10 utflykter på Teneriffa

En väg längst med havet, Teneriffa

Teneriffa är den största av Kanarieöarna och den mest befolkade. Huvudstaden heter Santa Cruz och på toppen ligger den levande vulkanen Teide. Det är Spaniens högsta berg med sina 3.718 m.ö.h. Precis som på Gran Canaria så är sydsidan mest solsäker men hela ön erbjuder en mängd saker man kan hitta på. Låt oss tipsa dig om 10 utflykter du kan göra. 

1. Teide

Vi börjar förstås med den mest kända utflykten till berget och vulkanen Teide. Teide ligger i nationalparken Las Cañadas. Du kan åka upp med bil eller buss genom nationalparken till parkeringen däri linbanan går från. Vägen upp är otroligt vacker och man åker genom flera klimatzoner. Linbanan börjar på 2.356 meters höjd. Det kan vara mycket folk så ett tips är att vara här tidigt. Du bör även klä dig varmt för här uppe kan det vara ganska kyligt. Dock når man inte ända upp till toppen då det kräver särskilt tillstånd. Det är häftigt att titta på den maffiga toppen och se hur det ryker från vulkanen!

Linbana till Teide, Teneriffa

2. Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz är verkligen en härlig ort på öns norra kust vid Orotavadalen. Här kan du bada i de stora havspoolerna Lago Martinez och njuta i den botaniska trädgården Jardi Botánico. Koppla av med en kaffe i de mysiga gamla stadsdelarna och en lunch i den gamla fiskehamnen. Om tid finns kan vi även rekommendera ett besök i papegojparken Loro Praque.

Havspoolen Lago Martinez i Puerto de la Cruz på Teneriffa

3. Masca

Nu är det dags att ta hyrbilen och ge sig iväg på slingriga bergsvägar med hisnande utsikt till den vackra Masca-dalen som är en av öns mest pittoreska byar. På vägen finns flera stopp man kan göra för att äta lunch, ta en kaffe vid en vacker utsikt och handla i fina butiker med hantverk.

Frodig växtlighet Mascadalen på Teneriffa

Turister i Masca, Tenerife

4. Pyramiderna i Güimar

I byn Güimar på Teneriffas östkust hittar du de sex pyramiderna. hur och när pyramiderna egentligen har uppkommit råder det delade meningar om men man har gjort arkeologiska grävningar i området och funnit föremål. Pyramiderna är astrologiskt placerade precis som mayaindianerna byggde för att hålla koll på almanackan. I området finns ett informationscenter med mer information om pyramiderna.

Guimar Pyramiderna Teneriffa

5. La Laguna

La Laguna är den gamla huvudstaden som nästan har vuxit samman med huvudstaden Santa Cruz. En spårvagn håller dem samman som du tar från busstationen i Santa Cruz. Det är en oerhört vacker stad med byggnader ända från 1500-talet. Färgglada hus med mysiga gränder och gott om restauranger, caféer och barer.

Vackra hus i La Laguna Teneriffa

6. La Caleta

Bortom de större orterna på sydsidan ligger den lilla fiskebyn La Caleta. Hit kan du ta bussen och njuta av en härlig fisklunch av alldeles nyfångad färsk fisk. Ett tips är att gå till Celso som serverar extra god fisk till riktigt bra priser. Kom hit vid solnedgång och njut av utsikten!

7. Playa de las Teresitas

Norr om huvudstaden ligger Playa de las Teresitas, en anlagd strand med riktigt mjuk och härlig sand från Sahara. Annars är sanden ofta ganska svart på Teneriffa eftersom det är en vulkanö. Intill ligger den lilla fiskebyn San Andres där det passar utmärkt att göra avbrott för lunch!

Playa de las Teresistas på Teneriffa

8. Vandra i Anaga nation

Teneriffa är en ö som är riktigt bra att vandra på. Extra vackert är det i Anagabergen som ligger på den nordvästra sidan av ön. Här finns flera turer i olika längder och svårighetsgrader som är utmärkta. Området är omväxlande med berg som sluttar ner mot det livliga havet, frodig grönska och små charmiga byar.

Vackra Aganabergen på Teneriffas nordkust

9. Marknad i Tegueste

Marknaden i Teguste på öns norra sida är en av de bästa på Kanarieöarna. Här har det varit marknad sedan lång tid tillbaka. Förutom frukt, grönsaker, delikatesser och bakverk finns här även kanariskt hantverk. Tegueste är en riktigt mysig som gjord att strosa i de vackra gränderna bland kulturmärkta byggnader.

10. Besök en vingård

Teneriffa är en ö där det produceras vin från flera vingårdar. Bodega Reverón i Vilaflor på öns södra del startade redan 1947. Här kan du provsmaka vin, lära dig hur vinet produceras samt köpa med dig flaskor hem från den vackra byggnaden.

Vingård Teneriffa

Boka flyg och hotell till Teneriffa

Boka flyg till Teneriffa

Boka hotell på Teneriffa

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.