5. Tävla och vinn böcker från Tukan förlag

I dagens lucka har vi hela sex härliga bokpaket från Tukan förlag. Alla böcker är riktigt bra julklappstips! Vill du få fler tips så besök Tukan förlags hemsida här.

resia-tukan-1400x1400

De bokpaket du kan vinna innehåller följande böcker:

1. Lonely Planet – Världens bästa resor
Här rankar Lonely Planet de 500 bästa platserna och resmålen – någonsin. Få är så välberesta som redaktionen på Lonely Planet. I flera decennier har de rest professionellt – både till världsberömda landmärken, svåråtkomliga platser eller av turister oupptäckta, men fascinerande resmål. Boken är perfekt för dig som vill skapa din egna ”bucket list” över platser och landmärken du vill se.

2.Lonely Planet – Fantastiska resor
I den här boken har Lonely Planets erfarna redaktion samlat mer än 70 fantastiska rutter världen över. Här får du veta både hur det är färdas längs de spännande resvägarna och vad du behöver för att förverkliga din drömresa. Boken innehåller massor av fantastiska fotografier.

3. 1000 prick till prick – Världens underverk
Vässa blyertspennan och hänge dig åt en stunds meditativ och konstnärlig streckdragning med garanterat fantastiskt resultat .En utmanande prick till prick-pysselbok för vuxna. Varje sida bjuder på 1000 prickar och ett nytt underverk. Bind ihop prickarna med pennstreck på klassiskt vis och en vacker skiss växer fram.

4. Mindfulness
Det här paketet innehåller två små fina böcker om mindfulness. Den ena ’En liten bok om Mindfulness’ får du små tips hur du kan träna hemma. Den andra är en målarbok för vuxna där du kan koppla av medan du fyller i de 100 motiven.

5. Vinguider om Frankrike
Två härliga böcker från Sveriges mest erfarna vinskribenter Britt och Per Karlsson. Böckerna ger dig bra vägledning när du vill besöka de kända vinområdena Bordeaux och Bourgogne.

6. Vinguider om Italien
Ytterligare två böcker från samma författare men nu handlar det om välkända Toscana och Piemonte. Böckerna är perfekta för dig som vill besöka områdena.

För att tävla vill vi att du berättar för oss var du hämtar inspiration till dina nästkommande resor. Skriv ditt svar som en kommentar nedan senast 5 december 23.59 då tävlingen avslutas.

Vinnaren presenteras med ett mail, under detta inlägg samt i ett vinnarinlägg efter att julkalendern är slut. Vinnaren utses av en jury och beslutet kan inte överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vinsterna kan inte bytas mot kontanter. Anställda samt deras familjemedlemmar på Resia och Tukan förlag får inte delta. Tävlingen är öppen för samtliga som är över 18 år och som är bosatta i Sverige.

Tävlingen avslutad. Vinnare i lucka 5 är hela 6 personer, Emelie Hofman, David Svaninger, Cecilia Löfquist, Ulla Ström, Sandra S och Moa Harryson. Grattis till er. Böckerna kommer på posten. 

219 Responses to 5. Tävla och vinn böcker från Tukan förlag
 1. Raili Pikkusaari Svara

  Jag hittar inspiration oftas hos mina vänner som betättar sina resor och även på internet att läsa olika rese berättelses och även olika resebogens hemsidor

  • Camilla Borgqvist Svara

   Tittar gärna på reseprogram på Tv o på olika resebolag vad som erbjuds.

  • Monica Jansson Svara

   jag hittar inspiration från rese böcker på biblioteket även rese tidningar som kan köpa och förstås tv,internet

  • Ulrika Svara

   Jag är alldeles för nyfiken för att bara vara på ett ställe, vill vidga vyer o upptäcka nya platser, möten o människor – det inspirerar mig!

  • Mikael Rantals Svara

   Älskar att resa o uppleva nytt..

 2. Camilla Lind Svara

  Inspirationen till våra (Italien)resor hittar vi i stort och smått. Det har varit t ex en ort med ett utstickande namn vi hittar på kartan (Bassano del Grappa – gör de Grappa där?), en region vi vill utforska (hmm, Parma måste vara bra… Parmaskinka, Parmesan och Lambrusco – allt gott verkar komma härifrån) eller helt enkelt något vi läst en notis om, som utvecklar sig till något helt annat (marmorbrotten i Carrara ledde oss till upptäckten av Lardo di Colonnata)

 3. S Svara

  Inspirationen kommer genom en bok jag läst, ett reportage på TV, en levande reseberättelse. Orden och bilderna blir tankar som blir en önskan som kan bli en planering och en resa.

 4. Pernilla Forsberg Svara

  Finner inspiration av att Lyssna på andra människor gammal som ung. Jobbar med äldre och har förstått hur viktigt det är att fylla livet med upplevelser. Har en lista på vad jag vill hinna se och uppleva men den behöver fyllas på, så att få tips från en bok vore bådr roligt och spännande.

 5. Rose-Marie Svara

  Överallt! Det är bara att blunda och låta tankarna fara genom alla fina förslag man sett, läst och hört talas om.

 6. Pia Hellberg Svara

  Jag får inspiration till mina resor från tidningar böcker och vänner.

 7. Eva-Lisa Jonsson Svara

  Tittar på reseprogram och läser på resebyråerna hemsidor.
  Jag frågar mina vänner om tips.

 8. Lennart Broddegård Svara

  Inspiration får jag ofta i från nätet, och på Resias sidor, samt ifrån resekataloger och resemagasin samt ifrån Hallins reseblogg, är mycket bra och ger en riktig mersmak.

 9. David S Svara

  Bland mina skoluppsatser! Hittade en lidelsefull berättelse om min drömresa som skulle gå till Peru för att åskåda Macchu Picchu och Titicacasjön – skriven i 5:E klass! Åkte sedan dit för att få uppleva Och uppfylla drömmen som funnits där i 30 år!

 10. Yvonne Svara

  Får inspiration från reseprogram eller andra naturprogram eller filmer som skildrar andra delar av världen. Men det kan nog lätt bli lite snedvridet. Därför hoppas jag att vinna bokpaketet med fina böcker för både yttre o inre resor. 😉

 11. Eva Å. Svara

  Tar intryck från många håll. Reportage på TV, tidningar, vänner, släkts berättelser från resor. Platser som kanske figurerat i litteratur.Både historiska sevärdheter, moderna städer och naturens under är värda att beskåda.

 12. Ulrika Vestlin Svara

  Halva grejen är researcher in an Tessan. Älskar att surfa, lyssna på berättelser. Se program och drömma mig bort

 13. Britt-Marie Rosbäck Svara

  Ler och minns, hur det var före internet. Då gick man runt till olika resebolag och inhämtade tjocka resekataloger som sedan släpades hem i tunga kassar. Bläddrade i en vecka och sedan tillbaka igen för att boka!! Nu läser jag reseberättelser, ser på reseprogram eller googlar helt enkelt på ”resor”.

 14. Mariann Svara

  Inspirationen kommer från allt runt omkring en. Man hör en bra reseberättelse om en plats och sen läser man mer på internet eller köper en bok. Man planerar sin resa och drömmer om allt underbart man ska få se och uppleva.

 15. Kjell Svara

  Arbetsplatsens alla kollegor är en inspiration och faktabank av oanat slag.

 16. Åse Svara

  Min inpiration kan vara reserepotage. En maträtt kan också ge mersmak och trigga igång resetarmen 😉
  Bilder så klart. Filmen Eat, Pray, Love har gett mig en längtan att åka till Bali. Inte en verklighet än, men någon gång ska jag dit!

 17. maria eriksson Svara

  Resereportage framförallt från Vagabond.
  Läser mycket resehandböböcker och researrangörers hemsidor som det ofta finns mycket bra info om olika resmål , inspiration och aktiviteter.

 18. Inger Svara

  Vänner, del jag läser, hör och ser.

 19. Jürgen Grosse Svara

  Jag blir inspirerad av tvprogram.

 20. Anette Svensson Svara

  Genom att lyssna på andras reseskildringar, läsa info från resebolagens hemsidor och från resia, bokar ofta genom resia.

 21. Åsa H Larsson Svara

  Tar intryck från dit andra reser, våra egna önskningar o lite vad som ges som reportage i dagstidningar eller på tv.

 22. Sara Ekman Svara

  Jag hittar inspiration på instagram där jag följer flera spännande resekonton som besöker länder världen över 🙂

 23. Kajsa Rasmusson Svara

  Jag är kanske lite gammeldags men jag älskar att bläddra i resekataloger.

 24. Annika Linderoth Svara

  Jag får min inspiration via andra som lägger upp bilder på instagram, facebook. Men även av att lyssna på andra, var har de varit, vart vill de – och varför, vart vill de åka igen – och varför.

 25. Jenny Svara

  Min inspiration väcks ofta av bilder på nätet och tv-program. Sen läser jag vidare om platsen i böcker eller på webben.

 26. Eva Svara

  Jag hämtar inspiration från vänner o arbetskamrater som reser mycket!

 27. Carina Granström Svara

  Tittar gärna på reseprogram, genom grannar, nätet. 0ckså har vi ju Hallins reseblogg den är inspirerande att läsa.

 28. Samuel Tholén Svara

  Framförallt från vänner och kollegor som rest spännande resor men också alla bra reseprogram på TV, och bäst av alla är Simon Reeves.

 29. Sophia Svara

  Jag får mycket inspiration av min son Johan som är ute och reser. Han berättar och skriver reportage om olika platser och många av dem har vi besökt och det har aldrig blivit fel
  https://jordenanroparjohan.tumblr.com/

 30. Ulla Eriksson Svara

  Inspiration får jag från tv, tidningar och vänner men allra bäst från våra trevliga och kunniga säljare på Resia i Östersund. Vi har varit kund hos dem sedan 1993, de vet vad vi tycker om och har nya spännande resmål varje gång vi besöker dem.

 31. Therese Olsen Hedendahl Svara

  Jag hämtar inspiration från tidningar, böcker, internet och naturligtvis människor som jag träffar, vilka måste vara den största inspirationskälla.

 32. Nina Wahlgren Svara

  Att låta sig inspireras av att läsa om resor och sedan kunna planera för och verkligen göra resan är fantastiskt. Jag drömde och läste om Mongoliet i många år innan jag verkligen kom dit. Jag tror att min behållning av resan blev större då jag redan hade lite kunskap om landet, innan.

 33. Helena Johansson Svara

  Jag älskar att läsa resetidningar och drömma mig bort. Det är ofta de små notiserna snarare än de stora artiklarna som jag nappar på.

 34. Helene Svara

  Jag läser resetidningar, resebloggar och använder min egen fantasi till att drömma om drömresor tillsammans med min man.

 35. kicki Svara

  Jag får inspiration via vår dotter som jobbar inom resebranschen , tv och webben. Sen kan man ju drömma om paradisen som finns på många ställen.

 36. Anna Öberg Svara

  Inspiration till resor kommer nog överallt ifrån; man hör någon berätta om ett resmål – det kan vara på TV, utskick via nyhetsbrev från resebyrå, annonser i media. Det kan också vara drömmar från barndomen som man infriar – lärare man en gång haft som inspirerat med sina berättelser!

 37. Annika Berglund Svara

  Reseinspiration hittar jag från många olika kanaler; vänner, tv, böcker, internet osv. Att kunna resa är en ynnest, men att drömma, planera och inspireras är både mer än halva nöjet och dessutom ofta gratis.

 38. Ann-Charlotte Svara

  Jag hittar inspiration till resor på många sätt, tycker mycket om lonely planets böcker med bra information. Lyssnar på andra som gjort spännande resor, letar mycket information på nätet och ser gärna reseprogram på tv.

 39. Anneli Svara

  Min egen önskan, blandat med andra människors berättade upplevelser, fakta i bok och internet blir så småningom en härlig semester för mig.

 40. Janette Svara

  Från människor jag möter, då får man ofta bra tips på vad som var bra/mindre bra o tips på mindre o mer personliga boenden

 41. Tess Svara

  När jag väl bestämt mig vart jag ska hämtar jag mycket inspiration från pinterest. Där kan vi sitta och göra mood boards och hitta spännande saker att göra på stället dit vi ska.

 42. Malin Svara

  Internet, böcker, rekommendationer från vänner, reseinspirationsträffar….

 43. Malin Svara

  Internet, böcker, rekommendationer från vänner, reseinspirationsträffar…. Köper enstaka nummer av resetidningar om något resmål intresserar mig. Köper dessutom ofta böcker i landet jag besöker.

 44. Eva. Haraldsson Svara

  Jag hittar min mesta inspiration till resor från tv program, nätet, sociala media och reseskildringar på bl.a bloggar. Förbereder alltid våra reser med att läsa in mig på vad vi vill se och uppleva med hjälp av söka på nätet men också genom en bra resehandbok och en bra karta. Våra resor blir alltid tre resor.Planerandet av resan, själva resan och sedan att skriva rent reseskildringen tillsammans med att gå igenom alla kort som är tagna.

 45. Pia Hendén Laine Svara

  Inspiration hämtar jag bl.a. från denna blogg, tv-program, släkt och vänner.

 46. Lisbeth Koerffer Svara

  Kollar resemagasin, tvprogram läser bloggar och lyssnar på bekantas berättelser och tips. Ibland hämtar jag hem en resekatalog.

 47. Tomas Karlsson Svara

  Har så sjukt många ideer och önskningar på listan att man egentligen inte behöver mer inspiration. Men många ideer kommer från miljöer man ser i tv och själv vill se. Ofta blir det dock vad man kan hitta för place som är villigt. 🙂

 48. Lotta Johansson Svara

  Jag och min man har gått vinkurs genom Munskänkarna och nu funderas det på vilket vindistrikt vi ska åka till först. Hade ju varit kul med lite inspiration

 49. Åsa Olsson Svara

  Reseböcker…ett sätt att resa om och om… och om igen!

 50. magnus broström Svara

  tv, tidningar, böcker

 51. Anneli Ambring Svara

  Jag inspireras av vackra bilder – från TV, internet, tidningar och böcker Att höra vänners berättelser från sina resor gör mig också nyfiken på nya resmål

 52. Corina König Sjödin Svara

  ”Prisjägar-fliken” på Flygresor.se ….. Först inventerar jag noga priser till hela världen. Hittar jag bra flygbiljetter så googlar jag på landet / staden. Verkar det positivit så bokar jag och därefter lånar jag böcker på biblioteket.

 53. Lisbeth Pettersson Svara

  Inspiration till att resa får jag från TV, vänner, samt inte mindt från Resias blogg och skyltfönstret med restresor för det har tagit mej till fina ställen för en liten peng!

 54. Susanne Svara

  Jag blir inspirerad av böcker och filmer, men även resetidningar och tv-program.

 55. Karin Dahllöf Svara

  Jag hämtar inspiration från olika internetsidor men även tidningar och böcker. Försöker samla så mycket information jag kan innan resan för att få ut så mycket som möjligt när jag väl är där

 56. Cecilia Löfquist Svara

  Min inspiration kommer från böcker, film , tidningar , reportage och inte minst alla världens resenärer. För mig är halva resan att läsa, leta och hitta så många guldkorn det bara går. Travelling is to live som HC Anderson sa, en klok man 🙂

 57. Malin Håkansson Svara

  Jag hittar mina allra bästa inspirationstips i resebloggar likt denna. I bloggar är det oftast självupplevda äventyr och det bästa av allt är restaurangtipsen som ALLTID är suveräna. Just nu längtar jag efter en resa i Sydafrika ☺️

 58. Bengt Simonsson Svara

  Kartan, nätet och reseguider sätter fantasin i omlopp. Fakta i guiderna ger fantasin struktur.

 59. Emelie Hofman Svara

  Instagram är grymt för inspiration. Dels genom resebolagens egna instagram, men också genom att scrolla igenom bilderna från olika geo-taggar. Genom detta hittade vi Mostar som resmål förra sommaren, på grund av att bilderna på instagram var så fantastiskt fina därifrån!

 60. Anneli Svara

  Jag hämtar inspiration från böcker, en bra roman får mig alltid att just till den platsen vilja resa.

 61. Jessica Andersson Svara

  Det har blivit att jag oftast åker till varma ställen och då lockar oftast Grekland. Har inte varit där jätte många gånger men älskar alla små öar och jag försöker lära mig lite grekiska.grejland ser alltid så idylliskt ut på kort!

 62. Jessica Nilsson Svara

  Jag hittar inspiration till våra resor överallt, vänner, bloggar, hemsidor och naturligtvis Facebook då,jag prenumererar på många resesidor

 63. Liselott Klasson Svara

  Jag kollar mycket på nätet. Och en av väldens bästa tv program är Travel channel. Där kan man få mycket goda ideer.

 64. Carina Ivarsson Svara

  Ibland ser jag en film på TV som är filmad i vackra miljöer. Då googlar jag för att se var i världen det är filmat.

 65. Inger Fromell Svara

  Inspiration hämtar jag från resebyråer, tv och internet. Sedan får jag ny inspiration från resmålet jag åker till och det är helst Grekland.

 66. Maria Svara

  Mycket av inspirationen kommer ifrån filmer o böcker. Då får jag en bild o en längtan som jag gärna vill uppfylla.

 67. Lena Morén Svara

  Andra människors berättelser, tv, artiklar, filmer. Som barn såg jag en film som heter ”Jag mins min gröna ö”, utspelar sig på Irland. Gillar Irland, vackert.

 68. Maria Andersson Svara

  Filmer, böcker, internet, tidningar och teve.
  Men också vänner, folk i snabbköpskön och grannen breve

 69. Jessica Eliasson Svara

  Är berikad med fantastiska vänner i alla åldrar som reser en hel del. Det ger inspiration. Sedan är resebloggar alltid inspirerande.

 70. Ann-Louise Svara

  Jag hämtar inspiration i resebloggar, på instagram och i reseböcker och tidningar.

 71. irene Svara

  Resebloggar o av vänner. För där får man den rätta informationen.

 72. PUTTE Svara

  Vinguider om Frankrike läser jag gärna inför nästa resa.

 73. Thyra Andersson Svara

  Jag har alltid någon bok med mig på resan. Söker ofta på resesiter och bloggar. Google Earths fungerar bra att zooma in på dit man vill resa.

 74. Emelie Svara

  Jag hämtar inspiration till kommande resor från internet, jag googlar efter det mesta. Lyssnar in när vänner berättar om deras resor, följer resebloggar och ibland följer någon resetidning med mig hem från affären.

  Sen jag skaffade instagram så dyker det upp mycket resebilder i flödet som ofta inspirerar till att söka efter nya städer/länder att upptäcka.

 75. Marita Jonsson Svara

  Jag hämtar inspiration från tidigare resor med hjälp av foton och genom att prata med andra. Hittar även inspiration från olika hemsidor.

 76. B J Svara

  Mång intressanta tips på resmål i Resias nyhetsbrev, reseprogram på TV och vänners berättelser.

 77. Ulla Ström Svara

  Inspiration till resor finner jag överallt
  när vintern är här och det känns kallt
  alltifrån när jag läser bloggen av Hallin
  till resor ut i egna fantasin
  resemässor jag besöker någon gång
  ja, listan kan göras lång.

 78. Helena Rosenqvist Svara

  Inspirationen till mina resor kommer främst från två håll; dels från Facebook där både företag och vänner gör god reklam för vad världen har att bjuda på, och dels från Resia. I min kommun har vi en Resiabutuk, och där arbetar butiksansvarige Erik. Han är väldigt berest, enormt trevlig och väldigt lätt att ha att göra med. När mitt res-sug sätter in brukar jag spontant åka till Resia, träffa Erik och få en massa tips om länder, städer och hotell. Och jag har hittills alltid varit jättenöjd med de resor som han hjälpt mig att boka genom åren.

 79. Heléna Hansson Svara

  Skulle verkligen behöva inspiration för att finna min drömresa och hinna planera den till min kommande 40-årsdag.

 80. Daniella Svara

  Jag går oftast in på google maps, zoomar in och ut, hittar orter som verkar intressanta, skriver upp spännande rutter och söker efter mer info på nätet. Tillslut har man en egengjord skräddarsydd resa bokad!

 81. Birgitta Hoff-Eriksson Svara

  I tidningar o böcker jag vardagen glömmer och om nya, spännande resmål jag ofta drömmer.

 82. Anna Svara

  Som samhällsvetare hämtar jag ofta min inspiration i samhällsdebatten – om de krigar i Afghanistan bestämmer jag mig för att se landet när det är lugnare. Eller helst på en gång. Jag skulle egentligen aldrig bli samhällsvetare, jag skulle liksom bli krigskorrespondent…

 83. Daniel Svara

  Jag får oftast min inspiration till resor ifrån böcker och vänner. Rese-forum är också en stor del i inspirationen och planeringen 🙂

 84. R. Nordstrom Svara

  Min inspiration får jag från, tidningar och från nätet och inte minst från Hallins resblogg, sen så tar jag mina idéer med mig till Resia i Eskilstuna och får då hjälp av kunnig personal med ytterligare tips om möjligheter på/om resmålet/resmålen

 85. birgitta Svara

  Tv-program eller sajter på nätet med Intervjuer och reportage.

 86. Louise Svara

  Jag hämtar min inspiration från lite överallt. Jag älskar att vara påläst om platser jag vill/ska besöka.
  Men främst letar jag inspiration på internet, där folk skriver om platser och guldkorn de rekommenderar. Sedan hämtar jag mycket inspration från instagram, det finns så mycket fantastiska bilder på platser man inte ens visste fanns.

 87. Elin Svara

  Inspiration finner jag i tv-program och på nätet. Även ur mina drömmar om sånt som jag önskar att uppleva.

 88. Margareta C Hermansen Svara

  Jag finner inspiration ifrån era resebloggar och andra bloggar samt från vänner och arbetskamrater.

 89. Anette wikström Svara

  Jag brukar nappa på något som jag hör eller ser, kollar sedan upp om det verkar vara intressant, tänker efter om jag skulle vilja se det och därefter bestämmer jag mig.

 90. Gunilla Björkengren Svara

  Jag får inspiration från olika håll och sedan studerar jag det vidare på internet.

 91. EvaMar Svara

  Dels genom resereportage och bloggar (t ex Hallins…) och dels genom de reslystna personer jag ofta ”slår mig i slang med” på caféer och restauranger utomlands.

 92. Evelina Svara

  Min inspiration får jag huvudsakligen från mina vänner och familj, men även min syster som studerar turism och destinationsutveckling. Hon har bra koll, och jag vet att hon hade älskat detta bokpaketet i julklapp för att fortsätta utvecklas inom området.

 93. Annika Ulfskans Svara

  Jag blir inspirerad av andras berättelser och bilder, samt inlägg på sociala medier.

 94. Urban Svara

  Jag blir inspirerad av andra människors berättelser. Tips på resmål, sevärdheter o hotell är guld värda för att få ut så mycket som möjligt av resorna vi gör!

 95. Jessica Svara

  Vackra bilder på nätet tillsammans med berättelser från både kända o okända människor inspirerar mitt val av resmål!

 96. Emelie Heij Svara

  Jag hittar ofta inspiration i sociala medier när andra vart iväg på olika resor. Min drömresa är en vinresa till Frankrike eller Italien och att åka runt till olika vingårdar och provs deras viner.

 97. Malin Svara

  Till nästkommande resa hämtar jag inspiration,
  från vänner och reserepotage i kombination!
  På så sätt upplever jag att förutsättningarna blir bäst,
  för att den planerade semestern ska bli en fest

 98. Ann-CHristin Jönsson Svara

  Tankarna kommer från olika håll, vänner som berättar, tv program, internet och Facebook där andra visar bilder/berättar och då jag bestämt mig köpet jag oftast en bok om resmålet!

 99. Ann-Louise Jonsson Svara

  En bra ide är väl att titta i resehandböcker och att dela med sig till nära och kära om sina egna resor och upplevelser.

 100. Ann-Christine Hjalmarsson Svara

  Alltid bra att läsa om nya resmål för att vara förberedd. Man får mer upplevelser och ser med andra ögon.

 101. Maria Holst Svara

  Hej!
  Nyhetsbrev från Reseguiden, diverse resebloggar där Hallins är en av de främst, men också Desires. Tips från vänner, bekanta och familj, liksom Lonely Planets e-guider. Det finns hur mycket info som helst på nätet, jag spenderar timmar på research, då det är så viktigt att vara förberedd på allt man inte vill se, uppleva, göra och hinna med på en resa. Hoppas så på vinst, vilken bokskatt ni skänker! 🙂

 102. Elicabeth Johansson Svara

  Hittar inspiration från min man som kommer från österländskt land och visat mig underbara bilder…sen även tv, filmer, böcker

 103. Frida W Svara

  Jag hittar inspiration till resor främst från vänner men även från internet och tidningar.

 104. Anna Johansson Svara

  Vänner, och numera Instagram som startpunkt, för ytterligare forskning via internet. Och sen kommer de fantastiska böckerna för djupare kännedom.

  God jul!

 105. Åsa H Svara

  Tidningar med resereportage, brukar stimulera mest !

 106. Maria Lemon Svara

  Jag får inspiration till nya resor från reportage i tidningar och inslag på tv. Filmer och serier kan också vara en bra källa till nya idéer. TripAdvisor är toppen när man vill fördjupa sig i ett resemål eller hitta bra boende.

 107. Sylvia Svara

  Söker ofta resor via datorn men läser också reseskildringar i tidningar.

 108. Karin Hamilton Svara

  Mina inspirationskällor till resor är genom Vagabond magasinet, tips från vänner och framför allt genom min och min mans drömmar och fantasier !

 109. Linus Svara

  I detta nu håller jag på att boka en rundresa till Asien. Till hjälp har jag använt mig av olika sociala medier och webbsidor för att hitta inspiration, och då letar jag gärna efter små sällsynta ställen bortom turiststråken

 110. Maria Markendahl Svara

  Jag letar ÖVERALLT. Min sambo brukar nog tycka att jag går in för det lite väl mycket. Det blir google, youtube, tripadvisor och resesidors guider. En hel del bloggare har skrivit om resmålet också. Att vara förberedd är perfekt för att få göra det roligaste, men det viktiga är också att försöka vara spontan och inse att man kan stryka någon planerad aktivitet för att inte få för fullspäckat schema.

 111. Jeanette R Svara

  Ibland chansar jag och stoppar huvudet i marken som en pelikan, men alltsomoftast blir det inköp av en bok från Tukan

 112. Irene Larsson Svara

  Vi brukar diskutera olika semestermål i bekantskapskretsen. Är det nåt som speciellt fångat mitt intresse så brukar jag läsa mer på nätet eller ev låna nån guidebok på biblioteket.

 113. Carina RA Svara

  samlar inspiration från flera olika källor. Muntligt från vänner och bekanta, på bloggar, tidningars resetips och så köper jag en reseguide i bokform när jag väl bestämt destination.

 114. Sara Rick Svara

  Jag hämtar inspiration till mina resor genom att gå på olika reseföredrag som olika reseföretag kommer och berättar om. Pratar även om resor med kompisar

 115. Jane Löf Svara

  Resetidningar och internet. Förr, innan internet, hämtade jag alla kataloger som fanns på resebyråer. Saknar det idag, tycker att kataloger ger en annan känsla än surfplatta/dator

 116. Margaretha Elfström Södergren Svara

  Inspirationen kan komma från en bra bok, kan vara en roman i en spännande miljö eller en reseguide, det kan vara en reseskildring i en tidning, vänner som berättar om en resa, ett bra tvprogram eller en film – INSPIRATION kan komma helt plötsligt – bara man är öppen, lyssnar, är intresserad av andra kulturer och miljöer, det berikar livet.

 117. Lotta Karén Svara

  Jag tar gärna emot tips från nära och kära som varit ute och rest. Ibland köper jag någon resebilaga och jag går också in och läser resebloggar.

 118. Susanne Svara

  Har ständigt pågående anteckningar i min mobil som är döpt tex New York, Italien osv
  Där skriver jag så fort jag hör , ser eller läser nåt av intresse !

 119. Marie Svara

  Jag läser gärna bra resebloggar, och gillar att resa med bil i Europa, hittar då alltid nya smultronställen att besöka nästa resa. Träffar också alltid en massa människor som gärna delar med sig av nya spännande resmål, så inspirationen finns hela tiden där, man skulle bara ha mer ledig tid!!!

 120. malena Svara

  Resebloggare är bästa inspirationskällan!

 121. Gulli Lundström Svara

  Hittar inspiration till resor från resetidningar, internet, TV eller Resebloggar. Vill resa och se och uppleva så mycket som möjligt.

 122. Christoffer Andersson Svara

  Letar inspiration på nätet och i de fyra resetidningar jag prenumererar på! Hittar även inspiration genom att kolla på filmer och dokumentärer.

 123. Ingela Sjögren Svara

  Resetidningar och reseprogram, även vänner som varit i väg och berättar.

 124. Ewa Svara

  Hallins Reseblogg är fantastisk som inspirationsskälla till kommande resor, den bästa faktiskt, enligt mitt tycke! Den ersätter gott och väl en prenumeration på resetidning, själv har jag kunnat skippa en sådan sedan jag blev delaktig av bloggen. 🙂

 125. Maria Rudolphi Svara

  Jag hittar inspiration från djur- och naturfotografer då jag själv också vill åka på någon fotoresa, samt filmer där jag ser hur det kan vara. Just nu är Sydafrika och Kenya drömmen, där jag vill besöka naturreservat.

 126. Minett Svara

  Naturprogram och vänner. Böcker är intressant att läsa för att få en inblick i ett land/plats, såväl fakta böcker som romaner.

 127. Anna Svara

  Jag hämtar inspiration ifrån en bok som jag fick för några år sedan, som heter Världens 100 Underverk. I den tittar jag ofta, drömmer mig bort och planerar. Sedan bockar jag av för varje resa och varje underverk jag sett!

 128. Pernilla Svara

  Internet. Oftast hittar jag smidigt all information jag söker där.

 129. Elin Pettersson Svara

  Jag hittar inspiration på olika instagramkonton som specificerar sig på särskilda platser.

 130. Maria Alberts Svara

  Min inspiration brukar jag få från människor jag lär känna under tiden jag är ute och reser!

 131. Berit Förstberg Svara

  Inspiration till resor får jag av tv, böcker, vänner och deras vänner

 132. David Svara

  SMHI

 133. Diaco Svara

  Jag har sedan tidigare skrivit upp intressanta resmål från tv-programmet när & fjärrens första säsonger. Numera hämtar jag inspiration från bloggar som denna eller youtube-serier inriktade på lokala maträtter och aktiviteter.

 134. Yvonne Fredriksson Svara

  Jag läser alla möjliga inlägg på nätet. Följer några bloggar. Läser på tripadvisor. Köper en och annan tidning. Det som ger intresse läser jag på lite mer om.

 135. Britt-Inger Svara

  Inspirationen kommer i de mänskliga möten man dagligen har.

 136. Sandra S Svara

  Åker gärna dit många andra inte drar,
  för att njuta lite extra av lediga dar.
  Tvärtom-inspireras därför av bekantas vykort
  åker gärna till platser inte många gjort.
  Läser även gärna bloggar och magasin,
  drömmer mig bort med ett flin.

 137. Kristofer K Svara

  Jag brukar hämta min inspiration från maten jag äter, drycker jag dricker och människor jag träffar. Det gör resan mer intressant att få träffa människor likt de man hämtat inspiration ifrån, äta och få höra mer historia om de råvaror, mat och dryck man gillar.
  Resorna blir ofta väldigt underbara och ett varmt minne långt framöver.

 138. Ingela Berglund Svara

  letar gärna på nätet, pratar med vänner och bekanta, sparar om jag ser några intressanta artiklar.

 139. Britt-Marie Eklund Svara

  Inspireras av bilder och texter bland annat på instagram, googlar ofta på resmål jag ej känner till. Kanske kan dessa böcker också få mig att bestämma vart jag nästa gång vill.

 140. Moa Harryson Svara

  Inspirationen kommer ofta som rinnande vatten för mig
  jag skriver ju en reseblogg precis som dig.
  Resa är mitt liv och största intresse
  det är då jag är som mest i mitt esse.
  Inspiration kommer från andra svenska resebloggar,
  de likt vi, resorna loggar.
  Att vinna hade varit så himla kul,
  ha en god jul!

 141. Lotta Abrahamsson Svara

  Jag googlar och googlar. Läser gärna andras resedagböcker och bloggar.

 142. Isabel Svara

  Instagram, Pinterest, nära och kära, och framför allt mina egna drömmar och fantasier om världens alla städer och äventyr…

 143. Ann-Sofie Svara

  Instagram är mitt stan tips för att hitta inspiration till det mesta. Så även för resor. Lätt att bara söka efter en hashtagg och man får se det mesta.

 144. Tina Axelsson Svara

  Jag hämtar inspiration från konstutställningar, det konstnärerna ser/såg vill jag också uppleva. I helgen var jag och såg Theodore Rousseaus utställning på Glyptoteket i Köpenhamn – nu drömmer jag om en resa till Frankrikes magiska landskap.

 145. Christina Andersson Svara

  Inspirationen kommer från önskedrömmar, vänner och olika media såsom nätet, tidningar/böcker och TV

 146. Marike Wikström Svara

  Jag söker mycket på nätet och lånar böcker på biblioteket. Våra resor börjar alltid i tv-rummet!

 147. Helena Svara

  Reklam för resor på nätet
  Annonser i tidningar
  Tips från bekanta
  Resereportage i TV

 148. Berit Görndt Svara

  Inspirationen får jag av de impulser och influenser, när beresta människor berättar om sina upplevelser om sina resor, delad glädje är dubbel glädje. Vinner jag ett bokpaket blir det önsketänkande i soffhörnet!

 149. Pirkko Andersson Svara

  Får inspiration av reseprogram på TV, av arbetskolleger och i tidningar.

 150. Catharina Svara

  Eftersom golf är vårt intresse har det blivit genom golfvänner/spelare, golftidningen, golfresebolag.
  Med andra ord inte så unikt:)

 151. Anna Svara

  Min inspiration kommer mycket från de intressen som råder i familjen för tillfället. Är lillgrabben fotbollsintresserad så blir det kanske ett besök till Barcelona. Har tonårsdottern en musikperiod, ja då är London till exempel ett kul resmål.

 152. Gertrud Andersson Svara

  Från Resia förstådd.

 153. Kristina Carlsson Svara

  Jag läser allt om olika resmål och drömmer mig bort och när jag drömt tillräckligt länge om ett resmål bokar jag.
  Jag älskar att sätta X i böcker på platser som jag besökt.
  Boken om de 500 bästa resmålen borde passa mig perfekt! Bästa julklappen! 🙂

 154. Leig Andersson Svara

  Från Resias nyhetsbrev.

 155. Jerry Sandström Svara

  Vänner, Tv och reklam i låda och dator. Broschyrer från resebyråer lockar kanske mest.

 156. Emma G Svara

  Väldigt blandat men ett nytt sätt har blivit genom vackra och spännande bilder instagram som lockar till att upptäcka nya platser.

 157. Birgitta Grahn Svara

  Brukar kika igenom olika resebloggar för att få inspiration. Fastnar jag för nåt speciellt ställe brukar jag låna ihop lite böcker för en närmare titt.

 158. Camilla Svara

  Idag är väl internet det vanligaste men jag måste säga att jag fortfarande föredrar de härliga reseböckerna

 159. Marie Sandström Svara

  Genom att surfa runt på olika sidor som den här får jag mycket inspiration. Det kan börja med en idé eller en bild, sedan söker jag vidare. Har du eller någon annan skrivit om resmålet så ökar intresset. När jag väl bestämt mig så är en bok om resmålet perfekt!

 160. Anette andersson Svara

  Inspiration till mina resor for jag framförallt genom er Resias sidor på nätet och även genom resetidningar och bloggar

 161. Elise Svara

  Inspiration brukar komma från dokumentärfilmer jag ser om platser som fascinerar mig eller från faktaböcker jag lånar hem!

 162. Åsa Svara

  Jag gogglar på både svenska och engelska sidor för att ta reda på så mycket som möjligt om resemålet

 163. Marianne Svara

  Får inspiration när man tittar på Toure de France & Giro de Italia. Bästa reseprogram som finns trots att det inte är ett reseprogram

 164. Tilda Bengtsson Svara

  Jag hämtar min reseinspiration från resetidningar. Tycker det är så ofantligt fascinerande historier, och bilderna kan jag stirra mig blind på! Brukar alltid få massvis med tankar och inspiration och drömmar från tidningarna! Det är toppen!

 165. Inger Johansson Svara

  Jag inspireras mycket av att lyssna på vänner som
  berätta om resmål, läsa resereportage och få idéer från din sida. Böckerna ser trevliga ut och jag är helt övertygad om att vi där kan få flera tips inför vår nästa resa, som ännu inte är planerad.

 166. Tomas Svara

  Information från vänner och bekanta, samt från resesiter på nätet

 167. Linnéa Fridh Svara

  Jag inspireras av bloggar om resor och av folk som bor i andra länder, samt olika matgrupper på Facebook där folk delar med sig av bilder från olika restauranger runt om i världen.

 168. Helena Vesterlund Svara

  Jag hämtar inspiration från er blogg, tidningen Vagabond och från vänner och bekanta. Härligt att få drömma sig bort ett tag eller göra upp planer för framtida resor, det lever jag för!

 169. Åsa Svara

  Internet är en bottenlös källa med information. Där får jag mycket inspiration. Bloggar, nyhetsmail och forum, från en sida till en annan är som en resa i sig. Planeringen är halva nöjet.

 170. Johanna Lundgren Svara

  Jag får inspiration genom att titta på rese program tycker jag att ett land verkar spännande. Så ser jag till att få åka dit. Har nu varit i ca 50 länder men har många kvar att åka till.

 171. Jennifer Sjögren Svara

  Jag hämtar inspiration från instagram och mina vänner men framförallt från wwf och liknande föreningar. Man vill så gärna kunna bidra med något och längtan till att resa till platserna och kunna göra skillnad. För mig handlar det mycket om att kunna ta bilder och dela med andra för att få folk att förstå att vår värld är värdefull.

 172. Eva-Marie Lejdeblad Svara

  Inspirationen är nätet, varje dag översköljs jag av spännande och nya resmål. Vill uppleva så mycket, böckerna tar mig till en fantasivärld, närhelst jag vill.

 173. Gull-Britt Karlsson Svara

  Min reseinspiration kommer oftast på nätet. Framför alli via epost från olika resebolag. Även ifrån släkt och vänner som kommer med bra reseplaner. Tidningen Allt om resor är också en bra inspirationskälla.

 174. Hans Möller Svara

  Såå kul, vi skulle få det i jul.
  Planera vinresor inför kommande år, hoppas vi dessa böcker får.
  Inspireras av både Frankrike och Italiens vingårdar, och hur och när dessa skördar.
  Målarböcker för oss vuxna för att kunna slappna av. det hoppas vi att tomten oss gav.

 175. Erika Jonsson Svara

  Vi tycker om mat och kultur och ibland när vi ska åka någonstans utgår vi från just det – vilka kök gillar vi och vart har de härliga kulturella ting? Och därefter väljer vi resmål och när resmålet är bestämt söker vi inspiration till aktiviteter, restauranger och destinationer på nätet och tidningar, reklam, vänners rekommendationer, bloggar och resföretagens sidor och rekommendationer.

 176. Ana Kokol Svara

  Älskar guideböcker! det är som att resa två gånger, först när jag planerar och sedan när jag väl är på platsen. Jag läser Resia blogg och Vagabond för inspiration och gamla När och fjärran som gick på TV4.

 177. Gunnel Svara

  Hallins reseblogg på nätet tillhör min favoritläsning och inspirerar mig oerhört mycket, speciellt när någon person visar bilder och berättar om sevärdheter och annat spännande.

 178. Mikael Anderberg Svara

  Jag hittar inspirationer genom att kolla på foton man tagit där förut, lite videoklipp, minns alla intryck med folket, maten, vädret och min kära frus familj. Bröllopsvideon kollar jag på också plus lyssnar på våra favoritlåtar vi har.

 179. Maria Strandberg Svara

  Inspirationen kan komma från nästan vad som helst, bilder, vänner, böcker, bloggar, dokumentärer, musik, mat, djur, färger. Sky is the limit som de säger.

 180. Sofia Eriksson Svara

  Jag hittar inspiration från resesajter och bloggare som har backpackat i Asien.

 181. Charlotte Svara

  Jag inspireras mycket av sociala medier, som Facebook och Instagram. Det kan vara allt ifrån en enkel men häftig bild, till att se någon vän uppleva fantastiska platser och äventyr. Att själv uppleva nya miljöer föder också i sin tur inspiration till att upptäcka ännu mer.

 182. Moa Theander Svara

  När jag var yngre hittade jag inspirationen till resor i tidningarna som pappa prenumererade på … Men idag finns ju INTERNET! Men. Det är klart. Först ser jag ofta något klipp i någon youtube-film eller TV-program, SEN går jag och googlar på det … och är det då så bra som jag trodde, tja. Då blir det kanske det nästa gång.

 183. ANNA - LIFESTYLE AND TRAVEL Svara

  Min inspiration kommer från olika resebloggar samt en fd kollega till mig som facebookar om massa olika resor. Nu har de just varit på Fiji och Cooköarna, såg helt fantastiskt ut. Följer även ex Ida Thunbergs blogg och får inspo

  Har tipsat om tävlingen här och hoppas på tur

  https://annasbloggtavlingar.wordpress.com/2016/12/05/lucka-5-hallin-512/

 184. Sture Svara

  Hos min frisör jag läser ”Vagabond”,
  min tandläkare har ”Escape” och ”Res”,
  där får jag tips och hamnar i ett drömtillstånd,
  med fler broschyrer jag förses,
  av resebyrån min, och nu jag säljer av min aktiefond.

 185. MariaM Svara

  Jag får mycket inspiration av vackra bilder på Facebook!

 186. Mina Svara

  Inspirationen kommer från filmer , reklam , resetidningar och vänner som delar med sig av sina erfarenhet

 187. miriam holmgren Svara

  Min nästa resa till Kambodja och angor wat går. genom andlighet och planet program och böcker får.
  all inspiration finns i vårt inre hjärta
  reser dit med Make o mina grabbar. att få se andra riken och smärta.

 188. Petra Svara

  Från resebloggar, tv samt googlar på intressanta platser! Det är lätt att börja drömma vad gäller resor!

 189. Josefin Svara

  Då man har världen och alla dess platser i skallen dagligen så blir jag inspirerad av allt. Men främst inspireras jag av kartor, vackra foton, resemagasin och guideböcker.

 190. Stefan Axelsson Svara

  Jag finner min inspiration för mina resor genom att lyssna på och läsa vad andra pratar.

 191. Åsa Svara

  I tidningar, på Internet och genom familj och vänner.

 192. Dennis Svara

  Frågan är snarare var jag inte får min inspiration. Men några av sätten är i alla fall bilder på instagram, reportage i vagabond, videor på Youtube men faktiskt främst från vissa naturdokumentärer på TV som ibland verkligen kan vissa dolda pärlor de andra medierna inte vissar

 193. Marie Svara

  Inspirationen kommer ofta genom böcker och resetidningar, eller bara så enkelt som att jag står och drömmer mig bort vid vår världskarta i hallen!
  Att läsa är (också) att resa!

 194. Mia Korch Svara

  Jag får min rese inspiration från filmer och tv serier som utspelar sig i häftiga och vackra miljöer.
  En New York resa efter att ha följt Sex and the city i alla år, en road trip i USA efter Filip och Fredriks härliga High Chaparall program och en weekend i Hong Kong efter Mission Impossible filmen är bara några av de stället jag besökt efter tv och film inspiration.

 195. carina Svara

  Jag bläddrar bland bloggar och drömmer mig bort

 196. Hannah Engström Svara

  Inspirationen hämtas från saker runt om mig, hör jag någon bra låt väcker den tankar på en typ av upplevelse jag vill få. Och smakar jag en ny maträtt vaknar någon annan känsla. Det är ett spännande sätt att hitta reseidéer på.

 197. Sanna Alm Svara

  Inspiration finner jag överallt. Det är allt från underbara och vackra intagramkonton/bilder, att bläddra i någon tidning, läsa nyhetsbrev från resebolag, vänner som pratar om resor och när jag bara googlar mig runt och drömmer bort!

 198. Åsa Andersson Svara

  Jag brukar googla tex ”världens vackraste stränder” om det nu är en sådan resa jag planerar att åka på. Kollar bilder och läser på för att hitta hitta min vackraste strand enligt just mina kriterier. Det brukar bli bra och jag har hittat några av världens vackraste stränder.

 199. Annika Nilsson Svara

  I din blogg! Såklart! Har hittat så mycket roliga restips genom din blogg att jag även reser i huvudet hela tiden!

 200. Anna L Svara

  Internet och ressidettips. Vänner upplevelse, tidningar och böcker

 201. PierreS Svara

  drömmer och fantiserar och kollar resprogram coh bloggar. Surfar runt på nätet och kikar i tidningar.Lyssnar in mig på andrasresupplevelser

 202. Malin Svara

  Inspiration om nästkommande resor hämtar jag hos min killes familj då dom är från Peru och jag gärna vill åka dit och se hur och var han har växt upp, se flera delar av landet samt självklart besöka ett av världens underverk; Machu Picchu! Annars brukar jag ofta läsa resebloggar samt prata med kompisar som varit på olika ställen för att få tips! 🙂 Dessa böcker skulle vara perfekta, både för mig men också nära och kära som jag gärna skulle ge böckerna till! Vinböckerna skulle min kille få direkt då han är utbildad inom vin och drömmer om vinprovning i olika delar av världen!

 203. Marta Svara

  Inspiration till resor får jag främst genom att dagdrömma tillsammans med min man.

 204. Johanna VL Svara

  Oj. Överallt. I samtal.I tidningar. På t v. När jag surfar. På instagram.

 205. Astrid Svara

  Jag brukar ofta få inspiration genom att gå in på exempelvis apollos hemsida och klicka runt bland olika hotell och resmål. Alternativt läsa olika resebloggar för att få ideer om hur och vart man kan resa!

 206. elisabet svensson Svara

  Inspirationen kommer från bra reseböcker, mest från Lonely Planet – böcker,
  Men också från att följa diverse bloggar , som den här. Från berättelser från andra och från drömmarna , Drömmarna som kommer från en blandning av berättelser från andra, resereportage, gamla sagor, resereklam ,

 207. Amanda Nyman Svara

  Jag brukar kolla på nätet! Mycket forum!

 208. Jerry Magnusson Svara

  Jag finner inspiration genom mina vänner,arbetskamrater ,internet, erfarenheter från resor förr och jag har ju inte gjort mina drömresor än så jag har så mycket att se fram emot och det ska bli så roligt.

 209. Paula Ramirez Löfström Svara

  Bästa inspiration kommer alltid via WOM ( word of mouth) via vänner och bekanta. Men alla inspirerande och härliga bilder i mitt Instagramflöde gör mig också sugen på att se alla världens dolda pärlor!

 210. Carina Colebring Svara

  Jag lyssnar på folk, läser reselitteratur, utbyter erfarenheter med andra som älskar att resa och tittar på dokumentärer mm och får på så sätt inspiration till kommande resor. Att resa och få uppleva nya platser är livet!

 211. Mimmi Svara

  Hämtar mestadels inspiration från resetidningar så som allt om resor och vagabond. Men det som styr mest är min nyfikenhet på en specifik sak, tex regnskog, öken, storstad. Sedan brukar jag börja googla, kolla på bilder och läsa på innan jag bestämmer mig för exakt vilket resmål jag vill till. Bestämmer först vad och därefter vart.

 212. Linda Kangas Svara

  Får inspiration överallt..mycket från tidningar, reseprogram och naturprogram. Min dröm är att besöka alla världens länder.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.