordnar sig alltid.

 107. Tina L Svara

  Rulla plagg så blir de inte lika skrynkliga. Packa så att du klarar dig första dygnet, ifall, resten kan köpas på plats.

 108. Madeleine Ardell Svara

  Medicin och viktiga saker i småpåsar , en bok, headset så du kan lyssna på musik bok för att få vara ifred lite. Jag brukar ha ett ombyte i underkläder, tandborste och ibland en bikini ifall stora väskan kommer bort! Vinner jag stora väskan nu ska sonen få den! Hans bagage försvann på hemresa fr USA 18 nov.

 109. Sabrine Leaf Daglqvist Svara

  ✈️Medicin och ev intyg från läkare om det behövs.
  ✈️Mobil och laddare och hörlurar ( en bra ljudbok =väger inget)
  ✈️Gärna ett ombyte om väskan inte skulle komma fram
  ✈️Tandkräm och tandborste
  ✈️Bikini om du ska till ett badresmål
  ✈️Max 100 cl vätska i respektive förpackning,
  ✈️En sarong, bra till mycket
  ✈️Lotion för händer och ansikte då luften ofta är torr
  ✈️Öronproppar å ögonbindel
  ✈️Liten pyzzelbok (typ korsord å sudoku)
  ✈️Solglasögon (om det är sol dit du ska)
  ✈️läsglasögon
  ✈️Penna
  ✈️Pass
  ✈️Försäkringsintyg (reseförsäkring)
  ✈️Pengar (i lagom dos, finns oftast gott om ATM’er)

 110. Lisbeth Garthammar Svara

  Jag har varit en vecka på semester med endast handbagage! Oftast plockar vi ju med oss alldeles för mycket. Det funkade över förväntan faktiskt!

 111. Ricard Ohlsson Svara

  Man klarar sig på mindre än man tror! Med koll på resehandlingar, pass och pengar löser man det mesta. Underkläder kan packas om man är är lite kinkig.

 112. Veronika Svara

  LÄTT OCH RÄTT! Kläder och hygienartiklar går att köpa på plats om det kommer bort, packa därför personliga saker och smarta saker i handbagaget. Nycklar, pass,pengar, mobil och ett ombyte kläder är självklarheter. Barnens gosedjur, favoritplagget, en bok att fördriva tid med på planet.

 113. Catharina Svara

  Se till att ha bilnyckeln i handbagaget ifall bagaget inte kommer till samma plats som dig!

 114. Anna Pringle Svara

  I handbaggage packar jag oftast det jag behöver för hela resan. Jag rullar kläderna. Tar med mig surfplattan med film, eböcker och ljudböcker. Mobilen har jag som kamera, GPS mm. Finns det möjlighet att tvätta så ta jag bara lite med mig. Så min vecka på zakynthos hade jag endast,
  Två klänningar, en bikini, lite underkläder, två linnen, ett par shorts, flip-flops, hårborste, liten vattenfast mascara, tandborste och liten tandkräm. Ett läppglans med solskyddsfaktor. Resten hade jag på mig. Solhatt/keps. Solglasögon och en lite gosig tröja för en ev kylig resa eller kväll. Ett par linne byxor och en T-shirt. Solskyddsfaktor köper man på plats. Kläderna man tar med sig är sådana jag kan lämna kvar om jag hittar något jag vill köpa med hem istället.

  Åker jag till London är väskan tom…för då går jag till primark dag ett och handlar det jag behöver.

 115. Berit Eklundh Svara

  Packa allt du behöver för några dar
  Ifall resten på villovägar far.
  Vik och rulla kläder
  Som passar olika väder.
  Då blir det mer tid för roligt
  Hoppas det blir soligt!!!

 116. Magdalena Svara

  Det är bra att ha med ett lätt ombyte i handbagaget. Ta ett par strumpor och underklädesplagg och rulla in i en tröja. Då tar det så lite plats som möjligt.

 117. Stefan Axelsson Svara

  Det bästa tipset jag har är att packa det du är extra rädd om i ditt handbagage. Detta då incheckat bagage kan försvinna och hanteras lite ovarsamt.

 118. Marita Jonsson Svara

  Att ta med det man behöver när man kommer fram till sitt resmål. Medicin, barnkläder, ombyte av kläder och det jag aldrig glömmer är läraren till mobilen.

 119. Åse Svara

  Förutom att jag packar ner badkläder och extra underkläder samt alla laddare, så är mitt bästa tips att ha en kasse (gärna förslutningsbar på något sätt). Där i lägger jag det som jag vill ha under själva flygningen, såsom t ex tidningar, hörlurar, snacks etc.
  På det viset kan man låta den kabinväskan ligga kvar uppe på hyllan.
  Att kassen bör kunna stängas är bra så att inte sakeena trillar ut under stolen. Så jobbigt att få tag i!

 120. Monica Bernpaintner Svara

  Resa jag för att uppleva ett ställe i upp till en vecka kan jag packa allt jag behöver i handbagaget. Handbagage med resehandduk som är lätt och suger bra, underkläder, ett par ombyten, pulvertvättmedel, hygienartiklar i miniformat… Ytterkläder i lager på lager (för att klara väderförändringar i värme och nederbörd) och sköna promenadskor tar man på sig. Befriande! Dessutom är det lätt att motstå dyra och lyxiga restauranger då man inte har lämpliga kläder med sig. 😉

 121. Christina Andersson Svara

  I mitt handbagage hittar man bara kameran och plånboken. På det viset kan jag fylla den med reseminnen på flygresan hem

 122. Caroline Torbjörnsen Valberg Svara

  Ta bara med det du inte kan vara utan 🙂

 123. Cajsa Philipson Svara

  Jag brukar se till att det alltid finns:

  Läsbart
  Ätbart
  Extra kläder
  Pengar
  Hörlurar
  Servetter

  Med den listan klarar man sig länge om något skulle hända 🙂

 124. Olle Hernborg Svara

  Ett ombyte (rullade kläder inkl badbyxor om det är varmt på resmålet) lagda i ett par plastpåsar, tandborste och tandkräm, linsvätska, laddare, en bok, huvudvärkstabletter, papper och några pennor – voilà!

 125. Victoria Sellgren Svara

  I kabinväskan packar jag ett klädombyte, glasögon, hudvård i form av provförpackningar, skavsårsplåster och handsprit. I handväskan förvarar jag resehandlingar och en mobil laddad med ljudböcker.

 126. Anneli Lau Svara

  En väska av trygghet att ha det viktigaste i,
  En bra säkerhet så att man inte står som ett fån om olyckan skulle vara framme

 127. Ulrika Önnhammar Svara

  Lite musik för att få en bra atustik…Och lite kläder att ta på när jag av planet ska gå.Tandborsten är oxå ett måste att ha, ifall resväskan en omväg skulle ta.

 128. Eva Haraldsson Svara

  Underkläder, badkläder och minst ett ombyte kläder som matchar de som jag åker i. Hygienartiklar, resehandlingar och info om platsen som jag skall åka till samt en bra bok. Då klarar jag mig någon dag om det andra bagaget skulle försvinna.

 129. Maria Strandberg Svara

  I handbagaget är det bra att packa värdefulla saker som du inte vill bli av med och som du behöver ha tillgång till. Utöver detta rekommenderar jag att packa en uppsättning kläder ifall det incheckade bagaget skulle komma bort samt hygienartiklar så som tadborste och deo. Sedan något för nöjets skull t.ex. en bok eller podcasts på telefonen.

 130. Liz Hellman Svara

  En tunn o varm sjal att ta över axlarna för det drar ofta på planet,bra musik i mobilen och en bra bok som packas i en ryggsäck.

 131. miriam holmgren Svara

  ta med kläder som kan matchas, klä upp eller klä ner t ex en klänning. skrynklingsfria/strykfria kläder kan packas enkelt.

 132. Eva Haraldsson Svara

  Underkläder, badkläder och minst ett ombyte kläder som matchar de som jag åker i. Hygienartiklar, mediciner, resehandlingar och info om platsen som jag skall åka till samt en bra bok. Laddare och ipaden. Då klarar jag mig någon dag om det andra bagaget skulle försvinna.

 133. Ulrika Skogstad Svara

  I mitt handbagage brukar jag ha en bre tidning/ pocket bok, pengar o pass, biljetterna såklart! En kofta/ poncho, mediciner. Resten går ju att ” fixa” på plats om det behövs

 134. Maggan H Svara

  Rulla kläder,reseförpackningar, laddare,bok,våtservetter samt lite ätbart och bra skor.Behövs mer ..köp på plats.

 135. Ulrika Almroth Svara

  En god bok, godis och mackor. Självklart även de kläder som behövs under weekendresan!

 136. Tess Svara

  Jag har alltid med datorer och prylar och ett bra tips är att skaffa en necessär och stoppa ner alla kablar och smågrejer som hör till dom tekniska prylarna där så att man har dom på samma ställe. Då är dom enkla att plocka fram när du behöver ladda på flygplatser du mellanlandar på också.

 137. Janette Svara

  Less is more och en scarf!

  Lägg fram det du vill ha med dig, ta bort allt som inte funkar i minst två kombinationer, ta bort lite till o lägg i en scarf! Den funkar som filt/kudde på planet, som tyg runt höften på stranden, räddaren till entrén på tempel mm

 138. Lija Henriksson Svara

  När jag handbagaget mitt ska packa,
  brukar jag faktiskt ta med mg en liten macka !
  Åker inte heller utan extra kläder,
  För ev. byte och kanske kallare väder.
  För vårens Sicilien-resa med Lufthansa skulle det varit perfekt
  Att vinna denna snygga reseeffekt !!

 139. Anneli Svanberg Svara

  Mitt bästa tips är att packa kläder som har färger som går att använda i flera olika kombinationer. Dessutom är det bra om det är strykfritt och kan rullas ihop i handbagaget. En kofta för kallare kvällar samt en bikini i handbagaget är ett måste om man ska till varmare breddgrader. Det finns väl inget som är så svårt att prova ut som en bra bikini. Vilken mardröm att ha bikinin i en stor resväska som kommit bort! De flytande produkter jag har (krämer i reseförpackningar) måste ligga långt upp så att de lätt kan tas ur och läggas i en liten påse då bagaget ska igenom olika kontroller. Naturligtvis måste mobilladdare och en bra bok vara med.

 140. Sonja Svara

  Lägg all packning på sängen innan det packas ner i väska. Då får man en bra överblick o kan lätt se så att allt är med.

 141. Siv Viberg Svara

  I mitt handbagage finns alltid detta: Stödstrumpor, nässpray (då jag har stora problem med öronen vid landning), bok, läsglasögon, matsäck och en tom vattenflaska som jag fyller efter säkerhetskontrollen.

 142. Malin Richert Svara

  Precis vad jag önskat mig i julklapp! Utbildar mig till resekonsult just nu och tror, läs hoppas, att jag får stor användning av den framöver! Mitt bästa handbagagetips är rulla kläder, att verkligen se till att du har grejer till själva flygresan typ bra hörlurar, lite kudde, mysig tröja eller liten filt eftersom flygresan också är en del av äventyret!

 143. Inger Fromell Svara

  Det man inte kan bli av med packas i handbagaget såsom biljett, pengar, pass och mediciner. En bok är alltid bra att ha där också.

 144. Ann-Louise Svara

  Ett fåtal pllagg som kan man kan kombinera ihop i olika varinter och själklart en vinöppnare:.-)!

 145. Felicia Svara

  Mitt tips är våtservetter och lite snacks att ha med om flygplansmaten inte skulle falla en i smaken!

 146. Malin Hedlund Svara

  Packa kläder som går att kombinera med varandra för att inte behöva ta med så många outfits och då får du plats till allt annat du ska ha med dig.

 147. Pirjo Eckhell Svara

  Ryggsäck gäller med det mest nödvändigast, allt finns och köpa på plats. Reser bara till solen då behövs inte dra med sig hela garderoben.

 148. Elisabeth Thunegard Svara

  En stor sjal eller en liten filt. Det kan vara väldigt kallt ibland på flyget. Nackstöd och öronproppar. Ögonbindel vid längre resor.

 149. Kristel pajula Svara

  Rulla kläderna så klart! och sist använde vi vakumpåsar för kläderna när vi åkte till ecuador . la kläderna in i valumpåsen och ställ påsen i resväskan sen sug ut luften med dammsugare . det är viktigt att göra rätt ordning annars blir det en stor klump som får ej plats!!!!

 150. Karin Carlsson Svara

  Reser nästan alltid med endast handbagage och då är det enklaste att rulla kläderna. Tar inte med mer än nödvändigt, handtvätt eller köpa nytt på plats funkar.

 151. Susanne Westin Svara

  Packar alltid handbagaget för att klara första två dagarna på plats ifall bagaget inte kommer direkt. På solresa exempelvis ett lätt ombyte och bikini och en sarong + ombyte underkläder. Tandborste och våtservetter för att fräscha upp sig är också bra! Under resan vill man ha en bok, hörlurar.

 152. Monika Svara

  Liten necessär, en bok och solglasögon i en ryggsäck.

 153. Johanna Petersson Snar Svara

  Flyg i en lång kofta som fungerar som filt. Tips för oss frusna flygplansresenärer!

  & ha alltid med en liten tandborste med en klutt tandkräm på. Inget gör så stor skillnad på hur fräsch du känner dig som en nyborstad mun 😉

  Okej, ett litet pengasparartips också! Tom vattenflaska genom säkerhetskontrollen (i de länder du kan dricka kranvattnet) – så fyller du på den på lämplig toalett vid gaten 🙂

  Over & out!

 154. Karin Svara

  Mitt packningstips är att fundera på vad du ska göra och vad du skulle behöva första dygnet ifall resväskan kom på villovägar. Medicin och sådant som ej går att köpa på slutdestinationen bör finnas i handbagaget!

 155. Anita hansen Svara

  Jag rullar i hop en kofta och lägger i ryggsäcken pass och viktiga papper har jag i en plastficka. Tuggummi är ett måste och en burk med fotservietter brukar bli så svettig och några vågservietter.en bra bok och en korsordstidning och penna.lämnar alltid plats ifall jag vill köpa något.

 156. Maria Svara

  Godis! Det piggar alltid upp!

 157. Annika Svara

  Är så glad o få alla andras tips för jag är urusel på att packa. Måste börja lära mig o denna väska skulle bli en bra början.

 158. Kajsa Sjögren Svara

  I handbagaget packas tandborste, x-tra underkläder samt badkläder om det är en solsemester. Kanske ngt att läsa och hörlurar. Även värdesakerna så som kamera, laddsladd, smycken m.m. Vid lågresa är det skönt att ha med ögondroppar, hörselproppar, nackstöd och några varma strumpor och en sjal.

  VID HEMRESA: Res alltid med bilnycklarna i byxfickan (ifall ngt händer ombord och ni ej får ta med handbagaget).
  /Trevlig resa!

 159. Karin Svara

  I handbagaget packar jag ner en sarong, den tar ingen plats och kan användas till så mycket. Våtsavetter och småpengar i landets valuta är bra att ha.

 160. Maria Lemon Svara

  I handbagaget är det bra att packa smart. Saker som man vill använda under flygningen lägger man lättillgängligt. Flyger man långt så är det skönt att ha med en deo så man kan fräscha upp sig. Tandborste och tandkräm är också bra men på längre flygningar så får man ju det ombord.

  Även om det är varmt på destinationerna så rekommenderar jag alltid att ta med sig ett par strumpor ombord för det kan bli svalt för fötterna. Sovmask och öronproppar om man vill vill sova gott. Även det får man av Lufthansa vid längre resor.

  Sist så rekommenderar jag alltid att man har ett ombyte i handbagaget om väskan skulle komma på villovägar. Reser man till ett varmt land så kan det handla om badkläder, sandaler och en klänning. På så sätt är man redo att börja semestern på en gång oavsett vart i världen bagaget är.

 161. Ann-CHristin jönsson Svara

  Bok, penna och en tidning. Telefon och padda/dator, tandborste och tandkräm, om jag har ett stort bagage också. Annars tar jag lite ombyteskläder med i handbagaget. Glömmer dock aldrig mina ombytesskor!

 162. Camilla Svara

  Mitt bästa packtips är att rulla kläderna man har med, kläderna håller sig släta och tar väldigt lite plats. Skippa onödiga attiraljer som ändå finns på hotellet.

 163. Helén Ryhl Olsson Svara

  Innehållet i handbagaget ser olika ut beroende på slutdestination. Till solsemester alltid badkläder. Om bagaget försvinner och väldigt bra för badsugna barn som inte orkar vänta på att resväskan ska öppnas Om solresan sker på vintern ombyte till tunnare kläder och då lämnas plats för vinterkläderna. Tack o lov för lättviktsjackor På långresa packar vi ner underkläder och nåt lättare ombyte. En liten påse med tandborste, tandkräm, deo, hudcreme (som är fantastisk bra på hemresan i den torra kabinen och solbrännan kliar..) I påsen hamnar också handsprit och pepparmyntsolja (håller förkylningsbaciller borta). Bok, reseskudde, läkemedel, värdesaker, poncho och ”sovstrumpor”. Låter som mitt handbagage är gigantiskt men med små förpackningar och tunna kläder funkar det utmärkt! Kul att läsa andras tips. Alltid nåt man lär sig

 164. Tomas Karlsson Svara

  Bästa packningstipset är ju att bara ha handbagaget. Jag reser för upplevelsen, inte för att byta kläder och shoppa. 🙂

 165. Anne Svara

  Lägg ner två dagars ombyte. Rulla kläderna för att de ska ta så lite plats som möjligt i väskan. Glöm inte att packa mobilladdare!

 166. Annika Andersson Svara

  Packa bara ner sånt du verkligen inte kan köpa på plats + ett ombyte kläder och en bok.

 167. Annica Andersson Svara

  Om jag reser med endast handbagage så är det lätta kläder och alla går att kombinera så det blir många outfits, och de rullas så de tar liten plats.
  Men jag har alltid ett ombyte och lite hygienartiklar i handbagaget ifall den incheckade väskan skulle få för sig att fortsätta resa på egen hand utan mig.

 168. ALMA KALJACA Svara

  Om du har extra smycken eller kanske några värkstabletter då packar du den i kindersägg gula plast form…billigt och bra

 169. Cecilia Svara

  Jag fyller min ryggsäck med längtan och drömmar,
  med bok och med sykit för trasiga sömmar.
  Stödstrumpa, handsprit i tullvänlig mängd,
  sen pass, papper, pengar innan väskan blir stängd.

 170. Jan Svara

  Värdesaker, pass och hygienartiklar plus ett ombyte underkläder. Resten går att ordna på plats om om huvudbagaget skulle komma bort.

 171. Jakob Svara

  Det beror ju på vart man ska, men generellt sett så kör jag ett tunnt extra plagg i handväskan om bagaget skulle komma fel. Jag har även så lätt som möjligt i handbagaget, så som det jag endast behöver för resan packar jag i handbagaget. Tex tidning, iPad, pass mm. Tänk detta behöver jag under dygnet. Resten går att köpa senare.

 172. Anne-Marie Örtenblad Petersson Svara

  I handbagage:
  Hygienartiklar i småförpackningar,
  laddarväska, biljetter, pass, reselektyr och tuggummi.
  Ett ombyte av lätta kläder.
  I incheckad väska:
  Lätta skrynkelfria kläder i färger och nyanser som kan kombineras i många olika riktningar.
  Man minskar på så sätt antalet plagg.
  2 par bekväma skor.
  Mitt motto:
  Jag packar så lite som möjligt.
  Att bära på oanvända kläder är löjligt.

 173. Jimmy Svara

  Se till att allt som skal tas ut I säkerhetskontrollet ligger tillgängligt överst, vätskor, krämer, laptop samt surfplattor. Det sparer tid och stress vid ankomsten till flygplatsen.

 174. Eva Svara

  Mediciner är det viktigaste för mej att ha kontroll över! Allt annat går att köpa. (Det går faktiskt även att tvätta upp lite underkläder i handfatet om det kniper)

 175. Ulrika Lunde Svara

  Vi har en ryggsäck. Den packar vi lätt pass pengar biljetter. Lire läs stoff,tuggummin tröjor. Paddor Dåhar man koll på sakerna

 176. Iréne Svara

  Lägg fram vad Du tror du behöver och ta bort hälften – så ryms allt i handbagaget! Praktiskt

 177. Maje Svara

  I handbagaget packar jag det absolut viktigaste, det som inte får komma bort helt enkelt. För det har hänt att resväskan tagit sig en extra tur, även när jag åkt inrikes i Sverige. En gång for den själv och hamnade i Österrike i ett par dagar.
  För mig är linser med det som hör till dem, mediciner, mobilladdare och liknande alltid med i resväskan, det mesta utöver det går att köpa.

 178. Åsa Ölander Svara

  Packa det viktigaste för att klara ett par dagar utan huvudbagaget ifall det blir flygförseningar, försenat huvudbagag etc. För att klara en oförutsedd situation. Packa lätt med reseförpackningar, hoprullade kläder osv. Vi som är uppväxta med Tetris packar lätt en väska.

 179. Ann-Christine Kittel-Olsson Svara

  Det som jag behöver för överlevnad. Pass, bankkort/pengar, medicin och ett stort mått av tilltro att världens människor hjälper varandra i nödsituationer.

 180. Carina Persson Svara

  Eftersom jag är bekväm och reser med ryggsäck som handbagage tar jag med så lite som möjligt här.
  Värdesaker som pengar o pass givetvis, surfplatta och mobil, huvudvärkstabletter, bok och korsord och en schal, det är vad jag tar med. Allt annat finns i resväskan.Men skulle jag ha ett hndbagage på hjul kom det nog med mera saker.

 181. Bengt Simonsson Svara

  Mitt handbagage innehåller lite olika beroende resmål och restid. Färddokumenten naturligtvis, telefon och ofta en bättre kamera, en bok och möjligen en tröja om det kan behövas. Viktig besöksinformation är alltid med.

 182. Kristin Hamren Svara

  Packa ombyten till barn i återförslutningsbara genomskinliga påsar så att man direkt får upp alla kläder man behöver utan att rota runt i väskan.

 183. Emelie Hofman Svara

  Rulla ihop kläderna istället för att vika så får du plats med mer! Tänk också på att lägga påsen med vätskor längst upp så slipper du leta efter den vid säkerhetskontrollen. Önskar att jag kunde följa detta tips, men tyvärr står jag där varje gång och rotar igenom väskan medan kön bakom mig växer…

 184. Natalie Ericsson Svara

  Det bästa tips jag har, är att bara ha med sig handbagage – detta för att vid flertal tillfällen har mitt bagage försvunnit…. nja har i alla fall inte kommit fram samtidigt som mig. Hur roligt är det att stå i Malaysiaa 30 grader och jeans ;-( å behöva låna kalsonger av sin kille! Nej bättre med handbagage å för att få plats med det viktigaste utan att det blir skrynkligt, rulla allla klädesplagg! Tar en liten stund men det är det värt! Å bara små flaskor med schampoo etc. Går ju att köpa överallt om det tar slut

 185. Madeleine Svara

  Beror självklart på resmålet men inför vinterns resa till Florida packar jag bikini, sarong och sandaler så att jag är redo för stranden direkt. En tunn klänning för första kvällen plus min mysiga poncho. Den är skön på flyget och även på resmålet om det skulle bli lite svalt på kvällen. Självklart alla resehandlingar, mobil och laddare, sudoku och pocketbok samt något att mumsa på.

 186. Ingela Sjögren Svara

  Mediciner och ett lätt ombyte plus bikini, så man klar sig ett dygn om resväskan kommer på villovägar som hänt oss.

 187. Charlotta Nilsson Svara

  Jag vill alltid ha med mig lite kläder i handbagaget, absolut underkläder och ev ombyte. Allt beror på vart man ska. Jag vill kunna klara mig ett dygn om vanliga bagaget försvinner. Något att läsa eller göra på planet o vid mellanlandning. Kanske något att äta. En flaska att fylla när jag gått igenom kontrollen. Viktiga saker (pass, biljetter, div bokningar o likn) tar jag också den här vägen.

 188. Paula Nilsson Svara

  För solresa:Ett ombyte nätta kläder som rullas för att ta så lite plats som möjligt, bikini, sandaler, tandborste, mob.laddare, pass, biljetter o pengar. snacks o vattenflaska, Sjal att använda för kyla på kvällen, för stranden eller ihoprullad som kudde. Annat kan man köpa på plats.

 189. Matilda lindgren Svara

  Mitt bästa packningstips till handbagaget är en kortlek, tidning eller något spel att sysselsätta sig med, lite godis eller någon bar att snaska på ifall man skulle bli alldeles för hungrig och inte vill bli ruinerad på flyget. Mobilladdaren,headset och mina viktiga saker som plånbok och annan elektronik lägger jag också alltid i handbagaget ifall resväskan skulle försvinna. Och sen självklart en bikini och ett ombyte, skulle resväskan bli borta så kan man ändå bada dagen efter! Och för att inte glömma nackkudden, den är viktig!

 190. pia wendt Svara

  jag brukar alltid packa ner ett ombyte och tandborste i handbagage, så jag klarar mig om den andra reseväskan råkar bli försenad

 191. Helén Bergman Persson Svara

  I handbagaget behövs lite god ”nödproviant” typ choklad, en bra bok och en bra tidning att bläddra i. Jag tar också med en liten handduk, en deo och en liten parfym och ett ombyte underkläder om jag åker långt. Reser jag till värmen tar jag med ett par kortbyxor för ombyte. En uppblåsbar nackkudde finns med och kompressionsstrumpor på! Time to fly! 🙂

 192. Joanna Wozniak Svara

  Rulla alla kläder och saker då sparar man såå mycket plats ! det var min sambo som lärde mig tekniken och jag trödde inte på den tills jag provade själv!!

 193. Lotta Morlin Svara

  Jag rullar kläderna och har alltid ett ombyte. Till små barn är det uppskattat med små inslagna paket som man kan ta fram ett åt gången när orken tryter.

 194. Lars Wendel Svara

  Medicin, värdehandlingar, hörlurar och mobilladdare.

 195. Fanny Svara

  Det klurigaste med att packa handbagage är att inte packa för mycket. Lägg fram det du vill ha med dig och plocka bort hälften innan du börjar packa ner i väskan. På det sättet får du med dig lagom mycket.

 196. Pernilla Leijon Leftinger Svara

  beror på om det är weekend resa eller långresa men ALLlTID hörlurar som stänger ute andra ljud. Ansiktsspray som fräschar upp, nässpray för att lätta på lufttrycket. Vinner jag denna bokar jag resa till Amsterdam bums!!!

 197. Christina Frisberg Svara

  Jag tvättar och stryker allt jag kan tänkas vilja ha med mig på resan, sedan matchar jag och sållar bort det som inte ska med, det är bra att ta plagg som kan kombineras ihop med flera plagg, jag viker kläderna på längden och lägger dem uppe på varandra sedan rullar jag hela klädbyltet försiktigt och placerar det längst ner i rullväskan,( de är oftast så gott som skrynkelfria när vi packar upp) skor åker ner i zippåsar, ett byte och hygienartiklar och mediciner bäres i handväskan så det är lätt i tullen att ta upp och visa samt att det inte kommer bort, jag har en jättetunn stor schal som jag alltid tar med den får fungera som strandunderlägg, insynsskydd, strandklänning , duk, osv osv , den är bara att skölja upp och hänga vips så är den torr på en sekund den har hängt med på massor av resor och tar ingen plats i väskan, Jag lämnar alltid lite plats i väskan till inköp av kläder/parfym/ likörer/salami osv på det ställe vi reser till.

 198. Jessica Andersson Svara

  Att resa med bara handbagage har jag aldrig gjort, däremot brukar jag försöka ha ett lätt handbagage så man inte behöver släpa på den pluss en större väska. Sen brukar jag ofta råka ut för övervikt på väskan, då är de bra å ha lite saker i handbagaget så man kan lyfta över lite!

 199. Irene Larsson Svara

  Ett ombyte kläder ifall resväskan skulle komma på avvägar. Hygienartiklar i småförpackningar. En bok om väntan skulle bli besvärande.

 200. Mia Forslund Svara

  Sedan mitt bagage kom bort reser jag alltid med en omgång kläder i handbagaget, necessären och bikinin. Hade varit lättare och packa det i en resväska en ryggsäcken

 201. Jürgen Grosse Svara

  Ett set med underkläder, strumpor, en plastpåse, ett par hundra kronor i resmålets valuta, kameran, batteriladdare och några bananer. Kameran inrullad i en tröja och ett par shorts.

 202. Susanne Svara

  Jag reser alltid med lätt packning. Allt ska få plats i handbagaget. I enliterspåsen har småförpackningar av shampo och balsam, tandkräm, olika ansiktsprodukter, solkräm och bodylotion. Ett eller två ombyten brukar räcka (går ju att tvätta) samt badkläder. Annat som jag oxå vill ha med är ficklampa, bok, kartor, anteckningsbok och penna och så klart kamera och mobil. Det är även alltid bra att ha med nåt litet att äta, man vet aldrig var man befinner sig när man blir hungrig.

 203. Camilla Schöld Svara

  Jag packar alltid ett pat shorts så man kan byta om till det när man landat i ett soligt land. Packar en extra bikini och underkläder så man inre står utan om väskan försvinner . Hände nämligen mig en gång.

 204. Johanna Ericson Svara

  Jag brukar dela upp handbagagets innehåll i tre delar. Packar jag utefter detta brukar jag klara mig jättebra vad som än händer. Det som inte står med nedan är en riktigt bra väska. Det äger jag däremot ingen, så det skulle göra min packning komplett!

  Saker du behöver/vill ha under resans gång, t.ex:
  – Nackkudde
  – Vattenflaska (tom att fylla på)
  – Lypsyl & lotion (torr hud på flygresor)
  – Snacks
  – Bok och tidningar
  – Öronproppar
  – Hörlurar
  – PASS & andra viktiga papper

  Saker du inte kan vara utan i 24 timmar, t.ex:
  – Ombyte
  – Mediciner
  – Neccessärgrejer (inom reglerna)

  Saker som är ömtåliga/viktiga, t.ex:
  – Kamera
  – Dator
  – Laddare
  – Pengar

 205. Milica Margan Svara

  Välj mjuka och lätta kläder och rullar dem och tryck ner mycket hårt. Strumporna och underkläder använda att fylla in lediga platser i resväska. Och glom inte att ta med dig leende och god anda.

 206. Anette Wikström Svara

  Värdesaker och ev. mediciner i handbagaget ifall de skulle komma på villovägar. Bok o snacks för en bra resa!

 207. Göran Sandberg Svara

  Packa det absolut måste ha, mediciner, ombyte av kläder, dator, läsplatta necessär mm. Fyll sedan på med det som är lämpligt beroende på vart du ska resa.

 208. Tina Axelsson Svara

  En sån väska hade varit guld värt, då jag hellre lägger pengarna på resor än på bagaget=) Mitt bästa handbagage-tips är att alltid ha med sig packning för två dagar, om utifall bagaget skulle komma på villoväger (ja det händer ju då och då). Underkläder, extra ombyte, hygienartiklar (i små burkar/flaskor) och badkläder om du åker till badvänliga ställen – och alla saker som kan vara värt pengar som elektronik, batterier, laddare (i colombia kom väskan bort i två dar och någon länsade den på allt sådant). Och är du snusare så rekommenderas även att lägga snuset i handbagaget, min kille fick ofrivilligt överleva i tre veckar utan snus då bagaget kom bort i kina och kom inte hem igen förrän två månader efter resan var slut…det var en utmaning vill jag lova.

 209. Hana Urban Svara

  Pack the heaviest things in the handbaggage as they usually don’t weigh them at the airport. This way you can pack more clothes etc in your check-in luggage. Fill shoes with socks and use your underwear, scarves etc to fill all possible hollow spaces up.

 210. R. Nordstrom Svara

  Packa eventuella mediciner i handbagaget, i övrigt så som tandborste tandkräm underkläder – och badkläder finns säkert att köpa på plats, det är värre med mediciner som du är beroende av det kan vara klurigt att få tag på och det kan komma att krävas läkarbesök, roligare saker finns det att göra på semestern.

 211. Madeleine Hillman Svara

  Oavsätt om jag har mycket eller lite kläder packar jag alltid ner det största plagget sist. Plagget ska täcka hela packningen. Går det så stoppar jag ner kanterna runt om. Med hjälp av spännbanden håller det packningen på plats oavsett behandling på resan

 212. Birgitta Hoff-Eriksson Svara

  Packa ett extra ombyte om det incheckade bagaget kommer på villovägar.
  Tunn handduk, baddräkt om du ska på solsemester.

 213. Emma Svara

  Jag har oftast bara handbagage när jag är ute och reser, så minskar risken för att väskan försvinner eller blir sen, för att packa så smidigt som möjligt vik och rulla ihop kläderna och lägg underkläder och strumpor längs med väggen där det oftast blir plats över och ha på dig de kläder som tar mest plats i väskan som t ex jeans eller sweatshirt, det vore perfekt med en ny väska till nästa semester, trevlig resa

 214. Per Ekström Svara

  Mitt bästa tips är att rulla ihop kläderna istället för att vika ihop dem, då får man plats med mycket mer!

 215. Ak Rystedt Svara

  Sjal som kudde samt värmare, mobilen, hörlurar, laddare, öronproppar, banan, bok, pass, padda, savetter, handsprit och eventuella läkemedel. Skulle gärna vinna den fina väskan för framtida möjlighet att resa med endast handbagage.

 216. Christer Salberg Svara

  Jag tar med en tunn hopvikbara extra ryggsäck i nylon ( finns i fritidsbutiker) . Smidigt om man behöver lätta på klädseln i planet. Glöm ej kamera mobil passet biljett er m.m. i handbagaget.

 217. Ann-Christine Hjalmarsson Svara

  Om jag vinner en resväska blir jag glad behöver en ny till jan då jag ska på kryssning. Tack

 218. Ingela Berglund Svara

  jag packar alltid en dags klädbyte i handbagaget, (shorts, linne, bikini,) tandborste. något att läsa och lite korsord. laddare, pass och kamera i handbagaget

 219. Saga Sthen Svara

  Mitt bästa tips är att bara packa det viktigaste

 220. Annica Svara

  handbagaget är ungefär samma packning som EN övernattning – det du behöver för ett dygn samt mediciner.

 221. Cornelia Enroth Svara

  Mediciner måste ligga i handbagaget. En tandborste kan vara trevligt att ha också.

  Kameran har jag alltid, alltid med mej i handbagaget. Mobil, pass å pengar, såklart!

  Den här väskan väcker verkligen mitt ha-begär! Håller tummarna för vinst!

 222. carina sandberg Svara

  pass plånbok ombyte tandborste o en bok finns alltid med i handbagaget

 223. Agneta Wahlund Svara

  Jag packar alltid underkläder 1 byte å badkläder, lite andra nyttosaker i handbagaget utifall resväskan kommer på villovägar, då klarar man sig ett tag ändå, fick magbakterier en gång, då behövdes underkläder.

 224. Monica Johansson Svara

  I handbagaget lägger jag sådant som är klumpigt o skrymmande i den stora resväskan som t. Ex. Något par skor. Naturligtvis hamnar mediciner, laddare o smycken även där.

 225. Sara Svara

  Packa endast det viktigaste så som mobil, pass, iPad m.m
  Annars blir det bara en massa rotande i ett trångt plan.

 226. Pernilla Grahn Svara

  Mobil, tidning och pass
  handbagage är en väska utan lass
  lite kort och kontanter kan man också packa
  så att man vid inköp inte behöver backa
  en resa ska av packning väga lätt
  minnena väger tyngst och fett

 227. Evelina Svara

  Värdesaker ligger alltid i handbagaget tillsammans med ett ombyte, lite hygienprodukter, bikini om man reser till ett varmt land. Det gäller att alltid vara förberedd! Dock har det aldrig strulat för mig utan flygbolagen har skett allt perfekt!

 228. David S Svara

  Packa inte mer än att det ryms i handbagaget – litet räcker länge och ofta vill man ändå handla något på den plats man är och känslan av att resa lätt är det lyxigaste som finns! Sedan en tid tillbaka har vi fyra, två vuxna och två barn varsin stadig kabinväska och var och en får fylla den med vad denne vill ha – har hittills räckt utmärkt till både weekend och 3-veckorsresan. Underbart att inte ha massor med bagage att kånka på.

 229. Lena Svara

  Packar litet o enkelt , sedan så rullar jag alla kläder , inga skrynklor det blir på lilla svarta, med bubbel på resan blir det rena lyxresan

 230. Lisbeth Pettersson Svara

  Medicin, hygienartiklar, bad och ett ombyte lätt-tvättade kläder så klarar ja mej. Ett måste är också min stickning, den skall alltid med + en bra bok. Då behöver jag inte bli grinig om vi blir fördröjda någonstans. En kortlek är också bra att stoppa ner för då kan man spela kort med någon medpassagerare för att göra resan lite kuligare!

 231. Christer Sjödin Svara

  Förutom att komma ihåg att packa toalettsaker, en uppsättning extrakläder samt mediciner – så är det viktigaste att packa ner: ett par kompressionsstrumpor! Att landa efter resan med svullna fötter och knappt få på sig skorna är ingen höjdare – och då är ändå det det enklaste resultatet. Risken för att få blodpropp är överhängande!

 232. Heléna Sveed Svara

  Att ta med ett ombyte, tandborste och bikini om man åker dit där det är varmt. Dotterns väska kom bort och där stod hon i jeans o t-shirt och tandborste gick inte att få tag i?? Mycket underligt.

 233. Therese Svara

  Mitt tips är att alltid packa ett ombyte, badkläder (om det är en solsemester), lite underkläder och det du absolut inte klarar dig utan i handbagaget – kommer det incheckade bagaget inte fram står du inte där helt tomhänt utan fixar en dag eller två ändå!

 234. Petra Svara

  Vi reser oftast med enbart handbagage, det är så mycket smidigare och man kommer snabbt ut från flygplatsen! Minimera packningen, välj plagg som går att kombinera på olika sätt och bekväma skor på fötterna, som fungerar till det mesta. Då behöver du förhoppningsvis bara några lätta sandaler i väskan.Toalettartiklar kan man alltid köpa på plats!

 235. Jenny Svara

  Bästa tipset är att se till att ha skrynkelfria kläder och ett par sandaler liggandes längst upp så man inte behöver gå ut i värmen med vinterskor.
  Åker till thailand med min familj i februari och min väska har gått sönder, så en ny fin vore inte fel

 236. Morcan Svara

  Med en bra bok är resan räddad!

 237. Anne-Louise Andersson Svara

  Mitt bästa tips är att dom handbagage packa en ryggsäck. Ett ombyte underkläder och en tröja, självklart paddan! Packar även våtservetter och en toarulle, ifall nödsituation någon stans på resmålet skulle uppstå. Allt övrigt går ju att införskaffa om mot förmodan bagaget skulle komma bort

 238. Mathias Svara

  Absolut torr (35 ml!) och se till att resa med en kompis som du kan byta underkläder med.

 239. Herman Lundell Svara

  Jag skulle behöver en grym väska,
  Så man slipper den där eftersmaken ni vet, den beska,
  När man ska packa smått men inget får plats,
  När man får ta sats,
  Och tackla den för att stänga,
  Sparka till den, ge den en känga,
  Svära en hel ramsa,
  och när man är klar ser väskan ut som en slamsa,
  Hjälp mig slippa detta framöver,
  Ge mig en väska, Jag behöver

 240. elvi wickström Svara

  Packa lätt är alltid rätt
  siden är mitt bästa material
  väger lite,du får ändå plats med många val
  sprayflaska i plast ett måste är
  en dusch på skrynklor och vips det som nystruket är!

 241. Sylvia Svara

  Badkläder, sandaler, linne och shorts utifall resväskan kommer bort.

 242. Magnus Persson Svara

  Aaah, drömväskan!
  Packa lätt, med en liten necessär och ett ombyte om resten inte kommer fram. För weekenden, rulla sockar o underkläder o använd vacuumpåse så får du med dig mer!

 243. Marcella Fumei Svara

  Jag reser alltid bara med handbagage, och jag brukar klara mig väldigt bra med det lilla som får plats där. Jag har en sk microhandduk, en sån där som kan vara stor som ett badlakan men väldigt tunn och som torkar på ett kick. På den lägger jag ut de kläder jag ska ha med mig och så rullar jag ihop det till en rulle som ligger längst ner i väskan. De skrynklar sig inte lika lätt då, och rullen tar mindre plats än om man viker varje plagg för sig. En necessär med det nödvändigaste i hygienväg, dvs tandborste, tandkräm, deo, lotion, schampo, smink och mina linser. Allt i reseformat naturligtvis! En liten rese-plattång får också plats. Packningen beror ju också lite på vart man reser. Ska man på storstadssemester med teater- och klubbbesök blir det mer av smink och kläder, ska man bada och sola och åka på någon enstaka utflykt brukar det räcka med ett eller två ombyten, badkläder och en liten förpackning med tvättmedel. Jag har även en tunn och lätt ihopvikbar ryggsäck som kan användas som nödväska om kabinväskan går sönder eller om jag handlat för mycket och måste checka in bagage på hemvägen.
  Kamera, pass, extra batteri och laddare till mobilen, hörlurar och en pocketbok åker alltid med i handväskan. Många flygbolag tillåter ju en handväska utöver handbagaget, som ju oftast brukar vara en kabinväska. I handväskan hamnar alltid den lilla neccessären med extra par linser, glasögon, våtservetter och alvedon.

 244. Margot Svara

  Har alltid kamera och mobil med laddare med mig. Korsord eller bok hjälper vid ev väntan och lite extra kläder tex badkläder och något svalt.

 245. Theresia Mattsson Svara

  På väg till solsemestern packar jag alltid badkläder och en omgång lättare kläder i handbagaget så man klarar sig ett dygn eller två ifall resväskan skulle komma bort. Ett tips som min mamma redan anväde då vi var små och åkte på semester.

 246. Louise Svara

  Underhållning till barnen! Kan bli sega timmar annars, även om man inte ska jättelångt bort…

 247. Anna Svara

  Jag packar alltid i små påsar till såväl mig som barnen. Då hittar de snabbt rena trosor, sockor, linnen eller vad det nu skall vara. Bara de största plaggen, till exempel fleecetröjor, packas på vanligt sätt direkt i väskan. Och nu när stora dottern är 19 år önskar jag henne den här väskan – hon brukar nämligen tjata om att få låna min!

 248. Maria Svara

  Mitt bästa tips är att packa ner favoritsakerna i handbagaget. Inte bara värdesakerna. Den där klänningen du vill gå i på kvällarna. Risken att den incheckade väskan försvinner är väl inte så stor, men för mig är det en enorm trygghet att packa ner mina favoriter i handbagaget.

  För att få så mycket plats som möjligt i handbagaget har jag också tipset att verkligen läsa hur mycket man får ha med sig. Ibland får man även ha en ganska stor handväska utöver handbagaget och då går det lägga i saker där. Det beror ju såklart på flygbolag, men denna fördel har jag råkat ut för.

 249. Britt-Marie Eklund Svara

  Om jag ska till ett varmare land så packar jag sandaler, badkläder, shorts och linne. Kamera och dess tillbehör är också viktiga. Man vet aldrig när oturen är framme och resväskan kommer bort. Med detta klarar jag mig några dagar. Tänker alltid på att packa lätt då man kanske vill ha plats för sånt man ev köper på resmålet.

 250. Daniel Svara

  Överst i handbagaget: Pass, Boardingkort och Pengar.
  Ett ombyte kläder, ihoprullat.
  Ett par skor som jag fyllt med strumpor och underkläder.
  Badkläder ( Solsemester )
  Necessär med miniförpackningar, hygienartiklar.Max 100 ml/ förp.
  Mediciner. Medicinlista.
  Extra läsglasögon.
  Resevåg.
  Laddare till telefon. I-pad mm.
  Försäkringshandlingar: Europeiska sjukförsäkringskortet. Resebevis från försäkringsbolaget.
  ”Viktig information” Som jag har uppskrivet!
  1. Om telefonen blir stulen: Gör en polisanmälan på plats. Telefonnr. till kundtjänst operatören, försäkringsbolaget. Spärra SIM-kortet.
  PIN och PUK koder till telefonerna. Även IMEI-numret.
  2. Om bankkortet blir stulet: Telefonnr. för att spärra kortet.
  Telefonnr. för att spärra Mobilt Bank ID.

  En rulle bubbelplast kan vara bra att ha med och stabilisera i resväskan då man åker hem, så att allt hålls på plats!!

 251. Ann-Britt Svara

  Medicin, något att äta (är diabetiker)
  Tom vattenflaska
  Tandborste, tandkräm och hårborste
  Kamera, laddare, smycken
  Ombyten för några dagar (rullas och läggs i plastpåse)
  Badkläder
  Bok och tidning

 252. Sofia modig Svara

  Mitt bästa packningstips är att först och främst packa ner ett ombyte ifall övriga packningen kommer bort. Därefter diverse prylar för förströelse. Tex. Pyssel, böcker, IPad mm. för det blir ju till och från mycket väntan

 253. Ingrid Barflod Svara

  Någonting att äta, en bra bok, fulladdad powerbank, stickning eller annat handarbete om man tycker det är skoj. Ska man på långresa är det skönt att kunna alternera mellan olika sysselsättningar. Äter du mediciner så ta med dig för flera dagar i handbagaget ifall incheckat bagage blir försenat. Är det narkotikaklassad medicin måste man ha med recept och/eller intyg från läkare att man behöver denna medicinen. Liten risk att bli kontrollerad, men ödesdigert om man ”åker fast”.Kopia på pass.

 254. Ann Svara

  I handbagaget jag packar det viktigaste man har
  så att man klarar sig ett par dar
  som en resväska i miniatyr
  ifall den stora resväskan flyr
  smink, medicin,plånbok, ombyte till stad och strand
  ja så man klarar sig ett par dar på egen hand

  En Rimowa väska som följer mig på färden
  skulle underlätta för att få se världen
  Behöver en trogen färdkamrat som vill se nya länder,
  där mitt bagage kommer att vara i trygga händer.
  En snygg och rejäl väska som kommer att få se sandiga stränder,
  eller städers vackra kullerstensgränder,
  och gör att jag är glad varje gång mitt bagage på Lufthansas bagageband anländer!
  Design och kvalitet i kombination,
  det kan inte bli annat än en sensation!
  Åh detta är precis vad jag behöver,
  när vi snart ska ut och resa världen över.
  Det vore för mig en dröm och en ära
  om jag en rimowa-resväska får packa i och bära.
  Finaste resväskan av bästa sort,
  så perfekt då man reser bort!
  Jag vill ut i världen och se
  men självklart vill jag ha Rimowa resväskan me

 255. Emmie Svara

  Självfallet en bra bok att roa mig med på planet. Min iPad är också himla viktigt med tillhörande hörlurar. Packa allt det oersättningsbara, typ som pass, allt annat kan man köpa på plats!

 256. Kristina Werin Svara

  I mitt handbagage har jag alltid ett klädombyten med samt tandborste, liten tub med tandkräm och deo. Då klarar jag någon dag om min väska skulle komma på avvägar.

 257. Tilda Bengtsson Svara

  Mitt bästa packningstips för handbagaget är att inte packa för mycket. Jag har gjort det och lärt mig min läxa. Packa bara med det viktigaste som du behöver på resans gång. Ha gärna lite plats över i handbagaget ifall du vill spontanshoppa, lägga i vattenflaska eller jackan om du blir varm.

 258. Emelie Svara

  För att få ut det mesta av utrymmet packar jag alltid ner det mjuka först. Det brukar vara två ombyten, en påse med underkläder och en lite väska. Sen har jag i en necessär med reseförpackningar, tandborste och smink. Eftersom jag reser i bekväma skor så får även ett par snyggare skor en plats i handbagaget!

 259. Gulli Lundström Svara

  Ett ombyte underkläder/badkläder, tandborste o liten deo samt medicin har vi i våra handbagage ifall stora väskan kommer bort.

 260. Annika Gran Svara

  En väska som Rimowa, vill alla ha kan jag lova!
  Så varför just jag skulle uppmuntras så,
  kan nog inte många förstå.
  Men mitt i livet kan allt vara tungt
  även om det ser ut att va lugnt.
  Den fina väskan skulle vara en start
  på mitt nästa liv som börjar snart
  Hoppas hoppas jag gör varje dag,
  att gåvans vinnare skulle va jag !

 261. Linnea Svara

  Mitt bästa tips är att alltid ha med sig lite kläder av olika slag i handbagaget, för det är inte kul om flygbolaget tappar bort ens väska och det första man behöver göra på semestern är att springa runt och leta efter nya kläder.

 262. Paradis Svara

  Bästa sättet att packa sitt handbagage:
  1. Skaffa en stor resväska.
  2. Packa sedan ned väskan med handbagaget in i den stora resväskan.
  3. Checka in den stora resväskan.
  Då slipper man släpa på något handbagage under sin resa, bättre än så går knappast att packa…

 263. Siv Bergström Svara

  Packar bara det viktigaste i handbagaget. Ska jag till ett varmt land vintertid packar jag ned shorts, linne och sandaler som jag kan byta om till när jag kommer fram. Packar också ned en bikini och underkläder om resväskan skulle komma på villovägar. Så lägger jag naturligtvis ner tandborste och små förpackningar av toalettartiklar. Packar också ned ev. medicin som jag kan behöva. Till sist laddare till mobilen.

 264. Maud Svara

  En skrynkelfri blus, kofta och linne. Underkläder. Mascara och foundation. Tandborste och rollon
  Mobilladdare o mobilen Betalkort det är allt man behöver.
  Och älsklingen i min andra hand

 265. Juhan Svara

  Komprimera din packning, ta med endast det nödvändiga! I regel kan man köpa allt som man märker fattas på plats.

 266. Micke N Svara

  Köp alltid en Vanity Fair tidning på flygplatsen och lägg i handbagaget. Det är det enda som kan få dig att känna dig som att du reser med stil när du inser att flygplanet bara är en glorifierad buss.

 267. Charmaine moniz Svara

  Har vi både resväska och handbagage så gäller för handbagage.
  Ett ombyte efter väder på slut dest.
  Toalett artiklar o pyjamas
  Medz
  Skor för slut dest
  Värdesaker
  I handväska/ datorbag läggs allt det som ska vara åtkomligt på själva flyget.tex bok dator headphones snacks
  När tvillingarna var små hade jag också små överaskningar som de fick efterhand…

 268. Ellen Eklund Svara

  Var noga när du packar väskan! Gärna så strukturerat som möjligt så att du vet vart i väskan du har dina saker. Om du reser med värdesaker – packa med dig dem i handbagaget utifall det incheckade bagaget skulle komma på villovägar. Se alltid till att med ett par ombyten i handbagaget. En mapp med alla viktiga papper om din resa är bra att ha i handbagaget. En bra bok eller inspirerade magasin är ett tips att packa ner så du kan fördriva tiden på resan. Nyligen har jag även börjat att ta med min iPad. Ladda ner några avsnitt av någon bra podcast, som du kan lyssna på offline. Även några roliga spel som kan roa barnen i sällskapet, om det finns några.

 269. Petra Velte Svara

  Denna väskan passar perfekt när jag skall hälsa på mitt barnbarn i Hamburg över en helg. Den är jättevälkommen :))

 270. Eva Lundström Svara

  Då jag varit med om försenad väska packar jag alltid kläder för 2 dagar i handbagaget. Jag packar också de dyraste plaggen i handbagaget då ersättning för förlorat bagage utgår per kilo och festkläder inte väger så mycket. Och naturligtvis ev. värdesaker, mobilladdare, mediciner o.dyl.

 271. Susanne Cervin Svara

  Packa i ryggsäck! Så smidigt att slippa släpa på en väska i handen eller över axeln när man ska springa på flygplatsen

 272. Fia Svara

  Jag känner mig lugn om jag, utöver värdesaker, har med mig ett ombyte till barnen, något litet blodsockerhöjande att plocka fram vid behov och papper och penna till luffarschack, teckningar eller egna sagor. Funkar utmärkt som tidsfördriv för uttråkade föräldrar och barn!

 273. Sofia Hellsten Svara

  Jag rekommenderar att lägga ner det man är rädd om i handbagaget, då riskerar det inte att gå sönder eller bli förstört när väskorna slängs runt huller om buller på flygplatsen. Souvenirer, smycken, fynd från utlandet etc. Jag själv köpte juldekorationer i London som jag inte ville skulle gå sönder så det hade jag i handbagaget. För relativt ofta hittar man lite souvenirer utomlands!

 274. Frida Bergner Svara

  Har alltid värdesaker och mediciner i handbagaget.
  Ett lätt ombyte och bikinni.
  Sedan är en bra bok och något att tugga på bra att ha.

  Med allt detta är jag redo för en härlig flygresa.

 275. Nathalie Fjellman Svara

  när man har mycket som ska få plats i väskan är vakuum påse mitt bästa tips. Då får man plats med mer saker.

 276. Synöve Svara

  Packa lätt; värdesaker och hygienartiklar i miniformat, en bok är alltid med. Sen ett par ombyten och sko/sandaler beroende på hur länge jag ska vara borta och vart jag ska åka.Ett mjukt scarf är bra att ha då det ofta är kallt ombord på flyget och kan även brukas som sarong om man ska till stranden. Reser endast med handbagage. Pass, kreditkort, mobil och hörlurar finns i fickan.

 277. Ewa Svara

  Något jag alltid tänker på är vart de tunga sakerna i resväskan hamnar när jag drar väskan. Det ska ju kännas så behagligt och stadigt som möjligt. Lägg dem så dem hamnar längst ner (i transportläge). Samtidigt packar de tunga föremålen inte ihop eller förstör de lättare föremålen när man packar på detta sätt. Smart och effektivt. Mjuka, tåliga ting stoppar man ju också ner i hålrum mellan sakerna för att få stadga och balans i hela väskan.

 278. Jessica Eliasson Svara

  Packar alltid ner värdesakerna som surfplatta, laddare, pengar osv men alltid också badkläder, ett par extra skor, två par ombyten, (ifall resväskan kommer på villovägar) bok, vattenflaska utan vatten för att fylla när du är inne på flygplatsen för ev lång transfer. Köper alltid någon frukt och snackas att ta med också.

 279. Åsa H Svara

  – Sätt nycklarna och ev mediciner i handbagaget !
  (om vanliga incheckad bagaget kommer bort)
  – Laddare, pengar, pass och biljetter ska i handbagaget (obligatoriskt)
  – Dryck och nåt salt (ingen kramp)
  – våtservetter (om du behöver pigga upp dej eller spiller)

 280. Corina M Cadbrand Svara

  Förutom alla absoluta måsten som alltid skall förvaras i handbagage – typ pass, kontanter, kort osv

  Så vill jag tipsa om att ha med ombyte/kläder så du klarar dig iallafall ett dygn på plats utan att störas om din resväska Evtl kommer på villovägar (har väldigt hög erfarenhet av att bli av med min resväska vid flygresa och vet hur jobbigt det är)

  OBS! Ett annat tips är att om du inte vill bli av med Evtl hårda nagelfilar eller liknade redskap bör du INTE packa det i handbagage – de tar de i tullen i så fall 🙂

  Underbar vinst! Har drömt om en ny resväska i flera år 🙂

 281. Ira Svara

  Tandborsten. Öronproppar och en bok. Allt som behövs

 282. Rebecca Svara

  Önskar att jag vann denna resväskan så att jag kan packa lite mer och smartare!

  Jag brukar ha en vanlig axelväska som handbagage..

  Mitt bästa packningstips för en utomlandsresa till ett land med en flygtid på sisådär 3-6 timmar ifrån sverige: Lägg allt ömtåligt som tex den fina vasen du köpt till mamma på hemresan, eller alla chips och gottepåsar på dit-resan i handbagaget.

  Men packa även med medicin, paddan,laddare, pass, pengar (så du kan köpa dig en dricka eller två) hörlurar, tidningar, böcker, ett par tjocka gosestrumpor och kofta(kan vara kallt på flyget).

  Mitt allra bästa tips är att fylla väskan med chips och godispåsar så har du ett säkert kort på att du har något/några kg över ifall shoppingen inte enbart får plats i det stora bagaget på hemresan (förmodar att man äter upp sitt gotte under veckan man är iväg på semester)då behöver man aldrig ha ångest över att man shoppat för mycket!

  och till sist köp inte massa dricka eller ha med tvål, handkräm osv som överskrider gränsen för hur mycket vätska man får ha med sig i handbagaget, kan bli onödigt dyrt, det gäller att tänka smart! 😀

 283. Margaretha Södergren Svara

  Vis av erfarenheten så lite som möjligt men ändå det viktigaste – hudvårdsartiklar och underkläder, en extra t-shirt och ev medikamenter, våtservietter, en bok och en korsordstidning en penna och en påse nötter, man kan ju bli hungrig/sugen men inte ha möjlighet handla. Sen klarar man sig lätt.

 284. Karin Josefsson Svara

  Att ha all nödvändigheter i olika packpåsar; en för sladdar och teknik, en för småsaker som hudcreme etc Gör att man lätt hittar det man behöver utan att behöva rota runt i hela väskan.

 285. Gunbritt Carlsson Svara

  Ibland blir det souvenirstenar i väskan istället för alldeles för mycket kläder som inte behövs. Stenarna kan jag ha till ”tackkort” härhemma, ex vid julen! Uppskattat av alla..

 286. Lina Svara

  Mitt bästa tips är att packa lätt och så lite som möjligt. Man kan köpa det mesta. Av erfarenhet av att resa med barn så går det åt mest till barnen så fokus på packning åt de så att flygresan blir så smidig som möjligt 🙂

 287. Ingrid Svara

  I handbagaget ser jag till att packa mina mediciner, ett ombyte kläder, en sjal, ett paraply och allt som är för värdefullt att packa i det incheckade bagaget, t.ex. extra smycken. Även en laddkabel samt kopior på resehandlingarna hamnar här.
  Jag tar även med antiseptiska våtservetter att torka av brickbordet och armstöden med samt att använda till händerna innan (eventuella) måltider på planet. Tuggummi är bra att ha vid start och landning, för att slippa få ont i öronen.
  Se till att det du absolut vill ha tillgång till under resan ligger i en separat kasse som du lätt kan ta ut vid behov. Ingen blir glad av att du konstant plockar ner saker ur ett stort handbagage ur hyllan ovanför dig. Om många har med sig stora handbagage och platsen tar slut i bagagehyllan, så måste du dessutom kanske checka in ditt handbagage och då är du väldigt glad om du slipper leta igenom hela väskan vid ingången till planet, bara för att kanske ändå glömma något i brådskan.
  Jag önskar alla många trevliga resor framöver!

 288. Maria Alberts Svara

  Jag tycker alltid det är svårast att packa för korta resor. Men tack vare gummiband!! Så kan jag packa ner betydligt mer i handbagaget. Rulla ihop och gummisnoddar runt så vinner man hur mycket plats som helst. Så slipper man ha beslutsångest när man ska packa 🙂

 289. Ingegerd Nilsson Svara

  Hygienartiklar i miniformat, pocketbok, badkläder, ett ombyte är det viktigaste. Adapter med olika kontakter och min resehårtork. Resedokument och andra ev. viktiga papper får åka i handväskan. Det som behöver plockas upp på planet har jag i en förslutningsbar plastficka så det är lätt att få fram snabbt.

 290. Carina Rosengren Svara

  Packa ett ombyte kläder, pengar, necessär med det nödvändigaste och mediciner.
  Sedan ser jag till att ta med saker som jag kan slå ihjäl några timmars väntan på flygplatser med och alla resehandlingar inklusive passet.
  Har man detta i handbagaget så klarar man sig alltid oavsett vad som sker!

 291. Mathilda hermansson Svara

  Jag brukar alltid packa ner earplanes så att man inte känner av tryckskillnaden och ett ombyte, ifall väskan kommer bort.

 292. Aneta Svara

  Jag tar med en helt tom Rimowa resväska som jag vunnit i julkalendern och köper nya, fräscha prylar på semestermålet. Det blir spännande och stimulerande med varor som jag köper på varje ny plats jag kommer till. Prylarna packar jag förstås ner i min nya resväska som jag vunnit och tar med dem hem till Sverige när jag åker hem igen. Behöver inte köpa några onödiga souvenirer, då jag har med mig hem grejerna som jag använt under min semester. Minnen från semestern, som jag kan ta fram och titta på när jag än har lust.

 293. Frida W Svara

  Packa alltid det viktigaste i handbagaget. Ställ dig frågorna: Kan jag vara utan detta? Kan jag köpa det på plats? Saker som du måste ha eller saker som är oersättliga packar jag i handbagaget.

 294. Maria Svara

  Efter att ha släpat onödig packning kors och tvärs över världen
  har jag kommit fram att så lite packning som möjligt berikar färden!

 295. Darja Frödeberg Svara

  I mitt handbagage finns ett ” Änglar är vid din sida”- kitt. Precis som det låter kan man ibland behöva lite hjälp från ovan när saker tar oanade vändningar. Kittet innehåller bland annat plåster, bandage, toapapper, nötbars, batterier, USB- minne, passkopia, ficklampa, visitkort och en äldre Nokia. Alla resor är garanterat ljuvliga och trygga 🙂

 296. Berit Görndt Svara

  Gångkläder som jag trivs med, bra lättlästa böcker, hygienartiklar som tandborste, tandkräm och tvål och ett glatt humör om flygtiderna kärvar!

 297. Lena Kinnhammar Svara

  I mitt handbagage packar jag alltid Resehandlingar, Hygienartiklar, ett ombyte, värdesaker såsom elektronik smycken etc och en bok. Trevlig Resa.
  En väska för handbagaet skulle sätta guldkant på resandet.

 298. camilla eriksson Svara

  Ta med det viktigaste tex ombyte,resehandlingar,värdesaker i ditt handbagage. Så klarar du dej ett tag,om din resväska skulle försvinna.

 299. Siv Svara

  Handbagaget är resenärens akutväska!

 300. Martina Lönnqvist Svara

  Uppblåsbar nackkudde
  Åksjuketabletter
  Hörlurar
  Ballerinakex

  Sen klarar jag flygresan

  Men efter att ha landat i 30 grader med vinterkläder, 3 av 4 incheckade bagage borta, en kryssning som går dagen efter, utan stop de första 2 dagarna, finns ALLTID ett nödklädespaket med i handbagaget….

 301. Thyra Andersson Svara

  Åker helst med enbart handbagage. Rullar få plagg som matchar varandra till olika tillfällen och ett extra par sköna skor. Får även ner småflaskor med hygienartiklar i den lilla påsen. Saknar man något är det bara extra lyxigt att köpa något nytt och rensa bort något gammalt när man skall hem igen.

 302. Emma G Svara

  Alltid ha något ombyte i handbagaget, efter att ha varit reseledare o sett att många väskor försvinner känns det tryggt.
  värdesaker och någon trevlig underhållning till resan hamnar ju givetvis också i handbagaget.

 303. Sofia Eriksson Svara

  Packa ner ett extra ombyte, tandborste, laddare, pengar och värdesaker i små olika förslutningsbara påsar så man lätt kan skilja på de olika sakerna. Detta är även ett tips för packning i en vanlig resväska, ha till exempel alla klänningar i en påse, alla tröjor i en osv..! 😀

 304. Anita Karlsson Svara

  I mitt handbagage finns alltid vatten som jag efter säkerhetskontrollen fyller i en tom flaska så jag slipper köpa den dyra på flygplatsen, i Sverige alltså.
  Efter en resa då väskorna var packade på planet och planet blev skadat på plattan så blev det en övernattning tills dagen efter, det var inte vi men andra, då var det en kvinna som packat sin medicin i resväskan, efter det finns alltid min medicin i handbagaget.

 305. Nils Håkan Karlsson Svara

  Jag har allt som gäller resan i handbagaget. En bok, korsordstidning med blyertspenna och radergummi. Näsdroppar är ett måste vid upp och nedgång. Mina mediciner som är viktigt för mitt sjuka hjärta.

 306. Emelie Svara

  Det viktigaste ska med förstås,
  och det är nallen för oss !
  Den ska trösta och lugna ner,
  när vi så mycket nytt ser !
  Och hur ska han kunna sova,
  om man inte nallens närvaro kan lova !

 307. Elisabeth Sandh-Lindgren Svara

  Rulla ett enkelt ombyte av kläder som reserv, framförallt om det är en längre flygning.Och ifall stora väskan blir fördröjd.Ha engångstandborte, liten tub tandkräm, endagslinser och ögondroppar färdigpackade i en 1-literspåse så är det lätt att plocka upp vid säkerhetskontrollen. Jag har alltid en plastflaska med som jag fyller med vatten före ombordstigning. Hörlurar alla biljetter och resehandlingar och en bok brukar göra flygningen skön! Ingår ingen mat ombord följer alltid en fylld baguette med också:)

 308. Eemill Svara

  Är helt utan en mindre väska att ha som handbagage i kabinen, så den här vinsten skulle verkligen komma från ovan!

  Som man är det betydligt enklare att packa lätt än det är för min kära hustru! Packar alltid kvällen innan, hustrun börjar minst fyra veckor(!) innan vinskatten åka. Jag lägger fram allting på sängen, allt från skor till kläder och det som ska vara i necessären. Lägger i högar för varje dag de kläder jag ska ha, en hög för varje dag. På solsemester till exempel, åker aldrig någon tjock tröja med, för jag vet att jag inte kommer att behöva den. Istället har jag en tunn sommarjacka med. Stoppar alla sockorna i skorna. Rullar ihop shorts, chinos, tenniströjor och liknande. Har givetvis necessären i resväskan som jag checkar in. Försöker ta små förpackningar med mig av schampoo, duschkräm och liknande. Ett paraply packas ner, det kan ju faktiskt börja regna! Hittills har jag aldrig haft för mycket med mig, eller saknat något som skulle ha varit med! Brukar funka bra, packningen!

 309. Camilla Svara

  Älskar att packa! Förutom det viktigaste såsom värdesaker, ombyte, liten neccessär med tandborste och återfuktande ansiktsspray så vill jag tipsa om mitt Första hjälpen kit! Innehållandes plåster, stödstrumpor, sykit, näsdukar, gelkuddar för finskorna, strömlös universalladdare och en tejp. Alltid är det någon oväntad situation som uppstår, om inte annat finns det ofta någon man kan hjälpa. Har träffat flera nya bekantskaper tack vare att jag har kunnat bistå med mina bra-att-ha-saker. Det lönar sig att vara en schysst resenär 🙂

 310. Jessica Wallgren Svara

  I handbagaget måste finnas,
  allt viktigt man på resan måste minnas.
  Pass, biljetter och vad hotellets namn,
  så du har vad du behöver för att komma i hamn.
  Om man reser med barn lär man sig strax,
  att pyssel är viktigt, likaså snacks.
  Reservpar av underkläder och en blöja,
  våtservetter, en byxa och en svalarr tröja.
  En padda till barnen laddad och klar,
  Sen är det klart, flyg och far!

 311. Louise Svara

  Mina bästa tips är att rulla plaggen som packas ner i resväskan. Fyll eventuella skor med strumpor och lägg skärpen längs med kanten i väskan.

 312. irene Svara

  De viktigaste åker i handbagaget. PASS PENGAR MEDICIN FÖRSÄKRINGSPAPPER.Mobil telefon för de är med den jag tar alla kort nu för tiden k zoom ger suveränt bra kort. Sedan en god bok ( när jag reste senast var de Petter Stordalens bok som gjorde mig sällskap) o en bikini om de är till ett varmt land jag far.
  Behövs inget mer i handbagaget. Men trevligt sällskap är kul att ha.

 313. Ulla Svara

  Bikini , en vit T-shirt, en kofta, en tunn sjal och en kjol om bagaget kommer bort Sjalen skön i planet så man inte fryser
  Våtservetter, en tidning att läsa, ev. medicin

 314. Susanne Svara

  Packar alltid en uppsättning underkläder, strumpor och bikini IFALL olyckan är framme och min resväska blir försenad !

 315. Lena Svara

  Extra trosor, tandborste och ”bytesskor”.
  Varmt klädombyte till resmål som är kallt.
  Plastpåse med 10 miniflaskor rymmer mer än man tror.
  Till solen svalt plagg och badkläder, du har täckt in allt.

 316. Frida Pettersson Svara

  Packar bara med det nödvändigaste man behöver på flyget. Plånbok, hörlurar, kamera, ipad, korsord, penna, nackkudde. En filt är alltid mysigt att ha med och bra när man kommer tillbaks till Sverige om man reser under vintern och har jackan kvar i bilen. Nyss hemkommen från 12 h flyg och har lärt mig efter det att även packa med lite snacks om man blir hungrig mellan måltiderna på planet. Så hoppas på tur och få plats med allt detta och lite till till nästa resa i denna fina väska.

 317. Leif Persson Svara

  Packar ner det som behövs, det som ev. behövs mer finns alltid att köpa på plats.

 318. Gunilla Björkengren Svara

  Handbagaget skall innehålla förströelse saker på resan samt så man klarar sig ett dygn om bagaget försvinner!

 319. Henrik Borg Svara

  Har läst det andra skrivit och tycker de fått med allt !
  Förutom en penna ?

 320. Elga Holm Svara

  Jag brukar ta en ryggsäck som handbagage och packa i de olika facken. Ett fack för det som är bra på flyget, som penna, ipad, tidning, bok, hörlurar, öronproppar, tandborste, extra sockar och annat av livets nödvändigheter under resan. Ett fack är packat med biljetter, pass, adresser, försäkringspapper. Ett fack med extrakläder ifall väskan kommer på avvägar. Då är första dagarna ändå räddade. Alltså behöver jag inte leta i alla facken när jag vill få fatt i en viss sak.

 321. Päivi Leistén Lundberg Svara

  Korsord pennor choklad dokumenten en tröja ett par byxor underkläder tuggummi, bok, mediciner, lite kontanter i respektive valuta, kopia på passet.
  Dricka till planet.Utskriven reseguide att läsa på planet,

 322. Maria Rickardsson Svara

  Dator och inte mer än vad man behöver på resan

 323. Maria Hedberg Svara

  Extra linser och linsvätska om man har linser, inte roligt när dom torkar och ramlar ur ögonen. Lypsyl är också ett bra tips.

 324. Lena W Svara

  Nu när det är 4 hjul på resväskorna kan man lätt ta en stor och en liten resväska och ändå Holland koll på bagaget. Toppen

 325. Sanna Svara

  Mitt bästa packningstips för handbagaget är att packa smart och sikta in sig på det absolut viktigaste. Packa ner nödvändiga prylar som kamera, telefon och laddare, pass, pengar, försäkringspapper, viktiga telefonnummer, hörlurare och det mest nödvändiga i hygienväg som tandborste och tandkräm.

  Om utrymme finns så packa gärna ner minst ett ombyte i fall resväskan skulle försvinna på vilovägar. Reser du med barn behövs även extra ombyte och eventuellt blöjor samt våtservetter. Glöm inte att rulla kläderna för att minimera och göra mer plats i väskan. Ett annat tips är att använda sig utav vakuum påsar.

  Alltid ett stort plus om du har något att sysselsätta dig med under resan som en bok, en tidning eller varför inte en resebok kring landet/staden du ska besöka. Extra viktigt om du ska resa långt! Tänk på att även barnet kan behöva något att roa sig med under flygresan. Finns många exempel beroende på ålder med pennor och målarbok eller varför inte en egen tidning eller bok.

  Sist men inte minst kan det vara bra att ha något att äta. Glöm dock inte bort att inga vätskor får tas ombord.

  Kram Sanna

 326. Ingrid Nilsson Svara

  I handbagageväskan lägger jag en tunn nylonkasse med de saker jag behöver under flygresan. Sedan lägger jag väskan på hyllan och kassen under sätet framför mig och jag behöver inte ta ner väskan under resan för att leta efter sådant jag behöver.

 327. Terhi Sundblad Svara

  Mitt bästa tips är att alltid ta med sig en tom ryggsäck i bagaget när man reser iväg. Man kan ju inte låta bli att handla massa saker när man är bortrest. På det sättet kan man fylla ryggsäcken med ömtåliga saker och ha det som handbagage på hemresan….:)

 328. Maria Svara

  Det som inte kan ersättas på plats packar jag i,
  så känner jag mig fri.
  Om något tappas under färden
  är det inte hela världen!

 329. Katarina Olofsson Svara

  Jag har köpt små flaskor som jag har shampoo, balsam och duschcreme i. Tar lite plats och väger lite.
  Jag lägger det tyngsta i botten och sedan försöker jag ta med det allra nödvändigaste. Sedan är det alltid bra med ett litet handbagage i fall något skulle hända med det rätta 🙂

 330. Olivia Svara

  Mitt bästa tips är att vika kläderna med lager av silkespapper emellan. Skrynkliga kläder blir ett minne blott! Och för att vinna mer utrymme i väskan rullar jag sedan ihop plaggen 🙂

 331. Sylvia Lundqvist Svara

  Stödstrumpor,frukt ,flaska att fylla med vatten,lite mat mediciner och något läsbart , samt en stor schal ,då klarar man flygturen galant

 332. Violino Svara

  Rimowa, vilken fantastiskt snygg resväska, tjusig färg! Saknar ett bra handbagage så den här skulle vara perfekt!

  I handbagaget har jag alltid all medicin jag behöver under resan, samt även de läkarintyg som krävs för vissa mediciner. Smyckena har jag i handbagaget. Åker jag på charter, solresa, brukar jag packa bikini, shorts och linne, underkläder, lättare skor, så jag har något ombyte ifall incheckade resväskan skulle komma på avvägar! Tandborste, tandkräm, läppstift, ev nagellack har jag i handbagaget. Har med en tandkräm på max 100 ml så den, läppstift, nagellack och annan vätska på 100 ml (eller mindre) lägger jag i enliters-påsarna som finns på flygplatsen och lägger upp på bandet vid säkerhetskontrollen. En skön nackkudde åker alltid med. Även kompressionsstrumpor är viktiga för att motverka svullnad och i värsta fall blodproppar i benen. Tänk på att vicka på tårna regelbundet under resan, så viktigt. Det är ju inte alltid så lätt, eller uppskattat av kabinpersonalen, att man går i mittgången när de ska gå fram och tillbaka med sina vagnar! En liten kudde brukar också få följa med. Läsning, en bra bok, kanske något inredningsmagasin är alltid med. Inte glömma läsglasögonen! Brukar också ha med tuggummi eller halstabletter, bra att tugga tuggummi vid start och landning för att motverka att det slår lock för öronen. Någon frukt kan vara bra att ha. Har alltid med mörk choklad, bra när blodsockernivån faller! Pass,biljetter, plånbok med betalkort och mobil placerar jag i en liten handväska.
  Så, till sist, glöm inte att packa ner en stor portion av glatt humör, rejält med positivt tänkande och tålamod!

 333. Evelina Axell Svara

  Nackkudde och ögonbindel till långflyg samt ett ombyte kläder ifall resten av bagaget är försenat.

 334. Tomas Svara

  Mitt tips är att vara hård mot dig själv och fråga dig om du verkligen behöver saken innan du lägger ner den, samt att använda små förpackningar för att spara på plats.

 335. Marie Svara

  Kläderna rullar jag, sen får det andra lätt plats! Lite småflaskor med det nödvändigaste, en bra bok för ev väntan, pass och lite pengar, sen börjar äventyret!!!

 336. Bertil Arvidsson Svara

  Mitt tips blir att packa allt i handbagaget och lämna stora väskan hemma. Det funkar i alla fall för solresor. Då slipper man avgiften för stora väskan och för de pengarna kan man ju köpa solskydd, hårschampo, raklödder och annat på plats. Det som blir över slänger jag eller ger bort och jag brukar ändå ”gå med vinst”. Dessutom går det snabbare vid incheckning och ankomst när man slipper vänta på resväskan. Man får ju inte ha vassa föremål med sig men jag har kollat med ett känt flygbolag och en liten fickkniv (multiverktyg) med ett knivblad på högst 6 cm går bra, likaså en liten typ nagelsax. Självklart gäller att bara ta med det nödvändiga. Dagens pris är perfekt för det här tipset 🙂

 337. Camilla Sandmark Svara

  Mitt bästa tips är att checka in den stora väskan och i den ligger handbagaget! Man reser oftast bort med en liten packning och kommer hem med en stor och då har man även handbagaget att packa i. Ärligt talat, hur mycket behöver man egentligen ha med sig från punkt A till B? Och hur ofta kommer bagaget bort? Det är så skönt att slippa släpa runt på handbagaget på flygplatsen samt att slippa stå och pula med det i flygkabinen.det räcker med att man gör det på hemresan. En vanlig handväska räcker långt och har man bara pengar så klarar man sig alltid.

 338. Sofia Dahlin Svara

  Allt man är rädd om. Något ombyte, och om man åker till ett varmt land, BIKININ. Sååå jobbigt att vara utan om väskan man checkat in kommer bort. En bra bok och laddsladdar till telefon, surfplatta med mera. Dessutom om man rullar ihop sina kläder så kan man oftast åka med endast handbagage, de tar så mycket mindre plats i väskan.

 339. Christoffer Andersson Svara

  Mitt bästa packningstips är att lägga diverse sladdar i små plastbåsar, så att de inte trasslar ihop sig med resten av packningen!

 340. Bitte Gustafsson Svara

  handbagaget får ju inte väga så mycket, men det viktigaste är ett ombyte, mediciner och tandborsten.
  Värdesakerna brukar jag förvara i ett pengabälte under byxlinningen. Och så den obligatoriska plastflaskan som jag fyller med vatten efter säkerhetskontrollen

 341. Gun Persson Svara

  PACKAR FÖRST MEDICIN SOM BEHÖVS SEN GÄRNA EN LITEN FLASKA MED JÄGER. BOK PÅ LÅNGRESA O ETT KORSORD..SKÖNT MED LITEN PACKNING.

 342. Hannah Engström Svara

  En uppsättning av allt så man klarar de första dygnen är bra att ha i resväskan. Och då ska man rulla allting så tar det mindre plats.

 343. Anne Carlsson Svara

  Min bästa packningstips är att lägga ner eventuella vätskor som man behöver i handbagaget i en återförsöutningsbar plastpåse redan när man stoppar ner det i väskan. På det viset slipper man stå och göra det när man är i säkerhetskontrollen på flygplatsen.

  • Anne Carlsson Svara

   Menar så klart återförslutningsbar påse. Blev lite stavfel i kommentaren ovan.

 344. Lotta Svara

  Packa lätt med det nödvändigaste du vill ha med dig. Rulla kläderna så blir det bra plats i väskan.

 345. Pirkko Andersson Svara

  I handbagaget brukar jag packa det av värde som t.ex. pass och kamera, lite kläder som jag rullar samt en bok eller tidning.

 346. Lotta M Fröjd Svara

  Åh så bra! Jag behöver en väska nu efter att min gamla sprack på förra resan för tre år sen. Jag rekommenderar att man packar allt i handbagaget separat i påsar och numrerar dessa. Lite analt kanske att vara så noggrann, men man kan lätt se om en påse saknas och att bocka av allt är så smidigt!

 347. Birgitta Fasth Svara

  Jag är van att packa handbagaget i en ryggsäck, men med en sådan fin väska kan man ju få med sig all packning till en kortare semester i handbagaget!

 348. Hanna Barck Svara

  Jag är packar bara det allra nödvändigaste i handbagaget. Medicin, kamera, mobil + laddare, godis och bra bok. Biljetter, pengar och pass har jag i byxfickan.
  Hade jag vunnit väskan från Rimowa skulle jag kunna ha resten av packningen inne i kabinen också, men just nu har jag ingen lämplig väska..

 349. marianne karlsson Svara

  Packa en mini garderob i ditt handbagage
  Inte bokstavligen, förstås, men det är alltid en bra idé att packa rena underkläder och en outfit i ditt handbagage, ifall ditt bagage försvinner i ett flygplan.
  Stuva även alla dina lyxsaker från kamera till ringar i handbagaget.

 350. Lisa Svara

  När jag bara reser med handbagage ser jag till att bara ta med sådant som tar lite plats. I necessären, som helst bara består av en plastpåse, lägger jag bara i den mängd jag kommer använda upp på resan så jag kan slänga förpackningar och allt annat som tar plats. På så sätt kan man få plats med allt man har shoppat på resan:)

 351. Malin Svara

  Mitt bästa tips för packning av handbagage är att ta med sig mindre storlekar av sånt som är möjligt, exempelvis pocketbok istället för inbunden bok, småförpackningar av hygienprodukter om man lägger sånt i sitt handbagage, de tunnaste/lättaste skorna och välja att ha på sig de större/tyngre osv. Man tjänar väldigt mycket plats och vikt på att tänka så! 🙂

 352. Ann Henriksson Svara

  I handbagaget packar jag alltid min livsviktiga medecin, och ombyte för ca.2 dagar ifall resväskan kommit bort. Så man står sig!

 353. Sirpa Svara

  Få plagg som passar ihop som man rullar och därmed slipper skrynkliga plagg, bra skor, badkläder och solglasögon. Necessär m små burkar (max 100 ml) som ryms i en 1 liter påse från flyget, våt servetter Ipad, laddare, adapter, pocketbok, ögonbindel, uppblåsbar nackkudde och någon energi bar att mumsa på om hungern kommer plötsligt.

 354. Lotta Larsdotter Svara

  Någonting att läsa, någonting att äta, någonting att dricka … Och mobil, pass och pengar!

 355. rebecca Svara

  I handbagaget brukar jag packa ner tuggummi, nässpray, hygienprodukter, värdesaker,mobilladdare, en bra bok & information om ditt jag skall med telefonnummer osv. En blus att byta om till, alltid trevligt att känna sig lite fräsch när man kommer fram till sitt resemål.

 356. Birgitta Svara

  Lätta plagg som rullas ihop.
  Tandborste-kräm.
  Resekitt.
  Ett par skor
  En bra bok.

 357. Ina Järlesjö Svara

  Alltid, alltid en korsordstidning och en blyertspenna. Sedan detta i kombination med en koppkaffe på flyget, det gör hela flygningen.

 358. Marike Wikström Svara

  Jag packar sådant jag kan behöva första dygnet om resväskan skulle komma på avvägar. Det händer tyvärr då och då. Mediciner, tandborste, rena underkläder, en bra bok samt provförpackningar med tvål, schampo och dyl. Man klarar sig då tills man kan ge sig ut och införskaffa det som ev. behövs tills resväskan kommit tillrätta igen.

 359. Marita Svara

  Förr packade jag hur mycket som helst i handbagaget. Idag reser jag lätt, har bara en liten handväska, inget att lägga upp i bagageutrymmet ovanför sittplatsen. I min väska har ja nu allergimedicin, en pocketbok, plånbok och pass. Efter flera resor inser jag nu att det räcker mer än väl idag då det går att titta på film och lyssna på musik i luften.

 360. Nina Wahlgren Svara

  Flyger oftast med bara handbagage. Några färgkoordinerade ombyten, ett par snygga skor, necessär, lite plats över ifall jag handlar nåt snyggt på plats.Resten: bok, solglasögon, ögonbindel, nackkudde och Ipad tar jag i min rymliga handväska.

 361. Lea Svara

  Jag har en ryggsäck till mitt handbagage. Skönt att slänga upp på ryggen om man skall göra långa förflyttningar på stora flygplatser. Jag har med en bok och en tidning, en uppblåsbar nackkudde och en tunn yllesjal.

 362. Lena Nilsson Svara

  Ett litet ombyte av kläder, en bok och laddare till mobilen.

 363. Marianne Karlsson Svara

  RESIA har fixat resan till Karibien. Tack Malin i Örebro! Tänk om de även kunde hjälpa till med väskan – önskedröm. ☀️

 364. Kerstin Carlson Svara

  Om ni syftar på sätt att packa: zipper plastpåsar! och en ljus insida på väskan så man lätt hittar. Om möjligt sätt små sidmarkerarklistermärken på zipperpåsarna så du lätt hittar tex ”snacks” ”plåster” ”laddare”.

  Om ni syftar på något man alltid saknar: plastskedar och ett näsdukspaket (gaffel och kniv kan faktiskt tas i kontroll i flygplatsen)

 365. Maria Sundlöf Svara

  Beror lite på vart jag reser, men ska jag till ett varmt land så brukar jag packa ner en bikini och även en klänning eller shorts och linne, som jag byter om till innan landning!!! Och solglasögonen!!!
  Korsordstidning och penna
  En bra bok
  Mobilen laddad med böcker och bra musik och hörlurarna!
  Liten necesär med tandborste och lite smink + spf
  OCH en liten påse med svenskt smågodis, det är så gott efter några dagar i ett annat land! Och även på resan. Systemkameran får också plats i ryggsäcken, för den är jag rädd om!

 366. MariaM Svara

  Rulla kläderna och stoppa i skorna, kom ihåg tandborste och eventuella mediciner, och ha det bara gött!!!

 367. Johanna Svara

  Rimowa- elegant utsida och fiffig insida! Mitt bästa tips är att, trots begränsad yta, organisera rätt. Den bästa lösningen på detta är att använda sig av packpåsar! Lätt att få överblick, formbara och håller sakerna på rätt plats. När det kommer till skärp etc, är tipset att lägga detta längs kanten av resväskans insida. Likt ett extra kantband tar det minimalt med plats. Hoppas på möjligheten att kunna packa i en Rimowa till nästa resa :)!

 368. Ana Kokol Svara

  Tandborste och två par trosor!

  Jag har alltid min tandborste med mig i handbagaget och två par trosor. Det känns som de två sakerna är så intima att jag inte vill vara utan dom om min incheckade väska inte skulle komma fram.

 369. Håkan Svara

  Jag garderar med kläder, tandborste, tandkräm,reseförpackning, biljett, pass och pengar.

 370. Annelie Bentzel-Nord Svara

  Lite kläder som man rullar och biljett pass, pengar och tandborste är bra att i handbagaget ha.

 371. Monica Karlsson Svara

  3 trosor, 1 bh, klänning som passar både dag o kväll. Medicin, tandborste, hårborste, tvättmedel i plastpåse, tunna långbyxor, 2 tshirts, en tröja, ett par skor, surfplatta och laddare. En stor sjal.
  Resten i jacka/kappa med stora fickor.

 372. Jerry Magnusson Svara

  I handbagaget lägger jag värdesaker.resehandlingar.tidning ,bok,tuggummi,hörlurar,laddare,öronproppar bland annat.

 373. Anna Svara

  Mitt handbagage brukar jag även kalla ”survival bag”. Om min incheckade väska inte skulle komma fram så ska jag kunna klara mig 2-3 dagar på innehållet ur handbagaget.

  Därför innehåller mitt handbagage extra kläder, underkläder, skor, necessär med de viktigaste hygienartiklarna, snacks, mobilladdare och alla värdesaker. Eftersom utrymmet är begränsat handlar det om att planera och packa rätt. Skorna läggs i sidorna och fylls med strumpor och andra småsaker (självklart lägger jag skorna i påsar för att hålla allt fräscht och rent). Tjockare tröjor rullar jag då de tar mindre plats så och sådant som lätt blir skrynkligt breds ut tvärs över. Det handlar lite om att leka tetris och hitta plats till allt.

  Laptop och necessär läggs överst då de alltid ska ut i säkerhetskontrollen och alla irriterar sig på resenärer som kommer oförberedda till kontrollen samt står och rotar i sina väskor. Och det viktigaste av allt, glöm inte namn på handbagaget. Handbagaget förses inte med flygplatstaggar och i den stress som alltid uppstår när säkerhetsbältesskylten släcks och folk ska tränga sig ut, kan det hända att någon av misstag får med sig din väska.

 374. Anna-Lotta Svara

  Jag packar alltid hörlurar som reducerar bruset,
  som dämpar barngråt, skrammel och flygplans-suset.

  I kabinens buller kan det vara påträngande och tufft,
  men jag trycker bara på ”on” och sinnet blir lätt som luft!

  Så ett par prima lurar är min oas och vattenhål,
  när jag vill anlända utvilad till mitt resemål!

 375. Pierre S Svara

  Nackkudde och vattenflaska att fyllla på
  så du kan vila och återfukta då och då
  lite snacks i en plastburk så det inte prasslar till
  resstrumpor på när du länge sitter still
  en bra bok och musik, värdesaker och ziplock
  viktiga papper och annat plock

 376. Jennie Svara

  Du bör alltid ha silvertejp med dig i handbagaget- man vet aldrig när det behövs! Gick remmen på handväskan sönder för att du packat den för tungt med kamera, kartor och guideböcker? Använd silvertejp! Lyser solen rätt in genom hotellfönstret när du vaknar? Använd silvertejp och tejpa upp en handduk som gardin! Gick klacken av när du skakade rumpa på dansgolvet? Silvertejp är lösningen! Kort sagt- bästa grejen att alltid ha med i väskan.

 377. Maria Svara

  Ska man endast ha med handbagage gäller det att välja ut några få klädesplagg och skor. Massa plats finns INUTI ex-vis skor, fyll varenda vrå. Ömtåliga föremål kan ta skydd i en sko, vira kläderna runt om funkar också bra. Saker som du behöver få fram snabbt eller ofta, ska ligga lättillgängligt. Till sist en gammal regel: tunga saker ska ner på botten!

 378. Anna L Svara

  Packar i en lättillgänglig väska som även har små fack med dragkedja och ett innerfack med dragkedja. Åker man med barn är det så värdefullt att ha små saker och gotter att plocka med. Pixiebok , present och så fäster man leksaker i ett band så det inte ramlar ner på golvet. Ombyte vill jag jag ha till stor och liten och scarves! Detta multifunktionella plagg. Att lägga intill eller över huvudet får privat vila, att ha saker i t.ex på väg till toan.att fästa runt panna och säte för att sova utan att få ont i nacken. för värme, för skydd, runt midjan som extra plagg -en scarves är oumbärlig! Plastpåsar och våtservetter och öronproppar är toppen! Något att bläddra i, lite tidsfördriv.

 379. Camilla Svara

  Jag brukar tänka att ju mer i handbagage desto bättre ifall ens andra bagage kommer bort på vägen. Så ombyte, tandborste, laddare till telefon, Natt kläder samt bok eller något annat att roa sig med.

 380. Maja Svara

  I handbagaget ska det alltid finnas underhållning som bok/dator/spel, snacks, och en varm tröja eftersom det alltid är kallt på planen! 🙂

 381. Denisa Pasku Svara

  Mitt bästa packningstips måste vara att packa ner det allra viktigaste, alltså systemkameran, mobilladdare och sådant, sedan en bra bok att läsa så man kan fördriva tiden och ett måste är ett ombyte ifall ens incheckade resväska försvinner under ett par dagar. Man får heller inte glömma flygplanstugummina 😉

 382. Susanne E. Svara

  I handbagaget blir det underhållning i form av bok, kamera och nedladdade poddar på mobilen samt mediciner. Dessutom ombyten i form av underkläder och linne för två dagar. Eventuellt också en tunn klänning. Det lärde jag mig efter en väska försvann och aldrig kom tillrätta igen.

 383. Yvonne Svara

  Packar och reser lätt!! Skönt att slippa släpa på sådant som finns på hotellrummet, erbjuds på flyget (filtar och kudde) eller annat som går lätt att köpa på plats. Flyger jag långt packar jag ner en sovmask, uppblåsbar nackkudde och ev öronproppar. Bra musik och filmer finns nästan alltid på plats. Bättre att fylla väskan när man åker hem:-))

 384. Charlotte Björnström Svara

  Packa alla värdesaker och/eller mediciner i handbagaget så inget viktigt kan komma bort, samt ombyte för ett par dar, utifall att. I övrigt är det viktigaste – lämna utrymme för allt fint man fyndar på resmålet! 🙂

 385. Anja L Svara

  Lite olika pga att den andra packningen kan komma bort. Huvudvärkspiller, rena underkläder en extratröja. Tandborste och något bra att läsa. Inte att förglömma mobil, pass, pengar/kort. Tuggummi och lite godis.
  Detta blev lika rörigt som det ser ut i min väska…

 386. Catharina Svara

  Jag har alltid ett par skor, trosor, bikini,strumpor. Ett ombyte. Tandborste, mini tub tandkräm. Bok/tidning, telefon laddare. Något långärmat att ha på planet.

 387. Lisa Sköldén Svara

  Alltid ett extra ombyte! Har varit med om att väskan inte var på samma ställe som jag. Så alltid extra ombyte!

 388. Monica Nilsson Svara

  En bra bok, medeciner, mobilen med bra poddar.
  Jag brukar packa ner badkläder om jag åker på solsemester, ifall resväskan kommer bort.

 389. Petra Lee Svara

  Packa lätt, men ha ändå med det viktigaste, som ett ombyte kläder och lite snacks, om ditt incheckade bagage kommer bort, så har du något att klara dig med till att börja med.

 390. Emelie Hansson Svara

  Ifall resväskan skulle komma på villovägar under flygturen är det bra att ha lite av varje i handbagaget så man klarar sig ett par dagar.
  När det gäller necessär-produkter rekommenderar jag alla att köpa små flaskor och burkar i olika storlekar på Muji.

 391. Ewa Svara

  Ta fram några dagar innan vad man tror man behöver låt det ligga någon dag. Titta igen, vad blir det för väder, ska man gå mkt, ska man festa eller något annat . Ta bort det som inte känns relevant till resan.

 392. Eemill Svara

  Läste visst inte ordentligt, det var hur man packade handbagaget, och inte resväskan som jag trodde!
  Så gör ett nytt försök!
  Börjar med det viktigaste i handtaget, laptop med laddare samt laddare till mobilen! Dagboken kan jag absolut inte vara utan, samt ett gäng med kulspetspennor, de har en tendens att försvinna! En riktigt bra nack-kudde som stöd, den måste alltid vara med. En bra bok, dagstidningar och läsglasögon. Några frukter brukar också få åka med. Reser jag i jobbet så är det en hel del faktablad samt andra papper. Har också ett lite lättare klädombyte med mig, alltid bra att ha, Rakapparat måste givetvis också med. Det var väl ”summan av kardemumman”, så brukar det se ut i mitt handbagage!

 393. LasseH Svara

  En kortlek, schack eller backgammon i miniatyr och ett paket tuggummi.

 394. Maria Holst Svara

  Laddare, telefon och I-pad samt reselektyr och godis, toalettsaker i praktisk necessär med engångsflaskor i tillåteen storlek vilka man kan fylla på med det nödvändiga hemifrån.

 395. Gustav Svara

  Ett gäng plastpåsar! Till smutstvätt, inköp, sandiga luftmadrasser osv

 396. Anette K Svara

  Saker som jag bara måste ha även om det incheckade bagaget skulle råka komma bort eller bli försenat. Necessär med de viktigaste hygienartiklarna, samt ev mediciner. Ev dokument som jag inte kan undvara om de skulle komma bort. Ett par ombyten av underkläder. Stödstrumpor att använda om jag ska flyga långt.

 397. elisabet Svara

  I handbagaget har jag varm tröja och bekväma skor för flygresan, Dessutom tandborste, tandkräm. hårborste. Dessutom, hårt rullade och i plastpåsar minst ett ombyte kläder inkl underkläder, sovkläder, badkläder. Dessutom mediciner, mobilladdare, talböcker i mobilen. Värdesaker som smycken lämnar jag hemma. Som kamera räcker mobilens.
  Ofta får jag också plats med små flaskor med solkräm, rengöringskräm hudkräm. schampo och balsam, och kan resa enbart med handbagaget.

 398. Sara Rick Svara

  Ett ombyte kan vara bra att ha i handbagaget ifall resväskan kommer bort. Jag brukar alltid ha med mig 2 bhar i handbagaget då man kanske inte hittar rätt storlek om man reser i asiatiska länder och blir av med resten av bagaget.

 399. Carolina Svara

  Man lär sig av sina misstag…. Iaf ett ombyte och annat som är ett måste och kanske inte så lätt att få tag på utomlands är bra att packa i en kabinväska! Jag älskar miniatyrer av förpackningar! Annars tycker jag man skall vara kritisk – så lite packning som möjligt ger mer plats för nyheter!! Rulla, vik och utnyttja varenda vinkel och vrå, i värsta fall kan man alltid uppå väskan pressa och stå!! Jag avslutar alltid med en liten stänk parfym innan man drar igen – så doftar kläderna inte lika instängt väl framme!!

 400. B J Svara

  Värdesaker, ombyte, badkläder, necessär, penna, korsord sandaler och något att tugga på.

 401. Leena Hernell-Sjösten Svara

  Med Resia två gånger på solsemester jag far och och då en ny väska behöver …..
  När jag åker packar jag medicin pengar pass och biljetter badkläder och tröja och underkläder om andra väskan far iväg på villovägar ……
  Hur jag packar annars …….Ja jag håller fortfarande på att lära mig att packa lätt ….. men är inte fullärd än …… men skam den som ger sig ! eller hur ???

 402. Jan Nilsson Svara

  De e bara å släng in e.
  Ett hjärta kan gå i tusen bitar. Men det är just vad min resväska har gjort, ja kanske tusen bitar men i bitar.

 403. Åsa Svara

  Att rulla kläderna, de tar mindre plats då.

 404. Carina Nordström Svara

  Min senaste ”grej” som jag inte kan resa utan är snygga förvaringsförpackningar i olika storlekar (rektangulära) i vilka man kan organisera sina prylar som man anser sig behöva i handbagaget och i stora bagaget. Allt får bättre plats och man hittar lättare – som bonus sprids inte allt ut om väskan skulle gå sönder eller gå upp!

 405. Julia Svara

  Mitt bästa handbagage packningstips är att packa allt i den ordning du kommer att behöva sakerna. I botten lägger du det mest nödvändiga på resan ifall ditt ordinarie bagage inte skulle komma fram och mer lättillgängligt behövs pass, biljetter och solglasögon. Små saker kan läggas tillsammans i en nessesär med flera fack för att underlätta letande. Och glöm inte att tömma handbagaget helt mellan varje resa så det inte råkar följa med något som inte får vara i handbagaget.

 406. Ellinor Hemå Svara

  Ta alltid med (minst) en bra bok! Den kan användas för att få vara ifred, för att bjuda in till samtal, bytas och som sysselsättning.

 407. Kristina Kun Svara

  Ta med kläder till första dagen o kvällen o då viker du finkläderna med bakplåtspapper mellan så blir de inte skrynkliga. Resten rullas ihop och glöm inte din tandborste resten finns att köpa. Favorit boken o favorit godiset inte att förglömma så resan blir bra.

 408. Ann-Louise Svara

  Mitt bästa tips är att om du checkar in resten av bagaget så ska du alltid ha minst ett ombyte i handbagaget. Man vet aldrig vart det incheckade bagaget kan ta vägen. Mobil, iPad, laddare, kamera osv packas självklart också alltid i handbagaget.

 409. Annakarin Magnusson Svara

  I min ryggsäck som är mitt handbagaget packar jag ett ombyte med kläder, bra bok, pass och andra viktiga papper, hygienartiklar, solkräm, viss medicin och medicinlistor så man klarar sig om väskan kommer på villovägar. Med med denna väska behövs inget handbagage.

 410. ulla pettersson Svara

  1 a ombyte ska finnas i handbagage, ifall den stora resväskan inte hunnit komma fram/eller kommit bort.

 411. Hans Möller Svara

  Otippat men lite godis, man vet aldrig om planet blir sent och då är det bra att ha lite socker/energi.

  Brukar köpa med mig en stor påse i taxfreebutiken och stoppa ner i väskan innan jag boardar.

  Gör samma sak även när jag åker hemåt och då köper jag lokal godis, alltid lika spännande.

 412. Emelie Wandel Svara

  Mitt bästa tips är att ha allt i handbagaget strukturerat och uppdelat hemma. Elektronik för sig, alla vätskor för sig, smycken för sig och viktiga papper för sig. Jag vet inte hur många gånger jag blivit irriterad i säkerhetskontrollen pga köer. Krämer osv kan man lägga i en påse utanför necessären innan så går det betydligt smidigare!

 413. Marie S Svara

  Alltid smink o bikini i mitt handbagage.
  Gärna ett ombyte.
  Pass, visa kort o lite kontanter.

 414. Maria Björkman Svara

  Reser ibland med bara handbagage. Tar på mig joggingskorna och packar bara mina fin-flipflop. Tar på mig byxor, tröja och jacka. Gör små rullar av tunna kläder och packar en liten flaska tvättmedel. Hygienartiklarna i små reseförpackningar förstås. Och en tunn resehandduk. – Funkar hur bra som helst!!

 415. Carola Stenroos Svara

  Packa ner kläder som går att kombinera på flera sätt. Rulla i hop kläderna. Använd miniförpackningar till badrumsprylarna. En bikini och en mellanstor handduk. En varm tröja. Ha en papperskopia på ditt pass i väskan.

 416. Karin Ohlsson Svara

  En bok, en tröja som både värmer och som man kan rulla till kudde, dator och laddare till den och till mobil. Något tuggbart – kanske choklad.

 417. Sofia O Svara

  Lägg fram det du tänker dig att packa och ta sedan hälften av det och stoppa ner i väskan!

 418. Signe Svara

  Pass, pengar, resehandlingar, penna, mobil i en liten handväska att ha över axeln eller på ryggen!
  I handbagaget: Packa i olika plastfickor och packpåsar: Försäkringspapper, kopia på pass, viktiga telefon nr, tandborste, en styck återförslutningsbar 1-liters plastpåse som innehåller: tandkräm, roll-on, hudkräm, solkräm – max 100 ml/st, huvudvärkstabletter, ev medicin, plåster, en tom vattenflaska, något att tugga på vid landning samt för att pigga upp! En skön och smidig sjal, tunn kofta, 2 ombyten smidiga skrynkelfria kläder inkl underkläder och sockor. Badplagg. Tunn o smidig handduk. Laddare till mobil mm. Kamera. Som läsning är en bok om resmålet det bästa, tycker jag! 🙂 En liten bagagevåg är toppen – för att hålla koll på handbagage-vikten och om man väljer att checka in bagage – vikten där också!
  Namn o adress-etikett på handbagage – en utanpå och häng en inuti! Samma gäller om man checkar in väska (händer ju att etiketten ramlar av) Resklar 🙂

 419. Jessica Svara

  En väska som du trivs med. Hård, mjuk eller ryggsäck. Tänk ’survival-kit’ (kläder, hygien, medikament) för 2 dygn när du packar. Strukturerat så att du hittar incheckningsmåstena. Något ät- och drickbart om suget sätter in. Liten skräppåse är alltid bra att ha också.

 420. Julia ek Svara

  Det som vi packade med sist vi flög kommer jag aldrig mera resa utan.
  – en bra nackkudde, som formar sig efter huvudet
  – ett par bosehörlurar silence, tog bort allt dån och jobbigt ljud som det är när man flyger.

 421. Mia Korch Svara

  I handbagaget packar jag alltid med rena underkläder, en t-shirt, tandborste och tvål. Innan jag landar efter en långflygning byter jag snabbt om till mitt rena ombyte, borstar tänderna och tvättar av mig på toaletten.

  Då är ren och fräsch att direkt starta min semester direkt jag kliver av planet!

 422. Lina Svara

  Ta inte med dig något handbagage alls! Då slipper du vara orolig för att tappa bort det, att du ska ha något olämpligt som piper i säkerhetskontrollen eller att det blir stulet!

 423. Amanda Nyman Svara

  Packa för mycket så du aldrig behöver ha tråkigt på vägen! 😀

 424. Amanda Svara

  Bästa packtipset är att lägga ner de viktigaste grejerna som man inte klarar sig utan men att inte ta med allt för mycket kläder – för det slutar aaalltid med att man shoppar på sin semester ☀️❤️

 425. Malin - MalinBelle.com Svara

  Mitt bästa packningstips är att alltid packa ner minst ett ombyte i handbagaget (+ badkläder om du ska på solsemester). Då behöver du inte få allt för mycket panik om din resväska skulle komma på villovägar. Jag rekommenderar också att alltid ta med dig någon form av underhållning att hålla på med på flygplanet; en bok, tidning, målarbok eller vad du nu gillar att underhålla dig med! 🙂

 426. Ciri Sandell Svara

  Det som du inte klarar dig utan den närmaste tiden
  kläder och annat hamnar ett det övriga bagaget.

 427. Ernesa Svara

  Rulla ihop det mesta och ha med tomflaska till vatten samt böcker och pyssel för resan.

 428. Katja Aittaniemi Svara

  Handbagaget är det viktigaste på resan så packa med måtta för i denna hamnar mycket av det som inte ryms när du åter reser hem så en viktig lucka. Ha endast det du inte vill förlora vid ev felbyte. Här får även Taxfree plats som jag inte vill tynga med min onda rygg.
  Planera din packning i förväg så du inte drar med dig för mycket i onödan för du kommer inte använda dessa iallafall så lätt och ledigt ska det vara så även med kläder i matrial som inte skrynklar.
  Det viktigaste i handbagage som du når lättast och resten i resväskan !!

 429. Kai Svara

  Ombyte, medicin, lite toalettsaker

 430. Cathrin Lindström Svara

  Åhhh just want it! Jag packar allt jag behöver;) går alltid att kul ilite extra. Bättre för mycket än för lite i handbagaget helt enkelt:)

 431. carina eriksson Svara

  Packa det du tror dig behöva. Ta sen bort hälften och därefter hälften igen.

 432. Bitte Bredin Svara

  Raggsockor är ett måste. Av med skorna och stoppa ner fötterna i dom och njut.☺. Dock inte att rekommendera att gå i dom på väg till toaletten.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.